E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βαριές καταγγελίες για το κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: Αδήλωτο επί 16 χρόνια στην εφορία

Τι απαντά με ανακοίνωση το κυβερνών κόμμα

Δημοσίευση 24/11/2016 | 21:08

Βαριές καταγγελίες για το κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: Αδήλωτο επί 16 χρόνια στην εφορία

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας – μέλη της Εξεταστικής επιτροπής κατά τη συζήτηση για τη σύνταξη του κειμένου συμπερασμάτων.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς υποστήριξε ότι από στοιχεία προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί 16 χρόνια δεν είχε δηλώσει στην εφορία την κυριότητα του κτιρίου της Κουμονδούρου με αποοτέλεσμα να μην έχει πληρώσει κανέναν φόρο. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς η σχετική δήλωση έγινε πριν λίγες ημέρες (στις 14 Νοεμβρίου του 2016) όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν στην ΣΤ Εφορία Αθηνών να καταθέσουν 16 διαχρονικές διορθωτικές δηλώσεις στην εφορία, μια για κάθε ένα έτος από το 2001 μέχρι σήμερα!

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι η «παράλειψη» αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο να μην πληρώνει ευρώ στην εφορία σε φόρο για το ακίνητο, αλλά ούτε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ούτε καν ΕΝΦΙΑ! Πρόκειται είπε «για μια απόδειξη που αποδεικνύει ότι δεν είναι καθόλου νόμιμη η διαδικασία που ακολουθήθηκε με την μεταβίβαση του κτηρίου από την ΕΑΡ στον ΣΥΝ και μετά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Παραμένει ασαφές αν εξοφλήθηκε το σχετικό δάνειο.

Θυμίζουμε ότι οι βουλευτές της ΝΔ έχουν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες ως προς το εάν ο ΣΥΝ και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά έχουν αποπληρώσει το δάνειο για την εξαγορά του συγκεκριμένου κτηρίου, καθώς στα έγγραφα που έχουν προσκομισθεί δεν υπάρχει πράξη εξόφλησης. Κι αυτό παρότι το δάνειο που είχε λάβει (τότε) ο "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της ΠΡΟΟΔΟΥ" είχε "κουρευτεί" κατά 60%.

Όπως έχει προκύψει από την κατάθεση στην Επιτροπή του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ το δάνειο είχε συναφθεί από την Λαϊκή Τράπεζα από την ΕΑΡ για να αποκτήσει το κτήριο, δεν είχε αποπληρωθεί και το δάνειο είχε καταγγελθεί και είχαν κινηθεί διαδικασίες κατάσχεσης. Μετά όμως την ενσωμάτωση της ΕΑΡ στον ενιαίο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, το νέο κόμμα ανέλαβε με ρύθμιση που πέτυχε να αποπληρώσει το δάνειο, αφού όμως έγινε κούρεμα 60% του χρέους.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανύπαρκτο» χαρακτηρίζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος το θέμα με το κτίριο καθώς όπως αναφέρουν: «Είχε γίνει σαφές και στην προηγούμενη εξεταστική που εκλήθη ο ΣΥΡΙΖΑ πως το κτίριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα  του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και πως τότε έκαναν ως όφειλαν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ απο το 2014 και ως το 2016.

Εξηγούν πως ήταν ένα κτίριο που μετά τις πολλές διασπάσεις και αλλαγές του κόμματος (ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος) ξεκαθάρισε το καθεστώς το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

Ελλάδα 21.04.2026
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων

Θρίλερ με τα μολυσμένα βαζάκια της HiPP: Η εταιρεία καταγγέλλει πως είναι στόχος απόπειρας εκβιασμού

Κόσμος 21.04.2026
Η εταιρεία βρεφικών τροφών HiPP ανακοίνωσε χθες ότι είναι στόχος απόπειρας εκβιασμού, αφού ένα βαζάκι βρεφικής τροφής της μολυσμένο με ποντικοφάρμακο βρέθηκε στην Αυστρία

Κρήτη: Επίθεση σκυλιού σε παιδί κοντά σε σχολείο – Με πολλαπλά τραύματα στο νοσοκομείο ο 12χρονος

Ελλάδα 21.04.2026
Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προβλήματα με το «καλημέρα» ‑ «Έπεσε» η πλατφόρμα

Ελλάδα 21.04.2026
Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τους δικαιούχους που το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους είναι «0»

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ήχησε το 112, έκτακτη ανακοίνωση του δήμου ‑ «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Ελλάδα 21.04.2026
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για φωτιά σε μονάδα ανακύκλωσης

Ρόδος: 28χρονος εισέβαλε στο δωμάτιό της και αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της

Ελλάδα 21.04.2026
Η ανήλικη μαζί με την μητέρα της μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου όπου έκαναν καταγγελία για το συμβάν

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 21χρονου στο κέντρο της πόλης

Ελλάδα 21.04.2026
Η επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για πεζούς και διερχόμενους οδηγούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης μητέρας ‑ Στο μικροσκόπιο κάμερες και στίγμα κινητού

Ελλάδα 21.04.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της

Αλεξανδρούπολη: Ανήλικος έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης ‑ Παρέδωσε κοσμήματα αξίας 14.000 ευρώ

Κόσμος 21.04.2026
Ο άγνωστος προσποιήθηκε τον λογιστή της οικογένειας και έπεισε τον ανήλικο ότι έπρεπε άμεσα να του παραδώσει τα κοσμήματα του σπιτιού

Τραγωδία στο Καινούργιο Αγρινίου: 40χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος ‑ Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Ελλάδα 21.04.2026
Ο άνδρας εντοπίστηκε από οικείο του πρόσωπο που ειδοποίησε τις Αρχές

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται αυτή την εβδομάδα

Οικονομία 21.04.2026
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 24 Απριλίου

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Ποια ΑΦΜ κάνουν πρώτα αίτηση

Οικονομία 21.04.2026
Συνολικά θα διατεθούν 300.000 vouchers, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ