E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καμμένος: Θα έριχνα την κυβέρνηση για την Εκκλησία

«Είχα πει στον Φίλη πως προϋπόθεση για να υπάρχει η κυβέρνηση είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της ορθοδοξίας με την πολιτεία»

Δημοσίευση 13/11/2016 | 15:38

Καμμένος: Θα έριχνα την κυβέρνηση για την Εκκλησία

«Ναι, θα έριχνα την κυβέρνηση» για το ζήτημα της Εκκλησίας ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως είχε ξεκαθαρίσει πως για το κόμμα του κάποια πράγματα είναι ιερά και όσια, ένα από αυά είναι ο σεβασμός στην Oρθόδοξη Εκκλησία.

τη σχετική αναφορά είχε κάνει παρουσία του πρωθυπουργού, του Νίκου Φίλη και ιεραρχών όταν έγινε η συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως είπε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αν δεν βρισκόταν λύση θα έριχνα την κυβέρνηση», τόνισε.

Για τον Νίκο Φίλη είπε πως ήταν ένας καλός υπουργός Παιδείας. Εξέφρασε όμως την κάθετη διαφωνία του για τις θέσεις του κ. Φίλη σχετικά με την Eκκλησία. «Προσπάθησα να του πω, και να εξηγηθούμε από την αρχή, πως προϋπόθεση για να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της ορθοδοξίας με την πολιτεία», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε να δεχθεί ο κ. Φίλης τον διάλογο, όπως τον όρισε ο πρωθυπουργός, και τον σεβασμό στις απόψεις και της εκκλησίας για το βιβλίο των θρησκευτικών και να μην επιμείνει να γίνουν φέτος οι αλλαγές.

Ωστόσο επεσήμανε ότι «ο κ. Φίλης δεν εκδιώχθηκε του έγιναν προτάσεις και για άλλα υπουργεία» και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έπαιξε ρόλο στην απομάκρυνσή του.

Για την εκλογή Τραμπ ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως θα υπάρξουν πολεμικές επιχειρήσεις με εμπλοκή ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Συρία. Πρόσθεσε πώς η χώρα μας δεν εμπλέκεται με στρατιωτικές επιχειρήσεις και διευκρίνισε ότι η Σούδα θα έχει υποστηρικτικό ρόλο ως κύρια βάση του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγα.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι η εκλογή Τραμπ πρόκειται να συνδράμει στον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία και ως εκ τούτου θα ανακοπεί και η ροή προσφύγων προς την Ευρώπη. «Με τον Ντόναλντ Τραμπ θα έχουμε λύση του προσφυγικού. Με τον Τραμπ θα έχουμε αλλαγή οικονομικής πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα Χτες
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος Χτες
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος Χτες
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.