E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κανένα ελαφρυντικό για τον παιδεραστή Ν. Σειραγάκη

Επικυρώθηκε η πρωτόδικη απόφαση, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε 401 έτη φυλάκισης

Δημοσίευση 10/11/2016 | 18:42

Κανένα ελαφρυντικό για τον παιδεραστή Ν. Σειραγάκη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά απέρριψε ομόφωνα την χορήγηση ελαφρυντικού πρότερου έντιμου βίου στον καταδικασθέντα Νίκο Σειραγάκη, επικυρώνοντας έτσι την πρωτόδικη απόφαση, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε 401 έτη φυλάκισης.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι και σύμφωνα με το δικαστήριο, η ποινή για τον καταδικασθέντα παιδεραστή, πρώην εκπαιδευτικό και προπονητή μπάσκετ, δεν μετεβλήθη. Κατά την διάρκεια των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των θυμάτων, ζητήθηκε από όλους να μην αναγνωριστεί από το δικαστήριο κανένα ελαφρυντικό στον άνθρωπο που σημάδεψε τις ζωές 36 ανήλικων παιδιών.

Εντύπωση όμως προκάλεσε η στάση του καταδικασθέντα, για μια ακόμη φορά, καθώς ακόμη και σήμερα, εμφανίστηκε προκλητικός και αμετανόητος, δηλώνοντας ότι δεν έκανε κάτι που δεν ήθελαν τα παιδιά, λέγοντας μάλιστα ότι η επαφή αθλητών και προπονητών δεν είναι κάτι αφύσικο.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών, ενώ είχε κριθεί αθώος για τις κατηγορίες που αφορούσαν 17 ανηλίκους, αλλά και για την κατοχή του υλικού παιδικής πορνογραφίας. Τον Μάιο του 2013, έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, επέβαλε στον πρώην προπονητή ποινή κάθειρξης 401 ετών, που κατά συγχώνευση γίνονται 220 και από αυτά, θα εκτίσει τα 25.

Έξι Ρεθυμνιώτες δικηγόροι εκπροσώπησαν τις οικογένειες των παιδιών, οι Βαγγέλης Μουνδριανάκης, Νίκος Κοτζαμπασάκης, Γιώργος Δρυγιαννάκης, Αντώνης Βουλγαράκης, Παντελής Φουρφουλάκης και Μανώλης Πετρακάκης, ενώ ο κατηγορούμενος είχε συνήγορο τον Δημήτρη Κάππο.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνης, Ευάγγελος Μουνδριανάκης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης, τονίζοντας: «Ο δικηγορικός σύλλογος Ρεθύμνου έπραξε το καθήκον του απέναντι στις παραδόσεις του δικηγορικού σώματος και στην κοινωνία του Ρεθύμνου».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, κ. Κάππος, από την πλευρά του δήλωσε ότι σέβεται απόλυτα την απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, «το δικαστήριο ρυμουλκήθηκε κάτω από μια εκδικητικότητα που υπήρχε στην κοινωνία του Ρεθύμνου και βέβαια η κοινή γνώμη πολλές φορές ρυμουλκεί τις αιτιάσεις της δικαιοσύνης». Κατά τον κ. Κάππο, το δικαστήριο θα έπρεπε να λάβει υπόψη και να δεχθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. «Ο πελάτης μου είναι ψύχραιμος. Θα αντιμετωπίσει αυτά τα οποία ενδεχομένως έχει κάνει και βέβαια εμείς οι δικηγόροι πάντοτε θα είμαστε στο πλευρό αυτών που πιστεύουμε ότι έχουνε διαπράξει αδικήματα, αλλά έπρεπε να τύχουν μιας ευνοϊκότερης μεταχείρισης», κατέληξε με νόημα ο συνήγορος του καταδικασθέντα, που θα επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Ξεπέρασε τους 38°C το θερμόμετρο την Πέμπτη, οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή, αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Τραγωδία στη Μεσσηνία: Νεκρό ανασύρθηκε από πισίνα ανήλικο παιδί

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα στο σημείο, ενώ οι διασώστες επιχείρησαν ανάνηψη με ΚΑΡΠΑ χωρίς αποτέλεσμα

Νίκαια: Πήγαν να ανατινάξουν οικογένεια σωφρονιστικού στον αέρα γιατί έκανε… πολλές εφόδους σε κελιά

Ελλάδα 02.07.2026
Το Τμήμα Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνίασε την εμπρηστική επίθεση στη Νίκαια

Τουρκία: Συλλήψη του γνωστού stand‑up κωμικού Ντενίζ Γκοκτάς με κατηγορία προσβολής του Ισλάμ

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Στο σόου, ο κωμικός αποτυπώνει σατιρικά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, με αιχμές για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Θεσσαλονίκη: Η κάμερα «έπιασε» τους δράστες της επίθεσης με γκαζάκια – Εντοπίστηκε το δίκυκλό τους

Ελλάδα 02.07.2026
Οι Αρχές εξετάζουν καρέ από κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τις κινήσεις των δραστών της φονικής επίθεσης με γκαζάκια, στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά τώρα στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης, σηκώθηκαν τρία εναέρια

Ελλάδα 02.07.2026
Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Πέθανε ο Γιώργος Τσαλακός

Κόσμος 02.07.2026
Έφυγε έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο - Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθιά συγκίνηση στον δημοσιογραφικό κόσμο της Κύπρου

Νέες έρευνες θα δείξουν αν ο σκελετός που βρέθηκε σε εκκλησία στο Μάαστριχτ ανήκει στον θρυλικό Ντ` Αρτανιάν, βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η έρευνα γα τα λείψανα, που ανακαλύφθηκαν στην Εκκλησία Αγίων Πέτρου και Παύλου δεν έχει αποκλείσει «εντελώς» το ενδεχόμενο ο σκελετός να ανήκει όντως στον ντ` Αρτανιάν

Ενοικιαστής στα Πετράλωνα: Είχε προειδοποιήσει για την κλίση της πολυκατοικίας 15 μέρες πριν – Του είπαν ότι φταίει ο σεισμός στην Εύβοια

Ελλάδα 02.07.2026
Ο κ. Μπάμπης Τσαπάς είχε ενημερώσει την ιδιοκτήτρια της αποθήκης, επισημαίνοντας ότι πιθανώς υπαίτιες ήταν οι εργασίες ανέγερσης πολυκατοικίας στο διπλανό οικόπεδο

Το «κλικ» της αντλίας βενζίνης: γιατί δεν πρέπει να κάνετε αυτό που κάνουν οι περισσότεροι

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η συνήθεια να συνεχίζετε τον ανεφοδιασμό μετά το αυτόματο «κλικ» μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο αυτοκίνητό σας.

Συναγερμός για το βακτήριο Vibrio που εξαπλώνεται στις ακτές της Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες των θαλασσών ευνοούν την εξάπλωσή του μικροβίου - Πού εμφανίζεται

Σοκαριστικό βίντεο: 62χρονος στην Φλόριντα σκοτώθηκε για μια θέση πάρκινγκ σε κατάστημα, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η δράστης ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε για να προστατευτεί – Οι αρχές εξετάζουν το υλικό