E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση του Ελληνικού

Καθυστερεί υπερβολικά η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών

Δημοσίευση 14/11/2016 | 19:26

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση του Ελληνικού

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για να αρχίσει επιτέλους το έργο καταγγέλλουν ΝΔ και Δημ. Συμπαράταξη.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης σημειώνει πως η επένδυση εξακολουθεί να βρίσκεται «στον αέρα», καθώς όπως επισημαίνεται σε απάντηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προς τον ίδιο αλλά και σε απάντηση της ίδιας της εταιρίας «Ελληνικό Α.Ε» έχει καθυστερήσει υπερβολικά η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών σε άλλο χώρο φιλοξενίας.

«Το αποτέλεσμα είναι οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εξακολουθούν, να συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες, που εγκυμονούν κινδύνους υγιεινής ακόμη και για τις κοντινές περιοχές, ενώ την ίδια στιγμή η αξιοποίηση στο Ελληνικό μένει στις καλένδες, όταν η χώρα ψάχνει και την ελάχιστη οικονομική επένδυση. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να επιβεβαιώνει, την πλειονότητα πλέον των Ελλήνων, ότι όχι μόνο δεν μπορεί αλλά κυρίως δεν θέλει», υπογραμμίζει ο κ. Κακλαμάνης.

Εν τω μεταξύ και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ερώτηση προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επισημαίνει τις εκ νέου καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην πρόοδο υλοποίησης του έργου του Ελληνικού και καλεί τον υπουργό να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την παράδοση της έκτασης στον επενδυτή

Υπενθυμίζοντας το αίτημά του κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «να μη χαθεί πλέον ούτε ένα λεπτό από την υλοποίηση του έργου», αλλά και τη δέσμευση του κ.Τσακαλώτου να ενημερώνει τακτικά για την πρόοδο της επένδυσης, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ρωτά τον Υπουργό πότε θα παραδοθεί η έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στους επενδυτές για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου που θα δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας, την ίδια ώρα που τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, χάθηκαν 82.000 θέσεις εργασίας.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από δύο μήνες, η Βουλή επικύρωσε με μεγάλη πλειοψηφία – μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις και τεράστιες κωλυσιεργίες – τη σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Εκείνη την ημέρα, εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σας ζήτησα να μη χαθεί πλέον ούτε λεπτό, ώστε οι πολίτες, οι τοπικές κοινωνίες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι κάτοικοι της Αττικής αλλά και ολόκληρη η χώρα, να μπορέσουν επιτέλους να αποκομίσουν τα οφέλη μίας επένδυσης εφάμιλλης των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχατε δεσμευθεί πως θα ενημερώνετε το Σώμα τακτικά για την πρόοδο του έργου.

Η επένδυση προβλέπει τη δημιουργία 75.000 νέων θέσεων εργασίας. Χθες ανακοινώθηκε ότι τον Οκτώβριο του 2016 χάθηκαν 82.000 θέσεις εργασίας – ρεκόρ 15ετίας για την ανεργία στην Ελλάδα. Ο νέος Υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για στήριξη των επενδύσεων. Το 2016 φαίνεται πως θα κλείσει με ύφεση για την ελληνική οικονομία, ενώ η επένδυση στο Ελληνικό θα έφερνε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%. Ο νέος προϋπολογισμός επιβάλλει στους Έλληνες νέους φόρους ύψους άνω των 3 δις ευρώ, ενώ από την εν λόγω επένδυση θα εισέρρεαν στα ταμεία του κράτους τουλάχιστον 10,5 δις ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πότε θα παραδώσει η Κυβέρνηση την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στον επενδυτή, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο μετά από ολονύχτια μάχη ‑ Κάηκαν επιχειρήσεις, 4 πυροσβέστες στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Συνεχίζεται η κατάσβεση στα δύο εργοστάσια, ένα υφασμάτων και το δεύτερο της ανακύκλωσης - Τοξικό νέφος έχει φτάσει στη Θεσσαλονίκη -  Συνεχίζουν να επιχειρούν 160 πυροσβέστες, εναέρια μέσα και η ομάδα «Δευκαλίων» του στρατού

Φωτιά Ωραιόκαστρο: Εκκενώσεις οικισμών, εκρήξεις και ζημιές σε εργοστάσια και βιοτεχνίες

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Νύχτα μάχης με τις φλόγες - Εργοστάσια και κατοικίες στις φλόγες - Μήνυμα 112 για καπνούς σε όλη τη Θεσσαλονίκη

Φωτιά Ωραιόκαστρο: Το αυτοκίνητο του 76χρονου που προκάλεσε την πυρκαγιά ‑ ομολόγησε ότι έγινε άθελά του

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Συνελήφθη αυτόφωρο ο άνδρας - Η Πυροσβεστική διαπίστωσε εμφανείς ενδείξεις μέθης - Το καμένο όχημά του βρέθηκε στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews Χτες
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες