E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7.000 αστυνομικοί στους δρόμους για τις πορείες της επετείου του Πολυτεχνείου

Από το μεσημέρι θα βρίσκεται σε επιφυλακή το σύνολο της αστυνομικής δύναμης στην Αθήνα

Δημοσίευση 17/11/2016 | 09:50

7.000 αστυνομικοί στους δρόμους για τις πορείες της επετείου του Πολυτεχνείου

Μπορεί η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα να τελείωσε, όμως χιλιάδες αστυνομικοί θα είναι και σήμερα στους δρόμους, για να περιφρουρήσουν τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στο παιχνίδι των μέτρων μπήκαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, με το δόγμα της περιορισμένης χρήσης χημικών και της διακριτικής επιτήρησης.

Αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων που αγγίζει τις 7.000.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σταδιακά από νωρίς το πρωί, ενώ από τις 15.00 θα βρίσκεται σε επιφυλακή το σύνολο της αστυνομικής δύναμης στην Αθήνα. Σε κλοιό ασφαλείας θα μπουν υπουργεία, η Βουλή και πρεσβείες, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η πορεία από το Πολυτεχνείο θα βρίσκονται παρατεταγμένες μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας σε πρόσφατη συνέντευξη του μιλώντας για τα μέτρα ασφαλείας είχε πει: «Οι εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη έρχονται, βέβαια, αμέσως μετά την επίσκεψη Ομπάμα και αυτό δημιουργεί επιπλέον υποχρεώσεις στην Αστυνομία, στις Αρχές, όμως πιστεύουμε ότι μπορεί να εκφραστεί με ωριμότητα η έκφραση και η αντίρρηση και η διαμαρτυρία, και η Αστυνομία, από την πλευρά της, θα δείξει επίσης ωριμότητα. Είδαμε και πέρυσι στα επεισόδια, παρότι είμαστε νέοι σε αυτές τις θέσεις, επιβλήθηκαν κανόνες στην Αστυνομία, και η Αστυνομία με τη σειρά της εφάρμοσε τους κανόνες αυτούς με απόλυτα ακριβή τρόπο, υπήρξε σεβασμός στους πολίτες που διαμαρτύρονταν, που διαδήλωναν και το ίδιο θα γίνει και φέτος, ίσως με μεγαλύτερη ακρίβεια, γιατί έχουμε και την εμπειρία την περυσινή τώρα. Από εδώ και πέρα κανένα μπλοκ δεν τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης, δεν μπορεί να ασφαλίζει η Αστυνομία συγκεκριμένα μπλοκ. Πιστεύουμε ότι θα είναι ήρεμα τα πράγματα, ώστε να γίνουν οι διαδηλώσεις που παραδοσιακά γίνονται. Χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν πρέπει να προτρέχουμε, βέβαια, γιατί μπορεί να υπάρχουν και έκτακτες καταστάσεις. Ελπίζω να είναι μέσα στα πλαίσια τα συνηθισμένα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» από τη Βουλή μετά από θυελλώδη συζήτηση

Ελλάδα 16.12.2025
Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική παράδοση, η ψήφιση του προϋπολογισμού εκλαμβάνεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Koυπόνι 200 ευρώ για Gigabit Voucher – Όλα τα βήματα για να προλάβετε την επιδότηση

Tech + Science 16.12.2025
Λίγες ημέρες έμειναν για την αίτηση για τις οπτικές ίνες – Πότε εκπνέει η προθεσμία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «παγίδα» με τα παρατσούκλια και ο μύθος του άλλου «Φραπέ»

Ελλάδα 16.12.2025
Πρόκειται για μια αφήγηση που παρουσιάστηκε ως «αποκάλυψη», αλλά στην πραγματικότητα συνιστά μια βολική κατασκευή, η οποία -παρά το αρχικό της θόρυβο- καταρρέει πλήρως.

Θεσσαλονίκη: Αγρότες από το μπλόκο Μαλγάρων μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούς

Ελλάδα 16.12.2025
Αγρότες στα Μάλγαρα μοίρασαν αδιάθετο ρύζι σε οδηγούς - Πρόκειται για μια δράση που έχει ως στόχο την ενημέρωση του κόσμου αλλά και την ευαισθητοποίησή του

Στεγαστική κρίση: Αυτό είναι το πρώτο σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπισή της

Κόσμος 16.12.2025
Αυξήσεις 60% στις τιμές κατοικιών, 30% στα ενοίκια και 1,3 εκατ. άστεγοι - Το ευρωπαϊκό σχέδιο για 650.000 νέες κατοικίες ετησίως και μέτρα για τον περιορισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Μυστήριο με τον θάνατο αντιπροσώπου σερβικής εταιρείας όπλων στη Μόσχα

Κόσμος 16.12.2025
Τον Ιούνιο η συγκεκριμένη εταιρεία συμπεριλήφθηκε στη λίστα που δημοσίευσε η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας με τις σερβικές εταιρείες που προμηθεύουν το Κίεβο με πυρομαχικά

Ανατροπή στη δολοφονία της 22χρονης τραγουδίστριας Delarosa στο Λος Αντζελες

Κόσμος 16.12.2025
Παιδικοί φίλοι πίσω από την παγίδα θανάτου

Αργίες 2026: Όλα τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Ελλάδα 16.12.2025
Δεν έχει πολλές ημέρες ξεκούρασης η νέα χρονιά

Κουτσούμπας σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Αυτή είστε!

Ελλάδα 16.12.2025
Η αντιπαράθεση έγινε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όταν ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε όλα τα κόμματα για φιλονατοϊκή στάση – Αντίδραση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου