E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σαμαράς: «Το 4ο μνημόνιο έρχεται και... έχει ο Θεός»

«Ο Ερντογάν απειλεί γιατί βρίσκει και τα κάνει»

Δημοσίευση 4/12/2016 | 16:56

Σαμαράς: «Το 4ο μνημόνιο έρχεται και... έχει ο Θεός»

«Με τη διακυβέρνηση Τσίπρα, το 3ο μνημόνιο έγινε πραγματικότητα, το 4ο έρχεται και… έχει ο Θεός», δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» και προσθέτει ότι «...Μόνο, λοιπόν, αν φύγει η κυβέρνηση αυτή το συντομότερο θα μπορέσει η χώρα να αποφύγει τα χειρότερα».

Εκτιμά ότι «ανοίγοντας θέμα πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας», δεν συγκινεί κανέναν στην Ευρώπη αλλά «φοβερίζει μόνο τους δικούς του». Σημειώνει πάντως ότι εκλογές μπορεί να γίνουν και από ανάγκη ή από ατύχημα.

Απεναντίας, λέει, «σωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μία ώρα αρχύτερα, αφού όσο μένει τόσο βλάπτει την χώρα». Εκτιμά ακόμη ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτή για τη ΝΔ. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «οι εκτιμήσεις για αυτοδυναμία δεν είναι υπερβολικές. Ασφαλώς δεν είμαστε ακόμα εκεί - δημοσκοπικά τουλάχιστον. Αλλά εφόσον κινηθούμε σωστά, μην το αποκλείετε καθόλου. Όμως, και αυτοδυναμία να κερδίσει η Ν.Δ., νομίζω ότι θα κυβερνήσει με ευρύτερες συναινέσεις».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «Στις συνομιλίες για το Κυπριακό υπήρξε αδιέξοδο επειδή η Τουρκία έδειξε αδιάλλακτη στάση για άλλη μια φορά. Τελεία και παύλα! Όχι γιατί τους το… χάλασε τάχα ο κ. Κοτζιάς».

Σημειώνει ότι αναζητούμε λύση, «όχι να δεχθούμε επέκταση του ελέγχου της Τουρκίας και στην ελεύθερη Κύπρο. Αυτά έχουν λυθεί οριστικά για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Ήδη από το 2004, όταν απέρριψε το Σχέδιο Ανάν...Πάντως, όπως αποδείχθηκε, η Τουρκία δεν ήταν έτοιμη να κάνει τις παραχωρήσεις που επιβάλλει και το Διεθνές Δίκαιο και τα δίκαια της Κύπρου. Οπότε, υπήρξε αδιέξοδο. Από την πλευρά της Τουρκίας και εξαιτίας της μόνιμης αδιαλλαξίας της».

Για τις «απειλές Ερντογάν» ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «...Όντως, ο Ερντογάν απειλεί. Αλλά δεν με ανησυχούν τόσο οι απειλές του Ερντογάν όσο ότι «βρίσκει και τα κάνει». Δεν είναι μόνο ο Ερντογάν, εξάλλου... Και ο Ράμα αρχίζει να προκαλεί από την πλευρά του. Με ανησυχεί δηλαδή, κυρίως και πρωτίστως, ότι η Ελλάδα αποδυναμώνεται. Αυτό είναι που αποθρασύνει την προκλητικότητα «ανήσυχων γειτόνων». Αναφέρεται και στο προσφυγικό υποστηρίζοντας ότι επί των ημερών του τα πράγματα ήταν διαφορετικά: «...Εμείς ελέγχαμε τις ροές στα σύνορά μας. Δεν πέρναγαν όσοι ήθελαν από απέναντι. Κι αυτούς που έρχονταν προς το μέρος μας τους στέλναμε πίσω στις πατρίδες τους, εφόσον ήταν λαθρομετανάστες. Γιατί λαθρομετανάστες ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους, όχι πρόσφυγες. Τώρα το παραδέχθηκε και ο κ. Μουζάλας, ότι οι περισσότεροι είναι λαθρομετανάστες, όχι πρόσφυγες. Τώρα ο κ. Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα της χώρας, κατέστησε την Ελλάδα ένα απέραντο hot spot, μας έκλεισαν τα δικά τους σύνορα οι εταίροι μας και σήμερα μας απειλεί ο κ. Ερντογάν κατά βούληση. Γι' αυτό σάς λέω, «βρίσκει και τα κάνει»».

Αναφέρεται και στην προκλητικότητα της κυβέρνησης της Αλβανίας αποδίδοντάς την «στην αποδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας».

Για την οικονομία εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση μπορεί να κλείσε αλλά με πολύ βαρύ τίμημα, «πολύ βαρύτερο από όσο παραμύθιαζε τον κόσμο ο κ. Τσίπρας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Για να το πω απλά: για να επιτύχει η Ελλάδα αυτά που είχαμε ήδη επιτύχει εμείς στα τέλη του 2014, η κυβέρνηση Τσίπρα επιβάλλει πολύ μεγαλύτερη λιτότητα».

Εκτιμά ότι η οριστική διευθέτηση χρέους -τα «μακροχρόνια μέτρα», όπως τα λένε- θα γίνει μετά το 2018. Ως τότε, οι εταίροι θα περιοριστούν σε κάποια μέτρα ανακούφισης...αλλά αυτήν τη φορά, προσέξτε! Θα είναι με αφάνταστα σκληρότερα μέτρα ως αντάλλαγμα». Σημειώνει πάντως ότι «Όπως τα... κατάφερε ο κ. Τσίπρας, η διευθέτηση του χρέους είναι απαραίτητη σήμερα».

Συνολικά, λέει, είναι αρνητικός ο απολογισμός της κυβέρνησης Τσίπρα στην οικονομία και δηλώνει δικαιωμένος για την δική του περίοδο: «Βγάζαμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια και την ξανάβαλαν σε κρίση και σε χειρότερο και αχρείαστο μνημόνιο».

Τέλος για την δική του στάση δηλώνει ότι «κάνω ό,τι μπορώ για να παραμείνει η ΝΔ πιο ενωμένη από ποτέ», ενώ για τις φήμες περί συνεννοήσεων με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απαντά: «Εκτιμώ τον Βενιζέλο, συνεργαστήκαμε, αλλά είναι ΠΑΣΟΚ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών.

Σουδανός εισέβαλε στο τούνελ του Μετρό φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπαρ» και συνελήφθη

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Κατέβηκε στις γραμμές του Μετρό στην Αγία Παρασκευή και προχωρούσε πεζός προς Χαλάνδρι - Αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κλωτσώντας τους και φτύνοντάς τους

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ενώ η δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για ισχυρό καύσωνα, η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει εκτός του πυρήνα της ζέστης στις αρχές Αυγούστου.

Φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης: Εκκένωση στο Μουσικό Σχολείο – Μήνυμα 112

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Σαράντα πυροσβέστες, 12 οχήματα και επτά εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή, όπου ενεργοποιήθηκε και Ανακριτικό Κλιμάκιο για διερεύνηση εμπρησμού.

Ρίγη συγκίνησης στην απονομή: Η Εθνική Πόλο έγραψε ιστορία στο World Cup

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η Εθνική ανδρών πόλο νίκησε 15-14 την Ουγγαρία στον τελικό του World Cup στην Αυστραλία και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.

Αννα Φόνσου: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υγεία της αγαπημένης ηθοποιού

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Το «Σπίτι του Ηθοποιού» διέψευσε τις φήμες και αποκάλυψε την αληθινή αιτία της νοσηλείας της.

Πετρέλαιο κίνησης: Νέα τιμή τον Αύγουστο μετά την επιδότηση των 15 λεπτών ‑ Ποια θα είναι η νέα τιμή

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η κυβέρνηση και τα διυλιστήρια μειώνουν κατά 15 λεπτά ανά λίτρο την τιμή του diesel, με τη μέση τιμή να αναμένεται κάτω από τα 1,90 ευρώ.

Ρέθυμνο: Συλλήψεις για την επίθεση στον κτηνοτρόφο που του έκοψαν τη γλώσσα – Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και δικαστική υπάλληλος

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Τέσσερα εντάλματα σύλληψης εκτελέστηκαν στις 25 Ιουλίου 2026, ενώ στη δικογραφία εμπλέκονται συνολικά έξι άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη.

Η Εθνική πόλο έσπασε την κατάρα: Πρωταθλήτρια κόσμου με 15‑14 επί της Ουγγαρίας

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ο Αργυρόπουλος σκόραρε 12 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο World Cup του Σίδνεϊ, μετά από πέντε χαμένους τελικούς

Μητσοτάκης: Επιπλέον μείωση 10 λεπτών στο diesel τον Αύγουστο – Τι ανακοίνωσε για καύσιμα, Ε65 και αμυντικά

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η συνολική έκπτωση στο πετρέλαιο κίνησης φτάνει τα 15 λεπτά ανά λίτρο, με παρέμβαση 30 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο για ολόκληρο τον Αύγουστο.

Ο Όλυμπος εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η απόφαση ελήφθη στην 48η Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, αναγνωρίζοντας τη μοναδική φυσική και πολιτιστική αξία του εμβληματικού ελληνικού βουνού.