E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι είπε ο Ζουράρις και τρέλανε τους δημοσιογράφους

Ο Σιντάρτα Γουτάμα, ο Βελουχιώτης, η Εκκλησία

Δημοσίευση 6/11/2016 | 13:55

Τι είπε ο Ζουράρις και τρέλανε τους δημοσιογράφους

H μόρφωσή του αδιαμφισβήτητη όπως και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί φράσεις που κάνουν τους άλλους να μένουν με το στόμα ανοικτό. Ετσι ακριβώς ένιωσαν και οι δημοσιογράφοι που άκουγαν τον Κώστα Ζουράρι μετά την ορκωμοσία.

Είπε για τον την ορθόδοξη παράδοση της εκκλησίας, τον Σιντάρτα Γουτάμα, τον Βελουχιώτη, ότι η Ελλάδα είναι υπό κατοχή και ζήτησε μαζική αντίσταση για να βγούμε απ' αυτή.

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο Ζουράρις μπήκε στο στόχαστρο των δημοσιογράφων

'Να μάθω πρώτα που είναι το υπουργείο μου', είπε γελώντας θέλοντας να αποφύγει την ερώτηση αν υπάρχει ρήξη με την εκκλησία.

Αλλά δεν γλίτωσε οι δημοσιογράφοι επανήλθαν και τότε απάντησε: Δεν υπάρχει ρήξη. Είναι διαφορές λεξιλογίου. Η ορθόδοξη παράδοση στην Ελλάδα είναι του ενιαίου ελληνικού πολιτισμού. Για παράδειγμα όταν μιλούσαμε για τον 13ο και 14ο μισθό πως το λέγαμε; Δώρο Πάσχα και δώρο Χριστουγένων. Δεν το λένε ούτε δώρο του Σιντάρτα Γουτάμα, ούτε του Φαράκ ούτε του Σαριά'.

Όταν του απάντησαν οι δημοσιογράφοι ότι δεν υπάρχει πια δώρο απάντησε σκωπτικά: 'Υπάρχουν κάποια υπολείμματα τα οποία μπορεί να σας τα αφαιρέσουμε βάσει των εντολών της τρόικας. Να καταλάβετε ότι οτιδήποτε γίνεται τώρα και είναι αυτή η αθλιότητα είναι γιατί η Ελλάς είναι υπό κατοχή'.

Και συνέχισε: 'Ο Άρης ο Βελουχιώτης ήταν ο αρχηγός του μεγαλύτερου στρατού που είχαμε που απελευθέρωσε την Ελλάδα υπό κατοχή. Είμαστε υπό κατοχή'. Στο ερώτημα τι είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο απάντησε: 'Η κατοχή'. 'Πρέπει να μπαλώνουμε τρύπες'.

Στο ερώτημα πως θα βγούμε από αυτή την κατοχή είπε: 'Δεν θα βγούμε έτσι. Θα βγούμε με αντίσταση. Δηλαδή από την στιγμή που στα όλα τα επίπεδα τα υπουργικά και στην συνομιλία με τους δανειστές και με τους τροικανούς θα έχουμε μια συνεχή διαπραγμάτευση και διαπραγμάτευση σημαίνει ουσιαστικά συσχετισμό ισχύος και δυνάμεως σημαίνει μαζί με μια αυξημένη ή αύξουσα αγανάκτηση του ελληνικού λαού αυτό θα βοηθήσει τον στόχο'.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Βουτιές σε ποταμό με μαύρο μπικίνι

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Η παρουσιάστρια αναζήτησε δροσιά σε κρυστάλλινα νερά ποταμού μέσα σε καταπράσινο δάσος, μακριά από τους 40 βαθμούς της Αθήνας.

Pedro Pascal και Ebon‑Moss Bachrach στην Ελλάδα: Σε ποιο νησί τους εντόπισε τουρίστας με το μαγιό

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ένας Γερμανός τουρίστας τους κατέγραψε στην παραλία και το βίντεο έγινε viral στο TikTok.

Σάκης Ρουβάς: Για πρώτη φορά απαντά στις φήμες διαζυγίου με την Κάτια Ζυγούλη – To post που τα λέει όλα

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο τραγουδιστής έβαλε τέλος στα σενάρια διαζυγίου με μια κοινή φωτογραφία από τις καλοκαιρινές διακοπές τους

Η Σοφία Βεργκάρα στη Μύκονο: «Νύχτες στην Ελλάδα» ‑ βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Στο Νησί των Ανέμων έφτασε εδώ και λίγες ώρες η εντυπωσιακή Σοφία Βεργκάρα παρέα με φίλους της, για να χαρεί τις διακοπές της

Ο Μαρκ Αντονι έγινε πατέρας για 8η φορά – το όνομα που επέλεξε με τη Νάντια Φερέιρα

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Η 27χρονη σύζυγός του γέννησε το δεύτερο κοινό τους παιδί, μια κόρη, με το ζευγάρι να μοιράζεται τα χαρμόσυνα νέα μέσω Instagram.

Eίναι η κόρη πασίγνωστης ηθοποιού ‑ Σνομπάρει το Hollywood και ασχολείται με τις σπουδές της

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Επέλεξε να χαράξει τη δική της πορεία, μακριά από τη λάμψη της showbiz

Η ασυνήθιστη συμφωνία της Cameron Diaz με τον σύζυγό της

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Η ανατρεπτική πρόταση της για έναν ευτυχισμένο γάμο

Ο Χάρι και η Μέγκαν φέρεται να πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο πριν δουν τον Κάρολο

E-Daily 3.Left Χτες
Το ζευγάρι φέρεται να υπεβλήθη σε αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας πριν από τη συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο στο Χάιγκροουβ

Ποιες επαναλήψεις κυριάρχησαν στην τηλεθέαση ‑ Το top 10 της Nielsen

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ALPHA κυριάρχησε στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, με «Οικογενειακές Ιστορίες» και «Μπαμπά Σ`Αγαπώ» να ξεχωρίζουν στη Δευτέρα.

Η χιουμοριστική ανάρτηση της Λίλας Μπακλέση για την εγκυμοσύνη της

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μοιράστηκε φωτογραφία με τη φουσκωμένη κοιλιά της, με έκδηλη ταλαιπωρία στο πρόσωπό της

Μπέτυ Αρβανίτη: Τι είχε πει για τον γιο της Αλέξη Σταμάτη – «Δεν υπήρξα ποτέ η κλασική μαμά»

E-Daily 3.Left Χτες
Η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει με συγκίνηση για τη μοναδική σχέση που χτίστηκε ανάμεσά τους, αποκαλύπτοντας πως μεγάλωσαν ουσιαστικά μαζί.

Ραγίζει καρδιές ο γιος του Λορέντζο Καριέρε: Από τη μέρα που έφυγες, έφυγε μαζί σου κι ένα κομμάτι της ψυχής μου, τίποτα δεν είναι πια όπως πριν

E-Daily 3.Left Χτες
Ο σύζυγος της Έλενας Κατραβά πέθανε στα 51 του χρόνια - Μαζί είχαν αποκτήσει δύο γιους