E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βαριές καταγγελίες για το κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: Αδήλωτο επί 16 χρόνια στην εφορία

Τι απαντά με ανακοίνωση το κυβερνών κόμμα

Δημοσίευση 24/11/2016 | 21:08

Βαριές καταγγελίες για το κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: Αδήλωτο επί 16 χρόνια στην εφορία

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας – μέλη της Εξεταστικής επιτροπής κατά τη συζήτηση για τη σύνταξη του κειμένου συμπερασμάτων.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς υποστήριξε ότι από στοιχεία προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί 16 χρόνια δεν είχε δηλώσει στην εφορία την κυριότητα του κτιρίου της Κουμονδούρου με αποοτέλεσμα να μην έχει πληρώσει κανέναν φόρο. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς η σχετική δήλωση έγινε πριν λίγες ημέρες (στις 14 Νοεμβρίου του 2016) όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν στην ΣΤ Εφορία Αθηνών να καταθέσουν 16 διαχρονικές διορθωτικές δηλώσεις στην εφορία, μια για κάθε ένα έτος από το 2001 μέχρι σήμερα!

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι η «παράλειψη» αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο να μην πληρώνει ευρώ στην εφορία σε φόρο για το ακίνητο, αλλά ούτε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ούτε καν ΕΝΦΙΑ! Πρόκειται είπε «για μια απόδειξη που αποδεικνύει ότι δεν είναι καθόλου νόμιμη η διαδικασία που ακολουθήθηκε με την μεταβίβαση του κτηρίου από την ΕΑΡ στον ΣΥΝ και μετά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Παραμένει ασαφές αν εξοφλήθηκε το σχετικό δάνειο.

Θυμίζουμε ότι οι βουλευτές της ΝΔ έχουν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες ως προς το εάν ο ΣΥΝ και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά έχουν αποπληρώσει το δάνειο για την εξαγορά του συγκεκριμένου κτηρίου, καθώς στα έγγραφα που έχουν προσκομισθεί δεν υπάρχει πράξη εξόφλησης. Κι αυτό παρότι το δάνειο που είχε λάβει (τότε) ο "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της ΠΡΟΟΔΟΥ" είχε "κουρευτεί" κατά 60%.

Όπως έχει προκύψει από την κατάθεση στην Επιτροπή του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ το δάνειο είχε συναφθεί από την Λαϊκή Τράπεζα από την ΕΑΡ για να αποκτήσει το κτήριο, δεν είχε αποπληρωθεί και το δάνειο είχε καταγγελθεί και είχαν κινηθεί διαδικασίες κατάσχεσης. Μετά όμως την ενσωμάτωση της ΕΑΡ στον ενιαίο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, το νέο κόμμα ανέλαβε με ρύθμιση που πέτυχε να αποπληρώσει το δάνειο, αφού όμως έγινε κούρεμα 60% του χρέους.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανύπαρκτο» χαρακτηρίζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος το θέμα με το κτίριο καθώς όπως αναφέρουν: «Είχε γίνει σαφές και στην προηγούμενη εξεταστική που εκλήθη ο ΣΥΡΙΖΑ πως το κτίριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα  του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και πως τότε έκαναν ως όφειλαν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ απο το 2014 και ως το 2016.

Εξηγούν πως ήταν ένα κτίριο που μετά τις πολλές διασπάσεις και αλλαγές του κόμματος (ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος) ξεκαθάρισε το καθεστώς το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη μέση του δρόμου ‑ Δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα από το φλεγόμενο όχημα

Συνελήφθη διαιτητής Taekwondo για «στημένους» αγώνες, ζητούσε 1.000 ευρώ από αθλητές

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Υποσχόταν διάκριση, ένταξη στην Εθνική και μόρια για πανεπιστήμιο – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα

Αυτές είναι οι πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα ‑ Νέα έκθεση από το ΑΠΘ

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Πέντε ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στον νέο χάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και τι αλλάζει στον αντισεισμικό σχεδιασμό

Κατασκευάζονται στον Καναδά τα νέα καναντέρ ‑ Το 2027 έρχονται τα δύο πρώτα

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Τα νέα αεροσκάφη διαθέτουν σύγχρονα συστήματα αεροναυτιλίας, δυνατότητα επιχειρήσεων σε ακόμη πιο απαιτητικές συνθήκες, καθώς και ενισχυμένες δυνατότητες

Αφαντη η πεθερά που εκτέλεσε τη νύφη της με έξι σφαίρες ‑ Τα τελευταία λόγια που αντάλλαξαν

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Η πεθερά έφυγε σαν κυρία με ταξί μετά την εκτέλεση και ο γιος έμεινε μία ημέρα με το πτώμα, πριν το αναφέρει

Μακρόν στην Τουρκία: Αδιαπραγμάτευτη η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής ‑ Μητσοτάκης: Μπετον αρμέ το 42/7

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Πολλά τα μηνύματα από τις δηλώσεις Μητσοτάκη - Μακρόν

NBA: Λέϊκερς – Ρόκετς 112‑108 | Κυρίαρχοι στο Λος Αντζελες

Αθλητικά Νέα 25.04.2026
Οι Λέϊκερς επικράτησαν των Ρόκετς με 112-108 στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, φτάνοντας στο 3-0.

Μητσοτάκης: «Σαφές μήνυμα η επίσκεψή σας» ‑ Μακρόν: «Μπορείτε να βασιστείτε πάνω μας»

Ελλάδα 25.04.2026
Όσα ειπώθηκαν από τους δύο ηγέτες στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Με μαχαίρι 20 εκατοστών ο 20χρονος σκότωσε τον 27χρονο στον Αγιο Δημήτριο, το χρονικό του φονικού

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο δράστης μετά την αποτρόπαια πράξη του πήγε στο σπίτι του όπου έκρυψε το μαχαίρι στην ταράτσα πίσω από τους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Ποιος «εξαφανίζει» Αμερικανούς και Κινέζους επιστήμονες μυστικών προγραμμάτων στον τομέα της Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Το θρίλερ με τους μυστηριώδεις θανάτους και τις εξαφανίσεις επιστημόνων στις ΗΠΑ μόλις απέκτησε νέες διαστάσεις, καθώς ανάλογο μοτίβο παρατηρείται και στην Κίνα

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά ‑ Η πρόγνωση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Αναλυτική πρόγνωση μέχρι την Πρωτομαγιά