E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κινείται νομικά κατά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ για το «περούκα gate» ο Θάνος Δημάδης

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, οι δύο δημοσιογράφοι τέθηκαν εκτός καναλιών

Δημοσίευση 28/11/2016 | 22:02

Κινείται νομικά κατά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ για το «περούκα gate» ο Θάνος Δημάδης

Την απόφασή του να κινηθεί νομικά κατά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ, αλλά και σειράς ιδιοκτητών και δημοσιογράφων ελληνικών sites και εφημερίδων, γνωστοποίησε ο Θάνος Δημάδης, με αφορμή τον σάλο που ξέσπασε τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππα, στην Νέα Υόρκη.

Ο Θάνος Δημάδης και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, ανταποκριτές του Alpha και του Star αντίστοιχα, είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όταν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, συνελήφθησαν επειδή ακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον κ. Παππά στην αμερικανική μεγαλούπολη. Μετά τον σάλο που ξέσπασε, οι δύο δημοσιογράφοι τέθηκαν εκτός καναλιών, ενώ, μερικές ημέρες μετά, ο άνθρωπος που υπέγραφε το επίμαχο τηλεγράφημα, δήλωσε πως ουδέποτε το έγραψε.

«Με συκοφαντίες και ψέματα με παρουσίασαν ότι συνελήφθην από τις αμερικανικές αρχές για την διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ότι μου ασκήθηκαν διώξεις από τις αμερικανικές αρχές που θεώρησαν ότι διέπραξα πλαστογραφία, ότι είμαι ακόμα ύποπτος τρομοκρατίας, και ότι βρίσκομαι αντιμέτωπος με απέλαση και φυλάκιση στις ΗΠΑ», αναφέρει σε ανακοίνωση, που εξέδωσε και ανήρτησε στα social media την Δευτέρα, ο δημοσιογράφος και συνεχίζει: «τα εξώδικα που παραλαμβάνουν σήμερα όσοι με συκοφάντησαν είναι η τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται για να επανορθώσουν. Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση μηνύσεων και αγωγών από τους δικηγόρους μου κατά των συγκεκριμένων δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης. Παράλληλα, γνωστοποιώ ότι θα ζητήσω από την ΕΣΗΕΑ την παραπομπή αυτών των συναδέλφων στα Πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Αναμένω από την ΕΣΗΕΑ, η οποία τις πρώτες ώρες της κατασυκοφάντησης μου είχε βγάλει ανακοίνωση ότι θα με παραπέμψει στο Πειθαρχικό για να θέσει τελικά την υπόθεση στο αρχείο, να μην λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλλά να δείξει την ανάλογη σπουδή για την κατάφωρη παραβίαση σειράς αρχών του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από όσους επιδίωξαν και πέτυχαν τον διασυρμό και κατασυκοφάντηση μου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του δημοσιογράφου:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιοι έστησαν το «Μουντιάλ» μέσα στα ερείπια της Γάζας και γιατί παίζουν ξυπόλητοι

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Νεαροί Παλαιστίνιοι στη Χαν Γιουνίς διοργανώνουν αυτοσχέδιο τουρνουά ποδοσφαίρου σε αλάνα με άμμο, αναζητώντας μια ανάσα κανονικότητας μέσα στον πόλεμο.

Λήμνος: Το Λιμενικό διέσωσε 5χρονο που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα πάνω σε φουσκωτό στρώμα

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Το μικρό παιδί είναι καλά στην υγεία του - οι γονείς του τέθηκαν υπό κράτηση

Κομοτηνή: 17χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα ‑ Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 17χρονος που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα Αρωγής του Δήμου Κομοτηνής.

Συνελήφθη 65χρονος στη Φθιώτιδα για υπόθεση αποπλάνησης 12χρονου

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Τον παρέσυρε στο όχημά του και τον οδήγησε σε ερημικό μέρος, κλείδωσε την πόρτα και τον ανάγκασε σε γενετήσιες πράξεις

Καύσωνας: Γέμισαν τα νεκροτομεία και τα γραφεία τελετών στο Παρίσι ‑ «Στείλτε πιο μακριά τις σορούς»

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Tα νεκροτομεία στη γαλλική πρωτεύουσα έφτασαν στο όριο της χωρητικότητάς τους

Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ακρίβεια

Ελλάδα 29.06.2026
Κρίσιμη σύσκεψη σήμερα με βιομηχανία και σούπερ μάρκετ – Στο τραπέζι συμφωνία για μειώσεις τιμών ή παράταση του πλαφόν

Καύσωνας χωρίς προηγούμενο στην Πολωνία: Στους 39℃ ο υδράργυρος, οι κάτοικοι ψήνουν αυγά στον ήλιο

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Καύσωνας διαρκείας στην Κεντρική Ευρώπη – Στη Βαρσοβία, τηγανίζουν αυγά στα μπαλκόνια τους

Νοσοκομεία, κομμωτήρια, καθαριστές: Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, πώς θα λειτουργεί

Οικονομία 29.06.2026
Η πρώτη φάση της νέας επέκτασης της ψηφιακής κάρτας εργασίας ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά από τις 2 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου.

Τέλος η τελωνειακή ατέλεια για μικρά δέματα από Κίνα: Πλατφόρμες πέρασαν τις χρεώσεις, καταναλωτές ακυρώνουν παραγγελίες

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ακόμα και αν η παραγγελία έγινε ήδη «χωρίς τρίευρα», αν περάσει τελωνείο μετά την 1η Ιουλίου ο κούριερ μπορεί να ζητήσει έξτρα χρέωση για να παραδώσει

Καιρός: Πού θα βρέξει αύριο και τι θα συμβεί τα επόμενα 24ωρα

Καιρός 29.06.2026
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ