E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεν αποκλείει πτώχευση και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο Σημίτης

Εμφανίζεται μάλλον απαισιόδοξος για το μέλλον

Δημοσίευση 27/11/2016 | 19:09

Δεν αποκλείει πτώχευση και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο Σημίτης

Αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Κώστα Σημίτη υπό τον τίτλο «Υπάρχει λύση;», προδημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Η ανάλυση και οι θέσεις και προβλέψεις του πρώην Πρωθυπουργού γίνονται υπό μορφή συζήτησης με τον Γιάννη Πρετεντέρη και ο κ. Σημίτης εμφανίζεται μάλλον απαισιόδοξος για το μέλλον, καθώς λέει: «Η αποφυγή του ναυαγίου δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο λιμάνι. Είμαστε στην ανοιχτή θάλασσα. Δεν ξέρουμε που ακριβώς. Έρχονται νέες θύελλες. Και είναι ακόμη άγνωστο αν το πλήρωμα και οι επιβάτες θα αντέξουν, στο σύνολό τους τις περιπέτειες».  

Ο πρώην Πρωθυπουργός που πριν την είσοδο στην ΟΝΕ υποστήριζε ότι πρόκειται για «απάνεμο λιμάνι» τονίζει επίσης ότι «η Ελλάδα ανήκει σε μια νέα κατηγορία μελών και δεν πρόκειται να επανέλθει σε συγκεκριμένο και προβλέψιμο χρόνο στην κανονικότητα της ευρωζώνης».  

Σημειώνει ακόμη είναι παραπλανητικός ο ισχυρισμός Τσίπρα ότι το 2018 θα έχουμε βγει από το μνημόνιο, αφού «αυτό έχει αντικατασταθεί από μια μόνιμη ρύθμιση», ενώ θεωρεί απίθανο ένα 4ο μνημόνιο, καθώς, όπως λέει, τα κράτη της Ε.Ε, δεν θα συμφωνήσουν σε νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας.   Εκτιμά επίσης ότι λύση στο χρέος δεν θα υπάρχει αυτή τη στιγμή και ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το 2018, όπως συμφωνήθηκε.  

Μάλιστα ο πρώην Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι αν δεν βρεθούν χρήματα, είτε με νέο δάνειο, είτε με επιστροφή στις αγορές, τότε θα επακολουθήσει η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πιθανότατα, η πτώχευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημογλίδου για δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι αποκάλυψε ο κατηγορούμενος στην αστυνομία

Ελλάδα 14.03.2026
«Προφανώς υπάρχει κάτι μεταξύ τους που δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην αστυνομία», σημείωσε η κ. Δημογλίδου

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί, εκλιπαρεί για συμφωνία αλλά εγώ δεν τη θέλω

Κόσμος 14.03.2026
«Τα μέσα ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων απεχθάνονται να μεταδώσουν πόσο καλά τα έχει πάει ο αμερικανικός στρατός εναντίον του Ιράν, που είναι εντελώς ηττημένο και θέλει συμφωνία, αλλά όχι συμφωνία που θα αποδεχόμουν»

Axios: Το Ισραήλ σχεδιάζει μαζική χερσαία εισβολή στο Λίβανο ‑ Η κατάσταση θα θυμίσει Γάζα

Κόσμος 14.03.2026
Την ίδια ώρα, ο IDF στέλνει ενισχύσεις και κινητοποιεί επιπλέον εφεδρείες, προειδοποιώντας για σκηνικά που θα θυμίζουν τη Γάζα όσον αφορά την ισοπέδωση κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες όπλων.

Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ στο Ιράν»

Κόσμος 14.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε βίντεο από τους βομβαρδισμούς

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail

ΑΕΚ: Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ έχει 12% πιθανότητες να φτάσει στη Λειψία και να κερδίσει την κούπα - Η Κρίσταλ Πάλας το φαβορί

Η Κούβα υποστηρίζει ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Πολιτισμός Χτες
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Ελλάδα Χτες
Έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ όπου μεταφέρθηκε η σορός