Καταδικάστηκε γιατρός για θάνατο εγκύου
Φυλάκιση 4 ετών με αναστολή
Δημοσίευση 23/11/2016 | 19:15

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή για το θάνατο της άτυχης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη-Θεοδοσάκη τον Απρίλιο του 2009, καταδικάστηκε σήμερα ο τότε διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Ωστόσο, αθώους έκρινε την τότε ειδικευμένη γιατρό που ήταν σε εφημερία, αλλά και τον ειδικευόμενο γιατρό, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στο πρωτόδικο δικαστήριο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του τότε αναπληρωτή διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, αλλά και της ειδικευμένης γιατρού, καθώς αν την εξέταζε νωρίτερα δεν θα χανόταν πολύτιμος χρόνος. Για τον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, τον ειδικευόμενο τότε γιατρό, είχε προτείνει την απαλλαγή του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σημειώνεται ότι πρωτόδικα ο τότε διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών, η ειδικευμένη γιατρός σε δύο χρόνια και ο ειδικευόμενος γιατρός σε ένα χρόνο.
Αίγιο: 47χρονος πυροβόλησε ανήλικους επειδή έκαναν φασαρία
Φωτιά στα Σπάτα: Επεκτάθηκε και σε διπλανό κτίριο ‑ Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Έβρος: Πλημμύρισαν περισσότερα από 100.000 στρέμματα ‑ Ακατάλληλο το νερό
Αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ παρείχαν ασφάλεια σε πάρτι του Επστάιν με παρόντα τον Αντριου το 2010
Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle ‑ «Πλήγμα για τη Δημοκρατία»
Φωτιά στα Σπάτα σε αποθηκευτικό χώρο καταστήματος αθλητικών ειδών
Πατρινό Καρναβάλι: 50.000 καρναβαλιστές στους δρόμους – Δείτε τη μεγάλη παρέλαση
LIVE Ελλάδα 22.02.2026






