E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση του Ελληνικού

Καθυστερεί υπερβολικά η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών

Δημοσίευση 14/11/2016 | 19:26

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση του Ελληνικού

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για να αρχίσει επιτέλους το έργο καταγγέλλουν ΝΔ και Δημ. Συμπαράταξη.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης σημειώνει πως η επένδυση εξακολουθεί να βρίσκεται «στον αέρα», καθώς όπως επισημαίνεται σε απάντηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προς τον ίδιο αλλά και σε απάντηση της ίδιας της εταιρίας «Ελληνικό Α.Ε» έχει καθυστερήσει υπερβολικά η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών σε άλλο χώρο φιλοξενίας.

«Το αποτέλεσμα είναι οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εξακολουθούν, να συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες, που εγκυμονούν κινδύνους υγιεινής ακόμη και για τις κοντινές περιοχές, ενώ την ίδια στιγμή η αξιοποίηση στο Ελληνικό μένει στις καλένδες, όταν η χώρα ψάχνει και την ελάχιστη οικονομική επένδυση. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να επιβεβαιώνει, την πλειονότητα πλέον των Ελλήνων, ότι όχι μόνο δεν μπορεί αλλά κυρίως δεν θέλει», υπογραμμίζει ο κ. Κακλαμάνης.

Εν τω μεταξύ και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ερώτηση προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επισημαίνει τις εκ νέου καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην πρόοδο υλοποίησης του έργου του Ελληνικού και καλεί τον υπουργό να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την παράδοση της έκτασης στον επενδυτή

Υπενθυμίζοντας το αίτημά του κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «να μη χαθεί πλέον ούτε ένα λεπτό από την υλοποίηση του έργου», αλλά και τη δέσμευση του κ.Τσακαλώτου να ενημερώνει τακτικά για την πρόοδο της επένδυσης, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ρωτά τον Υπουργό πότε θα παραδοθεί η έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στους επενδυτές για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου που θα δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας, την ίδια ώρα που τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, χάθηκαν 82.000 θέσεις εργασίας.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από δύο μήνες, η Βουλή επικύρωσε με μεγάλη πλειοψηφία – μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις και τεράστιες κωλυσιεργίες – τη σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Εκείνη την ημέρα, εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σας ζήτησα να μη χαθεί πλέον ούτε λεπτό, ώστε οι πολίτες, οι τοπικές κοινωνίες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι κάτοικοι της Αττικής αλλά και ολόκληρη η χώρα, να μπορέσουν επιτέλους να αποκομίσουν τα οφέλη μίας επένδυσης εφάμιλλης των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχατε δεσμευθεί πως θα ενημερώνετε το Σώμα τακτικά για την πρόοδο του έργου.

Η επένδυση προβλέπει τη δημιουργία 75.000 νέων θέσεων εργασίας. Χθες ανακοινώθηκε ότι τον Οκτώβριο του 2016 χάθηκαν 82.000 θέσεις εργασίας – ρεκόρ 15ετίας για την ανεργία στην Ελλάδα. Ο νέος Υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για στήριξη των επενδύσεων. Το 2016 φαίνεται πως θα κλείσει με ύφεση για την ελληνική οικονομία, ενώ η επένδυση στο Ελληνικό θα έφερνε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%. Ο νέος προϋπολογισμός επιβάλλει στους Έλληνες νέους φόρους ύψους άνω των 3 δις ευρώ, ενώ από την εν λόγω επένδυση θα εισέρρεαν στα ταμεία του κράτους τουλάχιστον 10,5 δις ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πότε θα παραδώσει η Κυβέρνηση την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στον επενδυτή, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά τώρα στο θέατρο Μπάντμιντον – Χτύπησε το 112


ΕΚΤΑΚΤΟ E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Ακούγονται ισχυρές εκρήξεις

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 43χρονης Αμερικανίδας στην Ιρλανδία – Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο σύντροφό της

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Η 13χρονη κόρη της βρήκε τη σορό της μητέρας της το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, μέσα στο υπνοδωμάτιο του κοινού τους σπιτιού

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις τόσο για το υπέρβαρο φορτίο όσο και για την επικινδυνότητα των τροφίμων σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΦΕΤ

Αργος: Βίντεο‑ντοκουμέντο με 21 πυροβολισμούς – Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία η κατηγορία

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
«Οι πυροβολισμοί δεν ήταν εκφοβιστικοί» δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

Πολιτική 12.07.2026
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

15χρονη μαθήτρια κατάφερε να εκπλήξει τους επιστήμονες με εφεύρεση κόστους 10 euro

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Η Χάνα Χερμπστ από τη Φλόριντα σχεδίασε σε ηλικία 15 ετών μια συσκευή παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια ρεύματα με κόστος μόλις 12 δολαρίων και κέρδισε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Κατέληξε ένας από τους εργαζόμενους που είχαν τραυματιστεί στη μεγάλη φωτιά

E-Daily 2.TopNews 12.07.2026
Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης από έκρηξη σε επιχείρηση ανταλλακτικών και συνεργείο βαρέων οχημάτων στη βιομηχανική ζώνη

Γλυκά Νερά: Η δολοφονία της Καρολάιν γίνεται σειρά ‑ Πότε και πού κάνει πρεμιέρα

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Σε διεθνή συνδρομητική πλατφόρμα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο η σειρά για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, μετά από 14 ημέρες γυρισμάτων σε Αλόννησο και Αττική