E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σαμαράς: «Το 4ο μνημόνιο έρχεται και... έχει ο Θεός»

«Ο Ερντογάν απειλεί γιατί βρίσκει και τα κάνει»

Δημοσίευση 4/12/2016 | 16:56

Σαμαράς: «Το 4ο μνημόνιο έρχεται και... έχει ο Θεός»

«Με τη διακυβέρνηση Τσίπρα, το 3ο μνημόνιο έγινε πραγματικότητα, το 4ο έρχεται και… έχει ο Θεός», δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» και προσθέτει ότι «...Μόνο, λοιπόν, αν φύγει η κυβέρνηση αυτή το συντομότερο θα μπορέσει η χώρα να αποφύγει τα χειρότερα».

Εκτιμά ότι «ανοίγοντας θέμα πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας», δεν συγκινεί κανέναν στην Ευρώπη αλλά «φοβερίζει μόνο τους δικούς του». Σημειώνει πάντως ότι εκλογές μπορεί να γίνουν και από ανάγκη ή από ατύχημα.

Απεναντίας, λέει, «σωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μία ώρα αρχύτερα, αφού όσο μένει τόσο βλάπτει την χώρα». Εκτιμά ακόμη ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτή για τη ΝΔ. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «οι εκτιμήσεις για αυτοδυναμία δεν είναι υπερβολικές. Ασφαλώς δεν είμαστε ακόμα εκεί - δημοσκοπικά τουλάχιστον. Αλλά εφόσον κινηθούμε σωστά, μην το αποκλείετε καθόλου. Όμως, και αυτοδυναμία να κερδίσει η Ν.Δ., νομίζω ότι θα κυβερνήσει με ευρύτερες συναινέσεις».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «Στις συνομιλίες για το Κυπριακό υπήρξε αδιέξοδο επειδή η Τουρκία έδειξε αδιάλλακτη στάση για άλλη μια φορά. Τελεία και παύλα! Όχι γιατί τους το… χάλασε τάχα ο κ. Κοτζιάς».

Σημειώνει ότι αναζητούμε λύση, «όχι να δεχθούμε επέκταση του ελέγχου της Τουρκίας και στην ελεύθερη Κύπρο. Αυτά έχουν λυθεί οριστικά για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Ήδη από το 2004, όταν απέρριψε το Σχέδιο Ανάν...Πάντως, όπως αποδείχθηκε, η Τουρκία δεν ήταν έτοιμη να κάνει τις παραχωρήσεις που επιβάλλει και το Διεθνές Δίκαιο και τα δίκαια της Κύπρου. Οπότε, υπήρξε αδιέξοδο. Από την πλευρά της Τουρκίας και εξαιτίας της μόνιμης αδιαλλαξίας της».

Για τις «απειλές Ερντογάν» ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «...Όντως, ο Ερντογάν απειλεί. Αλλά δεν με ανησυχούν τόσο οι απειλές του Ερντογάν όσο ότι «βρίσκει και τα κάνει». Δεν είναι μόνο ο Ερντογάν, εξάλλου... Και ο Ράμα αρχίζει να προκαλεί από την πλευρά του. Με ανησυχεί δηλαδή, κυρίως και πρωτίστως, ότι η Ελλάδα αποδυναμώνεται. Αυτό είναι που αποθρασύνει την προκλητικότητα «ανήσυχων γειτόνων». Αναφέρεται και στο προσφυγικό υποστηρίζοντας ότι επί των ημερών του τα πράγματα ήταν διαφορετικά: «...Εμείς ελέγχαμε τις ροές στα σύνορά μας. Δεν πέρναγαν όσοι ήθελαν από απέναντι. Κι αυτούς που έρχονταν προς το μέρος μας τους στέλναμε πίσω στις πατρίδες τους, εφόσον ήταν λαθρομετανάστες. Γιατί λαθρομετανάστες ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους, όχι πρόσφυγες. Τώρα το παραδέχθηκε και ο κ. Μουζάλας, ότι οι περισσότεροι είναι λαθρομετανάστες, όχι πρόσφυγες. Τώρα ο κ. Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα της χώρας, κατέστησε την Ελλάδα ένα απέραντο hot spot, μας έκλεισαν τα δικά τους σύνορα οι εταίροι μας και σήμερα μας απειλεί ο κ. Ερντογάν κατά βούληση. Γι' αυτό σάς λέω, «βρίσκει και τα κάνει»».

Αναφέρεται και στην προκλητικότητα της κυβέρνησης της Αλβανίας αποδίδοντάς την «στην αποδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας».

Για την οικονομία εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση μπορεί να κλείσε αλλά με πολύ βαρύ τίμημα, «πολύ βαρύτερο από όσο παραμύθιαζε τον κόσμο ο κ. Τσίπρας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Για να το πω απλά: για να επιτύχει η Ελλάδα αυτά που είχαμε ήδη επιτύχει εμείς στα τέλη του 2014, η κυβέρνηση Τσίπρα επιβάλλει πολύ μεγαλύτερη λιτότητα».

Εκτιμά ότι η οριστική διευθέτηση χρέους -τα «μακροχρόνια μέτρα», όπως τα λένε- θα γίνει μετά το 2018. Ως τότε, οι εταίροι θα περιοριστούν σε κάποια μέτρα ανακούφισης...αλλά αυτήν τη φορά, προσέξτε! Θα είναι με αφάνταστα σκληρότερα μέτρα ως αντάλλαγμα». Σημειώνει πάντως ότι «Όπως τα... κατάφερε ο κ. Τσίπρας, η διευθέτηση του χρέους είναι απαραίτητη σήμερα».

Συνολικά, λέει, είναι αρνητικός ο απολογισμός της κυβέρνησης Τσίπρα στην οικονομία και δηλώνει δικαιωμένος για την δική του περίοδο: «Βγάζαμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια και την ξανάβαλαν σε κρίση και σε χειρότερο και αχρείαστο μνημόνιο».

Τέλος για την δική του στάση δηλώνει ότι «κάνω ό,τι μπορώ για να παραμείνει η ΝΔ πιο ενωμένη από ποτέ», ενώ για τις φήμες περί συνεννοήσεων με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απαντά: «Εκτιμώ τον Βενιζέλο, συνεργαστήκαμε, αλλά είναι ΠΑΣΟΚ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται αυτή την εβδομάδα

Οικονομία Χτες
Ο «χάρτης» των πληρωμών της εβδομάδας από 16 μέχρι και 20 Φεβρουαρίου

Καιρός: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες με βροχές και καταιγίδες ‑ Σε «Red Code» 4 περιοχές

Καιρός Χτες
Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες σε περιοχές της χώρας - Οδηγίες προστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Καρυστιανού: «Τοξικολογικές στα παιδιά μας ΔΕΝ έγιναν ‑ Η Εισαγγελέας να κάνει το καθήκον της»

Ελλάδα Χτες
«Αναμένουμε επιτέλους η Εισαγγελέας Λάρισας να κάνει το καθήκον της», τονίζει η Μαρία Καρυστιανού

Ο Youtuber Λόγκαν Πολ πούλησε σπάνια κάρτα Pokémon έναντι 16,5 εκατομμύριων δολαρίων σε δημοπρασία

Κόσμος Χτες
Η δημοπρασία, η οποία έγινε σε livestream, διήρκεσε 42 ημέρες και έληξε τη Δευτέρα

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντυβάλ

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 95 ετών

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδερφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους ‑ Τουλάχιστον 4 μέρες ήταν εκεί

Ελλάδα Χτες
Η ειδοποίηση στις Αρχές έγινε από άτομα του περιβάλλοντός τους, με αστυνομικούς να φτάνουν άμεσα στο σημείο

Πέθανε η Ελένη Γλύκατζη ‑ Αρβελέρ στα 99 της χρόνια

Ελλάδα Χτες
Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ ήταν η πρώτη γυναίκα πρύτανης στη Σορβόνη

Βρέθηκε νεκρός ο 55χρονος που έφυγε από την Χαλκιδική και αγνοούνταν

Ελλάδα Χτες
Τα ίχνη του 55χρονου είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου

Μεθυσμένος προκάλεσε χάος σε πτήση της Ryanair, τον απομάκρυνε η αστυνομία (βίντεο)

Κόσμος Χτες
Η πτήση της 12ης Φεβρουαρίου από τη Μαδρίτη με προορισμό την Ίμπιζα καθυστέρησε δύο ώρες μετά την άρνηση του επιβάτη να υπακούσει τις οδηγίες του πληρώματος

Γερμανία: Τραυματισμένος κορμοράνος ζήτησε βοήθεια από νοσοκομείο... χτυπώντας την πόρτα

Κόσμος Χτες
Όλα έγιναν το πρωί της Κυριακής στην Βρέμη, όταν ο κορμοράνος βρέθηκε στο νοσοκομείο Klinikum Links der Weser με ένα αγκίστρι ψαρέματος καρφωμένο στο ράμφος του

Φυλακές Δομοκού: Για ανθρωπoκτovία από πρόθεση παραπέμπεται ο Βούλγαρος εκτελεστής

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε παρουσία του αρχιφύλακα και ακόμα ενός βαρυποινίτη

ΥΠΠΟ: Εμπειρογνώμονες στο Βέλγιο για τη διασταύρωση της γνησιότητας των φωτογραφιών της Καισαριανής

Ελλάδα Χτες
Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού, υπάρχουν αρκετές νομικές περιπλοκές αναφορικά με τη διεκδίκηση των φωτογραφιών