E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ειδική συμφωνία στα σκαριά μεταξύ κυβέρνηση Τσίπρα και ΔΝΤ

Αφορά ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.

Δημοσίευση 7/12/2016 | 14:03

Ειδική συμφωνία στα σκαριά μεταξύ κυβέρνηση Τσίπρα και ΔΝΤ

Σε αναγκαστική επιλογή φαντάζει για την κυβέρνηση Τσίπρα η διαμόρφωση μίας ειδικής συμφωνίας με το ΔΝΤ, που θα επιτρέψει στο τελευταίο να «ενταχθεί» στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η θέση των εκπροσώπων του ΔΝΤ ότι η διατήρηση υψηλών δημοσιονομικών στόχων, δηλαδή πλεόνασμα στο 3,5% για τα επόμενα χρόνια, δεν συνιστά μια βιώσιμη και αποτελεσματική πολιτική ουσιαστικής σταθεροποίησης, πραγματικής ανάκαμψης και στέρεης ανάπτυξης για το μέλλον της Ελλάδας, είναι σταθερή και μόνιμη. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση, το οποιοδήποτε αίτημα δραστικής μείωσης των δημοσιονομικών στόχων, παραδείγματος χάριν για 1,5% πλεόνασμα, προϋποθέτει μια σειρά σοβαρών δεσμεύσεων από την πλευρά της κυβέρνησης Τσίπρα και των μελών της.

Οι δεσμεύσεις αυτές σε κάθε περίπτωση αφορούν την γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων που συνεχίζουν να αποτελούν τα μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης – από την αρχή των Μνημονίων μέχρι τώρα (όπως η δημόσια δαπάνη για το Ασφαλιστικό, οι ιδιωτικοποίησεις κλπ) που θα επιτρέψει στο Ταμείο να μπει ουσιαστικά στη συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ελληνικού προγράμματος.

Οι ημερομηνίες που τρέχουν, ήδη η β' αξιολόγηση και η απόφαση για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα με την υπογραφή νέας συμφωνίας πήραν και άλλη παράταση για αρχές του 2017, δεν επιτρέπουν στην ελληνική κυβέρνηση να συνεχίζει να υποστηρίζει πώς «δεν αποδεχόμαστε τίποτα και κανείς δεν αποδέχεται τίποτα μέχρι να τα αποδεχθούν όλοι όλα».

Πλέον τα όσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε την επ' αύριον του Eurogroup, δηλαδή τα «όλοι, όλα» δεν έχουν πρακτικό αντίκρυσμα και η μόνη πραγματική διέξοδος για την κυβέρνηση είναι η αποδοχή της πραγματικότητας και οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ. Εστω και πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά με δεδομένο μία ατζέντα συμφωνίας στα σκαριά.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που η κυβέρνηση δια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, συνεχίζει την ρητορική για ιδεολογικά «κολλήματα» του ΔΝΤ που δεν επιτρέπουν την ομαλή και γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Φαίνεται πως ο ίδιος άνθρωπος την ώρα που κατακεραυνώνει – για το κομματικό ακροατήριο- το Ταμείο, ετοιμάζεται να επιστρατεύσει τα τελευταία υπολείμματα κυβερνητικής αξιοπιστίας, για την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεκίνησε η δίκη 43χρονου ηθοποιού για βιασμό και απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση

Ελλάδα 24.10.2025
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ξεκίνησε η δίκη του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και απόπειρα βιασμού δύο γυναικών το 2012 και το 2013. Στην πρώτη ημέρα, μάρτυρες περιέγραψαν τη χειριστική και κακοποιητική του συμπεριφορά, ενώ ο ίδιος δήλωσε αθώος και τόνισε ότι σήμερ

Τεχνολογία James Bond και αστέρια του NBA ‑ Πώς έστηναν τα παιχνίδια πόκερ

Κόσμος 24.10.2025
Η υψηλή τεχνολογία στο «μοίρασμα» της τράπουλας και τα «δολώματα» που χρησιμοποίησε το κύκλωμα για να προσελκύσει ανυποψίαστα θύματα.

ΗΠΑ: Φονική επίθεση κατά σκάφους «ναρκοτρομοκρατών» στην Καραϊβική ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 24.10.2025
Η νέα επίθεση αποτελεί μέρος της στρατηγικής του προέδρου Τραμπ για την καταπολέμηση των δραστηριοτήτων των καρτέλ ναρκωτικών της περιοχής

Το FBI προειδοποιεί μετά το σκάνδαλο του NBA: «Το μόνο στοίχημα που μπορείτε να βάλετε είναι ότι η τύχη σας εξαντλήθηκε»

Αθλητικά Νέα 24.10.2025
Οι δηλώσεις του διευθυντή του FBI, αλλά και του εισαγγελέα της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης

Στην 5η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ο Λευτέρης Πετρούνιας – Αποθεώθηκε μετά την προσπάθειά του

Αθλητικά Νέα 24.10.2025
Δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο ο «άρχοντας των κρίκων»

Αγνωστος Στρατιώτης: Στη Δικαιοσύνη ο Δούκας κατά της ανάθεσης σε ιδιώτες

Ελλάδα 24.10.2025
Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε πως ο Δήμος Αθηναίων θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Λευκός Οίκος: Συντρίμμια η ανατολική πτέρυγα

Κόσμος 24.10.2025
Ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή της νέας αίθουσας δεξιώσεων του Τραμπ

Voucher έως 800 ευρώ για 2.500 παιδιά ‑ Πώς θα κάνετε αίτηση

Οικονομία 24.10.2025
Οι δυνητικοί πάροχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Παρόχων ΠΠΠ μέσω της πλατφόρμας www.proimi.eetaa.gr

Τουρκία: Έφοδος της Αστυνομίας σε κανάλι της αντιπολίτευσης ‑ Συνελήφθη ο διευθυντής ειδήσεων

Κόσμος 24.10.2025
Παρουσιαστής εκπομπής ανακοίνωσε σε live μετάδοση την έφοδο της αστυνομίας - Ο συλληφθείς κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου

Μαρουσάκης: Παρέλαση με κοντομάνικα ‑ Πότε έρχεται κακοκαιρία εξπρές

Καιρός 24.10.2025
Προχωρημένη άνοιξη θα θυμίζει ο καιρός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη

Εφορία: Πρόστιμα για υποβολή δηλώσεων χωρίς φόρο

Οικονομία 24.10.2025
Και αναδρομικά από το 2019 - Σύγχυση σε επιχειρήσεις και φορολογουμένους