E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεν αποκλείει πτώχευση και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο Σημίτης

Εμφανίζεται μάλλον απαισιόδοξος για το μέλλον

Δημοσίευση 27/11/2016 | 19:09

Δεν αποκλείει πτώχευση και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο Σημίτης

Αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Κώστα Σημίτη υπό τον τίτλο «Υπάρχει λύση;», προδημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Η ανάλυση και οι θέσεις και προβλέψεις του πρώην Πρωθυπουργού γίνονται υπό μορφή συζήτησης με τον Γιάννη Πρετεντέρη και ο κ. Σημίτης εμφανίζεται μάλλον απαισιόδοξος για το μέλλον, καθώς λέει: «Η αποφυγή του ναυαγίου δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο λιμάνι. Είμαστε στην ανοιχτή θάλασσα. Δεν ξέρουμε που ακριβώς. Έρχονται νέες θύελλες. Και είναι ακόμη άγνωστο αν το πλήρωμα και οι επιβάτες θα αντέξουν, στο σύνολό τους τις περιπέτειες».  

Ο πρώην Πρωθυπουργός που πριν την είσοδο στην ΟΝΕ υποστήριζε ότι πρόκειται για «απάνεμο λιμάνι» τονίζει επίσης ότι «η Ελλάδα ανήκει σε μια νέα κατηγορία μελών και δεν πρόκειται να επανέλθει σε συγκεκριμένο και προβλέψιμο χρόνο στην κανονικότητα της ευρωζώνης».  

Σημειώνει ακόμη είναι παραπλανητικός ο ισχυρισμός Τσίπρα ότι το 2018 θα έχουμε βγει από το μνημόνιο, αφού «αυτό έχει αντικατασταθεί από μια μόνιμη ρύθμιση», ενώ θεωρεί απίθανο ένα 4ο μνημόνιο, καθώς, όπως λέει, τα κράτη της Ε.Ε, δεν θα συμφωνήσουν σε νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας.   Εκτιμά επίσης ότι λύση στο χρέος δεν θα υπάρχει αυτή τη στιγμή και ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το 2018, όπως συμφωνήθηκε.  

Μάλιστα ο πρώην Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι αν δεν βρεθούν χρήματα, είτε με νέο δάνειο, είτε με επιστροφή στις αγορές, τότε θα επακολουθήσει η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πιθανότατα, η πτώχευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύκλωμα Συνοδών Πολυτελείας: Πόσο κόστιζαν και πώς οργανώνονταν τα πάρτι με αστέρες της Serie A

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Για ένα τραπέζι πέντε ατόμων, η τιμή μπορούσε να φτάσει τις 10.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας κοριτσιών και της διοργάνωσης ολόκληρου του πάρτι

Ελέφαντες ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου Αμερικανό εκατομμυριούχο που κυνηγούσε σε σαφάρι στην Αφρική

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο 75χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας και κυνηγός βρισκόταν στο πυκνό τροπικό δάσος Λόπε-Οκάντα ​​της Αφρικής με έναν επαγγελματία κυνηγό.

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση