E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σαμαράς: «Το 4ο μνημόνιο έρχεται και... έχει ο Θεός»

«Ο Ερντογάν απειλεί γιατί βρίσκει και τα κάνει»

Δημοσίευση 4/12/2016 | 16:56

Σαμαράς: «Το 4ο μνημόνιο έρχεται και... έχει ο Θεός»

«Με τη διακυβέρνηση Τσίπρα, το 3ο μνημόνιο έγινε πραγματικότητα, το 4ο έρχεται και… έχει ο Θεός», δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» και προσθέτει ότι «...Μόνο, λοιπόν, αν φύγει η κυβέρνηση αυτή το συντομότερο θα μπορέσει η χώρα να αποφύγει τα χειρότερα».

Εκτιμά ότι «ανοίγοντας θέμα πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας», δεν συγκινεί κανέναν στην Ευρώπη αλλά «φοβερίζει μόνο τους δικούς του». Σημειώνει πάντως ότι εκλογές μπορεί να γίνουν και από ανάγκη ή από ατύχημα.

Απεναντίας, λέει, «σωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μία ώρα αρχύτερα, αφού όσο μένει τόσο βλάπτει την χώρα». Εκτιμά ακόμη ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτή για τη ΝΔ. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «οι εκτιμήσεις για αυτοδυναμία δεν είναι υπερβολικές. Ασφαλώς δεν είμαστε ακόμα εκεί - δημοσκοπικά τουλάχιστον. Αλλά εφόσον κινηθούμε σωστά, μην το αποκλείετε καθόλου. Όμως, και αυτοδυναμία να κερδίσει η Ν.Δ., νομίζω ότι θα κυβερνήσει με ευρύτερες συναινέσεις».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «Στις συνομιλίες για το Κυπριακό υπήρξε αδιέξοδο επειδή η Τουρκία έδειξε αδιάλλακτη στάση για άλλη μια φορά. Τελεία και παύλα! Όχι γιατί τους το… χάλασε τάχα ο κ. Κοτζιάς».

Σημειώνει ότι αναζητούμε λύση, «όχι να δεχθούμε επέκταση του ελέγχου της Τουρκίας και στην ελεύθερη Κύπρο. Αυτά έχουν λυθεί οριστικά για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Ήδη από το 2004, όταν απέρριψε το Σχέδιο Ανάν...Πάντως, όπως αποδείχθηκε, η Τουρκία δεν ήταν έτοιμη να κάνει τις παραχωρήσεις που επιβάλλει και το Διεθνές Δίκαιο και τα δίκαια της Κύπρου. Οπότε, υπήρξε αδιέξοδο. Από την πλευρά της Τουρκίας και εξαιτίας της μόνιμης αδιαλλαξίας της».

Για τις «απειλές Ερντογάν» ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «...Όντως, ο Ερντογάν απειλεί. Αλλά δεν με ανησυχούν τόσο οι απειλές του Ερντογάν όσο ότι «βρίσκει και τα κάνει». Δεν είναι μόνο ο Ερντογάν, εξάλλου... Και ο Ράμα αρχίζει να προκαλεί από την πλευρά του. Με ανησυχεί δηλαδή, κυρίως και πρωτίστως, ότι η Ελλάδα αποδυναμώνεται. Αυτό είναι που αποθρασύνει την προκλητικότητα «ανήσυχων γειτόνων». Αναφέρεται και στο προσφυγικό υποστηρίζοντας ότι επί των ημερών του τα πράγματα ήταν διαφορετικά: «...Εμείς ελέγχαμε τις ροές στα σύνορά μας. Δεν πέρναγαν όσοι ήθελαν από απέναντι. Κι αυτούς που έρχονταν προς το μέρος μας τους στέλναμε πίσω στις πατρίδες τους, εφόσον ήταν λαθρομετανάστες. Γιατί λαθρομετανάστες ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους, όχι πρόσφυγες. Τώρα το παραδέχθηκε και ο κ. Μουζάλας, ότι οι περισσότεροι είναι λαθρομετανάστες, όχι πρόσφυγες. Τώρα ο κ. Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα της χώρας, κατέστησε την Ελλάδα ένα απέραντο hot spot, μας έκλεισαν τα δικά τους σύνορα οι εταίροι μας και σήμερα μας απειλεί ο κ. Ερντογάν κατά βούληση. Γι' αυτό σάς λέω, «βρίσκει και τα κάνει»».

Αναφέρεται και στην προκλητικότητα της κυβέρνησης της Αλβανίας αποδίδοντάς την «στην αποδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας».

Για την οικονομία εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση μπορεί να κλείσε αλλά με πολύ βαρύ τίμημα, «πολύ βαρύτερο από όσο παραμύθιαζε τον κόσμο ο κ. Τσίπρας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Για να το πω απλά: για να επιτύχει η Ελλάδα αυτά που είχαμε ήδη επιτύχει εμείς στα τέλη του 2014, η κυβέρνηση Τσίπρα επιβάλλει πολύ μεγαλύτερη λιτότητα».

Εκτιμά ότι η οριστική διευθέτηση χρέους -τα «μακροχρόνια μέτρα», όπως τα λένε- θα γίνει μετά το 2018. Ως τότε, οι εταίροι θα περιοριστούν σε κάποια μέτρα ανακούφισης...αλλά αυτήν τη φορά, προσέξτε! Θα είναι με αφάνταστα σκληρότερα μέτρα ως αντάλλαγμα». Σημειώνει πάντως ότι «Όπως τα... κατάφερε ο κ. Τσίπρας, η διευθέτηση του χρέους είναι απαραίτητη σήμερα».

Συνολικά, λέει, είναι αρνητικός ο απολογισμός της κυβέρνησης Τσίπρα στην οικονομία και δηλώνει δικαιωμένος για την δική του περίοδο: «Βγάζαμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια και την ξανάβαλαν σε κρίση και σε χειρότερο και αχρείαστο μνημόνιο».

Τέλος για την δική του στάση δηλώνει ότι «κάνω ό,τι μπορώ για να παραμείνει η ΝΔ πιο ενωμένη από ποτέ», ενώ για τις φήμες περί συνεννοήσεων με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απαντά: «Εκτιμώ τον Βενιζέλο, συνεργαστήκαμε, αλλά είναι ΠΑΣΟΚ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Εντοπίστηκε ο ενοικιαστής της 45χρονης που αγνοείται

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Εντοπίστηκε μετά από έρευνες ο ένοικος του σπιτιού της Σταυρούλας Λεβεντάκη, η οποία αγνοείται από τις 30 Μαΐου. Συνελήφθη για ναρκωτικά.

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Τραγωδία στα Χανιά: 17χρονος Βρετανός πνίγηκε στον Κλαδισό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού 17χρονου Βρετανού στην παραλία του Κλαδισού στα Χανιά

Η στιγμή του Μουντιάλ: Ο προπονητής της Ιαπωνίας ζήτησε και έβγαλε σέλφι με τον Χάρι Κέιν, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του όταν συνάντησε τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν

«Τον σκοτώσαμε; Καλά κάναμε!»: Χυδαία σχόλια και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια μετά τα ισόβια για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά την καταδίκη του πρώτου κατηγορούμενου σε ισόβια, συγγενείς του επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία, κάμερες και δημοσιογράφους

Ρήξη Τραμπ ‑ Μελόνι μετά τη G7: «Με εκλιπαρούσε για μία φωτογραφία, τη λυπήθηκα» ‑ «Εγώ και η Ιταλία δεν παρακαλάμε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντόνιο Ταγιάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ - Οργισμένη απάντηση από τη Ρώμη

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Χειροπέδες σε δίδυμα αδέρφια στο Κορωπί μετά από άγριο επεισόδιο και εντοπισμό οπλοπολυβόλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαρύ οπλοστάσιο έκρυβαν οι δύο 55χρονοι που συνελήφθησαν για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Νέα εξέλιξη για τον βασικό ύποπτο ‑ Αγνοείται από εχθές

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές αναζητούν και τη 45χρονη και τον άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία ‑ Ξεκινά σήμερα

Κόσμος Χτες
«Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος