E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κανένα ελαφρυντικό για τον παιδεραστή Ν. Σειραγάκη

Επικυρώθηκε η πρωτόδικη απόφαση, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε 401 έτη φυλάκισης

Δημοσίευση 10/11/2016 | 18:42

Κανένα ελαφρυντικό για τον παιδεραστή Ν. Σειραγάκη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά απέρριψε ομόφωνα την χορήγηση ελαφρυντικού πρότερου έντιμου βίου στον καταδικασθέντα Νίκο Σειραγάκη, επικυρώνοντας έτσι την πρωτόδικη απόφαση, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε 401 έτη φυλάκισης.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι και σύμφωνα με το δικαστήριο, η ποινή για τον καταδικασθέντα παιδεραστή, πρώην εκπαιδευτικό και προπονητή μπάσκετ, δεν μετεβλήθη. Κατά την διάρκεια των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των θυμάτων, ζητήθηκε από όλους να μην αναγνωριστεί από το δικαστήριο κανένα ελαφρυντικό στον άνθρωπο που σημάδεψε τις ζωές 36 ανήλικων παιδιών.

Εντύπωση όμως προκάλεσε η στάση του καταδικασθέντα, για μια ακόμη φορά, καθώς ακόμη και σήμερα, εμφανίστηκε προκλητικός και αμετανόητος, δηλώνοντας ότι δεν έκανε κάτι που δεν ήθελαν τα παιδιά, λέγοντας μάλιστα ότι η επαφή αθλητών και προπονητών δεν είναι κάτι αφύσικο.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών, ενώ είχε κριθεί αθώος για τις κατηγορίες που αφορούσαν 17 ανηλίκους, αλλά και για την κατοχή του υλικού παιδικής πορνογραφίας. Τον Μάιο του 2013, έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, επέβαλε στον πρώην προπονητή ποινή κάθειρξης 401 ετών, που κατά συγχώνευση γίνονται 220 και από αυτά, θα εκτίσει τα 25.

Έξι Ρεθυμνιώτες δικηγόροι εκπροσώπησαν τις οικογένειες των παιδιών, οι Βαγγέλης Μουνδριανάκης, Νίκος Κοτζαμπασάκης, Γιώργος Δρυγιαννάκης, Αντώνης Βουλγαράκης, Παντελής Φουρφουλάκης και Μανώλης Πετρακάκης, ενώ ο κατηγορούμενος είχε συνήγορο τον Δημήτρη Κάππο.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνης, Ευάγγελος Μουνδριανάκης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης, τονίζοντας: «Ο δικηγορικός σύλλογος Ρεθύμνου έπραξε το καθήκον του απέναντι στις παραδόσεις του δικηγορικού σώματος και στην κοινωνία του Ρεθύμνου».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, κ. Κάππος, από την πλευρά του δήλωσε ότι σέβεται απόλυτα την απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, «το δικαστήριο ρυμουλκήθηκε κάτω από μια εκδικητικότητα που υπήρχε στην κοινωνία του Ρεθύμνου και βέβαια η κοινή γνώμη πολλές φορές ρυμουλκεί τις αιτιάσεις της δικαιοσύνης». Κατά τον κ. Κάππο, το δικαστήριο θα έπρεπε να λάβει υπόψη και να δεχθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. «Ο πελάτης μου είναι ψύχραιμος. Θα αντιμετωπίσει αυτά τα οποία ενδεχομένως έχει κάνει και βέβαια εμείς οι δικηγόροι πάντοτε θα είμαστε στο πλευρό αυτών που πιστεύουμε ότι έχουνε διαπράξει αδικήματα, αλλά έπρεπε να τύχουν μιας ευνοϊκότερης μεταχείρισης», κατέληξε με νόημα ο συνήγορος του καταδικασθέντα, που θα επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Ελλάδα 02.01.2026
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Ελλάδα 02.01.2026
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ελλάδα 02.01.2026
Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

Κραν Μοντάνα: Τα δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία ‑ Αυτή είναι η σερβιτόρα που έκαψε το μοιραίο κλαμπ

Κόσμος 02.01.2026
Οι επιζώντες περιέγραψαν σκηνές φρίκης μέσα στο κλαμπ

Θεσσαλονίκη: Παρενόχλησε 20χρονη μέσα σε μπαρ κι εκείνη τον έδειρε μαζί με τον σύντροφό της

Ελλάδα 02.01.2026
Σοβαρό επεισόδιο σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου

Σοκ: Κάλεσε τον εραστή στο σπίτι για Πρωτοχρονιά ‑ Τον ευνούχισε επειδή αρνήθηκε να την παντρευτεί

Κόσμος 02.01.2026
Η άρνησή του να την παντρευτεί μετά από 7 χρόνια σχέσης προκάλεσε την οργή της

Νεκρός ένας 23χρονος από το τροχαίο στο Μαρκόπουλο, ένας σοβαρά τραυματίας στο Ίλιον

Ελλάδα 02.01.2026
Το όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στη μπάρες του δρόμου

Η έφηβη κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο οικογενειακό μαυσωλείο

Κόσμος 02.01.2026
Ειδικοί εξέλαβαν την εμφάνιση της νεαρής ως ακόμη μια ένδειξη πως ο κ. Κιμ ετοιμάζει την κόρη του για τη διαδοχή του

Νεκρή σε πολυτελές ξενοδοχείο εντοπίστηκε η 34χρονη κόρη του Τόμι Λι Τζόουνς, Βικτόρια

Κόσμος 02.01.2026
Τα αίτια θανάτου παραμένουν άγνωστα, ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας

Πώς λειτουργούν σήμερα καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Ελλάδα 02.01.2026
Τα περισσότερα καταστήματα αλλά και σούπερ μάρκετ είναι κλειστά λόγω της καθιερωμένης απογραφής