E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κινείται νομικά κατά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ για το «περούκα gate» ο Θάνος Δημάδης

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, οι δύο δημοσιογράφοι τέθηκαν εκτός καναλιών

Δημοσίευση 28/11/2016 | 22:02

Κινείται νομικά κατά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ για το «περούκα gate» ο Θάνος Δημάδης

Την απόφασή του να κινηθεί νομικά κατά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ, αλλά και σειράς ιδιοκτητών και δημοσιογράφων ελληνικών sites και εφημερίδων, γνωστοποίησε ο Θάνος Δημάδης, με αφορμή τον σάλο που ξέσπασε τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππα, στην Νέα Υόρκη.

Ο Θάνος Δημάδης και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, ανταποκριτές του Alpha και του Star αντίστοιχα, είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όταν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, συνελήφθησαν επειδή ακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον κ. Παππά στην αμερικανική μεγαλούπολη. Μετά τον σάλο που ξέσπασε, οι δύο δημοσιογράφοι τέθηκαν εκτός καναλιών, ενώ, μερικές ημέρες μετά, ο άνθρωπος που υπέγραφε το επίμαχο τηλεγράφημα, δήλωσε πως ουδέποτε το έγραψε.

«Με συκοφαντίες και ψέματα με παρουσίασαν ότι συνελήφθην από τις αμερικανικές αρχές για την διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ότι μου ασκήθηκαν διώξεις από τις αμερικανικές αρχές που θεώρησαν ότι διέπραξα πλαστογραφία, ότι είμαι ακόμα ύποπτος τρομοκρατίας, και ότι βρίσκομαι αντιμέτωπος με απέλαση και φυλάκιση στις ΗΠΑ», αναφέρει σε ανακοίνωση, που εξέδωσε και ανήρτησε στα social media την Δευτέρα, ο δημοσιογράφος και συνεχίζει: «τα εξώδικα που παραλαμβάνουν σήμερα όσοι με συκοφάντησαν είναι η τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται για να επανορθώσουν. Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση μηνύσεων και αγωγών από τους δικηγόρους μου κατά των συγκεκριμένων δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης. Παράλληλα, γνωστοποιώ ότι θα ζητήσω από την ΕΣΗΕΑ την παραπομπή αυτών των συναδέλφων στα Πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Αναμένω από την ΕΣΗΕΑ, η οποία τις πρώτες ώρες της κατασυκοφάντησης μου είχε βγάλει ανακοίνωση ότι θα με παραπέμψει στο Πειθαρχικό για να θέσει τελικά την υπόθεση στο αρχείο, να μην λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλλά να δείξει την ανάλογη σπουδή για την κατάφωρη παραβίαση σειράς αρχών του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από όσους επιδίωξαν και πέτυχαν τον διασυρμό και κατασυκοφάντηση μου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του δημοσιογράφου:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπλόκα αγροτών: Δακρυγόνα και ένταση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Ελλάδα 08.12.2025
Με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης απάντησε η αστυνομία στην προσπάθεια των αγροτών να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να αποκλείσουν το αεροδρόμιο

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Ελλάδα 08.12.2025
Από τις 11 Δεκεμβρίου, τα μαγαζιά στην Αθήνα θα λειτουργούν σε ενιαίο ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ

Taste Atlas: Το διάσημο πιάτο που έφερε την ελληνική κουζίνα στη 2η θέση παγκοσμίως

Κόσμος 08.12.2025
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η ιταλική κουζίνα, με την ελληνική να κατακτά τη δεύτερη, συγκεντρώνοντας 4,60 βαθμούς

Οπαδοί Μπράιτον για Κωστούλα: «Ο Λιονέλ Μέσι αγωνίζεται στο AMEX»

Αθλητικά Νέα 08.12.2025
Αποθέωση για τον διεθνή Έλληνα επιθετικό μετά την εμφάνισή του κόντρα στη Γουέστ Χαμ

Ρέθυμνο: Ανήλικος μέθυσε βαριά σε γάμο – Συνελήφθη ο πατέρας του

Ελλάδα 08.12.2025
Ο πατέρας του 17χρονου συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ ‑ Τι εξετάζουν οι Αρχές

Ελλάδα 08.12.2025
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 2χρονου Λίο στον Αγιο Λέοντα Ζακύνθου, μετά την επίθεση από πίτμπουλ που φιλοξενούσε η οικογένεια

Κρήτη: Αγωνιώδης επιχείρηση διάσωσης 40χρονου ‑ Super puma δεν κατάφερε να τον προσεγγίσει

Ελλάδα 08.12.2025
Από το μεσημέρι της Κυριακής, προσπάθειες προσέγγισης στο δύσβατο σημείο όπου βρίσκεται τραυματισμένος ο 40χρονος