E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

New York Times: Ο Αλέξης Τσίπρας στην λίστα με τους 8 πιο λαϊκιστές ηγέτες της Ευρώπης

Ποιοι άλλοι ηγέτες βρίσκονται στην λίστα

Δημοσίευση 7/12/2016 | 09:49

New York Times: Ο Αλέξης Τσίπρας στην λίστα με τους 8 πιο λαϊκιστές ηγέτες της Ευρώπης

Με δημοσίευμα της η εφημερίδα New York Times, με τίτλο «European Populism in the Age of Donald Trump» (σ.σ. Ευρωπαϊκός λαϊκισμός στην εποχή του Ντόναλντ Τραμπ), σχολιάζει πως η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές «έχει ενεργοποιήσει κάποια "αντάρτικα" κόμματα καθώς ψάχνουν ευκαιρία να ανατρέψουν την καθιερωμένη πολιτική τάξη».

Το δημοσίευμα ξεκινάει λέγοντας πως «Ένα ρεύμα λαϊκισμού, ενισχυμένο πρόσφατα από την απόρριψη του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, χτίζεται απ' άκρη σ' άκρη σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έχει βρει υποστηρικτές σε κόμματα και των δυο άκρων του πολιτικού φάσματος».

Με ένα λεπτομερές γράφημα που περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Podemos στην Ισπανία, το UKIP της Βρετανίας, το «Εθνικό Μέτωπο» στην Γαλλία, το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων στην Ιταλία», το «Κόμμα των Ελευθέρων» σε Αυστρία και Ολλανδία και το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», οι New York Times «τσεκάρουν» τις θέσεις των παραπάνω κομμάτων για διάφορά φλέγοντα ζητήματα, όπως την λιτότητα, το μεταναστευτικό, την Ευρωζώνη, την παγκοσμιοποίηση, το Ισλάμ κ.α.

Στην συνέχεια του άρθρου, αποπειράται να αξιολογήσει τον κάθε ένα πολιτικό ηγέτη αλλά και τις θέσεις τους για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, που διαδέχεται τον Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ως λαϊκιστές πολιτικοί της Ευρώπης αναφέρονται, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα οι Beppe Grillo (Ιταλία), Norbert Hofer (Αυστρία), Marine Le Pen (Γαλλία), Geert Wilders (Ολλανδία), Frauke Petry (Γερμανία), Nigel Farage (Μεγάλη Βρετανία) και Pablo Iglesias (Ισπανία).  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του συστήματος, της παγκοσμιοποίησης και της λιτότητας» σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι NYT στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα. Και συνεχίζουν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώθηκε ως συνασπισμός των αριστερών τάσεων και ριζοσπαστικών πολιτικών κομμάτων, τα οποία ενώθηκαν με σημείο αναφοράς την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από τους δανειστές. Από το 2015, οπότε και σχημάτισε για πρώτη φορά κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δίνει μάχη για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τη Νομισματική Ένωση».    

Όσον αφορά δε στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και το πώς τη σχολίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπενθυμίζουν μια φράση του: «Αντίθετα με κάποιους από τους συναδέλφους μου στην Ευρώπη, δεν βιάστηκα να επαναλάβω την κριτική που πολλοί έκαναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τον Ντόναλντ Τραμπ». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτό που οι ηθοποιοί δεν μπορούν ποτέ να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας γυμνής σκηνής

Σινεμά 14.03.2026
Tι αναφέρει το Screen Actors Guild και η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου

Χρήστος Δάντης: Διακόπτει τις εμφανίσεις του

Tabloid Χτες
Ο τραγουδιστής ενημέρωσε πως η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να επιστρέψει στη μουσική σκηνή που εμφανίζεται

Αρης Σοϊλέδης – Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο πρώην ποδοσφαιριστής

Tabloid Χτες
Δεν αποκάλυψε τον λόγο που τον οδήγησε στα επείγοντα

Kόρινθος: Πολίτης με νταλκά μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο και... τραγουδούσε Καζαντζίδη!

Παράξενα Χτες
Έκπληκτοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι στο δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου, όταν πολίτης μπήκε στην αίθουσα και άρχισε να τραγουδά.

Ο Akylas ερμήνευσε μία διαφορετική εκτέλεση του «Ferto» και αποθεώθηκε

Eurovision Χτες
Δείτε το βίντεο - «Η λυπημένη εκδοχή του Ferto» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη λεζάντα του

Ο Robbie Williams απέλυσε τον μάνατζέρ του μετά από 14 χρόνια

Tabloid Χτες
Τέλος στη συνεργασία με τον Μάικλ Λόνι - «Το μουσικό τοπίο αλλάζει γρήγορα», εξήγησε

Εβελίνα Παπούλια: «Το σενάριο του Σ` αγαπώ Μ` αγαπάς ήταν χάλια ‑ Το απορρίψαμε πάρα πολλοί»

Tabloid Χτες
Στην αγκαλιά του Φάνη: Καλεσμένη στην εκπομπή του Φάνη Λαμπρόπουλου ήταν η Εβελίνα Παπούλια, το βράδυ της Πέμπτης 12/3 και μίλησε για όλα

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελένης Μενεγάκη για το γάμο της με τον Μάκη Παντζόπουλο

Tabloid Χτες
Τέλος στις φήμες για την προσωπική ζωή της έβαλε η Ελένη Μενεγάκη με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram