E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κινείται νομικά κατά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ για το «περούκα gate» ο Θάνος Δημάδης

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, οι δύο δημοσιογράφοι τέθηκαν εκτός καναλιών

Δημοσίευση 28/11/2016 | 22:02

Κινείται νομικά κατά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ για το «περούκα gate» ο Θάνος Δημάδης

Την απόφασή του να κινηθεί νομικά κατά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ, αλλά και σειράς ιδιοκτητών και δημοσιογράφων ελληνικών sites και εφημερίδων, γνωστοποίησε ο Θάνος Δημάδης, με αφορμή τον σάλο που ξέσπασε τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππα, στην Νέα Υόρκη.

Ο Θάνος Δημάδης και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, ανταποκριτές του Alpha και του Star αντίστοιχα, είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όταν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, συνελήφθησαν επειδή ακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον κ. Παππά στην αμερικανική μεγαλούπολη. Μετά τον σάλο που ξέσπασε, οι δύο δημοσιογράφοι τέθηκαν εκτός καναλιών, ενώ, μερικές ημέρες μετά, ο άνθρωπος που υπέγραφε το επίμαχο τηλεγράφημα, δήλωσε πως ουδέποτε το έγραψε.

«Με συκοφαντίες και ψέματα με παρουσίασαν ότι συνελήφθην από τις αμερικανικές αρχές για την διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ότι μου ασκήθηκαν διώξεις από τις αμερικανικές αρχές που θεώρησαν ότι διέπραξα πλαστογραφία, ότι είμαι ακόμα ύποπτος τρομοκρατίας, και ότι βρίσκομαι αντιμέτωπος με απέλαση και φυλάκιση στις ΗΠΑ», αναφέρει σε ανακοίνωση, που εξέδωσε και ανήρτησε στα social media την Δευτέρα, ο δημοσιογράφος και συνεχίζει: «τα εξώδικα που παραλαμβάνουν σήμερα όσοι με συκοφάντησαν είναι η τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται για να επανορθώσουν. Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση μηνύσεων και αγωγών από τους δικηγόρους μου κατά των συγκεκριμένων δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης. Παράλληλα, γνωστοποιώ ότι θα ζητήσω από την ΕΣΗΕΑ την παραπομπή αυτών των συναδέλφων στα Πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Αναμένω από την ΕΣΗΕΑ, η οποία τις πρώτες ώρες της κατασυκοφάντησης μου είχε βγάλει ανακοίνωση ότι θα με παραπέμψει στο Πειθαρχικό για να θέσει τελικά την υπόθεση στο αρχείο, να μην λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλλά να δείξει την ανάλογη σπουδή για την κατάφωρη παραβίαση σειράς αρχών του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από όσους επιδίωξαν και πέτυχαν τον διασυρμό και κατασυκοφάντηση μου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του δημοσιογράφου:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυρκαγιά καταστρέφει κτήριο στο Μανχάταν: Πυκνό σύννεφο καπνού πάνω από τη συνοικία της Νέας Υόρκης

Κόσμος Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τελευταίο όροφο ενός εξαώροφου κτιρίου, στη συνοικία Απερ Γουέστ Σάιντ

Διορία Τραμπ στον Ζελένσκι για να απαντήσει για το σχέδιο, λένε οι FT: Πιέζει για συμφωνία ως τα Χριστούγεννα

Κόσμος Χτες
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην αμερικανική πλευρά ότι χρειάζεται χρόνο για να συμβουλευτεί τους Ευρωπαίους συμμάχους

Πληθαίνουν τα σενάρια στην Τουρκία για πόλεμο με το Ισραήλ: Πώς εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα Χτες
Όταν η Τουρκία βλέπει παντού «εχθρούς»: Η Ελλάδα και η Κύπρος ξαφνικά γίνονται YPG

Ζωγράφου: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από ξυλοδαρμό ‑ «Αρχισε να με χτυπά»

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, για πρώτες βοήθειες

Στο «μικροσκόπιο» 1.469 εφοριακοί

Ελλάδα Χτες
Η ΑΑΔΕ ερευνά περιουσίες και κινήσεις λογαριασμών

Μίνα Αρναούτη: «Έχω κάνει 17 χειρουργεία» ‑ «Ο Παντελίδης όταν βγήκε από το σπίτι ήταν μια χαρά»

Ελλάδα Χτες
Οι τίτλοι τέλους στην πολυσυζητημένη υπόθεση έμελλε να πέσουν σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη

Θλίψη στη Λάρισα: Πέθανε ξαφνικά ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Βασίλης Βάιλας

Ελλάδα Χτες
Ο Βασίλης Βάιλας μεγάλωσε πολλές γενιές μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές

Χολαργός: Τα μηνύματα του ανήλικου με την 20χρονη κοπέλα πριν το μοιραίο ραντεβού

Ελλάδα Χτες
Για να τον προσεγγίσουν οι δράστες του έστησαν μια παγίδα, χρησιμοποιώντας την 20χρονη κοπέλα ως δόλωμα.

Επίθεση Τραμπ κατά της Ευρώπης: Η ήπειρος αποσυντίθεται και οι ηγέτες της είναι αδύναμοι

Κόσμος Χτες
Σκληρή επίθεση του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη σε συνέντευξη στο Politico