E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε μία νοσηλεύτρια όλες οι ευθύνες για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Και όχι στη γιατρό και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού

Δημοσίευση 5/12/2016 | 17:19

Σε μία νοσηλεύτρια όλες οι ευθύνες για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του αναίτιου και αδόκητου θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, πριν από περίπου έναν χρόνο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου – ένας θάνατος που παρότι αποκάλυψε τη χρήση οπιούχων ουσιών από την αναισθησιολόγο και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση, κυρία Νεκταρία Πολάκη αλλά και περιστατικό κλοπής οπιούχων από την ίδια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχει μείνει σκεπασμένος από σκοτεινό πέπλο σε ό,τι αφορά τις συνθήκες και τα αίτιά του.

Όπως αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), που είχε διαταχθεί από το υπουργείο Υγείας, ολοκληρώθηκε βάζοντας στο κάδρο των όποιων ευθυνών ένα μόνο πρόσωπο, μία νοσηλεύτρια!

«Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε επιρρίπτοντας βαρύτατες κατηγορίες στη Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού κυρία Δ. Β. ότι δήθεν χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200 gr αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης Αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Η νοσηλεύτρια κ. Δ. Β. κλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να απολογηθεί και να δικασθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας ή ατελούς εκτέλεσης του υπηρεσιακού καθήκοντος.

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει «μεθοδευμένες» τις ενέργειες της 7 ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας, «ψευδές» το κατηγορητήριο της 7 ης ΥΠΕ, «αναίτια» την πειθαρχική δίωξη της νοσηλεύτριας αναισθησιολογικού στο Γ.Ν. Βενιζέλειο Κρήτης και την ίδια την επαγγελματία υγείας «εξιλαστήριο θύμα».

Υποστηρίζει, επιπλέον, στην ανακοίνωσή της ότι «δεν θα επιτρέψουμε να την πληρώσει η Νοσηλεύτρια, επειδή δεν έχει «μπάρμπα στην Κορώνη» και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στη νοσηλεύτρια.

«Γνωρίζουν και οι πέτρες την εν λόγω αναισθησιολόγο. Γνωρίζουν την συμπεριφορά της, την υπηρεσιακή της απόδοση. Επίσης γνωρίζουν ότι η Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού ουδέποτε χορήγησε φάρμακα. Οι Νοσηλευτές δεν χορηγούν φάρμακα χωρίς εντολές Ιατρών» τονίζουν και ζητούν απάντηση στο ερώτημα «γιατί μετά το τραγικό συμβάν η Αναισθησιολόγος συγγενής του Αν. Υπουργού απομακρύνθηκε από τα χειρουργεία, με απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου και η Νοσηλεύτρια παραμένει στη θέση της;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύκλωμα με εικονικές εταιρείες: Πασίγνωστα πρόσωπα στο «κόλπο» ‑ Πάνω από 30 εκατ. ευρώ τα κέρδη

Ελλάδα 24.03.2026
Ονόματα της showbiz και γνωστός TikToker ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κόρινθος: «Νέες καταγγελίες για τον καθηγητή θα φτάσουν στην αστυνομία» ‑ Η κατάθεση της ανήλικης

Ελλάδα 24.03.2026
Έξι συμμαθήτριες της ανήλικης θα προχωρήσουν σε καταγγελίες σε βάρος του 66χρονου καθηγητή

Πάτρα: 16χρονος γρονθοκόπησε μαθητή της Γ΄Δημοτικού επειδή του πείραζε την αδερφή

Ελλάδα 24.03.2026
Στην κατοχή του 16χρονου βρέθηκε και μαχαίρι το οποίο το είχε στην κατοχή του για «λόγους ασφαλείας» όπως επικαλέστηκε

Γιώργος Τσαγκαράκης: Απολογείται σήμερα για τέσσερα κακουργήματα

Ελλάδα 24.03.2026
«Χείμαρρος» η χήρα του Δημήτρη Μυταρά κατά του Τσαγκαράκη

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αρχιμανδρίτης

Ελλάδα 24.03.2026
Μαζί με ιερέα «έφαγαν» 1,5 εκατ. ευρώ από πιστούς με ψεύτικες υποσχέσεις εξουσίας

Channel 12: Αυτοί είναι όροι που θέτει το Ιράν για το τέλος του πολέμου

Κόσμος 24.03.2026
Πιθανές παραχωρήσεις από την Τεχεράνη

Το Ιράν συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ – «Fake news» οι συνομιλίες με Τραμπ λέει η Τεχεράνη

Κόσμος 24.03.2026
Μεγάλη δύναμη Αμερικανών πεζοναυτών αναμένεται να φτάσουν στη Μέση Ανατολή μέχρι την Παρασκευή

Αθήνα:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και την 25η Μαρτίου για τη μαθητική και τη στρατιωτική παρέλαση

Ελλάδα 24.03.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη 25η Μαρτίου στην Αθήνα με αφορμή τη μαθητική και τη στρατιωτική παρέλαση

Νεκρή 29χρονη influencer από καρκίνο ‑ Νόμιζε πως είχε μυϊκό τραυματισμό

Κόσμος 24.03.2026
Tο απέδωσε σε καταπόνηση από άρση βάρους

Νετανιάχου: Ο Τραμπ βλέπει την πιθανότητα συμφωνίας με το Ιράν

Κόσμος Χτες
Τι δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός