E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεν αποκλείει πτώχευση και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο Σημίτης

Εμφανίζεται μάλλον απαισιόδοξος για το μέλλον

Δημοσίευση 27/11/2016 | 19:09

Δεν αποκλείει πτώχευση και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο Σημίτης

Αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Κώστα Σημίτη υπό τον τίτλο «Υπάρχει λύση;», προδημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Η ανάλυση και οι θέσεις και προβλέψεις του πρώην Πρωθυπουργού γίνονται υπό μορφή συζήτησης με τον Γιάννη Πρετεντέρη και ο κ. Σημίτης εμφανίζεται μάλλον απαισιόδοξος για το μέλλον, καθώς λέει: «Η αποφυγή του ναυαγίου δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο λιμάνι. Είμαστε στην ανοιχτή θάλασσα. Δεν ξέρουμε που ακριβώς. Έρχονται νέες θύελλες. Και είναι ακόμη άγνωστο αν το πλήρωμα και οι επιβάτες θα αντέξουν, στο σύνολό τους τις περιπέτειες».  

Ο πρώην Πρωθυπουργός που πριν την είσοδο στην ΟΝΕ υποστήριζε ότι πρόκειται για «απάνεμο λιμάνι» τονίζει επίσης ότι «η Ελλάδα ανήκει σε μια νέα κατηγορία μελών και δεν πρόκειται να επανέλθει σε συγκεκριμένο και προβλέψιμο χρόνο στην κανονικότητα της ευρωζώνης».  

Σημειώνει ακόμη είναι παραπλανητικός ο ισχυρισμός Τσίπρα ότι το 2018 θα έχουμε βγει από το μνημόνιο, αφού «αυτό έχει αντικατασταθεί από μια μόνιμη ρύθμιση», ενώ θεωρεί απίθανο ένα 4ο μνημόνιο, καθώς, όπως λέει, τα κράτη της Ε.Ε, δεν θα συμφωνήσουν σε νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας.   Εκτιμά επίσης ότι λύση στο χρέος δεν θα υπάρχει αυτή τη στιγμή και ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το 2018, όπως συμφωνήθηκε.  

Μάλιστα ο πρώην Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι αν δεν βρεθούν χρήματα, είτε με νέο δάνειο, είτε με επιστροφή στις αγορές, τότε θα επακολουθήσει η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πιθανότατα, η πτώχευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αραγτσί προς Αμερικάνους: Ευχαριστήστε τον Νετανιάχου για τον φόρο «Πρώτα το Ισραήλ»

Κόσμος 19.03.2026
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον πόλεμο στο Ιράν

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του διάσημου τραγουδιστή, Νιλ Σεντάκα

Κόσμος 19.03.2026
Τι αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου του

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Παράταση για την έκπτωση 4% λόγω εφάπαξ εξόφλησης

Ελλάδα 19.03.2026
Παράταση δύο εβδομάδων στην προθεσμία για την έκπτωση φόρου 4% στις φορολογικές δηλώσεις του 2026

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 19.03.2026
Τα συστήματα ενεργοποιήθηκαν μετά από συναγερμό για απειλή και εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι για να αναχαιτίσουν τον στόχο

Νέες αποκαλύψεις από τον Τζο Κεντ μετά την παραίτηση‑«βόμβα» για το Ιράν – Γιατί τον ερευνά το FBI

Κόσμος 19.03.2026
«Σε πολλούς από τους βασικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων δεν επιτράπηκε να εκφράσουν τη γνώμη τους στον πρόεδρο»

Έρχεται τελικά «σιβηρική εισβολή»; – Επιμένει το κρύο ‑ Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου

Καιρός 19.03.2026
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Πράκτορες της Μοσάντ τηλεφωνούν σε αξιωματούχους του καθεστώτος: «Είσαι ο επόμενος, πρόσεχε»

Κόσμος 19.03.2026
Το επίπεδο διείσδυσης είναι τόσο μεγάλο που πλέον επικοινωνούν τηλεφωνικά με στρατιωτικούς ηγέτες και τους προειδοποιούν ότι βρίσκονται ήδη σε «μαύρη λίστα»

Βόλος: Απατεώνας Ρομά παρίστανε τον γιατρό ‑ Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια

Ελλάδα 19.03.2026
Tηλεφώνησε σε γυναίκα και της είπε ότι είναι γιατρός, η κόρης της έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο

Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο 19χρονος φίλος του Κλεομένη

Ελλάδα 19.03.2026
Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος προσήλθε αυτοβούλως στα δικαστήρια για να καταθέσει για το αιματηρό συμβάν