E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παιδιά‑σκλάβοι φτιάχνουν τα αυγά Kinder;

Το δημοσίευμα της Sun που προκαλεί αίσθηση

Δημοσίευση 24/11/2016 | 12:25

Παιδιά‑σκλάβοι φτιάχνουν τα αυγά Kinder;

Λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Guardian για εργάτες σκλάβους στα εργοστάσια της Samsung και της Panasonic στην Μαλαισία, έρχεται μια άλλη αποκάλυψη από την εφημερίδα Sun να σοκάρει.

Η ρουμανική εισαγγελία διεξάγει έρευνα για «εμπορία ανηλίκων» έπειτα από ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun το οποίο αναφέρει ότι παιδιά-«σκλάβοι» φτιάχνουν τα σοκολατένια αυγά Kinder έκπληξη της εταιρείας Ferrero.

«Ασκήσαμε ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για εμπορία ανηλίκων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της διεύθυνσης της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για το οργανωμένο έγκλημα, Μιχαέλα Πορίμε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, τα δύο παιδιά ενός ζευγαριού στο Καρέι (βόρεια Ρουμανία), ηλικίας έξι και 11 ετών, εργάζονται μέχρι και 13 ώρες την ημέρα μαζί με τη μητέρα τους, και την βοηθούν να εξασφαλίζει ωρομίσθιο 1,17 ευρώ.
Η τοπική υπηρεσία προστασίας των παιδιών αμφισβήτησε την εκδοχή αυτή, τονίζοντας ότι οι καταγγελίες που περιέχει το δημοσίευμα της ταμπλόιντ εφημερίδας «δεν επιβεβαιώνονται».

«Έχει αποκλειστεί τα παιδιά να υφίσταντο εκμετάλλευση (...) το να εργάζονταν 12 ώρες την ημέρα, διότι πήγαιναν κανονικά στο σχολείο», δήλωσε η διευθύντρια της υπηρεσίας, η Μαριάνα Ντράγκος, στο πρακτορείο ειδήσεων Agerpres. Η μητέρα των παιδιών επιβεβαίωσε ότι εργάζεται για την ρουμανική εταιρεία διανομής του ιταλικού ομίλου Ferrero, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι τα παιδιά της δεν δουλεύουν μαζί της.

«Επρόκειτο για μια αναπαράσταση, οι δημοσιογράφοι έδειχναν στα παιδιά πώς να κάθονται στο πλάι μου», είπε η γυναίκα σε μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας. «Στη φωτογραφία φαίνεται πως χαμογελάνε, πως ποζάρουν», πρόσθεσε.
Η επιθεώρηση εργασίας άρχισε από την πλευρά της έρευνα για να εξακριβώσει εάν η Τίμεα Γ. εργάζεται νόμιμα για τη ρουμανική εταιρεία.

Η ιταλική σοκολατοποιία, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Digi24, εξέφρασε «θλίψη και ανησυχία» και πρόσθεσε ότι θα «εξετάσει τις κατηγορίες αυτές».

Περίπου 168 εκατομμύρια παιδιά – το ένα στα δέκα παγκοσμίως – εργάζονται καθημερινά στους τομείς της γεωργίας, στις κατασκευές, στη βιοτεχνία αλλά και στη βιομηχανία, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τεράστιο σμήνος από μέλισσες εισέβαλε σε πόλη στο νότιο Ισραήλ ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα έντομα

Burj Al Arab: Κλείνει το «αστέρι» του Ντουμπάι

Κόσμος Χτες
Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, το εμβληματικό οικοδόμημα της Jumeirah Hotels & Resorts αποσύρεται προσωρινά από τον χάρτη της φιλοξενίας

Κεφαλονιά: Τα ρίχνει όλα στη Μυρτώ ο 23χρονος: «Εκείνη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη έκλεισε δωμάτιο»

Ελλάδα Χτες
Όπως είπε στην κατάθεσή του ο 23χρονος κατηγορούμενος φίλος της, η 19χρονη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη τα κανόνισε όλα, καθώς κι ότι η ίδια έκλεισε το δωμάτιο.

Χειρουργός Μυλωνάκη: «Δύσκολες οι πρώτες μέρες, μετά από δέκα μέρες αγωνίας θα έχουμε εικόνα»

Ελλάδα Χτες
«Δράσαμε γρήγορα, πολύ γρήγορα. Το ανεύρυσμα αποκλείστηκε πλήρως. Μένει να περιμένουμε», τόνισε

Συναγερμός στην Booking.com: Διέρρευσαν ονόματα, email, αριθμοί τηλεφώνου

Κόσμος Χτες
Πελάτες της πλατφόρμας επικοινώνησαν με το BBC και αναφέρουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν ύποπτα μηνύματα, αφού οι hackers έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου και πληροφορίες παλαιότερων ή και νέων κρατήσεων

Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει και ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός κάλυψης

Ελλάδα Χτες
Πώς διαμορφώνεται το ποσό του επιδόματος ανεργίας μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

Κοζάνη: Μυστήριο με 17χρονη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ‑ Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον τραυματισμό της

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία για το πώς τραυματίστηκε η κοπέλα, ενώ και οι οικείοι της δεν γνωρίζουν πολλά για το συμβάν

Καθαρίστρια καταγγέλλει για απάτη γιο πασίγνωστης τραγουδίστριας – Πώς βρέθηκε με χρέη εκατομμυρίων

Ελλάδα Χτες
Γιος γνωστής τραγουδίστριας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα απάτης

Προβλήματα σε Facebook και Messenger αναφέρουν οι χρήστες

Tech + Science Χτες
Την τελευταία ώρα έχουν αναφερθεί προβλήματα στις δύο πλατφόρμες

Πέθανε ο Εμίλιο Σανταμαρία, θρυλικός αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης

Κόσμος Χτες
12 Μαΐου του 1965 είχε “πατήσει” το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο ιστορικό -φιλικό- ματς των “μερένγκες” στην Ελλάδα με την ΑΕΚ

Θεσσαλονίκη: Απάτη χιλιάδων ευρώ εις βάρος της Ε.Ε. με εικονικά τιμολόγια

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την έρευνα, ο κατηγορούμενος διαχειριζόταν δύο εταιρείες που λειτουργούσαν μόνο «στα χαρτιά»

Τουρκία: Με 5 όπλα έσπειρε τον θάvατo στο σχολείο ο 15χρονος δράστης

Κόσμος Χτες
Από την ένοπλη επίθεση έχουν τραυματιστεί ακόμη 20 άτομα, 4 από αυτούς χρειάστηκαν εγχείρηση