E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών και ναυτικών

Φωτιά στα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ

Δημοσίευση 9/12/2016 | 18:42

Σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών και ναυτικών

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στο λιμάνι Ηρακλείου μεταξύ ναυτεργατών και εξαγριωμένων παραγωγών που έχουν πληγεί από την απεργία της ΠΝΟ. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν νωρίς το απόγευμα αγρότες θέλησαν να λύσουν τους κάβους του πλοίου Blue Horizon, το οποίο είναι δεμένο λόγω της απεργίας των ναυτικών.

Οι απεργοί της Ομοσπονδίας αντέδρασαν πετώντας νερό με μάνικες στους αγρότες, οι οποίοι εξαγριωμένοι αντιδρούσαν στον αποκλεισμό των λιμανιών, εξαιτίας του οποίου κινδυνεύουν να καταστραφούν τα εμπορεύματά τους.

Κάποιοι αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες στο σημείο που ήταν συγκεντρωμένοι οι ναυτικοί και περιπολούσαν την απεργία τους, με αποτέλεσμα να δεχθούν την αντίδραση των τελευταίων και να απειληθούν ακόμη και μάχες σώμα με σώμα.

Λίγη ώρα αργότερα και μπροστά στο ενδεχόμενο να κλιμακωθεί η ένταση, το πλοίο αναχώρησε με προορισμό τη Ρόδο χωρίς να φορτώσει τις 150 νταλίκες που περιέχουν τα αγροτικά προϊόντα. Το γεγονός αυτό εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο τους αγρότες, οι οποίοι πέταξαν καπνογόνα μέσα στα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ, προκαλώντας πυρκαγιά. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να σβήσουν τις εστίες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής δήλωσε: "Υπομονή μέχρι αύριο το πρωί που συνεδριάζει η ΠΝΟ. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Χρειάζεται ψυχραιμία... Τι να κάνουμε; Να βάλουμε λάδι στη φωτιά; Έχουν δίκιο οι αγρότες" και συμπλήρωσε "Προσπάθησα μια εβδομάδα να επικρατήσει η λογική και να κρατήσω χαμηλούς τους τόνους. Πιστεύω ότι αύριο θα καταλάβουν όλοι ότι αυτή η ιστορία θα κλείσει. Το πιο εύκολο είναι να βάλω τους ναυτικούς να τσακώνονται με τους αγρότες...  Πρέπει να συγκληθεί το αρμόδιο συμβούλιο που αποτελείται από 29 ανθρώπους, δεν προεδρεύω εγώ".

Ήδη από το μεσημέρι εκατοντάδες αγρότες από την Μεσσαρά, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και την Σητεία ξεκίνησαν προς το Ηράκλειο, όπου έφτασαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Στόχος τους ήταν να πιέσουν καταστάσεις ώστε να φύγει το πλοίο ασφαλείας, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε αργά το βράδυ της Πέμπτης η συντονιστική επιτροπή των αγροτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό ‑ Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Ελλάδα 07.02.2026
Ένας φίλος και μία συνάδελφος του Αλέξη Τσικόπουλου δίνουν νέα στοιχεία για τον θρίλερ της εξαφάνισής του

Σχολεία: Το ωράριο στα Ολοήμερα από τον Σεπτέμβριο ‑ Τι ώρα θα σχολάνε οι μαθητές

Ελλάδα 07.02.2026
Η νέα ρύθμιση προσφέρει σαφήνεια σχετικά με τις ώρες αποχώρησης, εξυπηρετώντας γονείς και εκπαιδευτικούς

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Η Ελλάδα έκανε την αρχή στην παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Πικέρμι: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Μαραθώνος

Ελλάδα 07.02.2026
Στο τροχαίο συμβάν τραυματίστηκε και ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε τον πεζό

Απέλαση στο 5χρονο παιδί που συνελήφθη στη Μινεσότα ζητά το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

Κόσμος 07.02.2026
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τις ενέργειές της

Αποστολόπουλος κατά Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: Είναι αυτά τα παιδιά εισβολείς; Οφείλετε να ανασκευάσετε

Ελλάδα 07.02.2026
Η παρέμβαση του Νίκου Πλακιά: «Αυτός δεν ήταν μαζί στα πάνελ και έβγαινε φωτογραφίες με τη Μαρία; Τώρα την κατηγορεί και αυτός;»

Εξαφάνιση Λόρας: Στη Γερμανία ο πατέρας της, φόβοι για την ασφάλεια της 16χρονης

Ελλάδα 07.02.2026
Το ταξίδι στη Γερμανία και τα ερωτήματα που παραμένουν

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Ο Φουρνιέ φόρεσε μπλούζα με το πρόσωπο του Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος σταρ στήριξε τον προπονητή του με αυτήν την κίνηση

Ο Τραμπ διέγραψε από τον λογαριασμό του το βίντεο που δείχνει τους Ομπάμα ως πιθήκους: «Υπάλληλος το ανέβασε κατά λάθος»

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, έκανε λόγο για «ψευτοαγανάκτηση» έπειτα από κατηγορίες για ρατσισμό που προκάλεσε βίντεο

Η απόφαση που θα μπορούσε να φέρει τον Μέσι εκτός εθνικής Αργεντινής

Αθλητικά Νέα Χτες
Η απόφαση συνδέεται άμεσα με το νομικό πλαίσιο της λεγόμενης «patria potestad», που ισχύει στην Αργεντινή έως τα 18 έτη