E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε μία νοσηλεύτρια όλες οι ευθύνες για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Και όχι στη γιατρό και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού

Δημοσίευση 5/12/2016 | 17:19

Σε μία νοσηλεύτρια όλες οι ευθύνες για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του αναίτιου και αδόκητου θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, πριν από περίπου έναν χρόνο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου – ένας θάνατος που παρότι αποκάλυψε τη χρήση οπιούχων ουσιών από την αναισθησιολόγο και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση, κυρία Νεκταρία Πολάκη αλλά και περιστατικό κλοπής οπιούχων από την ίδια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχει μείνει σκεπασμένος από σκοτεινό πέπλο σε ό,τι αφορά τις συνθήκες και τα αίτιά του.

Όπως αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), που είχε διαταχθεί από το υπουργείο Υγείας, ολοκληρώθηκε βάζοντας στο κάδρο των όποιων ευθυνών ένα μόνο πρόσωπο, μία νοσηλεύτρια!

«Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε επιρρίπτοντας βαρύτατες κατηγορίες στη Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού κυρία Δ. Β. ότι δήθεν χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200 gr αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης Αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Η νοσηλεύτρια κ. Δ. Β. κλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να απολογηθεί και να δικασθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας ή ατελούς εκτέλεσης του υπηρεσιακού καθήκοντος.

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει «μεθοδευμένες» τις ενέργειες της 7 ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας, «ψευδές» το κατηγορητήριο της 7 ης ΥΠΕ, «αναίτια» την πειθαρχική δίωξη της νοσηλεύτριας αναισθησιολογικού στο Γ.Ν. Βενιζέλειο Κρήτης και την ίδια την επαγγελματία υγείας «εξιλαστήριο θύμα».

Υποστηρίζει, επιπλέον, στην ανακοίνωσή της ότι «δεν θα επιτρέψουμε να την πληρώσει η Νοσηλεύτρια, επειδή δεν έχει «μπάρμπα στην Κορώνη» και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στη νοσηλεύτρια.

«Γνωρίζουν και οι πέτρες την εν λόγω αναισθησιολόγο. Γνωρίζουν την συμπεριφορά της, την υπηρεσιακή της απόδοση. Επίσης γνωρίζουν ότι η Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού ουδέποτε χορήγησε φάρμακα. Οι Νοσηλευτές δεν χορηγούν φάρμακα χωρίς εντολές Ιατρών» τονίζουν και ζητούν απάντηση στο ερώτημα «γιατί μετά το τραγικό συμβάν η Αναισθησιολόγος συγγενής του Αν. Υπουργού απομακρύνθηκε από τα χειρουργεία, με απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου και η Νοσηλεύτρια παραμένει στη θέση της;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέες ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες: Οι ημερομηνίες κλειδιά

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
72 δόσεις, εξωδικαστικό και προστασία κατοικίας

Καιρός: Υποτροπικός αντικυκλώνας πάνω από την Ελλάδα ‑ Πότε έρχεται και τι θα φέρει

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η πρόβλεψη των Ιταλών μετεωρολόγων για την χώρα μας το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου

Συνέλαβαν δασκάλα που έκανε σeξ με 16χρονο μαθητή ‑ ποιος την κατέδωσε

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η οικογένεια του 16χρονου ήταν φίλη με αυτή της 25χρονης Μακενζί Νοτ, η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού

Απεργία 13 Μαΐου: Ποιοι συμμετέχουν σήμερα ‑ Τι ισχύει τελικά για τα ΜΜΜ και τα σχολεία

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Τι ώρα θα γίνει η συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Ηλιούπολη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 17χρονη – Στο μικροσκόπιο το γράμμα και τα κινητά των κοριτσιών

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η κατάθλιψη και το άγχος των πανελληνίων εξετάσεων φέρεται να είναι αυτά που έσπρωξαν τις κοπέλες στο κενό

Νεκρό βρέφος στην Ξάνθη: Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την υπόθεση με το νεκρό βρέφος στην Ξάνθη συνελήφθη η 33χρονη μητέρα του - Νοσηλεύεται φρουρούμενη στο τοπικό νοσοκομείο

Σοκ στο NBA: Έφυγε από τη ζωή ο Μπράντον Κλαρκ των Μέμφις Γκρίζλις σε ηλικία 29 ετών

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ξαφνικός θάνατος του Κλαρκ έρχεται σχεδόν έξι εβδομάδες μετά τη σύλληψή του στο Αρκανσο για αντικανονική προσπέραση, κατοχή ουσιών, φυγή και υπέρβαση του ορίου ταχύτητας όπως επίσης και διακίνηση ουσιών

Η στιγμή της ανάσυρσης του αυτοκινήτου που έπεσε στον Ισθμό της Κορίνθου, πρόλαβε και βγήκε ο οδηγός, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός κατάφερε να βγει εγκαίρως από το όχημα και είναι καλά στην υγεία του

Ο φόβος της αποτυχίας στις πανελλήνιες και η κατάθλιψη «έσπρωξαν» τις δύο 17χρονες στο κενό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοκ από το σημείωμα και το κρυμμένο ημερολόγιο

Μαρουσάκης: Προ των πυλών 10ημερο κακοκαιρίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έρχονται ξανά βροχές, καταιγίδες και κρύο