E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε μία νοσηλεύτρια όλες οι ευθύνες για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Και όχι στη γιατρό και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού

Δημοσίευση 5/12/2016 | 17:19

Σε μία νοσηλεύτρια όλες οι ευθύνες για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του αναίτιου και αδόκητου θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, πριν από περίπου έναν χρόνο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου – ένας θάνατος που παρότι αποκάλυψε τη χρήση οπιούχων ουσιών από την αναισθησιολόγο και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση, κυρία Νεκταρία Πολάκη αλλά και περιστατικό κλοπής οπιούχων από την ίδια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχει μείνει σκεπασμένος από σκοτεινό πέπλο σε ό,τι αφορά τις συνθήκες και τα αίτιά του.

Όπως αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), που είχε διαταχθεί από το υπουργείο Υγείας, ολοκληρώθηκε βάζοντας στο κάδρο των όποιων ευθυνών ένα μόνο πρόσωπο, μία νοσηλεύτρια!

«Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε επιρρίπτοντας βαρύτατες κατηγορίες στη Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού κυρία Δ. Β. ότι δήθεν χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200 gr αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης Αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Η νοσηλεύτρια κ. Δ. Β. κλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να απολογηθεί και να δικασθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας ή ατελούς εκτέλεσης του υπηρεσιακού καθήκοντος.

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει «μεθοδευμένες» τις ενέργειες της 7 ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας, «ψευδές» το κατηγορητήριο της 7 ης ΥΠΕ, «αναίτια» την πειθαρχική δίωξη της νοσηλεύτριας αναισθησιολογικού στο Γ.Ν. Βενιζέλειο Κρήτης και την ίδια την επαγγελματία υγείας «εξιλαστήριο θύμα».

Υποστηρίζει, επιπλέον, στην ανακοίνωσή της ότι «δεν θα επιτρέψουμε να την πληρώσει η Νοσηλεύτρια, επειδή δεν έχει «μπάρμπα στην Κορώνη» και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στη νοσηλεύτρια.

«Γνωρίζουν και οι πέτρες την εν λόγω αναισθησιολόγο. Γνωρίζουν την συμπεριφορά της, την υπηρεσιακή της απόδοση. Επίσης γνωρίζουν ότι η Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού ουδέποτε χορήγησε φάρμακα. Οι Νοσηλευτές δεν χορηγούν φάρμακα χωρίς εντολές Ιατρών» τονίζουν και ζητούν απάντηση στο ερώτημα «γιατί μετά το τραγικό συμβάν η Αναισθησιολόγος συγγενής του Αν. Υπουργού απομακρύνθηκε από τα χειρουργεία, με απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου και η Νοσηλεύτρια παραμένει στη θέση της;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που απηύθυνε ο Κακλαμάνης

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο του στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού, εκπληρώνοντας παράλληλα και την τελευταία της επιθυμία.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ποιες γωνίες λήψης απαγόρευσαν EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου για τους αθλητές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Νέες κατευθυντήριες γραμμές από EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θέτουν περιορισμούς σε 13 γωνίες λήψης για να αντιμετωπιστεί η σeξουαλικοποίηση των αθλητριών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Η Γαλλία νομιμοποίησε το «δικαίωμα στον θάνατο» και τι προβλέπει ο νέος νόμος

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει την «βοήθεια στον θάνατο» για ανίατα ασθενείς, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.