E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών και ναυτικών

Φωτιά στα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ

Δημοσίευση 9/12/2016 | 18:42

Σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών και ναυτικών

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στο λιμάνι Ηρακλείου μεταξύ ναυτεργατών και εξαγριωμένων παραγωγών που έχουν πληγεί από την απεργία της ΠΝΟ. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν νωρίς το απόγευμα αγρότες θέλησαν να λύσουν τους κάβους του πλοίου Blue Horizon, το οποίο είναι δεμένο λόγω της απεργίας των ναυτικών.

Οι απεργοί της Ομοσπονδίας αντέδρασαν πετώντας νερό με μάνικες στους αγρότες, οι οποίοι εξαγριωμένοι αντιδρούσαν στον αποκλεισμό των λιμανιών, εξαιτίας του οποίου κινδυνεύουν να καταστραφούν τα εμπορεύματά τους.

Κάποιοι αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες στο σημείο που ήταν συγκεντρωμένοι οι ναυτικοί και περιπολούσαν την απεργία τους, με αποτέλεσμα να δεχθούν την αντίδραση των τελευταίων και να απειληθούν ακόμη και μάχες σώμα με σώμα.

Λίγη ώρα αργότερα και μπροστά στο ενδεχόμενο να κλιμακωθεί η ένταση, το πλοίο αναχώρησε με προορισμό τη Ρόδο χωρίς να φορτώσει τις 150 νταλίκες που περιέχουν τα αγροτικά προϊόντα. Το γεγονός αυτό εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο τους αγρότες, οι οποίοι πέταξαν καπνογόνα μέσα στα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ, προκαλώντας πυρκαγιά. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να σβήσουν τις εστίες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής δήλωσε: "Υπομονή μέχρι αύριο το πρωί που συνεδριάζει η ΠΝΟ. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Χρειάζεται ψυχραιμία... Τι να κάνουμε; Να βάλουμε λάδι στη φωτιά; Έχουν δίκιο οι αγρότες" και συμπλήρωσε "Προσπάθησα μια εβδομάδα να επικρατήσει η λογική και να κρατήσω χαμηλούς τους τόνους. Πιστεύω ότι αύριο θα καταλάβουν όλοι ότι αυτή η ιστορία θα κλείσει. Το πιο εύκολο είναι να βάλω τους ναυτικούς να τσακώνονται με τους αγρότες...  Πρέπει να συγκληθεί το αρμόδιο συμβούλιο που αποτελείται από 29 ανθρώπους, δεν προεδρεύω εγώ".

Ήδη από το μεσημέρι εκατοντάδες αγρότες από την Μεσσαρά, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και την Σητεία ξεκίνησαν προς το Ηράκλειο, όπου έφτασαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Στόχος τους ήταν να πιέσουν καταστάσεις ώστε να φύγει το πλοίο ασφαλείας, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε αργά το βράδυ της Πέμπτης η συντονιστική επιτροπή των αγροτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δώρο Πάσχα: Πότε θα το λάβουν οι άνεργοι και πώς υπολογίζεται το ποσό

Οικονομία Χτες
Η πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τη Μεγάλη Τετάρτη - Δεν δικαιούνται το Δώρο Πάσχα όσοι λαμβάνουν ειδικά βοηθήματα

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Αντιμέτωπος με ισόβια – Σε επίδειξη μόδας ο Κάρολος μετά την σύλληψη του αδερφού του

Κόσμος Χτες
Ο πρίγκιπας Αντριου συνελήφθη για κατάχρηση δημόσιου αξιώματος, με το ενδεχόμενο ακόμη και ισόβιας κάθειρξης

Επίδομα 200 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ ‑ Ποιοι το δικαιούνται

Οικονομία Χτες
Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων - Ποιοι μπορούν να το διεκδικήσουν

Πένθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Σεπ Πιόντεκ

Αθλητικά Νέα Χτες
Πένθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Σεπ Πιόντεκ, ο οποίος άφησε ανεξίτηλό το αποτύπωμα του στην εθνική Δανίας

Ψάχνεις ήλιο και remote δουλειά; Αυτή η χώρα σου δίνει βίζα για ζωή σε παραλίες‑καρτ ποστάλ

Κόσμος Χτες
Το νέο όνειρο για freelancers: Βίζα, παραλίες και χαμηλό κόστος ζωής

Κοινωνικός Τουρισμός: Vouchers για διακοπές έναν μήνα νωρίτερα – Τι να προσέξετε

Οικονομία Χτες
Γιατί η έναρξη μεταφέρεται την 1η Μαΐου;

Ισπανία: Ανδρας πέθανε μετά από χρήση taser από την αστυνομία

Κόσμος Χτες
Ο 47χρονος πέθανε αφού ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία με χρήση taser - Είχαν πάει σπίτι του γιατί ήταν εκτός ελέγχου

Σφοδρό τροχαίο στη Λαμία: Επιχείρησε προσπέραση σε κεντρικό δρόμο και προκάλεσε καραμπόλα

Ελλάδα Χτες
Από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός

Πατέρας Αντώνιος: Αδυνατώ να καταβάλλω την εγγύηση των 60.000 ευρώ, ελπίζω στην βοήθεια των συνανθρώπων μου

Ελλάδα Χτες
Από τα 9,5 έτη που επιβλήθηκαν στον πατέρα Αντώνιο, εκτιτέα είναι τα 8 χρόνια ενώ έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει λίγα περισσότερα από 60.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Η δημόσια συγγνώμη της παρουσιάστριας μετά τη… μεθυσμένη ζωντανή σύνδεση στους Χειμερινούς Αγώνες

Αθλητικά Νέα Χτες
Παραδέχθηκε δημόσια ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν βγει ζωντανά στον αέρα