E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τα πέρι «αρραβώνων» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση και του Κώστα Λαλιώτη

Δημοσίευση 12/11/2016 | 14:40

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τα πέρι «αρραβώνων» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως «ψευδές και καταφανώς ανυπόστατο» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στο οποίο γίνεται λόγος για μυστική συμφωνία και «αρραβώνα» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Γνωρίζουμε και γνωρίζουν όλοι, ότι η στρατηγική επιλογή μας για αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ και διακριτό ρόλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, έχει ενοχλήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και τους πολιτικούς εντολοδόχους τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση για το άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου, τονίζοντας «Οι επιθέσεις τους πέφτουν στο κενό, τους αφήνουμε να βράσουν στο ζουμί τους».

« Κατανοούμε επομένως ότι το σημερινό απολύτως ψευδές και καταφανώς ανυπόστατο δημοσίευμα στο "στίγμα" γνωστού δημοσιογράφου, έρχεται καθ υπαγόρευση τόσο των νέων αφεντικών του, όσο και των πολιτικών προσώπων και κύκλων που ξεβολεύονται με την κεντρική θέση μας και αντιπαρατίθενται ανοιχτά. Δυστυχώς για όλους αυτούς η θέση μας δικαιώθηκε απόλυτα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, όπου η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανάγκασε τον μεν ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει όλες τις αντισυνταγματικές και καθεστωτικές διατάξεις του νόμου Παππά, τη δε Νέα Δημοκρατία να αποδεχθεί συρόμενη τη θέση μας και να συμβάλλει στη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

« Ότι και να κάνουν, όσα σενάρια και αν εφεύρουν, όσο και αν μας επιτίθενται, εμείς θα συνεχίσουμε. Δεν γίναμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Και επειδή το μήνυμα μας φθάνει στην κοινωνία, τους αφήνουμε να βράζουν στο ζουμί τους. Οι επιθέσεις τους πέφτουν στο κενό.

Υ.Γ. Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία τα συμφέροντα που έσπευσαν το 2014 να προϋπαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα τον εγκαταλείπουν και σπεύδουν να προϋπαντήσουν την ΝΔ. Άξιος ο μισθός τους...», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο επίμαχο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε «αρραβώνα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τον οποίο «προξένεψαν» ο Κώστας Λαλιώτης και ο Χρήστος Σπίρτζης. Η συμφωνία ήταν η εξής: «Ψηφίζουμε τις τροπολογίες αλλά εσείς: πρώτον, στον ανασχηματισμό θα περιοριστούν στο ελάχιστο τα προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ στελέχη, δεν θα υπουργοποιηθούν στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ ( Κατσέλη, Χριστοδουλάκη, Ξενογιαννακοπλούλου κλπ), η εξέταση Σαλαγιάννη στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων θα γίνει με σεβασμό στην ιστορία του κινήματος».

Η δήλωση του Κώστα Λαλιώτη

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στο ολοσέλιδο «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου που φέρει ως υπότιτλο «…τον αρραβώνα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι τον προξένεψαν, ο Κώστας Λαλιώτης και ο Χρήστος Σπίρτζης, ένα μεσημέρι σε ένα εστιατόριο…», ο Κώστας Λαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

1. Το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ μαζί με τις περιγραφές για δήθεν παρασκηνιακές επαφές για «αρραβώνα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ» είναι ένα ευφάνταστο σενάριο. Όμως, αυτό το σενάριο είναι παραπλανητικό γιατί δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Το μόνο γεγονός είναι ότι ένα μεσημέρι, έτυχε να συνυπάρχουμε σε ένα εστιατόριο ο Χρήστος Σπίρτζης με την παρέα του και εγώ με την παρέα μου. Εκτός από μια σύντομη φιλοφρόνηση σε ανοιχτό χώρο και με την παρουσία άλλων προσώπων, δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική συζήτηση, κανένα παρασκήνιο και πολύ περισσότερο κανένα «προξενιό» και κανένας «αρραβώνας».

2. Οι θέσεις μου είναι διαχρονικά γνωστές, διαφανείς και σαφέστατες. Η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και της Κεντροαριστεράς ως Δημοκρατικού και Προοδευτικού Πόλου συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο του, την αυτοδύναμη στρατηγική του και τον καταλυτικό ρόλο του.

Αυτό προϋποθέτει, οριστικά και αμετάκλητα, σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις και προγραμματικές θέσεις και αντιπαραθέσεις, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ. Πιστεύω, ότι μόνο με αυτή τη στρατηγική και με αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Κεντροαριστερά δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ και θα μπορούν να έχουν δυναμική, προοπτική και ευοίωνο μέλλον.

ΥΓ. Φίλε Γιώργο, σε προσκαλώ ένα μεσημέρι, για φαγητό, στη γνωστή ταβέρνα με τη γνωστή σε σένα σύνθεση. Τυχαία, μπορείς να συναντήσεις και άλλες παρέες που κατά σύμπτωση μπορεί να είναι βουλευτές και υπουργοί από όλες τις παρατάξεις, δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης, διανοούμενοι και καλλιτέχνες. Έτσι θα καταλάβεις για μια ακόμη φορά, ότι στη γνωστή και φιλόξενη ταβέρνα όλα είναι ανοιχτά και διάφανα και δεν υπάρχουν «παρασκήνια», «προξενιά», «αρραβώνες» και «γάμοι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Πώς πήγαν να «καλύψουν» τον φόνο του 30χρονου ‑ Καθάρισαν με χλωρίνη και ξήλωσαν κάμερες

Ελλάδα 09.01.2026
Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου σε κλαμπ στην Πάτρα, με τις κινήσεις των ιδιοκτητών να διαγράφουν ξεκάθαρη απόπειρα συγκάλυψης

Στο δικαστήριο οι ιδιοκτήτες του μπαρ στο Κραν Μοντανά: Το παρελθόν με τις αρχές και το βίντεο που προκάλεσε οργή

Κόσμος 09.01.2026
Το παρελθόν τους με τις αρχές και το βίντεο από το μοιραίο βράδυ.

Χρήστος Πολίτης: Πότε θα γίνει η τελετή αποτέφρωσης

Ελλάδα 09.01.2026
Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Χρήστο Πολίτη

Πάτρα: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας

Ελλάδα 09.01.2026
Η Λόρα Λ έχει ύψος 1,60 μ., είναι 50 κιλά, έχει ξανθοκόκκινα μαλλιά και γαλάζια μάτια

Νικ Ράινερ: Πιστεύει ότι είναι «θύμα συνωμοσίας» για τη διπλή δολοφονία ‑ Έχει παραισθήσεις

Κόσμος 09.01.2026
Ένα ντοκιμαντέρ του ΤΜΖ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την ψυχική υγεία του κρατούμενου Νικ Ράινερ και ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του

Ρούτσι κατά Καρυστιανού: «Πρέπει να παραιτηθεί από τον σύλλογο για τα Τέμπη»

Ελλάδα 09.01.2026
Ο Πάνος Ρούτσι δήλωσε πως όσα έκανε ο ίδιος, ήταν «για το παιδί μου, για να βρω την αλήθεια»

Ιωάννινα στα λευκά: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, μαγευτικές εικόνες από τα ορεινά της Κόνιτσας

Ελλάδα 09.01.2026
Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη, με μεγάλο μέρος της Ηπείρου, και ειδικά τις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων και της Αρτας, να έχουν ντυθεί από χθες στα λευκά

«Η Τσέλσι προηγείται στη μάχη για τον Καρέτσα»

Αθλητικά Νέα 09.01.2026
Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός είναι εδώ και αρκετούς μήνες ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Ελλάδα 09.01.2026
Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Κόσμος 09.01.2026
Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Κόσμος 09.01.2026
Ρωσική επίθεση με 242 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 36 πυραύλους σε ουκρανικές υποδομές - 500.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης