E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπερλουσκόνι: Το «ναι» στο δημοψήφισμα θα σημάνει το τέλος της δημοκρατίας

Κάθετα αντίθετος με την πρόταση του Ματέο Ρέντσι

Δημοσίευση 30/11/2016 | 22:53

Μπερλουσκόνι: Το «ναι» στο δημοψήφισμα θα σημάνει το τέλος της δημοκρατίας

Κάθετα αντίθετος με την πρόταση του Ματέο Ρέντσι στο επικείμενο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου, δήλωσε ο άλλοτε πρωθυπουργός της Ιταλίας και ισχυρός οικονομικός παράγοντας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γράφοντας πως αν επικρατήσει το «ναι», θα σημάνει το τέλος της δημοκρατίας στη γειτονική χώρα.

«Θα ψηφίσουμε ένα δυνατό και υπεύθυνο όχι στην πρόταση του Ματέο Ρέντσι, η οποία χωρίζει την Ιταλία στα δύο και η οποία δεν περιλαμβάνει ωφέλιμες αλλαγές για την κοινωνία. Δίνει όλη τη δύναμη σε ένα άτομο και σε ένα κόμμα. Έτσι, δεν θα έχουμε πια δημοκρατία», έγραψε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καλώντας τους υποστηρικτές του να καταψηφίσουν την πρόταση του Ιταλού πρωθυπουργού.

«Δημοκρατία σημαίνει η εξουσία και η κυβέρνηση να βρίσκεται στον λαό. Δεν λέμε όχι στις αλλαγές. Λέμε όχι για να ξεκινήσουμε μαζί έναν αγώνα, για πραγματική και διαφορετική αναγέννηση, αφού δώσουμε πίσω στους Ιταλούς το δικαίωμα να αποφασίζουν για την τύχη τους», δήλωσε ο «Καβαλιέρε».

Οι αντίπαλοι του Ματέο Ρέντσι ζητούν επιτακτικά την παραίτηση της κυβέρνησης αν το δημοψήφισμα είναι αρνητικό για την ίδια. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι θα καταφύγει στις κάλπες, αλλά δεν έχει δεσμευτεί πολιτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύο «αόρατα κύματα» χτύπησαν τη Θεσσαλονίκη μέσα σε 90 λεπτά

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το φαινόμενο «pressure jump» που καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου

Σοκαριστικό βίντεο από Κίνα: Ανεμοστρόβιλος εκτοξεύει αυτοκίνητο στον αέρα εν μέσω τυφώνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το ακραίο καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε κατά την επέλαση του τυφώνα Bavi στην επαρχία Ζετζιάνγκ

Miss Universe ‑ Ποιος σκότωσε την 23χρονη Γουάλις Φουέντες – Τι εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η νεαρή διαγωνιζόμενη εντοπίστηκε νεκρή μετά από μέρες σιωπής, ενώ οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο

Ερχεται κακοκαιρία ‑ εξπρές: Μπουρίνια, χαλάζι και κεραυνοί στον ορίζοντα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Βίαιο τέλος στον καύσωνα των 43,5°C - επικίνδυνα μπουρίνια και απότομη πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Ομολόγησε ο 28χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Ένας 28χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από τις Αρχές το βράδυ της Τετάρτης για την υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Γεωργίου.

Εντοπίστηκε το κινητό της Κινέζας μεσίτριας που αγνοείται: Πού στρέφεται η έρευνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση εξαφάνισης της 50χρονης Κινέζας μεσίτριας Γιου Τινγκ. Βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο.

Xάρτης: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «Red Code» λόγω καύσωνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ανέβηκε σε σκάφος οικογένειας στην Κρήτη ‑ δείτε τι έκανε όταν το παιδί είπε «Ολυμπιακός»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Ισπανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού απόλαυσε τις διακοπές του στην Κρήτη με χιούμορ, ανεβαίνοντας σε σκάφος και κάνοντας πλάκα σε παιδιά για το ποια ομάδα υποστηρίζουν.