E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση του Ελληνικού

Καθυστερεί υπερβολικά η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών

Δημοσίευση 14/11/2016 | 19:26

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση του Ελληνικού

Ολιγωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για να αρχίσει επιτέλους το έργο καταγγέλλουν ΝΔ και Δημ. Συμπαράταξη.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης σημειώνει πως η επένδυση εξακολουθεί να βρίσκεται «στον αέρα», καθώς όπως επισημαίνεται σε απάντηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προς τον ίδιο αλλά και σε απάντηση της ίδιας της εταιρίας «Ελληνικό Α.Ε» έχει καθυστερήσει υπερβολικά η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών σε άλλο χώρο φιλοξενίας.

«Το αποτέλεσμα είναι οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εξακολουθούν, να συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες, που εγκυμονούν κινδύνους υγιεινής ακόμη και για τις κοντινές περιοχές, ενώ την ίδια στιγμή η αξιοποίηση στο Ελληνικό μένει στις καλένδες, όταν η χώρα ψάχνει και την ελάχιστη οικονομική επένδυση. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να επιβεβαιώνει, την πλειονότητα πλέον των Ελλήνων, ότι όχι μόνο δεν μπορεί αλλά κυρίως δεν θέλει», υπογραμμίζει ο κ. Κακλαμάνης.

Εν τω μεταξύ και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ερώτηση προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επισημαίνει τις εκ νέου καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην πρόοδο υλοποίησης του έργου του Ελληνικού και καλεί τον υπουργό να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την παράδοση της έκτασης στον επενδυτή

Υπενθυμίζοντας το αίτημά του κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «να μη χαθεί πλέον ούτε ένα λεπτό από την υλοποίηση του έργου», αλλά και τη δέσμευση του κ.Τσακαλώτου να ενημερώνει τακτικά για την πρόοδο της επένδυσης, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ρωτά τον Υπουργό πότε θα παραδοθεί η έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στους επενδυτές για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου που θα δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας, την ίδια ώρα που τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, χάθηκαν 82.000 θέσεις εργασίας.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από δύο μήνες, η Βουλή επικύρωσε με μεγάλη πλειοψηφία – μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις και τεράστιες κωλυσιεργίες – τη σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Εκείνη την ημέρα, εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σας ζήτησα να μη χαθεί πλέον ούτε λεπτό, ώστε οι πολίτες, οι τοπικές κοινωνίες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι κάτοικοι της Αττικής αλλά και ολόκληρη η χώρα, να μπορέσουν επιτέλους να αποκομίσουν τα οφέλη μίας επένδυσης εφάμιλλης των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχατε δεσμευθεί πως θα ενημερώνετε το Σώμα τακτικά για την πρόοδο του έργου.

Η επένδυση προβλέπει τη δημιουργία 75.000 νέων θέσεων εργασίας. Χθες ανακοινώθηκε ότι τον Οκτώβριο του 2016 χάθηκαν 82.000 θέσεις εργασίας – ρεκόρ 15ετίας για την ανεργία στην Ελλάδα. Ο νέος Υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για στήριξη των επενδύσεων. Το 2016 φαίνεται πως θα κλείσει με ύφεση για την ελληνική οικονομία, ενώ η επένδυση στο Ελληνικό θα έφερνε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%. Ο νέος προϋπολογισμός επιβάλλει στους Έλληνες νέους φόρους ύψους άνω των 3 δις ευρώ, ενώ από την εν λόγω επένδυση θα εισέρρεαν στα ταμεία του κράτους τουλάχιστον 10,5 δις ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πότε θα παραδώσει η Κυβέρνηση την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στον επενδυτή, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΟΚ ‑ Παναθηναϊκός 2‑0: Με «καυτό» Γιακουμάκη στον τελικό του Κυπέλλου ο Δικέφαλος

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεύτερη νίκη για τον «δικέφαλο του βορρά»

Πέθανε ο πρωταγωνιστής του Dawson`s Creek, James Van Der Beek

Κόσμος Χτες
Πέθανε σε ηλικία 48 ετών ο ηθοποιός

Καλάβρυτα: Και παιδιά ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στον Οδοντωτό ‑ Θα αποζημιωθούν οι επιβάτες

Ελλάδα Χτες
Βλάβη σε δρομολόγιο του Οδοντωτού - Ταλαιπωρία για 77 επιβάτες

Λαμία: Σοβαρό επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταξύ νεαρών ‑ «Τον έριξαν κάτω και τον κλωτσούσαν»

Ελλάδα Χτες
Τέσσερα άτομα «είχαν βάλει κάτω έναν και τον κλωτσούσαν», σύμφωνα με μαρτυρίες

Νοτιοκορεάτης αστέρας πεθαίνει ξαφνικά στα 39 ‑ Η ανατριχιαστική τελευταία ανάρτησή του

Κόσμος Χτες
Ο κορεάτης σταρ Jung Eun-woo πεθαίνει σε ηλικία 39 ετών, η ανάρτηση μία ημέρα πριν από τον θάνατό του γίνεται viral

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στην παραλιακή λεωφόρο

Ελλάδα Χτες
Το θύμα φέρεται να ήταν χρήσης ναρκωτικών ουσιών

Λεβαδειακός – ΟΦΗ 0‑1: Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λαμπρόπουλος το γκολ της πρόκρισης για τους Κρητικούς

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη, τον άφησαν ελεύθερο, έκανε... ντριφτ μεθυσμένος και τον ξανασυνέλαβαν

Ελλάδα Χτες
39χρονος συνελήφθη με ναρκωτικά, αφέθηκε ελεύθερος, ξεκίνησε να κάνει ντριφτ έξω από αστυνομικό τμήμα μεθυσμένος και ξανασυνελήφθη

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Ρωσία: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες ‑ Συνελήφθη ο δράστης (Βίντεο)

Κόσμος Χτες
Πρόκειται για την πέμπτη επίθεση σε σχολική μονάδα της χώρας από την αρχή του έτους

Τραγωδία στην Κυπαρισσία: Νεκρό 3χρονο παιδί

Ελλάδα Χτες
Το παιδάκι υπέστη ανακοπή, διασωληνώθηκε και τελικά εξέπνευσε

Αυτοί είναι ο νέοι Αγιοι της Ορθοδοξίας ‑ Ποιοι είναι ο παπά Τύχων ο Αγιορείτης και ο Χατζηγεώργης

Ελλάδα Χτες
Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εντάσσονται στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Στον Λευκό Οίκο ο Νετανιάχου: Συνάντηση με τον Τραμπ εν μέσω της έντασης με το Ιράν

Κόσμος Χτες
Το Ισραήλ υπέγραψε για τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο της Ειρήνης