E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση του Ελληνικού

Καθυστερεί υπερβολικά η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών

Δημοσίευση 14/11/2016 | 19:26

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση του Ελληνικού

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για να αρχίσει επιτέλους το έργο καταγγέλλουν ΝΔ και Δημ. Συμπαράταξη.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης σημειώνει πως η επένδυση εξακολουθεί να βρίσκεται «στον αέρα», καθώς όπως επισημαίνεται σε απάντηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προς τον ίδιο αλλά και σε απάντηση της ίδιας της εταιρίας «Ελληνικό Α.Ε» έχει καθυστερήσει υπερβολικά η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών σε άλλο χώρο φιλοξενίας.

«Το αποτέλεσμα είναι οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εξακολουθούν, να συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες, που εγκυμονούν κινδύνους υγιεινής ακόμη και για τις κοντινές περιοχές, ενώ την ίδια στιγμή η αξιοποίηση στο Ελληνικό μένει στις καλένδες, όταν η χώρα ψάχνει και την ελάχιστη οικονομική επένδυση. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να επιβεβαιώνει, την πλειονότητα πλέον των Ελλήνων, ότι όχι μόνο δεν μπορεί αλλά κυρίως δεν θέλει», υπογραμμίζει ο κ. Κακλαμάνης.

Εν τω μεταξύ και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ερώτηση προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επισημαίνει τις εκ νέου καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην πρόοδο υλοποίησης του έργου του Ελληνικού και καλεί τον υπουργό να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την παράδοση της έκτασης στον επενδυτή

Υπενθυμίζοντας το αίτημά του κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «να μη χαθεί πλέον ούτε ένα λεπτό από την υλοποίηση του έργου», αλλά και τη δέσμευση του κ.Τσακαλώτου να ενημερώνει τακτικά για την πρόοδο της επένδυσης, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ρωτά τον Υπουργό πότε θα παραδοθεί η έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στους επενδυτές για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου που θα δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας, την ίδια ώρα που τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, χάθηκαν 82.000 θέσεις εργασίας.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από δύο μήνες, η Βουλή επικύρωσε με μεγάλη πλειοψηφία – μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις και τεράστιες κωλυσιεργίες – τη σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Εκείνη την ημέρα, εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σας ζήτησα να μη χαθεί πλέον ούτε λεπτό, ώστε οι πολίτες, οι τοπικές κοινωνίες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι κάτοικοι της Αττικής αλλά και ολόκληρη η χώρα, να μπορέσουν επιτέλους να αποκομίσουν τα οφέλη μίας επένδυσης εφάμιλλης των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχατε δεσμευθεί πως θα ενημερώνετε το Σώμα τακτικά για την πρόοδο του έργου.

Η επένδυση προβλέπει τη δημιουργία 75.000 νέων θέσεων εργασίας. Χθες ανακοινώθηκε ότι τον Οκτώβριο του 2016 χάθηκαν 82.000 θέσεις εργασίας – ρεκόρ 15ετίας για την ανεργία στην Ελλάδα. Ο νέος Υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για στήριξη των επενδύσεων. Το 2016 φαίνεται πως θα κλείσει με ύφεση για την ελληνική οικονομία, ενώ η επένδυση στο Ελληνικό θα έφερνε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%. Ο νέος προϋπολογισμός επιβάλλει στους Έλληνες νέους φόρους ύψους άνω των 3 δις ευρώ, ενώ από την εν λόγω επένδυση θα εισέρρεαν στα ταμεία του κράτους τουλάχιστον 10,5 δις ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πότε θα παραδώσει η Κυβέρνηση την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στον επενδυτή, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσεχία – Νότια Αφρική 1‑1: Και οι δύο χαμένοι, και οι δύο ζωντανοί!

Αθλητικά Νέα 18.06.2026
Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας και παραμένουν στη μάχη της πρόκρισης - όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του θρύλου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ο 83χρονος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Ρίο ντε Τζανέιρο με μηχανική υποστήριξη αναπνοής λόγω πνευμονικής λοίμωξης.

Νεκρή για πάνω από 20 ημέρες η 83χρονη στο σπίτι της στη Νικήτη Χαλκιδικής ‑ Καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Η 83χρονη, υπήκοος Γερμανίας με μόνιμη κατοικία στη Νικήτη, βρέθηκε από την κόρη της όταν εκείνη επισκέφθηκε το σπίτι

Μουντιάλ 2026: Οριστικά εκτός με Αϊτή ο Νεϊμάρ – Πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ο Νεϊμάρ θα παραμείνει στο προπονητικό κέντρο στο Νιού Τζέρσεϊ

Γονείς καταγγέλλουν αστυνομική έφοδο σε σχολική γιορτή στα βόρεια προάστια ‑ Τι πραγματικά έγινε

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Στο σημείο έφτασαν 6 μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με 2 περιπολικά

Αρση ναυτικού αποκλεισμού στο Ιράν – Ουάσινγκτον και Τεχεράνη ανοίγουν τους θαλάσσιους διαδρόμους

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Με εντολή Τραμπ ο ναυτικός αποκλεισμός στα ιρανικά λιμάνια ανήκει επίσημα στο παρελθόν

Ιταλία: 11χρονος ποδηλάτης σκοτώθηκε από απορριματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το αγόρι μόλις είχε βγει από το δημοτικό σχολείο

Εφιάλτης στη Βρετανία: Σύζυγος νάρκωνε και εξέδιδε τη γυναίκα του σε σκηνικό «υπόθεσης Πελικό»

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το θύμα εκτιμά ότι ο αριθμός των εμπλεκομένων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, ενδεχομένως ακόμη και εκατοντάδες άτομα

Μυστήριο στο αεροδρόμιο Gatwick: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στις ρόδες αεροσκάφους μετά την προσγείωση

Κόσμος 18.06.2026
Πώς βρέθηκε σορός στο σύστημα προσγείωσης πτήσης από Ταγγέρη - οι Αρχές ερευνούν το περιστατικό

Αποτροπιασμός στη Βρετανία: 30χρονος πέταξε τρίχρονο νήπιο στους κροκόδειλους

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το αγοράκι διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Addenbrooke’s στο Κέιμπριτζ φέροντας σοβαρά τραύματα, με τους θεράποντες ιατρούς να περιγράφουν την κατάστασή του ως κρίσιμη αλλά σταθερή

Ιταλία: Μητέρα σέρνει στα δικαστήρια Facebook και TikTok για το θάνατο της 12χρονης κόρης της

Κόσμος 18.06.2026
Υποστηρίζει ότι τους τελευταίους μήνες της ζωής της εκτιθόταν συνεχώς σε περιεχόμενο σχετικό με την κατάθλιψη