E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ειδική συμφωνία στα σκαριά μεταξύ κυβέρνηση Τσίπρα και ΔΝΤ

Αφορά ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.

Δημοσίευση 7/12/2016 | 14:03

Ειδική συμφωνία στα σκαριά μεταξύ κυβέρνηση Τσίπρα και ΔΝΤ

Σε αναγκαστική επιλογή φαντάζει για την κυβέρνηση Τσίπρα η διαμόρφωση μίας ειδικής συμφωνίας με το ΔΝΤ, που θα επιτρέψει στο τελευταίο να «ενταχθεί» στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η θέση των εκπροσώπων του ΔΝΤ ότι η διατήρηση υψηλών δημοσιονομικών στόχων, δηλαδή πλεόνασμα στο 3,5% για τα επόμενα χρόνια, δεν συνιστά μια βιώσιμη και αποτελεσματική πολιτική ουσιαστικής σταθεροποίησης, πραγματικής ανάκαμψης και στέρεης ανάπτυξης για το μέλλον της Ελλάδας, είναι σταθερή και μόνιμη. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση, το οποιοδήποτε αίτημα δραστικής μείωσης των δημοσιονομικών στόχων, παραδείγματος χάριν για 1,5% πλεόνασμα, προϋποθέτει μια σειρά σοβαρών δεσμεύσεων από την πλευρά της κυβέρνησης Τσίπρα και των μελών της.

Οι δεσμεύσεις αυτές σε κάθε περίπτωση αφορούν την γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων που συνεχίζουν να αποτελούν τα μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης – από την αρχή των Μνημονίων μέχρι τώρα (όπως η δημόσια δαπάνη για το Ασφαλιστικό, οι ιδιωτικοποίησεις κλπ) που θα επιτρέψει στο Ταμείο να μπει ουσιαστικά στη συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ελληνικού προγράμματος.

Οι ημερομηνίες που τρέχουν, ήδη η β' αξιολόγηση και η απόφαση για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα με την υπογραφή νέας συμφωνίας πήραν και άλλη παράταση για αρχές του 2017, δεν επιτρέπουν στην ελληνική κυβέρνηση να συνεχίζει να υποστηρίζει πώς «δεν αποδεχόμαστε τίποτα και κανείς δεν αποδέχεται τίποτα μέχρι να τα αποδεχθούν όλοι όλα».

Πλέον τα όσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε την επ' αύριον του Eurogroup, δηλαδή τα «όλοι, όλα» δεν έχουν πρακτικό αντίκρυσμα και η μόνη πραγματική διέξοδος για την κυβέρνηση είναι η αποδοχή της πραγματικότητας και οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ. Εστω και πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά με δεδομένο μία ατζέντα συμφωνίας στα σκαριά.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που η κυβέρνηση δια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, συνεχίζει την ρητορική για ιδεολογικά «κολλήματα» του ΔΝΤ που δεν επιτρέπουν την ομαλή και γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Φαίνεται πως ο ίδιος άνθρωπος την ώρα που κατακεραυνώνει – για το κομματικό ακροατήριο- το Ταμείο, ετοιμάζεται να επιστρατεύσει τα τελευταία υπολείμματα κυβερνητικής αξιοπιστίας, για την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης: «Σαφές μήνυμα η επίσκεψή σας» ‑ Μακρόν: «Μπορείτε να βασιστείτε πάνω μας»

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Όσα ειπώθηκαν από τους δύο ηγέτες στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Με μαχαίρι 20 εκατοστών ο 20χρονος σκότωσε τον 27χρονο στον Αγιο Δημήτριο, το χρονικό του φονικού

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο δράστης μετά την αποτρόπαια πράξη του πήγε στο σπίτι του όπου έκρυψε το μαχαίρι στην ταράτσα πίσω από τους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Ποιος «εξαφανίζει» Αμερικανούς και Κινέζους επιστήμονες μυστικών προγραμμάτων στον τομέα της Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Το θρίλερ με τους μυστηριώδεις θανάτους και τις εξαφανίσεις επιστημόνων στις ΗΠΑ μόλις απέκτησε νέες διαστάσεις, καθώς ανάλογο μοτίβο παρατηρείται και στην Κίνα

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά ‑ Η πρόγνωση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Αναλυτική πρόγνωση μέχρι την Πρωτομαγιά

Ολυμπία Κηρύκου: Η εξαφάνιση ‑ μυστήριο που για 30 χρόνια «στοιχειώνει» τη Νέα Ιωνία

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Νέες μαρτυρίες, κρυμμένα μυστικά και νέες αποκαλύψεις ξαναγράφουν την πιο σκοτεινή υπόθεση των τελευταίων δεκαετιών

Κύκλωμα Συνοδών Πολυτελείας: Πόσο κόστιζαν και πώς οργανώνονταν τα πάρτι με αστέρες της Serie A

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Για ένα τραπέζι πέντε ατόμων, η τιμή μπορούσε να φτάσει τις 10.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας κοριτσιών και της διοργάνωσης ολόκληρου του πάρτι

Ελέφαντες ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου Αμερικανό εκατομμυριούχο που κυνηγούσε σε σαφάρι στην Αφρική

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο 75χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας και κυνηγός βρισκόταν στο πυκνό τροπικό δάσος Λόπε-Οκάντα ​​της Αφρικής με έναν επαγγελματία κυνηγό.

NBA: Λέϊκερς – Ρόκετς 112‑108 | Κυρίαρχοι στο Λος Αντζελες

Αθλητικά Νέα 25.04.2026
Οι Λέϊκερς επικράτησαν των Ρόκετς με 112-108 στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, φτάνοντας στο 3-0.

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο