E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο νέος υπουργός Άμυνας έχει παρατσούκλι «τρελό σκυλί»

Ηγήθηκε της Μάχης της Φαλούτζα, το 2004 στο Ιράκ, που υπήρξε μία από τις πιο αιματηρές στον ιρακινό πόλεμο

Δημοσίευση 20/11/2016 | 17:58

Ο νέος υπουργός Άμυνας έχει παρατσούκλι «τρελό σκυλί»

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι σκέφτεται να προτείνει το υπουργείο Άμυνας στον στρατηγό εν αποστρατεία Τζέιμς Ματίς (έχει περάσει από το Γενικό Επιτελείο), μία ημέρα έπειτα από συνάντηση που είχε μαζί του στο Νιού Τζέρσι.

Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ο Ματίς, ένας απόστρατος στρατηγός των Πεζοναυτών, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής αποστολών στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, «ήταν πολύ εντυπωσιακός χθες. Αληθινός στρατηγός».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο Τραμπ έχει εντυπωσιαστεί πολύ από το βιογραφικό του Ματίς και από τα όσα έχει ακούσει για εκείνον.

Με 44 χρόνια υπηρεσίας, ο Ματίς ήταν επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης στο νότιο Αφγανιστάν το 2001 και ενός τάγματος πεζοναυτών την εποχή της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, το 2003.

Είναι γνωστός ως «Mad Dog» («Τρελό Σκυλί») και ηγήθηκε της Μάχης της Φαλούτζα, το 2004 στο Ιράκ, που υπήρξε μία από τις πιο αιματηρές στον ιρακινό πόλεμο.

Το 2005 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε «ότι έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους».

Όσον αφορά την θέση του υπουργού Εξωτερικών, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Fox News Sunday» ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο Τραμπ ενδέχεται να επιλέξει τον πρώην προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ, αλλά έχει υπόψη του και άλλους υποψήφιους. Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τραμπ χθες Σάββατο, ήταν σφοδρός επικριτής του στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Την πιθανότητα τοποθέτησης του Ρόμνεϊ στο υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε και ο ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ, ο Ρέινς Πρίμπου,ς στην εκπομπή του ABC «This Week» σήμερα.

Μάλιστα, ο Πρίμπους είπε στην ίδια εκπομπή ότι ο Ρόμνεϊ και ο Τραμπ είχαν μία «πολύ εποικοδομητική» συνομιλία κατά την χθεσινή τους συνάντηση όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων για τα θερμά μέτωπα του πλανήτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά κτηνοτρόφος τα 450 πρόβατά του, όλα ντόπιας ιστορικής φυλής

Ελλάδα Χτες
Εκατοντάδες ζώα της φυλής του Ρουμλουκίου θα θανατωθούν λόγω της ευλογιάς

Βρετανία: Διαδηλωτές πέταξαν φαγητό στο Αυτοκρατορικό Στέμμα του Κράτους‑ Tέσσερις συλλήψεις

Κόσμος Χτες
Πρόκειται για το στέμμα που φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ καθώς έφευγε από την τελετή στέψης του το 2023

Οργή Μασκ μετά το πρόστιμο στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κόσμος Χτες
Tι έγραψε ο δισεκατομμυριούχος

Τι ακολουθεί μετά τον Byron: Ερχεται έντονος και επίμονος αντικυκλώνας, λέει ο Θ. Κολυδάς

Καιρός Χτες
Η προοπτική του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο - Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ πάνω από το Παληό Καβάλας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Ελλάδα Χτες
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς που έκλεισαν με εντολή ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στάση

Τραγωδία στην Ζάκυνθο: Νεκρό παιδί 18 μηνών μετά από επίθεση σκύλου

Ελλάδα Χτες
Το παιδί βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Ελλάδα Χτες
Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια