E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο φως «άκρως απόρρητες» γuμνές φωτογραφίες της συντρόφου του Χίτλερ, Εύα Μπράουν

Τις ανακάλυψε συλλέκτης από την Αυστρία

Δημοσίευση 30/11/2016 | 10:57

Στο φως «άκρως απόρρητες» γuμνές φωτογραφίες της συντρόφου του Χίτλερ, Εύα Μπράουν

Είναι η Εύα Μπράουν, ή πρόκειται για μία γυναίκα που της μοιάζει καταπληκτικά; Ένας συλλέκτης από την Αυστρία υποστηρίζει ότι βρήκε αδημοσίευτες και «άκρως απόρρητες» φωτογραφίες της συντρόφου του Αδόλφου Χίτλερ.

Οι φωτογραφίες -αν αποδειχθεί ότι όντως είναι η Εύα Μπράουν- είναι οι πρώτες που δείχνουν τη γυναίκα-μυστήριο που εpωτεύθηκε ο άνθρωπος που αιματοκύλισε την Ευρώπη τον 20ο αιώνα. Οι γνώμες των ιστορικών διίστανται. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πράγματι αυτή η γυναίκα είναι η Εύα Μπράουν και άλλοι λένε ότι ενδέχεται να είναι κάποια κοπέλα που της μοιάζει πάρα πολύ. Άπαντες πάντως συμφωνούν ότι οι φωτογραφίες προέρχονται από την εποχή εκείνη.

Στη μία φωτογραφία, η Εύα Μπράουν είναι ολόγuμνη και φαίνεται να απολαμβάνει τον ήλιο στη φύση, με τα χέρια απλωμένα στο σβέρκο της, ώστε να μην αφήνει καμία λεπτομέρεια του κορμιού της στη φαντασία.

Στην άλλη φωτογραφία φαίνεται να εξερευνά γuμνή την παραλία στη Black Lake.

Ο 30χρονος συλλέκτης Bernard S. έκανε δηλώσεις στη γερμανική Bild, λέγοντας πως «μελέτησα όλες τις φωτογραφίες της Εύα Μπράουν που μπόρεσα να βρω. Μπορείς να δεις καθαρά, ότι όντως είναι η ίδια». Όπως υποστήριξε, αγόρασε τις φωτογραφίες από την αντικερί του Stefan Kreuzmayr, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Ο Αδόλφος Χίτλερ με την Εύα Μπράουν

Ο Αυστριακός πωλητής μίλησε στην Bild, αποκαλύπτοντας το πώς έφτασε στα χέρια του το επίμαχο όσο και μοναδικό φωτογραφικό υλικό: «Πριν από 9 χρόνια, μία γυναίκα ήρθε στο μαγαζί μου. Είχε στην κατοχή της ένα ολόκληρο κουτί από φωτογραφίες της γυναίκας αυτής. Τις είχε βρει στη σοφίτα του σπιτιού της και αναγνώρισε στο πρόσωπο της εικονιζόμενης την Εύα Μπράουν». Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με τις αντίκες αγόρασε τις φωτογραφίες και από τότε δεν ξαναείδε τη γυναίκα αυτή.

Το 1943, όταν τραβήχτηκαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, η Εύα Μπράουν ζούσε ήδη αποκλεισμένη στην καλοκαιρινή κατοικία που της είχε διαθέσει ο Αδόλφος Χίτλερ. Από το σημείο εκείνο, υπάρχει μία λίμνη σε απόσταση 79 χιλιομέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ChatGPT εξαπέλυσε μόνο του κυβερνοεπίθεση σε εταιρεία ‑ Ζούμε στην «αυγή» του Matrix;

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η OpenAI αποκάλυψε ότι προηγμένα μοντέλα ΤΝ του ChatGPT «παράκουσαν» τις εντολές και πραγματοποίησαν αυτόνομα κυβερνοεπίθεση εναντίον μιας νεοφυούς επιχείρησης.

Viral στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Εργαζόμενος χαϊδεύει διασωθέντα ζώα που έφτασαν με πτήση

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Στο βίντεο ο εργαζόμενος τα μεταφέρει με ιδιαίτερη προσοχή και ελέγχει αν είναι καλά

Blackout στην Αθήνα: Πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο κέντρο

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η διακοπή ηλεκτροδότησης που ξεκίνησε από τις 15:20 πλήττει Κυψέλη, Εξάρχεια, Κολωνάκι και άλλες γειτονιές, με φανάρια εκτός λειτουργίας και εγκλωβισμένους σε ανελκυστήρες.

Η Σαουδική Αραβία περνά το πυρηνικό κατώφλι ‑ Η συμφωνία Τραμπ που αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εγκρίνει συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας διάρκειας έως και 30 ετών, η οποία αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την εμπλοκή αμερικανικών εταιρειών στην ανάπτυξη της σαουδαραβικής πυρηνικής βιομηχανίας

Βουλή: Αρση ασυλίας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου ‑ Οργισμένη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Με 160 ψήφους «υπέρ» της άρσης, 63 «κατά» και 6 «παρών»

Facebook, Instagram και Messenger «έπεσαν» ‑ Εκατοντάδες αναφορές από χρήστες

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Εκατοντάδες χρήστες αδυνατούν να συνδεθούν στις πλατφόρμες της Meta, με προβλήματα να εντοπίζονται τόσο στο web όσο και στις mobile εφαρμογές.

Τραγωδία σε ποταμό: Πέντε πνιγμοί σε αλυσιδωτή προσπάθεια διάσωσης

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Δύο ζευγάρια-γονείς ανήκουν στα θύματα, ενώ τα μικρά τους παιδιά έμειναν ορφανά στην όχθη του ποταμού Σάιοτο.

Πέθανε ο Γάλλος ατζέντης μοντέλων που έφερνε νεαρές γυναίκες σε επαφή με τον Τζέφρι Επστάιν

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Το όνομά του εντοπίζεται σε πάνω από 2.000 σημεία στα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση Επστάιν

Ιωάννινα: Αστραπές φώτισαν τον ουρανό εν μέσω καύσωνα – Εντυπωσιακές εικόνες

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Θυελλώδεις άνεμοι και συνεχείς ηλεκτρικές εκκενώσεις «έσκισαν» τον νυχτερινό ουρανό πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων.

Η Ιαπωνία έφτιαξε «ψυγείο για ανθρώπους» – Πώς λειτουργεί και πού το τοποθετούν

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Η συσκευή Do Hiemon Personal Cooling Box μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος σε μόλις πέντε λεπτά και στοχεύει σε εργαζομένους υψηλού θερμικού κινδύνου.

Μαμντάνι: «Δεν έχουμε εξουσία να συλλάβουμε τον Νετανιάχου»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι οι δημοτικές αρχές δεν έχουν νομική δικαιοδοσία, αλλά κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σταύρος Γεωργίου: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του ‑ Από άγριο ξυλοδαρμό ο θάνατος του ποινικολόγου

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν σχετικό με την εργασία του, αναφέρουν οι πληροφορίες