E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Gay ποpνοστάp ο 51χρονος που ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Γερμανία

Είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014 και εργάζονταν ως πράκτορας

Δημοσίευση 30/11/2016 | 22:03

Gay ποpνοστάp ο 51χρονος που ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση υπερασπίστηκε σήμερα την αξιοπιστία και την ασφάλεια της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και πιο "ενοχλητικές" λεπτομέρειες για το παρελθόν του πράκτορα που συνελήφθη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση.

Το Γραφείο Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV), η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, παραδέχτηκε πάντως ότι ο πράκτορας που προσελήφθη την περασμένη άνοιξη είχε αποκρύψει ότι είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο εργοδότης του υπόπτου δεν γνώριζε επίσης ότι ο 51χρονος άνδρας, που είναι Γερμανός ισπανικής καταγωγής, είχε παίξει σε γκέι πορνοταινίες.

«Προς το παρόν, δεν διαθέτουμε καμία πληροφορία (που να επιβεβαιώνει) ότι υπάρχουν δομικά προβλήματα» στην υπηρεσία αντικατασκοπείας, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Τομπίας Πλάτε. «Αντιθέτως, η ίδια η υπηρεσία» ήταν αυτή που αποκάλυψε τη δράση του υπόπτου, εξήγησε.
Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο 51χρονος είχε αναλάβει να παρακολουθεί τη δράση ισλαμιστών στο διαδίκτυο.

«Πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση», επέμεινε ο εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο προηγούμενο ή κάποια παρόμοια περίπτωση στην υπηρεσία. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο ύποπτος αναζητούσε στο διαδίκτυο συνεργούς για να διαπράξει μια "βίαιη ενέργεια" εναντίον των γραφείων του BfV "στο όνομα του Αλλάχ" και "εναντίον των απίστων". Όμως μία από τις επαφές του ήταν ένας άλλος συνεργάτης των υπηρεσιών πληροφοριών ο οποίος ενημέρωσε το BfV.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία απόδειξη» ότι το προσωπικό της υπηρεσίας διέτρεξε κίνδυνο, πρόσθεσε ο Πλάτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη