E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ακυρώνει ο Ομπάμα την ομιλία του στην Πνύκα!

Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η ομιλία δεν θα γίνει εκεί λόγω κακοκαιρίας

Δημοσίευση 11/11/2016 | 15:21

Ακυρώνει ο Ομπάμα την ομιλία του στην Πνύκα!

Μια σημαντική αλλαγή στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα προέκυψε πριν από λίγο. Τα σχέδια άλλαξαν και δεν θα γίνει η ομιλία του στην Πνύκα όπως είχε προγραμματισθεί για την Τετάρτη 16/11/2016. Η επίσημη εκδοχή γι' αυτήν την αλλαγή είναι ότι η ομιλία δεν θα γίνει στο συγκεκριμένο σημείο λόγω κακοκαιρίας. Αντ' αυτού σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr θα γίνει στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε στεγασμένο χώρο. Ήδη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η αστυνομία έχουν ειδοποιηθεί για επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είχε προβλεφθεί κάτι τέτοιο - η κακοκαιρία δηλαδή - σε μια επίσκεψη που είναι τόσο καλά σχεδιασμένη και με μέτρα ασφαλείας τα οποία είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια. Πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν την αλλαγή στο πρόγραμμα στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στην καρδιά της Αθήνας.

Και εκτιμούν ότι επελέγη ένας κλειστός χώρος ο οποίος θα είναι καλύτερα ελεγχόμενος και αυτή θα είναι η καλύτερη λύση γι' αυτήν την περίπτωση.

Τα μέτρα ασφαλείας

Περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν τους 3.000.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, το οριστικό σχέδιο για την ανάπτυξη των μέτρων θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Τότε θα δηλώσουν και οι αμερικανικές αρχές τα στοιχεία εκείνων που θα συμμετάσχουν από την πλευρά τους στα μέτρα, σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο, όπως επίσης και τον οπλισμό, τα οχήματα και όποιο άλλο υλικό θα έχουν μαζί τους.

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και υπαλλήλων της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του κ. Ομπάμα - καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μέτρων, οι Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν εξονυχιστικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτίρια και διαδρομές, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και οι επιχειρησιακές ομάδες που θα συνοδεύουν παντού τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι πριν από το προεδρικό αεροσκάφος, θα φτάσουνε με άλλα αεροσκάφη τα θωρακισμένα αυτοκίνητα με τα οποία θα κινούνται ο κ. Ομπάμα και η συνοδεία του, ενώ σε κάθε μετακίνηση θα κλείνουν οι δρόμοι μισή ώρα πριν, θα γίνονται συνεχώς έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με Αμερικανούς ειδικούς, ενώ θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Iταλία: Αδέλφια «φαντάσματα» ζούσαν απομονωμένα μέσα στο δάσος ‑ Δεν μιλούν, φοράνε πάνες

Κόσμος 02.07.2025
Ο πατέρας των δύο παιδιών φοβόταν υπερβολικά τους ιούς

Οργή στην Ιαπωνία με τις δηλώσεις Τραμπ για τα πυρηνικά ‑ Τον προσκάλεσαν στη Χιροσίμα

Κόσμος 02.07.2025
Έντονες αντιδράσεις από τον δήμαρχο και επιζώντες μετά τη σύγκριση των αμερικανικών πληγμάτων στο Ιράν με τις βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Κέιτ Μίντλετον: Στο νοσοκομείο η πριγκίπισσα της Ουαλίας ‑ Η κατάσταση της υγείας της

Κόσμος 02.07.2025
Η Κέιτ Μίντλετον δίνει μάχη με τον καρκίνο εδώ και ένα χρόνο

Απίστευτη πρόταση γάμου στις ΗΠΑ: Της ζήτησε να τον παντρευτεί... μέσα σε ανεμοστρόβιλο

Κόσμος 02.07.2025
Δύο κυνηγοί καταιγίδων, λάτρεις της αδρεναλίνης, αρραβωνιάστηκαν, με φόντο έναν απειλητικό ανεμοστρόβιλο, με την απίστευτη πρόταση γάμου να κάνει τον γύρο του κόσμου

Το παρασκήνιο με τους ηθοποιούς ερωτικών ταινιών που η ΕΛ.ΑΣ μπέρδεψε με μικροπωλητές ‑

Ελλάδα 02.07.2025
Θέμα συζήτησης έχει γίνει η σύλληψη των δύο πρωταγωνιστών ερωτικών ταινιών στην Χαλκιδική από την Αστυνομία

Ισχυρός σεισμός στην Προύσα

Κόσμος 02.07.2025
Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος αστυνομικός για ενδοοικογενειακή βία ‑ Τον κατήγγειλε η σύζυγός του

Ελλάδα 02.07.2025
Ο 53χρονος υπέβαλε και ο ίδιος μήνυση σε βάρος της συζύγου του, με αποτέλεσμα η 51χρονη να συλληφθεί για ενδοοικογενειακή απειλή

Θρήνος στην Ισπανία: Πέθανε 2χρονο αγόρι από θερμοπληξία ‑ Το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο

Ελλάδα 02.07.2025
Ένα νήπιο πέθανε στην Ισπανία αφού το «ξέχασαν» μέσα σε ένα αυτοκίνητο, καθώς η χώρα δοκιμάζεται από ένα φρικτό κύμα καύσωνα που πλήττει τη νότια Ευρώπη

Μεγάλη φωτιά τώρα στον Μαραθώνα ‑ Ήχησε το 112

Ελλάδα 02.07.2025
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση

Η ανθρωπότητα ζει ένα ψέμα από το 1905 ― H ανακάλυψη των επιστημόνων

Tech + Science 02.07.2025
Μια νέα θεωρία τέθηκε υπό δοκιμή και αμφισβητεί όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα

Σοκ στη Μεγαλόπολη: Έχει ταμπουρωθεί στο σπίτι του και απειλεί να αυτοκτονήσει με καραμπίνα

Ελλάδα 02.07.2025
Ύστερα από καταγγελία για παρενόχληση μέσω διαδικτύου ενός ανήλικου κοριτσιού από την Καλαμάτα