E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χωρίς πλοία από Πέμπτη έως και το Σάββατο

Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Δημοσίευση 29/11/2016 | 13:41

Χωρίς πλοία από Πέμπτη έως και το Σάββατο

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της, με 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, έως τις 6.00 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς, τέθηκε θέμα αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώς των ναυτικών.

«Οι Έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην εθνική οικονομία, έχουν ήδη υποστεί μέχρι σήμερα εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι «υπάρχει ήδη προσχέδιο στο οποίο προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που τους διέπει και η φορολόγηση των ναυτικών να γίνεται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016 δηλ. να φορολογείται το εισόδημά τους μέχρι και ποσοστό 45% στο οποίο ποσοστό αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης που αγγίζει το ποσοστό 10%, τότε, όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνιση του, αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράττεται προκαταβολικά από το κράτος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του περιορισμού ή και της περικοπής φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα σε φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και του ειδικού τρόπου φορολόγησης στο ναυτικό επάγγελμα, έχει τεθεί από τους θεσμούς για το 2018 προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.

Σημειώνεται ότι σήμερα έχουν απομείνει 117 φοροαπαλλαγές στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και 87 στη φορολογία ακινήτων.

Σήμερα, ο φορολογικός συντελεστής που ισχύει στις αμοιβές του εμπορικού ναυτικού είναι 15% για τους αξιωματικούς και 10% για το κατώτερο πλήρωμα.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση η μη των κινητοποιήσεών της.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει και 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος 20.02.2026
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός 20.02.2026
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Οι λόγοι που ο Ουίλιαμ μπορεί να αισθάνεται «απελευθερωμένος» με την σύλληψη του θείου του

Κόσμος 20.02.2026
Το παρασκήνιο της ρήξης ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Αντριου, η «σιδηρά» στάση του βασιλιά Καρόλου και η επόμενη μέρα για τη βρετανική μοναρχία

Δασμοί Τραμπ: Ελπίδες για παγκόσμια οικονομική «ανάσα» μετά το «άκυρο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ

Οικονομία 20.02.2026
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι γενικευμένοι δασμοί δεν είχαν νόμιμη βάση, ανοίγοντας δρόμο για ανατροπή στο εμπορικό κόστος και για επιστροφές δασμών εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φονικό στον Δομοκό δείχνει αρχιφύλακα και εκτελεστή πριν και μετά το έγκλημα

Ελλάδα 20.02.2026
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιογράφος της DW συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή κατά του προέδρου»

Κόσμος 20.02.2026
Ποιος είναι ο Alican Uludağ - Τον συνέλαβαν 30 αστυνομικοί, μεταδίδει η Deutsche Welle

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, 30λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Ελλάδα 20.02.2026
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης - Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του

Κόσμος 20.02.2026
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Προέδρου σε μια σειρά έκτακτων αποφάσεων για τη μετανάστευση, την απόλυση των επικεφαλής ανεξάρτητων οργανισμών και τις βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απέσυρε την αγωγή εις βάρος του Μίνου Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών

Πολιτική 20.02.2026
Η Υπουργός Τουρισμού παραιτήθηκε από τη δικαστική διεκδίκηση της επιμέλειας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»

Ελλάδα 20.02.2026
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

Ελλάδα 20.02.2026
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος 20.02.2026
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα