E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεν αποκλείει πτώχευση και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο Σημίτης

Εμφανίζεται μάλλον απαισιόδοξος για το μέλλον

Δημοσίευση 27/11/2016 | 19:09

Δεν αποκλείει πτώχευση και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο Σημίτης

Αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Κώστα Σημίτη υπό τον τίτλο «Υπάρχει λύση;», προδημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Η ανάλυση και οι θέσεις και προβλέψεις του πρώην Πρωθυπουργού γίνονται υπό μορφή συζήτησης με τον Γιάννη Πρετεντέρη και ο κ. Σημίτης εμφανίζεται μάλλον απαισιόδοξος για το μέλλον, καθώς λέει: «Η αποφυγή του ναυαγίου δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο λιμάνι. Είμαστε στην ανοιχτή θάλασσα. Δεν ξέρουμε που ακριβώς. Έρχονται νέες θύελλες. Και είναι ακόμη άγνωστο αν το πλήρωμα και οι επιβάτες θα αντέξουν, στο σύνολό τους τις περιπέτειες».  

Ο πρώην Πρωθυπουργός που πριν την είσοδο στην ΟΝΕ υποστήριζε ότι πρόκειται για «απάνεμο λιμάνι» τονίζει επίσης ότι «η Ελλάδα ανήκει σε μια νέα κατηγορία μελών και δεν πρόκειται να επανέλθει σε συγκεκριμένο και προβλέψιμο χρόνο στην κανονικότητα της ευρωζώνης».  

Σημειώνει ακόμη είναι παραπλανητικός ο ισχυρισμός Τσίπρα ότι το 2018 θα έχουμε βγει από το μνημόνιο, αφού «αυτό έχει αντικατασταθεί από μια μόνιμη ρύθμιση», ενώ θεωρεί απίθανο ένα 4ο μνημόνιο, καθώς, όπως λέει, τα κράτη της Ε.Ε, δεν θα συμφωνήσουν σε νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας.   Εκτιμά επίσης ότι λύση στο χρέος δεν θα υπάρχει αυτή τη στιγμή και ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το 2018, όπως συμφωνήθηκε.  

Μάλιστα ο πρώην Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι αν δεν βρεθούν χρήματα, είτε με νέο δάνειο, είτε με επιστροφή στις αγορές, τότε θα επακολουθήσει η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πιθανότατα, η πτώχευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σεισμός στα Ιωάννινα ‑ Τι λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 06.04.2026
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από διπλή πτώση από μπαλκόνι 4ου

Ελλάδα 06.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο στον 30 όροφο και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμά της και έπεσε πάλι, αυτή τη φορά στο ισόγειο.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Αγγελοχώρι

Ελλάδα 06.04.2026
Κατέληξε ο 58χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη περιοχή, στο Αγγελοχώρι.