E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καμμένος: Θα έριχνα την κυβέρνηση για την Εκκλησία

«Είχα πει στον Φίλη πως προϋπόθεση για να υπάρχει η κυβέρνηση είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της ορθοδοξίας με την πολιτεία»

Δημοσίευση 13/11/2016 | 15:38

Καμμένος: Θα έριχνα την κυβέρνηση για την Εκκλησία

«Ναι, θα έριχνα την κυβέρνηση» για το ζήτημα της Εκκλησίας ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως είχε ξεκαθαρίσει πως για το κόμμα του κάποια πράγματα είναι ιερά και όσια, ένα από αυά είναι ο σεβασμός στην Oρθόδοξη Εκκλησία.

τη σχετική αναφορά είχε κάνει παρουσία του πρωθυπουργού, του Νίκου Φίλη και ιεραρχών όταν έγινε η συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως είπε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αν δεν βρισκόταν λύση θα έριχνα την κυβέρνηση», τόνισε.

Για τον Νίκο Φίλη είπε πως ήταν ένας καλός υπουργός Παιδείας. Εξέφρασε όμως την κάθετη διαφωνία του για τις θέσεις του κ. Φίλη σχετικά με την Eκκλησία. «Προσπάθησα να του πω, και να εξηγηθούμε από την αρχή, πως προϋπόθεση για να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της ορθοδοξίας με την πολιτεία», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε να δεχθεί ο κ. Φίλης τον διάλογο, όπως τον όρισε ο πρωθυπουργός, και τον σεβασμό στις απόψεις και της εκκλησίας για το βιβλίο των θρησκευτικών και να μην επιμείνει να γίνουν φέτος οι αλλαγές.

Ωστόσο επεσήμανε ότι «ο κ. Φίλης δεν εκδιώχθηκε του έγιναν προτάσεις και για άλλα υπουργεία» και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έπαιξε ρόλο στην απομάκρυνσή του.

Για την εκλογή Τραμπ ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως θα υπάρξουν πολεμικές επιχειρήσεις με εμπλοκή ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Συρία. Πρόσθεσε πώς η χώρα μας δεν εμπλέκεται με στρατιωτικές επιχειρήσεις και διευκρίνισε ότι η Σούδα θα έχει υποστηρικτικό ρόλο ως κύρια βάση του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγα.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι η εκλογή Τραμπ πρόκειται να συνδράμει στον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία και ως εκ τούτου θα ανακοπεί και η ροή προσφύγων προς την Ευρώπη. «Με τον Ντόναλντ Τραμπ θα έχουμε λύση του προσφυγικού. Με τον Τραμπ θα έχουμε αλλαγή οικονομικής πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 19χρονης Μυρτώς: «Είχαν σχέδιο, η κόρη μου δεν ενέδωσε και έφεραν κάποιον μέσω Facebook»

Ελλάδα 16.04.2026
«Με κατέστρεψαν. Τα υποκείμενα αυτά μου χάλασαν το αύριο, μου χάλασαν το ενδιαφέρον να υπάρχω»

Παλιές ταυτότητες: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργησή τους ‑ Από πότε παύουν να ισχύουν

Ελλάδα 16.04.2026
Αυξάνεται η ζήτηση για ραντεβού για έκδοση νέας ταυτότητας

Νέα δήλωση Λαζαρίδη: Ζητώ τον πλήρη καταλογισμό οποιωνδήποτε αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών

Ελλάδα 16.04.2026
Υποστηρίζει πως «δεν έχω τίποτα να φοβηθώ» αλλά «δεν θα επιτρέψω από κανέναν τη ``δολοφονία`` του χαρακτήρα μου»

Fuel Pass: Πώς διαμορφώνονται τα ποσά της επιδότησης καυσίμων ανά περιοχή

Οικονομία 16.04.2026
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι απλή και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά

Ακαθάριστα Οικόπεδα: Όλες οι αλλαγές στις νέες δηλώσεις ‑ Πόσο θα σας στοιχίσει ο καθαρισμός

Ελλάδα 16.04.2026
Στόχος η μείωση του κινδύνου της φωτιάς σε κατοικίες κατά την αντιπυρική περίοδο, δεδομένου ότι με την έλλειψη καύσιμης ύλης υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες αυτή να μην ξεφύγει

Θεσσαλονίκη: 61χρονος κατηγορείται ότι βiαζε για οκτώ χρόνια την ανήλικη ανιψιά του

Ελλάδα 16.04.2026
Ο εφιάλτης του κοριτσιού ξεκίνησε από το 2017, όταν ήταν μόλις πέντε ετών και φέρεται να κράτησε έως το 2025

Απίστευτη κακοποίηση στην Ολλανδία: Έκανε τατουάζ 250 φορές το όνομά του στο κορμί της κοπέλας του

Κόσμος 16.04.2026
Ο Ολλανδός κακοποιητής αγόρασε online ένα φτηνό μηχάνημα για τατουάζ και με αυτό κάλυψε σχεδόν το 90% του σώματος της τότε κοπέλας του για να δείξει ότι είναι «ιδιοκτησία» του

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Aυτόματη οριστικοποίηση σήμερα ‑ Πώς θα αποφύγετε λάθη και πρόστιμα

Ελλάδα 16.04.2026
Παρότι η πλατφόρμα προβλέπει την αυτόματη υποβολή, οι φορολογούμενοι έχουν τη «δεύτερη ευκαιρία» να διορθώσουν πιθανά λάθη που μπορεί να επηρεάσουν το εκκαθαριστικό τους

Αφρικανική σκόνη: Η ημέρα που υποχωρεί και καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Καιρός 16.04.2026
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης

Κυψέλη: Αναβλύζει τσιμέντο από τον δρόμο – Διακοπή της κυκλοφορίας

Ελλάδα 16.04.2026
Όλα άρχισαν γύρω στις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης (15.04.2026) με την κατάσταση σταδιακά να επιδεινώνεται

Στο στόχαστρο του ελληνικού FBI βρίσκονταν οι 3 συλληφθέντες για τον θάνατο της 19χρονης

Ελλάδα 16.04.2026
Την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να απολογηθούν