E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φάρμακα και καύσιμα στην Κέρκυρα μετέφεραν οι ναυτεργάτες που απεργούν

«Δεν θα αφήσουμε το νησί να αιμορραγήσει»

Δημοσίευση 9/12/2016 | 16:40

Φάρμακα και καύσιμα στην Κέρκυρα μετέφεραν οι ναυτεργάτες που απεργούν

Φάρμακα για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, μετέφεραν, με πλοίο της γραμμής, οι απεργούντες ναυτεργάτες της Κέρκυρας προκειμένου, στο Νοσοκομείο να μην υπάρξει έλλειψη λόγω της παρατεταμένης απεργιακής κινητοποίησης, ενώ την ίδια ώρα, νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε στο νησί και πετρέλαιο θέρμανσης που θα καλύψει μόνο τις ανάγκες των ιδρυμάτων του νησιού, μεταξύ αυτών του νοσοκομείου, του γηροκομείου και του ορφανοτροφείου της Κέρκυρας.

«Δεν θα αφήσουμε το νησί να αιμορραγήσει και να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ούτε το Νοσοκομείο, ούτε άλλα ιδρύματα. Από νωρίς το πρωί μεταφέραμε και τρία περιστατικά υγείας που έχριζαν την άμεση μεταφορά στην Ηγουμενίτσα για να μεταφέρουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αυτό που ζητάμε από όλους είναι να κάνουν υπομονή.

Ο δίκαιος αγώνας μας είναι για να υπερασπίσουμε τα κεκτημένα μας. Αναμένουμε από τον κ. Κουρουμπλή να δεσμευτεί εγγράφως για τις όσες προφορικές υποσχέσεις του» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας Χρήστος Βιτουλαδίτης. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Βιτουλαδίτη, πολλοί καιροσκόποι εκμεταλλευόμενοι την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών, προβαίνουν στην επικίνδυνη και παράνομη μεταφορά επιβατών χρεώνοντας μία μικρή περιουσία.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, που αναμένεται να κοινοποιηθεί στις δικαστικές και λιμενικές αρχές κάποιοι «ασυνείδητοι ψευτοεπαγγελματίες» όπως τους χαρακτηρίσουν, διαπράττουν αυτές τις ημέρες μια παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών από την Θεσπρωτία προς την Κέρκυρα, από τις περιοχές της Πλαταριάς, τα Σύβοτα τη Σαγιάδα και από την Κέρκυρα προς τη Θεσπρωτία από τον Κάβο τη Λευκίμμης, τις Μπενίτσες, τη Γαρίτσα και το Φαλιράκι.

«Πρόκειται για συμπολίτες μας που χρησιμοποιώντας μια βάρκα ή μικρά ταχύπλοα μεταφέρουν έναντι υψηλής αμοιβής, επιβάτες και εμπορεύματα από την Κέρκυρα στη Θεσπρωτία, αλλά και το αντίθετο, θέτοντας σε κίνδυνο και τους επιβάτες αλλά και τους ίδιους» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βιτουλαδίτης.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας, αυτό που επικρατεί είναι μία απόλυτη νινεμία, με κάποιους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να ενημερώνονται για την εξέλιξη της απεργίας της ΠΝΟ, χωρίς όμως να δημιουργούν προβλήματα, ενώ οι ναυτεργάτες από νωρίς το πρωί βρίσκονται, και σήμερα, στα δεμένα στο λιμάνι καράβια τους, μη μπορώντας να αποχωριστούν την αλμύρα της θάλασσας και το φυσικό περιβάλλον που έμαθαν να ζουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας ισχυρίζεται ότι είναι 14% Έλληνας και συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Νέα εκκεντρική δημοσίευση του στρατηγού Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα στο X: αυτοανακηρύσσεται «συγγενής» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κάρολος για Χάρι και Μέγκαν: Μια μόνο φράση στο Κογκρέσο τους «τελείωσε»

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Η «κίνηση ματ» του βασιλιά στην Ουάσιγκτον που κλείνει οριστικά κάθε αμφισβήτηση

Τουρκικό Airbus A400M προς Λιβύη: Πέταξε 700 επιπλέον χιλιόμετρα για να αποφύγει το FIR Αθηνών

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η πτήση που παράκαμψε τον πιο σύντομο δρόμο προς τη Λιβύη

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Απάντησε στην Τουρκία για τα «Τουρκικά Στενά»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο Αναπ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ιωάννης Σταματέκος υπενθύμισε ότι η ορθή ορολογία βάσει της Σύμβασης του Μοντρέ είναι απλώς «τα Στενά»

iOS 27: Ποια νέα AI εργαλεία ετοιμάζει η Apple για τις φωτογραφίες σας

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 27 θα φέρει ειδική ενότητα AI επεξεργασίας στην εφαρμογή Φωτογραφίες, με παρουσίαση στο WWDC στις 8 Ιουνίου 2026.

Ο Τραμπ απορρίπτει την ιρανική πρόταση: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν θα παραμείνει μέχρι τη συμφωνία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να άρει τον αποκλεισμό πριν από νέα πυρηνική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η ιρανική οικονομία και οι ενεργειακές υποδομές «ασφυκτιούν

Σύνταξη από ΗΠΑ και Γερμανία λάμβανε ο 89χρονος, είχε απορριφθεί το αίτημα να αναγνωριστούν ένσημά του στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο 89χρονος που σήμερα εισέβαλε διαδοχικά στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Πρωτοδικείο στη Λουκάρεως είχε κάνει αίτηση στο τμήμα διεθνών συντάξεων καθώς είχε εργαστεί στο εξωτερικό ως μετανάστης, αλλά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για σύνταξη και από την Ελλάδα

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής