E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση του Ελληνικού

Καθυστερεί υπερβολικά η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών

Δημοσίευση 14/11/2016 | 19:26

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση του Ελληνικού

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για να αρχίσει επιτέλους το έργο καταγγέλλουν ΝΔ και Δημ. Συμπαράταξη.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης σημειώνει πως η επένδυση εξακολουθεί να βρίσκεται «στον αέρα», καθώς όπως επισημαίνεται σε απάντηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προς τον ίδιο αλλά και σε απάντηση της ίδιας της εταιρίας «Ελληνικό Α.Ε» έχει καθυστερήσει υπερβολικά η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών σε άλλο χώρο φιλοξενίας.

«Το αποτέλεσμα είναι οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εξακολουθούν, να συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες, που εγκυμονούν κινδύνους υγιεινής ακόμη και για τις κοντινές περιοχές, ενώ την ίδια στιγμή η αξιοποίηση στο Ελληνικό μένει στις καλένδες, όταν η χώρα ψάχνει και την ελάχιστη οικονομική επένδυση. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να επιβεβαιώνει, την πλειονότητα πλέον των Ελλήνων, ότι όχι μόνο δεν μπορεί αλλά κυρίως δεν θέλει», υπογραμμίζει ο κ. Κακλαμάνης.

Εν τω μεταξύ και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ερώτηση προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επισημαίνει τις εκ νέου καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην πρόοδο υλοποίησης του έργου του Ελληνικού και καλεί τον υπουργό να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την παράδοση της έκτασης στον επενδυτή

Υπενθυμίζοντας το αίτημά του κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «να μη χαθεί πλέον ούτε ένα λεπτό από την υλοποίηση του έργου», αλλά και τη δέσμευση του κ.Τσακαλώτου να ενημερώνει τακτικά για την πρόοδο της επένδυσης, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ρωτά τον Υπουργό πότε θα παραδοθεί η έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στους επενδυτές για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου που θα δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας, την ίδια ώρα που τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, χάθηκαν 82.000 θέσεις εργασίας.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από δύο μήνες, η Βουλή επικύρωσε με μεγάλη πλειοψηφία – μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις και τεράστιες κωλυσιεργίες – τη σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Εκείνη την ημέρα, εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σας ζήτησα να μη χαθεί πλέον ούτε λεπτό, ώστε οι πολίτες, οι τοπικές κοινωνίες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι κάτοικοι της Αττικής αλλά και ολόκληρη η χώρα, να μπορέσουν επιτέλους να αποκομίσουν τα οφέλη μίας επένδυσης εφάμιλλης των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχατε δεσμευθεί πως θα ενημερώνετε το Σώμα τακτικά για την πρόοδο του έργου.

Η επένδυση προβλέπει τη δημιουργία 75.000 νέων θέσεων εργασίας. Χθες ανακοινώθηκε ότι τον Οκτώβριο του 2016 χάθηκαν 82.000 θέσεις εργασίας – ρεκόρ 15ετίας για την ανεργία στην Ελλάδα. Ο νέος Υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για στήριξη των επενδύσεων. Το 2016 φαίνεται πως θα κλείσει με ύφεση για την ελληνική οικονομία, ενώ η επένδυση στο Ελληνικό θα έφερνε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%. Ο νέος προϋπολογισμός επιβάλλει στους Έλληνες νέους φόρους ύψους άνω των 3 δις ευρώ, ενώ από την εν λόγω επένδυση θα εισέρρεαν στα ταμεία του κράτους τουλάχιστον 10,5 δις ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πότε θα παραδώσει η Κυβέρνηση την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στον επενδυτή, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα 21.11.2025
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Δίκη υποκλοπών: «Όσο είναι η ΝΔ στα πράγματα, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε»

Ελλάδα 21.11.2025
Νέα δεδομένα στη δίκη των υποκλοπών – Ανατρεπτική κατάθεση από τον εκπρόσωπο της KRIKEL

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα 21.11.2025
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος 21.11.2025
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος 21.11.2025
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Κόσμος 21.11.2025
«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ελλάδα 21.11.2025
Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος ο πατέρας Φραγκιαδάκης ‑ Απαγορεύεται να πάει στα Βορίζια

Ελλάδα 21.11.2025
Στον 58χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι

Νέος Κόσμος: Στη φυλακή ο 29χρονος για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 58χρονου

Ελλάδα 21.11.2025
Ο 29χρονος κατά την απολογία του προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του θύματος δεν προκλήθηκε από τα δικά του χτυπήματα