E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε μία νοσηλεύτρια όλες οι ευθύνες για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Και όχι στη γιατρό και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού

Δημοσίευση 5/12/2016 | 17:19

Σε μία νοσηλεύτρια όλες οι ευθύνες για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του αναίτιου και αδόκητου θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, πριν από περίπου έναν χρόνο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου – ένας θάνατος που παρότι αποκάλυψε τη χρήση οπιούχων ουσιών από την αναισθησιολόγο και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση, κυρία Νεκταρία Πολάκη αλλά και περιστατικό κλοπής οπιούχων από την ίδια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχει μείνει σκεπασμένος από σκοτεινό πέπλο σε ό,τι αφορά τις συνθήκες και τα αίτιά του.

Όπως αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), που είχε διαταχθεί από το υπουργείο Υγείας, ολοκληρώθηκε βάζοντας στο κάδρο των όποιων ευθυνών ένα μόνο πρόσωπο, μία νοσηλεύτρια!

«Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε επιρρίπτοντας βαρύτατες κατηγορίες στη Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού κυρία Δ. Β. ότι δήθεν χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200 gr αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης Αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Η νοσηλεύτρια κ. Δ. Β. κλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να απολογηθεί και να δικασθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας ή ατελούς εκτέλεσης του υπηρεσιακού καθήκοντος.

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει «μεθοδευμένες» τις ενέργειες της 7 ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας, «ψευδές» το κατηγορητήριο της 7 ης ΥΠΕ, «αναίτια» την πειθαρχική δίωξη της νοσηλεύτριας αναισθησιολογικού στο Γ.Ν. Βενιζέλειο Κρήτης και την ίδια την επαγγελματία υγείας «εξιλαστήριο θύμα».

Υποστηρίζει, επιπλέον, στην ανακοίνωσή της ότι «δεν θα επιτρέψουμε να την πληρώσει η Νοσηλεύτρια, επειδή δεν έχει «μπάρμπα στην Κορώνη» και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στη νοσηλεύτρια.

«Γνωρίζουν και οι πέτρες την εν λόγω αναισθησιολόγο. Γνωρίζουν την συμπεριφορά της, την υπηρεσιακή της απόδοση. Επίσης γνωρίζουν ότι η Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού ουδέποτε χορήγησε φάρμακα. Οι Νοσηλευτές δεν χορηγούν φάρμακα χωρίς εντολές Ιατρών» τονίζουν και ζητούν απάντηση στο ερώτημα «γιατί μετά το τραγικό συμβάν η Αναισθησιολόγος συγγενής του Αν. Υπουργού απομακρύνθηκε από τα χειρουργεία, με απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου και η Νοσηλεύτρια παραμένει στη θέση της;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

DJ είχε κάνει αποθήκη ναρκωτικών το σπίτι του στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 10.12.2025
Το φυλλάδιο οδηγιών με την ατάκα «Ασε το μιξάρισμα σε μένα»

Επιθεώρηση Εργασίας – Προσοχή στο Δώρο Χριστουγέννων – Οδηγίες σε εργαζόμενους

Οικονομία 10.12.2025
Αυστηρές οι ποινές στους εργοδότες που δεν το καταβάλλουν

Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη – Η μηχανή του καρφώθηκε στις προστατευτικές μπάρες

Ελλάδα 10.12.2025
H μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 23χρονος, στο ρεύμα προς Χαλκιδική, εξετράπη της πορείας της στο ύψος της Θέρμης

Εορταστικό ωράριο: Πότε ξεκινά ‑ Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα 10.12.2025
Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για τις επόμενες ημέρες, οι εκτιμήσεις για τα Χριστούγεννα

Καιρός 10.12.2025
Ήπιο φθινόπωρο θα θυμίζουν οι μέρες του Δεκεμβρίου - Τι προβλέπουν Κολυδάς και Τσατραφύλλιας για τις ημέρες των εορτών

Κάλπη πάνω σε ναρκοπέδιο στην Ουκρανία: Τα σενάρια μετά τη δήλωση Ζελένσκι ότι είναι έτοιμος για εκλογές

Κόσμος 10.12.2025
Οι παγίδες της εκλογικής διαδικασίας, τα εμπόδια για τη διεξαγωγή της και το πρόσωπο «κλειδί» που μπορεί πραγματικά να νικήσει τον Ζελένσκι

«Δέχομαι απειλές ότι θα με βιάσουν»: Η Μίνα Αρναούτη ξεσπά μετά την απόφαση για το τροχαίο Παντελίδη

Ελλάδα 10.12.2025
Η συγκλονιστική περιγραφή του τροχαίου και οι φοβίες

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι κρατούσε αιχμάλωτους μετανάστες σε εργοστάσιο και ζητούσε λύτρα

Ελλάδα 10.12.2025
Οι δικαστές τους έκριναν ένοχους, μεταξύ άλλων, για εγκληματική συμμορία και παροχή καταλύματος σε παράτυπους μετανάστες με σκοπό την κερδοσκοπία.

Θρίλερ με τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο στη Βνεζουέλα λίγο πριν της απονεμηθεί το Νόμπελ: Αγνωστο πού βρίσκεται

Κόσμος 10.12.2025
Δεν θα μείνει στην εξορία μετά την απονομή του βραβείου της

Αγρότες: Βάζουν πλώρη για το λιμάνι του Βόλου ‑ «Αν θέλει, ας έρθει ο εισαγγελέας να μας συλλάβει»

Ελλάδα 10.12.2025
«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο», το μήνυμα των αγροτών - Ο «χάρτης» των μπλόκων σε όλη τη χώρα