E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Gay ποpνοστάp ο 51χρονος που ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Γερμανία

Είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014 και εργάζονταν ως πράκτορας

Δημοσίευση 30/11/2016 | 22:03

Gay ποpνοστάp ο 51χρονος που ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση υπερασπίστηκε σήμερα την αξιοπιστία και την ασφάλεια της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και πιο "ενοχλητικές" λεπτομέρειες για το παρελθόν του πράκτορα που συνελήφθη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση.

Το Γραφείο Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV), η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, παραδέχτηκε πάντως ότι ο πράκτορας που προσελήφθη την περασμένη άνοιξη είχε αποκρύψει ότι είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο εργοδότης του υπόπτου δεν γνώριζε επίσης ότι ο 51χρονος άνδρας, που είναι Γερμανός ισπανικής καταγωγής, είχε παίξει σε γκέι πορνοταινίες.

«Προς το παρόν, δεν διαθέτουμε καμία πληροφορία (που να επιβεβαιώνει) ότι υπάρχουν δομικά προβλήματα» στην υπηρεσία αντικατασκοπείας, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Τομπίας Πλάτε. «Αντιθέτως, η ίδια η υπηρεσία» ήταν αυτή που αποκάλυψε τη δράση του υπόπτου, εξήγησε.
Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο 51χρονος είχε αναλάβει να παρακολουθεί τη δράση ισλαμιστών στο διαδίκτυο.

«Πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση», επέμεινε ο εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο προηγούμενο ή κάποια παρόμοια περίπτωση στην υπηρεσία. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο ύποπτος αναζητούσε στο διαδίκτυο συνεργούς για να διαπράξει μια "βίαιη ενέργεια" εναντίον των γραφείων του BfV "στο όνομα του Αλλάχ" και "εναντίον των απίστων". Όμως μία από τις επαφές του ήταν ένας άλλος συνεργάτης των υπηρεσιών πληροφοριών ο οποίος ενημέρωσε το BfV.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία απόδειξη» ότι το προσωπικό της υπηρεσίας διέτρεξε κίνδυνο, πρόσθεσε ο Πλάτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανελλήνιες 2026: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται 1.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Στις 29 Μαΐου αρχίζουν φέτος οι πανελλήνιες 2026, με τους μαθητές να εξετάζονται στο μάθημα της Νεολληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Σκάνδαλο στη JP Morgan: Γυναίκα στέλεχος κατηγορείται για εκβιασμό, νάρκωση και βιασμό υφιστάμενου

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Στη JP Morgan ξέσπασε σκάνδαλο παρόμοιο με της ταινίας «Αποκαλύψεις», όταν πρώην υπάλληλος μήνυσε ανώτερη του για σeξουαλική παρενόχληση

Πύραυλοι του Ιράν χτύπησαν αμερικανικό πολεμικό πλοίο που επιχείρησε να μπει στο Στενό του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Το ιρανικό ναυτικό υποστήριξε ότι απέτρεψε την είσοδο αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

Βρετανία: Μικροσκοπικό ρωμαϊκό φυλαχτό σε σχήμα φαλλού εντοπίστηκε σε λέσχη κρίκετ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο χώρος που εντοπίστηκε το εύρημα φέρεται να ήταν η έδρα ενός αρχαίου λουτρού

Πιάστηκαν στα χέρια μετά από τροχαίο – Συνελήφθη 25χρονος

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο συλληφθείς φέρεται από κοινού με τον συνεπιβάτη του να επιτέθηκαν σε 20χρονο

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 16χρονος που κατανάλωσε αλκοόλ σε μπαρ στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.05.2026
Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος τα ξημερώματα