E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κύκλωμα Ρομά: Πολιτικοί, τραγουδιστές και επιχειρηματίες αγόραζαν τα κλεμμένα Rolex

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται γνωστό κοσμηματοπωλείο στο Κολωνάκι

Δημοσίευση 5/11/2016 | 14:48

Κύκλωμα Ρομά: Πολιτικοί, τραγουδιστές και επιχειρηματίες αγόραζαν τα κλεμμένα Rolex

Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με το κύκλωμα των Ρομά που ξάφριζε πολυτελείς βίλες απ’ άκρη σε άκρη της χώρας καθώς τώρα οι αστυνομικές αρχές επικεντρώνουν τις έρευνες τους στα κοσμηματοπωλεία με τα οποία συνεργάζονταν τα μέλη του κυκλώματος. Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται γνωστό κοσμηματοπωλείο στο Κολωνάκι όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του ήταν αποδέκτης πανάκριβων και κλεμμένων φυσικά ρολογιών.

Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του κοσμηματοπώλη και του κυκλώματος των Ρομά, δηλαδή αυτός που προμήθευε το κατάστημα με τα «λάφυρα» της σπείρας είναι πρόσωπο που περιλαμβάνεται στις σελίδες της δικογραφίας. Το εν λόγω πρόσωπο διαθέτει ισχυρές γνωριμίες και αρκετά καλή πελατεία, αναφέρει στο protothema ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Συνεργαζόταν στενά με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στο Κολωνάκι εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια» συμπληρώνει.

Ο κοσμηματοπώλης, προσθέτει ένας άλλος συνάδελφος του ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, «κάνει εδώ και χρόνια αυτή τη δουλειά».
«Όλοι στο Κολωνάκι ήξεραν πως και που γινόταν το νταλαβέρι με τα κλεμμένα Rolex» σημειώνει. Όποτε έφτανε στα χέρια του ενδιάμεσου κάποιο καλό κομμάτι, εκείνος έστελνε sms από το κινητό του σε συγκεκριμένες επαφές του γράφοντας επί λέξει: « Έχω ευκαιρία».

Έπειτα οι ενδιαφερόμενοι πελάτες έρχονταν σε επαφή μαζί του. Το ραντεβού δινόταν στο κοσμηματοπωλείο με το «βαρύ» πελατολόγιο όπου περιλαμβάνονται πολύ γνωστά ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών αλλά και προσώπων από το χώρο του θεάματος και του τραγουδιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δυο πολύ γνωστά ονόματα από το χώρο της εγχώριας σόουμπιζ, ένας κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής και μια εξίσου γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια προμηθεύονταν εν γνώσει τους και για αρκετό καιρό κλεμμένα πολύτιμα αντικείμενα, ρολόγια και άλλα χρυσαφικά σε ιδιαίτερα καλές τιμές σε σχέση με την πραγματική τους αξία.
Εμμέσως δηλαδή γίνονταν με την σειρά τους κλεπταποδόχοι.

Μάλιστα ο κοσμηματοπώλης παρείχε service για τα ρολόγια, δεδομένου ότι οι πελάτες δεν μπορούσαν να απευθυνθούν στις επίσημες αντιπροσωπείες αν κάτι είχε χαλάσει. Τους εφοδίαζε μέχρι και με πλαστά χαρτιά που επιβεβαίωναν την γνησιότητα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα 17.01.2026
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα 17.01.2026
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία 17.01.2026
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος 17.01.2026
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα 17.01.2026
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία 17.01.2026
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος 17.01.2026
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.