E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βαριές καταγγελίες για το κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: Αδήλωτο επί 16 χρόνια στην εφορία

Τι απαντά με ανακοίνωση το κυβερνών κόμμα

Δημοσίευση 24/11/2016 | 21:08

Βαριές καταγγελίες για το κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: Αδήλωτο επί 16 χρόνια στην εφορία

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας – μέλη της Εξεταστικής επιτροπής κατά τη συζήτηση για τη σύνταξη του κειμένου συμπερασμάτων.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς υποστήριξε ότι από στοιχεία προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί 16 χρόνια δεν είχε δηλώσει στην εφορία την κυριότητα του κτιρίου της Κουμονδούρου με αποοτέλεσμα να μην έχει πληρώσει κανέναν φόρο. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς η σχετική δήλωση έγινε πριν λίγες ημέρες (στις 14 Νοεμβρίου του 2016) όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν στην ΣΤ Εφορία Αθηνών να καταθέσουν 16 διαχρονικές διορθωτικές δηλώσεις στην εφορία, μια για κάθε ένα έτος από το 2001 μέχρι σήμερα!

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι η «παράλειψη» αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο να μην πληρώνει ευρώ στην εφορία σε φόρο για το ακίνητο, αλλά ούτε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ούτε καν ΕΝΦΙΑ! Πρόκειται είπε «για μια απόδειξη που αποδεικνύει ότι δεν είναι καθόλου νόμιμη η διαδικασία που ακολουθήθηκε με την μεταβίβαση του κτηρίου από την ΕΑΡ στον ΣΥΝ και μετά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Παραμένει ασαφές αν εξοφλήθηκε το σχετικό δάνειο.

Θυμίζουμε ότι οι βουλευτές της ΝΔ έχουν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες ως προς το εάν ο ΣΥΝ και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά έχουν αποπληρώσει το δάνειο για την εξαγορά του συγκεκριμένου κτηρίου, καθώς στα έγγραφα που έχουν προσκομισθεί δεν υπάρχει πράξη εξόφλησης. Κι αυτό παρότι το δάνειο που είχε λάβει (τότε) ο "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της ΠΡΟΟΔΟΥ" είχε "κουρευτεί" κατά 60%.

Όπως έχει προκύψει από την κατάθεση στην Επιτροπή του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ το δάνειο είχε συναφθεί από την Λαϊκή Τράπεζα από την ΕΑΡ για να αποκτήσει το κτήριο, δεν είχε αποπληρωθεί και το δάνειο είχε καταγγελθεί και είχαν κινηθεί διαδικασίες κατάσχεσης. Μετά όμως την ενσωμάτωση της ΕΑΡ στον ενιαίο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, το νέο κόμμα ανέλαβε με ρύθμιση που πέτυχε να αποπληρώσει το δάνειο, αφού όμως έγινε κούρεμα 60% του χρέους.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανύπαρκτο» χαρακτηρίζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος το θέμα με το κτίριο καθώς όπως αναφέρουν: «Είχε γίνει σαφές και στην προηγούμενη εξεταστική που εκλήθη ο ΣΥΡΙΖΑ πως το κτίριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα  του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και πως τότε έκαναν ως όφειλαν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ απο το 2014 και ως το 2016.

Εξηγούν πως ήταν ένα κτίριο που μετά τις πολλές διασπάσεις και αλλαγές του κόμματος (ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος) ξεκαθάρισε το καθεστώς το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δώρο Πάσχα 2026: Πότε μπαίνει και πώς να το υπολογίσετε

Οικονομία 05.02.2026
Το ύψος του δώρου εξαρτάται από το χρόνο εργασίας κατά την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου

Δασκάλα γιόγκα: 3 εμπρησμοί αυτοκινήτων σε Μεταμόρφωση, Νέα Ερυθραία και Κηφισιά σε ένα μήνα

Ελλάδα 05.02.2026
Η γυναίκα είχε επιτεθεί και στην οικογένειά της, βάζοντας φωτιά στο αυτοκίνητο του πατέρα της

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο – Κατηγορείται για κατασκοπεία

Ελλάδα 05.02.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο στρατιωτικός κατηγορείται για συλλογή και μετάδοση μυστικών πληροφοριών σε τρίτους, με κίνδυνο την πρόκληση βλάβης στα εθνικά συμφέροντα

Σία Κοσιώνη: Εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο

Ελλάδα 05.02.2026
Αγνωστο το πότε θα επιστρέψει στον ΣΚΑ

Αγκυρα: Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν

Ελλάδα 05.02.2026
Η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Δικαίωση στον Αρειο Πάγο για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη: Οι τόκοι να υπολογίζονται στη μηνιαία δόση

Ελλάδα 05.02.2026
Η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα

Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος

Αθλητικά Νέα 05.02.2026
Υπήρξε προπονητής της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Όλα τα αθλήματα που θα δούμε φέτος

Αθλητικά Νέα 05.02.2026
Στα φετινά αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων εντάσσεται ένα καινούργιο - Αρχίζουν αύριο με την τελετή έναρξης

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ ‑ Οι 7 περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Καιρός 05.02.2026
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι έως και 9 μποφόρ

Τον απέλυσαν επειδή δεν δούλευε – το αποτέλεσμα; Αποζημίωση 40.000 ευρώ

Κόσμος 05.02.2026
Η υπόθεση εκδικάστηκε στην Ισπανία, όπου δικαστήριο έκρινε ότι η απόλυση εργαζομένου για προσωπική χρήση διαδικτύου ήταν δυσανάλογη

Ρίο: Ψαροντουφεκάς αγνοείται εδώ και μήνες ‑ Θα γίνει αίτηση για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Κόσμος 05.02.2026
Ο ψαροντουφεκάς αγνοείται από τον Οκτώβριο - Πήγε για ψαροντούφεκο στο Κάστρο Ρίου και έκτοτε τα ίχνη του έχουν χαθεί