E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κινείται νομικά κατά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ για το «περούκα gate» ο Θάνος Δημάδης

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, οι δύο δημοσιογράφοι τέθηκαν εκτός καναλιών

Δημοσίευση 28/11/2016 | 22:02

Κινείται νομικά κατά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ για το «περούκα gate» ο Θάνος Δημάδης

Την απόφασή του να κινηθεί νομικά κατά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ, αλλά και σειράς ιδιοκτητών και δημοσιογράφων ελληνικών sites και εφημερίδων, γνωστοποίησε ο Θάνος Δημάδης, με αφορμή τον σάλο που ξέσπασε τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππα, στην Νέα Υόρκη.

Ο Θάνος Δημάδης και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, ανταποκριτές του Alpha και του Star αντίστοιχα, είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όταν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, συνελήφθησαν επειδή ακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον κ. Παππά στην αμερικανική μεγαλούπολη. Μετά τον σάλο που ξέσπασε, οι δύο δημοσιογράφοι τέθηκαν εκτός καναλιών, ενώ, μερικές ημέρες μετά, ο άνθρωπος που υπέγραφε το επίμαχο τηλεγράφημα, δήλωσε πως ουδέποτε το έγραψε.

«Με συκοφαντίες και ψέματα με παρουσίασαν ότι συνελήφθην από τις αμερικανικές αρχές για την διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ότι μου ασκήθηκαν διώξεις από τις αμερικανικές αρχές που θεώρησαν ότι διέπραξα πλαστογραφία, ότι είμαι ακόμα ύποπτος τρομοκρατίας, και ότι βρίσκομαι αντιμέτωπος με απέλαση και φυλάκιση στις ΗΠΑ», αναφέρει σε ανακοίνωση, που εξέδωσε και ανήρτησε στα social media την Δευτέρα, ο δημοσιογράφος και συνεχίζει: «τα εξώδικα που παραλαμβάνουν σήμερα όσοι με συκοφάντησαν είναι η τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται για να επανορθώσουν. Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση μηνύσεων και αγωγών από τους δικηγόρους μου κατά των συγκεκριμένων δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης. Παράλληλα, γνωστοποιώ ότι θα ζητήσω από την ΕΣΗΕΑ την παραπομπή αυτών των συναδέλφων στα Πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Αναμένω από την ΕΣΗΕΑ, η οποία τις πρώτες ώρες της κατασυκοφάντησης μου είχε βγάλει ανακοίνωση ότι θα με παραπέμψει στο Πειθαρχικό για να θέσει τελικά την υπόθεση στο αρχείο, να μην λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλλά να δείξει την ανάλογη σπουδή για την κατάφωρη παραβίαση σειράς αρχών του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από όσους επιδίωξαν και πέτυχαν τον διασυρμό και κατασυκοφάντηση μου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του δημοσιογράφου:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Facebook «πρόδωσε» αρχαιοκάπηλο στα Κύθηρα: Πουλούσε θησαυρούς online

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και όστρακα μινωικής εποχής

Το τελεσίγραφο της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Χάρι και η τελευταία επιθυμία πριν ξεψυχήσει

Κόσμος Χτες
Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει με τη Βασίλισσα μια «ενδιάμεση» λύση

Βρετανία: Η σοκαριστική ανακάλυψη 250 σκύλων που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν υπέφεραν άλλο την κατάσταση

Ραζβάν Λουτσέσκου: Δίπλα στο φέρετρο του πατέρα του για πάνω από 24 ώρες

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή και σφίγγει το χέρι σε όλους όσους έχουν περάσει από εκεί και υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 10.000

Ο Diddy στο Εφετείο: Πώς προσπαθεί να μειώσει την ποινή του

Κόσμος Χτες
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο ράπερ αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 15 Απριλίου 2028

Με χαμηλές ταχύτητες η πασχαλινή έξοδος: Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς

Ελλάδα Χτες
49.414 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 37.687 προς Λαμία

Κορυφαίος γιατρός καταρρέει, όταν κρίνεται ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσπάθησε να σπρώξει τη σύζυγό του από γκρεμό

Κόσμος Χτες
Ο Κόνιγκ είχε καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας της συζύγου του, προκειμένου να αποφύγει το διαζύγιο

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: «Όχι» της Αστυνομίας σε ΠΑΟΚ κι ΟΦΗ για κατάργηση των «νεκρών» ζωνών

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Αστυνομία απέρριψε το αίτημα ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για τις «νεκρές» ζώνες κι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό με περιορισμένη παρουσία κόσμου.

«Μεγάλης κλίμακας συσκότιση»‑ Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε ηλεκτρομαγνητικά όπλα και βόμβες άνθρακα

Κόσμος Χτες
Πολύ ανησυχητικό το δημοσίευμα του Bloomberg για τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

Υπουργός Αμυνας Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκλιπαρεί για κατάπαυση πυρός

Κόσμος Χτες
200 νεκροί κατά τις χθεσινές επιθέσεις

Fuel Pass: «Έσπασε» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αιτήσεων ‑ Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Ελλάδα Χτες
Από Μεγάλη Παρασκευή η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις χωρίς τη ρύθμιση για το ΑΦΜ

Πρόεδρος Ιράν: Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Λίβανο

Κόσμος Χτες
Μήνυμα του προέδρου του Ιράν - «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το Λίβανο»