E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταδίκη 20 ετών στον «φορτηγατζή ‑ βαμπίρ», Τίμοθι Τζέι Βαφειάδη

Ελληνικής καταγωγής ο οδηγός φορτηγού

Δημοσίευση 11/11/2016 | 12:14

Καταδίκη 20 ετών στον «φορτηγατζή ‑ βαμπίρ», Τίμοθι Τζέι Βαφειάδη

Οδηγός φορτηγού στη Γιούτα των ΗΠΑ ο οποίος ομολόγησε στο δικαστήριο πως είχε αιχμαλωτίσει γυναίκες που μεταχειριζόταν ως σκλάβες του σεξ, κρατώντας τες στη νταλίκα του, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε φυλάκιση 20 ετών, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Τίμοθι Τζέι Βαφειάδης, 56 ετών, βίαζε και ξυλοκοπούσε τα θύματά του σχεδόν σε καθημερινή βάση, αφού τα παγίδευε στο φορτηγό του και με τη βία τους τρόχιζε τα δόντια, δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Μία από τις γυναίκες είπε στο δικαστήριο πως η τρομακτική εμπειρία της, που διήρκεσε μήνες, άρχισε όταν μπήκε στο φορτηγό του για να πάνε για δείπνο. Άρχισε να ανησυχεί όταν κατάλαβε πως δεν πήγαιναν σε κάποιο εστιατόριο. «Τότε μου είπε ότι “σε έπιασα τώρα. Είσαι δική μου”» είπε η ίδια. Ο, φανατικός με τα βαμπίρ, φορτηγατζής, έλεγχε κάθε πτυχή της ζωής της- ακόμα και το πώς πήγαινε στην τουαλέτα, είπε η ίδια.

Ο ίδιος ο Βαφειάδης (με το ελληνικό, όπως φαίνεται, όνομα) είπε στο δικαστήριο πως «λυπάται για τη ζωή του» και για το ότι «δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του και το πόσο τέρας είναι».

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Βαφειάδης είχε εμμονή με τους βρικόλακες και αποκαλούσε το φορτηγό του «Twilight Express» (εξπρές του λυκόφωτος), ενώ χρησιμοποιούσε Photoshop για να φτιάχνει εικόνες του εαυτού του με φέρετρα. Φορούσε και ο ίδιος ψεύτικα δόντια- κυνόδοντες, αλλά η συνήθειά του να τροχίζει τα δόντια των θυμάτων του δεν είχε να κάνει με αυτή την εμμονή του: Το έκανε για να «διορθώσει προβλήματα», προκαλώντας μόνιμες βλάβες στα θύματά του. Επίσης, έβαφε τα μαλλιά τους.

Κακοποίησε έξι γυναίκες με παρόμοιο τρόπο μέσα σε διάστημα δύο δεκαετιών. Οι πιο πρόσφατες κατηγορίες αφορούσαν στις περιπτώσεις δύο γυναικών, ηλικίας 18 και 19 ετών. Οι άλλες πάνε πίσω 20 χρόνια και ήταν πολύ παλιές για ποινικές υποθέσεις όταν οι ισχυρισμοί αυτοί ήρθαν στο φως, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Βαφειάδης συνελήφθη το 2014, αφού αστυνομικοί στη Μινεσότα είδαν μελανιές στο πρόσωπο της 19χρονης και ανακάλυψαν μια παλιά περιοριστική εντολή, βάσει της οποίας δεν έπρεπε να την πλησιάζει. Τον γνώριζε και είχε πάει μόνη της να δουλέψει μαζί του, αλλά όταν αποφάσισε να φύγει της επιτέθηκε, είπαν οι εισαγγελείς. Μετά τη σύλληψή του, μια δεύτερη γυναίκα πήγε στις αρχές για να καταγγείλει ότι είχε κρατηθεί αιχμάλωτη στο φορτηγό του, σύμφωνα με το ένταλμα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα, από τα έξι θύματα, τα τέσσερα είχαν συμφωνήσει να τον παντρευτούν επειδή φοβούνταν τι θα γινόταν αν έλεγαν όχι. Μία από τις δύο που δεν τον παντρεύτηκαν ξυλοκοπήθηκε άγρια όταν αντιστάθηκε, ενώ μια άλλη ήταν συγγενής του. Σημειώνεται πως οι δύο από τις έξι κρατήθηκαν παρά τη θέλησή τους το 2012 και το 2013.

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος τον Ιούνιο για την κράτηση αυτών των δύο, και έκλεισε συμφωνία με παραδοχή δύο κατηγοριών για μεταφορά για παράνομη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ απορρίφθηκαν δύο κατηγορίες απαγωγής. Ακόμη, δήλωσε ένοχος και σε μια κατηγορία μεταφοράς παιδικής πορνογραφίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μήνυση κατά του Charlie Hebdo για σκίτσο που σατιρίζει την τραγωδία του Κραν Μοντανά

Κόσμος 13.01.2026
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών

Νέες ταυτότητες: Μπλακ άουτ στην πλατφόρμα – Υπομονή για ραντεβού από το… καλοκαίρι

Ελλάδα 13.01.2026
Έλλειψη ραντεβού παρατηρείται στην ψηφιακή πλατφόρμα

Σε πορεία σύγκρουσης η κυβέρνηση με τα μπλόκα που λένε όχι στο διάλογο ‑Στις 3 η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες

Πολιτική 13.01.2026
Μητσοτάκης: «Όλοι κρίνονται για τη στάση τους απέναντι στον διάλογο»

Εξαφάνιση 16χρονης: Μυστικές πωλήσεις, συνάντηση με άγνωστο και ταξί για Αθήνα

Ελλάδα 13.01.2026
Ολα τα σκοτεινά σημεία που εξετάζονται

Xωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα και αύριο λόγω 48ωρης απεργίας

Ελλάδα 13.01.2026
Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο τα ταξί στην Αττική, λόγω της νέας απεργίας των αυτοκινητιστών.

Καρυστιανού: Την παραίτησή της από την προεδρία του Συλλόγου των Τεμπών ζητά το ΔΣ ‑ Είναι παράτυπο, απαντά

Ελλάδα 13.01.2026
`Περιμένω να μου ζητηθεί επισήμως να αποχωρήσω - Εφόσον μου ζητηθεί, ωστόσο, θα παραμέινω` είχε πει η Μαρία Καρυστιανού

Η Γροιλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εξαγορά από τον Τραμπ: «Θα αμυνθούμε μέσω του NATO»

Κόσμος 13.01.2026
«Το νησί αποτελεί «μέρος του βασιλείου της Δανίας» και, υπό αυτή την ιδιότητα, είναι «ως μέρος της δανικής κοινοπολιτείας, μέλος του ΝΑΤΟ»

Καιρός: Τελειώνει το τσουχτερό κρύο, άνοδος της θερμοκρασίας πάνω από τα κανονικά

Καιρός 13.01.2026
Κολυδάς, Τσατραφύλλιας και Καλλιάνος εξηγούν την εξέλιξη του καιρού

Τα Best of της 16ης αγωνιστικής στη Super League: Γκολ, Ασίστ και Αποκρούσεις

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τα καλύτερα Γκολ, τις Ασίστ και τις Αποκρούσεις του διημέρου

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης