E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

14χρονη καρκινοπαθής πάγωσε το σώμα της για να «επιστρέψει» στο μέλλον και να θεραπευτεί

Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της χώρας της

Δημοσίευση 18/11/2016 | 10:21

14χρονη καρκινοπαθής πάγωσε το σώμα της για να «επιστρέψει» στο μέλλον και να θεραπευτεί

Μια 14χρονη κοπέλα πέτυχε για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Βρετανίας, να της δοθεί άδεια για να παγώσει κρυογενετικά το σώμα της. Η 14χρονη που πέθανε από καρκίνο, θα μπορέσει έτσι να επανέλθει στην ζώη στο μέλλον, ελπίζοντας πως θα έχει βρεθεί θεραπεία για την ασθένεια που της στέρησε την ζωή.

«Μου ζητήθηκε να εξηγήσω γιατί θέλω να ικανοποιηθεί αυτό το ασυνήθιστο αίτημά μου. Είμαι μόνο 14 ετών και δεν θέλω να πεθάνω αλλά ξέρω ότι αυτό θα συμβεί. Με το να διατηρηθώ κρυογενετικά έχω μια ελπίδα να θεραπευθώ και να ξυνπήσω μετά από εκατοντάδες χρόνια» γράφει η κοπέλα με τα αρχικά JS.

«Δεν θέλω να με θάψουν. Θέλω να ζήσω και να ζήσω περισσότερο και πιστεύω ότι στο μελλον μπορεί να έχουν βρει μια θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχω και τότε να με ξυπνήσουν. Θέλω να έχω αυτή την ευκαιρία. Αυτή είναι η επιθυμία μου» καταλήγει η 14χρονη στην επιστολή που διαβάστηκε στο δικαστήριο.

Μετά την έκδοση της απόφασης που έκρινε ότι η μητέρα της 14χρονης είναι η μόνη που μπορεί να αποφασίσει για την τύχη του σώματος της κόρης της - μιας και ο πατέρας της κοπέλας διαφωνούσε με την επιλογή της - η σορός της κοπέλας μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου καταψύχτηκε «στο διηνεκές» από μια εταιρεία έναντι του ποσού των 43.000 ευρώ (37.000 βρετανικές λίρες).

Σημειώνεται ότι οι γονείς της κοπέλας είναι χωρισμένοι και η 14χρονη δεν είχε καμία επαφή με τον πατέρας της από το 2008 ενώ αρνήθηκε να τον συναντήσει και όταν εκείνος το επιχείρησε το 2015 οπότε και προσβλήθηκε από θανατηφόρα και σπάνια μορφή καρκίνου.

Ο δικαστής που εξέδωσε την απόφαση εξήγησε ότι συγκινήθηκε από τον τρόπο που αντιμετώπιζε τη μοίρα της. «Πρόκειται για ένα παράδειγμα των νέων ζητημάτων που θέτει η επιστήμη ενώπιον του νόμου. Κανένας γονιός δεν έχει βρεθεί ποτέ στην ίδια θέση» εξήγησε ο δικαστής Πίτερ Τζάκσον.

Από τη δεκαετία του 1960 οπότε και αναπτύχθηκε η συγκεκριμένη τεχνική, έχει εφαρμοστεί σε μερικές εκατοντάδες περιπτώσεις. Το σώμα του ενδιαφερόμενου προετοιμάζεται να κρυοψυχθεί αμέσως μετά το θάνατο, ιδανικά μέσα στα πρώτα λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βηρυτός: Η στιγμή που ισραηλινός βομβαρδισμός κατεδαφίζει κτήριο 22 ορόφων, δείτε βίντεο

Κόσμος 18.03.2026
Το κτήριο είχε γίνει στόχος και στις 12 Μαρτίου καθώς θεωρείται ότι η Χεζμπολάχ το χρησιμοποιούσε για να αποθηκεύει χρήματα

Το Ιράν επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Αλί Λαριτζανί

Κόσμος 18.03.2026
Νεκρός και ο γιος του

Προειδοποίηση Αραγτσί: Ο πόλεμος «θα πλήξει όλο τον κόσμο»

Κόσμος 18.03.2026
«Το κύμα των παγκόσμιων επιπτώσεων μόλις ξεκίνησε»

Δίκη Λυγγερίδη: Ένταση εισαγγελέα με μάρτυρα αστυνομικό ‑ «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι»

Ελλάδα 18.03.2026
Συνεχίστηκε την Τρίτη (17/3) η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη

Λίβανος: Κατάρρευση κτηρίου μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

Κόσμος 18.03.2026
Tο χτύπημα έπληξε πυκνοκατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευση κτηρίου και σημαντικές ζημιές σε παρακείμενες κατασκευές

Νέο διπλό Εξοικονομώ: Τι προβλέπει, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια

Οικονομία 18.03.2026
Μέτρο και για μικρές επιχειρήσεις

Ψήφισαν… όλοι τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκλογική νίκη με 99,93%

Κόσμος 18.03.2026
«Πάρτι» στα social για το 0,07% στη Βόρεια Κορέα που δεν τον ψήφισε

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

Αθλητικά Νέα Χτες
«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»

Ελλάδα Χτες
«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»