E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φάρμακα και καύσιμα στην Κέρκυρα μετέφεραν οι ναυτεργάτες που απεργούν

«Δεν θα αφήσουμε το νησί να αιμορραγήσει»

Δημοσίευση 9/12/2016 | 16:40

Φάρμακα και καύσιμα στην Κέρκυρα μετέφεραν οι ναυτεργάτες που απεργούν

Φάρμακα για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, μετέφεραν, με πλοίο της γραμμής, οι απεργούντες ναυτεργάτες της Κέρκυρας προκειμένου, στο Νοσοκομείο να μην υπάρξει έλλειψη λόγω της παρατεταμένης απεργιακής κινητοποίησης, ενώ την ίδια ώρα, νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε στο νησί και πετρέλαιο θέρμανσης που θα καλύψει μόνο τις ανάγκες των ιδρυμάτων του νησιού, μεταξύ αυτών του νοσοκομείου, του γηροκομείου και του ορφανοτροφείου της Κέρκυρας.

«Δεν θα αφήσουμε το νησί να αιμορραγήσει και να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ούτε το Νοσοκομείο, ούτε άλλα ιδρύματα. Από νωρίς το πρωί μεταφέραμε και τρία περιστατικά υγείας που έχριζαν την άμεση μεταφορά στην Ηγουμενίτσα για να μεταφέρουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αυτό που ζητάμε από όλους είναι να κάνουν υπομονή.

Ο δίκαιος αγώνας μας είναι για να υπερασπίσουμε τα κεκτημένα μας. Αναμένουμε από τον κ. Κουρουμπλή να δεσμευτεί εγγράφως για τις όσες προφορικές υποσχέσεις του» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας Χρήστος Βιτουλαδίτης. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Βιτουλαδίτη, πολλοί καιροσκόποι εκμεταλλευόμενοι την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών, προβαίνουν στην επικίνδυνη και παράνομη μεταφορά επιβατών χρεώνοντας μία μικρή περιουσία.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, που αναμένεται να κοινοποιηθεί στις δικαστικές και λιμενικές αρχές κάποιοι «ασυνείδητοι ψευτοεπαγγελματίες» όπως τους χαρακτηρίσουν, διαπράττουν αυτές τις ημέρες μια παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών από την Θεσπρωτία προς την Κέρκυρα, από τις περιοχές της Πλαταριάς, τα Σύβοτα τη Σαγιάδα και από την Κέρκυρα προς τη Θεσπρωτία από τον Κάβο τη Λευκίμμης, τις Μπενίτσες, τη Γαρίτσα και το Φαλιράκι.

«Πρόκειται για συμπολίτες μας που χρησιμοποιώντας μια βάρκα ή μικρά ταχύπλοα μεταφέρουν έναντι υψηλής αμοιβής, επιβάτες και εμπορεύματα από την Κέρκυρα στη Θεσπρωτία, αλλά και το αντίθετο, θέτοντας σε κίνδυνο και τους επιβάτες αλλά και τους ίδιους» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βιτουλαδίτης.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας, αυτό που επικρατεί είναι μία απόλυτη νινεμία, με κάποιους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να ενημερώνονται για την εξέλιξη της απεργίας της ΠΝΟ, χωρίς όμως να δημιουργούν προβλήματα, ενώ οι ναυτεργάτες από νωρίς το πρωί βρίσκονται, και σήμερα, στα δεμένα στο λιμάνι καράβια τους, μη μπορώντας να αποχωριστούν την αλμύρα της θάλασσας και το φυσικό περιβάλλον που έμαθαν να ζουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατά κεφαλήν εισόδημα: Η Ελλάδα στο ‑5%, η ΕΕ στο +22% στην 20ετία

Οικονομία Χτες
Μόνο δύο χώρες στην ΕΕ είδαν το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών να μειώνεται την τελευταία 20ετία – και η Ελλάδα είναι η μία από αυτές

Ο Τσίπρας έστειλε την «Ιθάκη» στον Αδωνι με αφιέρωση και αυτός απάντησε: «Καλή αντάμωση»

Πολιτική Χτες
«Ως γνήσιος βιβλιοπώλης και εγώ θα του στείλω το νέο δικό μου βιβλίο: `Ρώμη`»

Ιθάκη ‑ Τσίπρας: Πόσο αντίτυπα έχουν πουληθεί μέχρι τώρα

Ελλάδα Χτες
Ανάρπαστο έγινε από την πρώτη κιόλας ημέρα το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη»

Διασωληνωμένος 12χρονος στο Παίδων, υπέστη εγκαύματα στο τζάκι

Ελλάδα Χτες
Ο 12χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του και τη διακομιδή του στην Αθήνα

Αναστάτωση στο Ηράκλειο: Προσαγωγές για επίθεση σε βάρος οικογένειας Ισραηλινών

Ελλάδα Χτες
Στο κέντρο του Ηρακλείου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας

Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή ‑ Τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά

Οικονομία Χτες
Οι δικαιούχοι αγγίζουν το ένα εκατομμύριο νοικοκυριά με ανώτατο ποσό ενίσχυσης τα 800 ευρώ

Η Ρωσία θα μπορούσε έως το 2029 να είναι σε θέση να επιτεθεί εναντίον χώρας‑μέλους του ΝΑΤΟ, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Κόσμος Χτες
Η Ρωσία αν μη τι άλλο δημιουργεί για τον εαυτό της την επιλογή ενός πολέμου εναντίον του ΝΑΤΟ το αργότερο έως το 2029, δήλωσε ο Γιόχαν Βάντεφουλ

Θεσσαλονίκη: Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε διανομέας για τον θάνατο 50χρονου πεζού

Ελλάδα Χτες
Ο 29χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη

Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει με τα βασικά σημεία της πρότασης Τραμπ, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας είχε κάνει, επίσης, λόγο για συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας στους βασικούς όρους του σχεδίου, στη διάρκεια των επαφών στη Γενεύη

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους γονείς της

Ελλάδα Χτες
Όπως κατέθεσε η ανήλικη, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς άσκησαν βία εναντίον της