E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Gay ποpνοστάp ο 51χρονος που ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Γερμανία

Είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014 και εργάζονταν ως πράκτορας

Δημοσίευση 30/11/2016 | 22:03

Gay ποpνοστάp ο 51χρονος που ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση υπερασπίστηκε σήμερα την αξιοπιστία και την ασφάλεια της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και πιο "ενοχλητικές" λεπτομέρειες για το παρελθόν του πράκτορα που συνελήφθη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση.

Το Γραφείο Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV), η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, παραδέχτηκε πάντως ότι ο πράκτορας που προσελήφθη την περασμένη άνοιξη είχε αποκρύψει ότι είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο εργοδότης του υπόπτου δεν γνώριζε επίσης ότι ο 51χρονος άνδρας, που είναι Γερμανός ισπανικής καταγωγής, είχε παίξει σε γκέι πορνοταινίες.

«Προς το παρόν, δεν διαθέτουμε καμία πληροφορία (που να επιβεβαιώνει) ότι υπάρχουν δομικά προβλήματα» στην υπηρεσία αντικατασκοπείας, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Τομπίας Πλάτε. «Αντιθέτως, η ίδια η υπηρεσία» ήταν αυτή που αποκάλυψε τη δράση του υπόπτου, εξήγησε.
Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο 51χρονος είχε αναλάβει να παρακολουθεί τη δράση ισλαμιστών στο διαδίκτυο.

«Πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση», επέμεινε ο εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο προηγούμενο ή κάποια παρόμοια περίπτωση στην υπηρεσία. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο ύποπτος αναζητούσε στο διαδίκτυο συνεργούς για να διαπράξει μια "βίαιη ενέργεια" εναντίον των γραφείων του BfV "στο όνομα του Αλλάχ" και "εναντίον των απίστων". Όμως μία από τις επαφές του ήταν ένας άλλος συνεργάτης των υπηρεσιών πληροφοριών ο οποίος ενημέρωσε το BfV.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία απόδειξη» ότι το προσωπικό της υπηρεσίας διέτρεξε κίνδυνο, πρόσθεσε ο Πλάτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος Χτες
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα Χτες
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science Χτες
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα Χτες
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011