E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δώστε μας πίσω τα 80 εκατ. ευρώ, λένε οι καναλάρχες

Επισημαίνουν οτι η κυβέρνηση παρακρατεί πλέον παρανόμως τα ποσά που κατέβαλλαν ως πρώτη δόση

Δημοσίευση 8/12/2016 | 17:56

Δώστε μας πίσω τα 80 εκατ. ευρώ, λένε οι καναλάρχες

Να επιστραφούν άμεσα τα 80 εκατομμύρια ευρώ, που κατέβαλλαν οι τέσσερις υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ζήτησε χθες με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών επισημαίνουν οτι μετά την παρέλευση των 90 ημερών που είχε θέσει ως απώτατο χρονικό όριο η κυβέρνηση για την αδειοδότηση των καναλιών, αλλά και μετά την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κυβέρνηση παρακρατεί πλέον παρανόμως τα ποσά που κατέβαλλαν ως πρώτη δόση οι νικητές του διαγωνισμού που ακυρώθηκε. Ταυτόχρονα επιτίθεται κατά “των συνεργών της αεροπειρατείας” που επιχειρήθηκε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, υπογραμμίζοντας οτι μετά την απόφαση του ΣΤΕ, δεν μπορεί να παρακαμθεί το ΕΣΡ και να προχωρήσει η κυβέρνηση σε προσωρινή αδειοδότηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει:

Τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες ο δημόσιος λόγος επιβαρύνεται και συχνά δηλητηριάζεται από μία άνευ περιεχομένου ρητορική που ως άξονά της έχει μία πολλαπλώς εξαγγελθείσα δήθεν εξυγιαντική προσπάθεια στον χώρο των ΜΜΕ. Απεδείχθη περίτρανα ότι η όλη προσπάθεια έπεσε στο κενό.

Και τούτο γιατί η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την υφαρπαγή των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ και την ανάληψή τους από τον Υπουργό Επικρατείας. Με αυτήν την κρίση το ανώτατο δικαστήριο, ακύρωσε τον άνισο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το καλοκαίρι, και κατέδειξε ποιος προσπάθησε με μεθόδους αεροπειρατή να ελέγξει την ενημέρωση στη χώρα. Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι πάροχοι τηλεοπτικού περιεχομένου που προσέφυγαν για δικαστική προστασία είχαν ενεργό, ενεστώς και άμεσο έννομο συμφέρον για την προσφυγή τους.

Μετά ταύτα «ενεργοί συνεργοί στην αεροπειρατεία» επιχειρούν να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις για ίδιο συμφέρον. Ωστόσο η ίδια κρίση του ΣτΕ οδηγεί και στον αποκλεισμό κάθε μικροπολιτικής απόπειρας να αδειοδοτηθούν «προσωρινά» τηλεοπτικοί πάροχοι με την παράκαμψη του ΕΣΡ. Ούτε με νόμο ούτε με υπουργικές αποφάσεις μπορούν να αδειοδοτηθούν πάροχοι τηλεοπτικού περιεχομένου.

Να υπογραμμίσουμε άλλωστε ότι στις 6/12/2016, παρήλθε η 90η ημέρα, οπότε σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού της αεροπειρατείας, ο αρμόδιος υπουργός όφειλε να εκδώσει τις 4 άδειες υπέρ των 4 υπερθεματιστών. Ο διαγωνισμός κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι προκηρύχθηκε και υλοποιήθηκε από αναρμόδιο όργανο. Άρα το ελληνικό δημόσιο δεν είναι σε θέση να χορηγήσει τις «άδειες» που το ίδιο υποσχέθηκε.

Αντίθετα, όμως, το ελληνικό δημόσιο παρακρατεί παρανόμως τα χρήματα που έλαβε από τους οριστικούς υπερθεματιστές του άκυρου διαγωνισμού, οι οποίοι κατέβαλαν το τίμημα που τους ζητήθηκε εμπροθέσμως.

Γιατί άραγε συνεχίζεται αυτή η παρακράτηση του τιμήματος, που συνιστά αδικαιολόγητο πλουτισμό εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου; Ποιος ωφελείται από αυτήν την κατάσταση; Μήπως, έτσι, γίνεται απόπειρα να εγγραφούν ανύπαρκτα δικαιώματα ως υπαρκτά; Και να χορηγηθούν προσωρινές άδειες σε ανύπαρκτους σταθμούς; Εάν έτσι είναι τα πράγματα, πρόκειται πλέον για «αεροπειρατεία των αυθαιρέτων».

Συνεπώς η όλη συζήτηση είναι και άνευ αντικειμένου και εξυπηρετεί μόνο σκοπιμότητες και τελικά η επίκληση της δήθεν νομιμότητας και της ισονομίας έχει ως απώτατο στόχο την κατάλυση των νόμων και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και βουτιά της θερμοκρασίας: Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Καιρός 20.04.2026
Οι περιοχές που επηρεάζονται από τα φαινόμενα

Ρόδος: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη στο Εφετείο ο 70χρονος γυναικολόγος που είχε καταδικαστεί

Ελλάδα 20.04.2026
Ο 70χρονος αρνείται τις κατηγορίες για ασέλγεια και βιασμό 21 ασθενών

Μακελειό στη Λουιζιάνα: Οκτώ νεκρά παιδιά από πυροβολισμούς

Κόσμος 20.04.2026
Πώς ο πατέρας εκτέλεσε τα 7 παιδιά του και ακόμη ένα

Νεκρή 51χρονη που έπεσε από τον 2ο όροφο του Υπουργείου Τουρισμού

Ελλάδα 20.04.2026
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν υπάλληλος του Υπουργείου

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πληρώνονται και ποιοι χρωστούν

Οικονομία 20.04.2026
Ποια τα SOS για τις τροποποιητικές

Κεφαλονιά: Τα «σπάσανε» οι 3 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Μυρτούς ‑ Δεν λένε ούτε «γεια»

Ελλάδα 20.04.2026
Σιωπηλοί οι «φίλοι» της 19χρονης Μυρτούς που σήμερα θα μεταφερθούν στον Κορυδαλλό

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε σώος ο 26χρονος που είχε εξαφανιστεί από τις Συκιές – Τον εντόπισε πολίτης

Ελλάδα 20.04.2026
Ο 26χρονος είχε εξαφανιστεί από τις 15 Απριλίου, ενώ είχε εκδοθεί missing alert από το Χαμόγελο του Παιδιού

Τρόμος σε τσίρκο στη Ρωσία: Τίγρης βγήκε από το προστατευτικό δίχτυ και πήγε... βόλτα στις κερκίδες

Κόσμος 20.04.2026
«Δεν είναι ότι δεν υπήρχε 100% καμία απειλή για το κοινό, αλλά αυτές είναι ήμερες τίγρεις» ισχυρίστηκε ο διευθυντής του τσίρκου

Ο στρατός του Ισραήλ παραδέχεται ότι μέλος του χτυπούσε με σφυρί άγαλμα του Ιησού στον Λίβανο

Κόσμος 20.04.2026
Η συμπεριφορά «δεν συνάδει με τις αξίες» που αναμένει να εφαρμόζουν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων, λένε οι IDF για το περιστατικό που προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα

ΗΠΑ: Η στιγμή που Αμερικανοί καταλαμβάνουν πλοίο με ιρανική σημαία ‑ Βίντεο

Κόσμος 20.04.2026
Σύμφωνα με το CENTCOM, το βίντεο έδειχνε πεζοναύτες να διασχίζουν την Αραβική Θάλασσα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο