E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δικαστήριο αποφάσισε την ανάκρουση εθνικού ύμνου πριν κάθε προβολή σε κινηματογράφους

Ταινία και εθνικός ύμνος θα πηγαίνουν μαζί στην Ινδία

Δημοσίευση 30/11/2016 | 18:44

Δικαστήριο αποφάσισε την ανάκρουση εθνικού ύμνου πριν κάθε προβολή σε κινηματογράφους

Οι κινηματογραφικές αίθουσες στην Ινδία θα υποχρεώνονται πλέον να παίζουν τον εθνικό ύμνο της χώρας πριν από κάθε προβολή ταινίας και το κοινό οφείλει να σηκώνεται όρθιο προκειμένου να ενισχυθεί ο "πατριωτισμός" στη χώρα αυτή του 1,2 δισεκατομμυρίου κατοίκων, έκρινε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αμέσως έντονες αντιδράσεις καθώς πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι προσβάλλει τις ατομικές ελευθερίες.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε επίσης να προβάλλεται στις οθόνες η εικόνα της σημαίας ενώ θα ακούγεται από τα μεγάφωνα ο εθνικός ύμνος.

Πολλοί κινηματογράφοι παίζουν ήδη τον "Τζάνα Γκάνα Μάνα", μια σύνθεση του Νομπελίστα ποιητή Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, όμως μόνο στο κρατίδιο Μαχαράστρα ήταν υποχρεωτική η ανάκρουσή του. Η υποχρέωση των Ινδών να στέκονται όρθιοι όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια.

"Όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος, είναι υποχρεωτικό όλοι να του αποδίδουν τιμή και σεβασμό", γράφουν οι δικαστές στην απόφασή τους, κάτι που ο τοπικός Τύπος ερμηνεύει ως υποχρέωση των πολιτών να σηκώνονται όρθιοι.

Η αριστερά έχει κατ' επανάληψη κατηγορήσει την εθνικιστική κυβέρνηση ότι καταπατά τις ατομικές ελευθερίες. "Είναι ήδη ένα θέμα όταν το Ανώτατο Δικαστήριο περιφρονεί τις ατομικές ελευθερίες. Αλλά να το κάνει σε ένα θέμα τόσο ασήμαντο όσο η συμπεριφορά του κοινού στις κινηματογραφικές αίθουσες είναι λυπηρό", έγραψε στο μπλογκ του ο Νιτίν Πάι, ο ιδρυτής του ινστιτούτου μελετών Τακσασίλα.

Τον περασμένο μήνα, ένας ανάπηρος άνδρας, που κυκλοφορεί με αναπηρικό αμαξίδιο, υποστήριξε ότι δέχτηκε επίθεση μέσα σε έναν κινηματογράφο στην Γκόα επειδή δεν σηκώθηκε όρθιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.