E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τα πέρι «αρραβώνων» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση και του Κώστα Λαλιώτη

Δημοσίευση 12/11/2016 | 14:40

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τα πέρι «αρραβώνων» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως «ψευδές και καταφανώς ανυπόστατο» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στο οποίο γίνεται λόγος για μυστική συμφωνία και «αρραβώνα» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Γνωρίζουμε και γνωρίζουν όλοι, ότι η στρατηγική επιλογή μας για αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ και διακριτό ρόλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, έχει ενοχλήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και τους πολιτικούς εντολοδόχους τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση για το άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου, τονίζοντας «Οι επιθέσεις τους πέφτουν στο κενό, τους αφήνουμε να βράσουν στο ζουμί τους».

« Κατανοούμε επομένως ότι το σημερινό απολύτως ψευδές και καταφανώς ανυπόστατο δημοσίευμα στο "στίγμα" γνωστού δημοσιογράφου, έρχεται καθ υπαγόρευση τόσο των νέων αφεντικών του, όσο και των πολιτικών προσώπων και κύκλων που ξεβολεύονται με την κεντρική θέση μας και αντιπαρατίθενται ανοιχτά. Δυστυχώς για όλους αυτούς η θέση μας δικαιώθηκε απόλυτα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, όπου η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανάγκασε τον μεν ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει όλες τις αντισυνταγματικές και καθεστωτικές διατάξεις του νόμου Παππά, τη δε Νέα Δημοκρατία να αποδεχθεί συρόμενη τη θέση μας και να συμβάλλει στη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

« Ότι και να κάνουν, όσα σενάρια και αν εφεύρουν, όσο και αν μας επιτίθενται, εμείς θα συνεχίσουμε. Δεν γίναμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Και επειδή το μήνυμα μας φθάνει στην κοινωνία, τους αφήνουμε να βράζουν στο ζουμί τους. Οι επιθέσεις τους πέφτουν στο κενό.

Υ.Γ. Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία τα συμφέροντα που έσπευσαν το 2014 να προϋπαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα τον εγκαταλείπουν και σπεύδουν να προϋπαντήσουν την ΝΔ. Άξιος ο μισθός τους...», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο επίμαχο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε «αρραβώνα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τον οποίο «προξένεψαν» ο Κώστας Λαλιώτης και ο Χρήστος Σπίρτζης. Η συμφωνία ήταν η εξής: «Ψηφίζουμε τις τροπολογίες αλλά εσείς: πρώτον, στον ανασχηματισμό θα περιοριστούν στο ελάχιστο τα προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ στελέχη, δεν θα υπουργοποιηθούν στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ ( Κατσέλη, Χριστοδουλάκη, Ξενογιαννακοπλούλου κλπ), η εξέταση Σαλαγιάννη στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων θα γίνει με σεβασμό στην ιστορία του κινήματος».

Η δήλωση του Κώστα Λαλιώτη

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στο ολοσέλιδο «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου που φέρει ως υπότιτλο «…τον αρραβώνα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι τον προξένεψαν, ο Κώστας Λαλιώτης και ο Χρήστος Σπίρτζης, ένα μεσημέρι σε ένα εστιατόριο…», ο Κώστας Λαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

1. Το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ μαζί με τις περιγραφές για δήθεν παρασκηνιακές επαφές για «αρραβώνα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ» είναι ένα ευφάνταστο σενάριο. Όμως, αυτό το σενάριο είναι παραπλανητικό γιατί δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Το μόνο γεγονός είναι ότι ένα μεσημέρι, έτυχε να συνυπάρχουμε σε ένα εστιατόριο ο Χρήστος Σπίρτζης με την παρέα του και εγώ με την παρέα μου. Εκτός από μια σύντομη φιλοφρόνηση σε ανοιχτό χώρο και με την παρουσία άλλων προσώπων, δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική συζήτηση, κανένα παρασκήνιο και πολύ περισσότερο κανένα «προξενιό» και κανένας «αρραβώνας».

2. Οι θέσεις μου είναι διαχρονικά γνωστές, διαφανείς και σαφέστατες. Η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και της Κεντροαριστεράς ως Δημοκρατικού και Προοδευτικού Πόλου συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο του, την αυτοδύναμη στρατηγική του και τον καταλυτικό ρόλο του.

Αυτό προϋποθέτει, οριστικά και αμετάκλητα, σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις και προγραμματικές θέσεις και αντιπαραθέσεις, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ. Πιστεύω, ότι μόνο με αυτή τη στρατηγική και με αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Κεντροαριστερά δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ και θα μπορούν να έχουν δυναμική, προοπτική και ευοίωνο μέλλον.

ΥΓ. Φίλε Γιώργο, σε προσκαλώ ένα μεσημέρι, για φαγητό, στη γνωστή ταβέρνα με τη γνωστή σε σένα σύνθεση. Τυχαία, μπορείς να συναντήσεις και άλλες παρέες που κατά σύμπτωση μπορεί να είναι βουλευτές και υπουργοί από όλες τις παρατάξεις, δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης, διανοούμενοι και καλλιτέχνες. Έτσι θα καταλάβεις για μια ακόμη φορά, ότι στη γνωστή και φιλόξενη ταβέρνα όλα είναι ανοιχτά και διάφανα και δεν υπάρχουν «παρασκήνια», «προξενιά», «αρραβώνες» και «γάμοι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Πότε γίνεται και ποιοι καλούνται ‑ Οι ηλικίες και αναλυτικές οδηγίες

Ελλάδα 02.03.2026
Οι ηλικίες και αναλυτικές οδηγίες για τους πολίτες

Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκρή και η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ

Κόσμος 02.03.2026
Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Ιράν, η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ, υπέκυψε και αυτή στα τραύματά της.

Ιατροδικαστική για 31χρονη στον Κολωνό: Δεν ήταν έγκυος ‑ Για κακούργημα διώκεται ο σύντροφός της

Ελλάδα 02.03.2026
Ο ιατροδικαστής προσπαθεί αν ο θάνατος προκλήθηκε αποκλειστικά από τα χτυπήματα

Μπλακ άουτ στις πτήσεις: Μπαράζ μαζικών ακυρώσεων και εκτροπών

Ελλάδα 02.03.2026
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής οι αεροπορικές

Πέθανε ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Σπύρος Κατσίμης

Ελλάδα 02.03.2026
Το συγκινητικό αντίο της κόρης του, Μαριλένας

Από λάθος του Κουβέιτ η πτώση των αμερικανικών μαχητικών

Κόσμος 02.03.2026
Και τα έξι μέλη των πληρωμάτων πρόλαβαν να εκτιναχθούν με ασφάλεια από τα αεροσκάφη

Ιράν προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ 2026: Το Ιράκ φαβορί για την αντικατάσταση

Αθλητικά Νέα 02.03.2026
Ο πόλεμος αλλάζει τα δεδομένα – Σενάρια για ανακατανομή θέσεων και πιθανό «παράθυρο» επαναφοράς μέσω wild card

Δύο φρεγάτες και F16 στέλνει η Ελλάδα στην Κύπρο

Ελλάδα 02.03.2026
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν λίγο πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κύπρου

«Αδειασαν οι ουρανοί»: Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων, κλειστά αεροδρόμια και παγκόσμιο χάος στις αερομεταφορές

Κόσμος 02.03.2026
Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων – Ποιες εταιρείες επηρεάζονται

Οι Φρουροί της Επανάστασης χτύπησαν το γραφείο του Νετανιάχου στο Ισραήλ

Κόσμος 02.03.2026
«Η τύχη του Ισραηλινού πρωθυπουργού είναι αβέβαιη»

Κύπρος: Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι ‑ Συναγερμός και στο αεροδρόμιο Πάφου

Ελλάδα 02.03.2026
Μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν - Εκκενώνεται το αεροδρόμιο