E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ειδική συμφωνία στα σκαριά μεταξύ κυβέρνηση Τσίπρα και ΔΝΤ

Αφορά ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.

Δημοσίευση 7/12/2016 | 14:03

Ειδική συμφωνία στα σκαριά μεταξύ κυβέρνηση Τσίπρα και ΔΝΤ

Σε αναγκαστική επιλογή φαντάζει για την κυβέρνηση Τσίπρα η διαμόρφωση μίας ειδικής συμφωνίας με το ΔΝΤ, που θα επιτρέψει στο τελευταίο να «ενταχθεί» στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η θέση των εκπροσώπων του ΔΝΤ ότι η διατήρηση υψηλών δημοσιονομικών στόχων, δηλαδή πλεόνασμα στο 3,5% για τα επόμενα χρόνια, δεν συνιστά μια βιώσιμη και αποτελεσματική πολιτική ουσιαστικής σταθεροποίησης, πραγματικής ανάκαμψης και στέρεης ανάπτυξης για το μέλλον της Ελλάδας, είναι σταθερή και μόνιμη. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση, το οποιοδήποτε αίτημα δραστικής μείωσης των δημοσιονομικών στόχων, παραδείγματος χάριν για 1,5% πλεόνασμα, προϋποθέτει μια σειρά σοβαρών δεσμεύσεων από την πλευρά της κυβέρνησης Τσίπρα και των μελών της.

Οι δεσμεύσεις αυτές σε κάθε περίπτωση αφορούν την γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων που συνεχίζουν να αποτελούν τα μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης – από την αρχή των Μνημονίων μέχρι τώρα (όπως η δημόσια δαπάνη για το Ασφαλιστικό, οι ιδιωτικοποίησεις κλπ) που θα επιτρέψει στο Ταμείο να μπει ουσιαστικά στη συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ελληνικού προγράμματος.

Οι ημερομηνίες που τρέχουν, ήδη η β' αξιολόγηση και η απόφαση για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα με την υπογραφή νέας συμφωνίας πήραν και άλλη παράταση για αρχές του 2017, δεν επιτρέπουν στην ελληνική κυβέρνηση να συνεχίζει να υποστηρίζει πώς «δεν αποδεχόμαστε τίποτα και κανείς δεν αποδέχεται τίποτα μέχρι να τα αποδεχθούν όλοι όλα».

Πλέον τα όσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε την επ' αύριον του Eurogroup, δηλαδή τα «όλοι, όλα» δεν έχουν πρακτικό αντίκρυσμα και η μόνη πραγματική διέξοδος για την κυβέρνηση είναι η αποδοχή της πραγματικότητας και οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ. Εστω και πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά με δεδομένο μία ατζέντα συμφωνίας στα σκαριά.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που η κυβέρνηση δια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, συνεχίζει την ρητορική για ιδεολογικά «κολλήματα» του ΔΝΤ που δεν επιτρέπουν την ομαλή και γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Φαίνεται πως ο ίδιος άνθρωπος την ώρα που κατακεραυνώνει – για το κομματικό ακροατήριο- το Ταμείο, ετοιμάζεται να επιστρατεύσει τα τελευταία υπολείμματα κυβερνητικής αξιοπιστίας, για την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου

Αθλητικά Νέα 07.04.2026
«Έφυγε» σε ηλικία 80 ετών ο Ρουμάνος προπονητής

Εφιαλτική προσομοίωση: Τι θα συμβεί στα πρώτα 30 λεπτά αν οι ΗΠΑ κηρύξουν πυρηνικό πόλεμο

Κόσμος 07.04.2026
Μία μελέτη του 2019, εκτίμησε ότι 34,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν και 57,4 εκατομμύρια θα τραυματίζονταν τις πρώτες ώρες ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Το FBI προειδοποιεί: Μην εγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές στα κινητά σας

Tech + Science 07.04.2026
Η Κίνα πρώτη στη λίστα των επικίνδυνων εφαρμογών

Βόλος: Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν 54χρονο για ζημιά σε υδρορροή ύψους 150 ευρώ

Ελλάδα 07.04.2026
O 50χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιος συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Ιράν: Το καθεστώς σχηματίζει «ανθρώπινες αλυσίδες» σε γέφυρες ‑ Βίντεο

Κόσμος 07.04.2026
Πολίτες κάθε ηλικίας, κρατώντας σημαίες και απλώνοντας ένα τεράστιο εθνικό σύμβολο κατά μήκος του οδοστρώματος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας

Fuel Pass 2026: Ποιοι θα πληρωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα και ποιοι όχι

Οικονομία 07.04.2026
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Ασχημα νέα για Λουτσέσκου: Πολλαπλά εγκεφαλικά και πνευμονική θρομβοεμβολή

Αθλητικά Νέα 07.04.2026
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου που έρχονται από τη Ρουμανία – Τα δυσάρεστα που «έδειξε» η αξονική στην οποία υποβλήθηκε.

Tι αλλάζει στα ταξίδια από και προς την Ευρώπη από τις 10 Απριλίου

Κόσμος 07.04.2026
Το νέο Σύστημα Εισόδου/Εξόδου (EES) θα τεθεί πλήρως σε λειτουργία από τις 10 Απριλίου 2026

Artemis II: Η πρώτη φωτογραφία της Γης από την αθέατη πλευρά του φεγγαριού

Tech + Science 07.04.2026
Το πλήρωμα του Artemis II έγραψε ιστορία φτάνοντας μακρύτερα από κάθε άλλον άνθρωπο

Τραμπ: «Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»

Κόσμος 07.04.2026
Εκατέρωθεν απειλές όσο το τελεσίγραφο του Τραμπ πλησιάζει στη λήξη του

Υποκλοπές: Στον Αρειο Πάγο βασικό κομμάτι της δικογραφίας

Ελλάδα 07.04.2026
Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου