E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Δεν καταργείται ο νόμος, θα τον εφαρμόσει το ΕΣΡ

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

Δημοσίευση 3/11/2016 | 10:08

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Δεν καταργείται ο νόμος, θα τον εφαρμόσει το ΕΣΡ

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επιμένει, παρά την απόφαση του ΣτΕ, στα όσα προβλέπει ο νόμος του για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Παππάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση δεν παίρνει πίσω τον νόμο, αλλά θα προχωρήσει σε αναστολή. Μάλιστα, ανέφερε «θα φέρουμε μια ρύθμιση που θα λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ». Αναφερόμενος δε στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δοθούν, ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε ξανά στις τέσσερις, τονίζοντας ότι «ο αριθμός τέσσερα είναι αυτός που ψήφισε η ελληνική Βουλή».

Δεν καταργείται ο νόμος - Και άλλα κόμματα ψήφισαν άρθρα του

«Εάν ακυρωθούν οι διοικητικές πράξεις που υπήρξαν με την απόφαση του ΣτΕ γυρίζουμε στον 4339/15 ως είχε. Τον νόμο αυτόν τον ψήφισαν εν μέρει και άλλα κόμματα. 9 άρθρα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, 8 άρθρα ψήφισε η Ένωση Κεντρώων. Υπάρχει μια βάση συναινέσεων. Δεν πέφτει ο νόμος Παππά. Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί και η μόνη αλλαγή στην αρχική εκδοχή του νόμου είναι το “αιτιολογημένη γνώμη” του ΕΣΡ και γίνεται “σύμφωνη”», πρόσθεσε ο κ. Παππάς. Τνισε μάλιστα πως το ΕΣΡ δεν νομοθετεί και μόλις συγκροτηθεί θα εφαρμόσει το νόμο της κυβέρνησης.

Υποστήριξε επίσης ότι «η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή «προσαρμόζει» τη νομοθεσία στη διαφαινόμενη απόφαση του ΣτΕ» ενώ δεν παρέλειψε να καρφώσει το ανώτατο δικαστήριο λέγοντας ότι «το ΣτΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση ενήργησε με υπόθεση διαστημική, σε άλλες υποθέσεις καθυστερεί περισσότερο».

Υποστήριξε ότι «δεν είναι προς θάνατον να έχουν μετακινηθεί όλοι» επιμένοντας ότι «οι δικές μας ενέργειες (σ.σ. για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες) ήταν πράξεις ανάγκης γιατί είχαμε την αδυναμία συγκρότησης του ΕΣΡ». Χαρακτήρισε, δε, «φτωχή κριτική ότι κάναμε ενέργειες μόνο και μόνο για να φύγει η Λίνα Αλεξίου από τη θέση της προέδρου του ΕΣΡ».

«Εγώ αισθάνομαι ότι μπήκε σε αυτή τη διαδικασία ένα προσωρινό φρένο αλλά ότι και αυτή η διαδικασία που ταλαιπώρησε το πολιτικό σκηνικό έχει οδηγήσει τα κόμματα στο δρόμο της λογικής» συνέχισε ο υπ. Επικρατείας.

«Υπάρχουν δυο θέματα. Η αδειοδότηση αυτή καθ' αυτή και το τι θα γίνει από τώρα ως την αδειοδότηση, είπε ο υπουργός Επικρατείας. «Εάν βγει ΕΣΡ την ερχόμενη εβδομάδα και πει ότι σύντομα θα έχουμε τηλεοπτικές άδειες θα περιμένουμε», τόνισε ο υπουργός, «εάν όμως μας πει ότι θα χρειαστούν δυο χρόνια θα πρέπει να αναλάβουμε ως κυβέρνηση της ευθύνες μας», πρόσθεσε.

Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ

«Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ», είπε ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση και τη Δευτέρα θα είναι μια προσπάθεια εκτροπής από μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή παρανομούμε θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκινήθηκε η Φουρέιρα στα Mad VMA: Δώσατε την ευκαιρία στη μικρή Ελένη από μία ξένη χώρα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τον Αλμπέρτο που είναι πάντα εκεί, είπε η τραγουδίστρια

Έλενα Τσαγκρινού: Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, δεν περιμέναμε ότι θα πάρει τέτοια έκταση

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Δεν χρειάζεται να το επαναφέρουμε συνέχεια και να γίνεται όλοι αυτό γιατί και οι δυο έχουμε σοβαρές δουλειές, ανέφερε η τραγουδίστρια για τη σχέση τους

Παϊτέρης: Έχει γύφτικη ομορφιά – Λατινοπούλου: Από γύφτο δεν περίμενα και κάτι καλύτερο

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Αγρια κόντρα του τραγουδιστή με την πρόεδρο της «Φωνής Λογικής»

Βίκυ Παγιατάκη: Η εξομολόγηση για τον δεύτερο γάμο της Αλίκης Βουγιουκλάκη

E-Daily 3.Left 18.06.2026
«Μου είπε, ""θα πάμε εκεί γιατί παντρεύεται η Βουγιουκλάκη»

Ειρήνη Κολιδά για Σταύρο Φλώρο: «H Acun Media έχει σταθεί δίπλα του, σε μένα δεν στάθηκε όταν είχα χτυπήσει»

E-Daily 3.Left 18.06.2026
«Είχα σκεφτεί να κινηθώ νομικά και θα μπορούσα να το έχω κάνει»

Ο Τζόκοβιτς συνάντησε την Dara και χόρεψαν το «Bangaranga»!

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Η νικήτρια της Eurovision 2026 και ο Σέρβος υπερπρωταθλητής του τένις σε μία μοναδική «χορευτική συνάντηση»

Gio Kay: «Θα γίνω ευρωβουλευτής, να το θυμάστε αυτό»

E-Daily 3.Left 18.06.2026
«Έχω μαζέψει τον κόσμο και πρέπει να γίνουν τα πράγματα» είπε ο Gio Kay αναφορικά με το όνειρό του να γίνει ευρωβουλευτής

Μίνα Καραμήτρου: Επέστρεψε on air με νάρθηκα μετά την έκρηξη στο OPEN

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Η παρουσιάστρια εμφανίστηκε με νάρθηκα στο πλατό του «10 παντού» μετά το κάταγμα από την έκρηξη κλιματιστικού, διαλύοντας κάθε ανησυχία με χιούμορ.

Έφυγε στα 35 της η Ντέιβι Τσέις ‑ Η «Σαμάρα» του The Ring δεν είναι πια κοντά μας

Tabloid 18.06.2026
Θλίψη στο Χόλιγουντ για τον χαμό της νεαρής ηθοποιού

Ο Αρκάς σχολιάζει την εισβολή των... λαγοκέφαλων με τον δικό του τρόπο

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Ο Αρκάς ξεκίνησε τη μέρα με ένα αιχμηρό σχόλιο

H επική πισίνα καρδιά: Το σπίτι της Jayne Mansfield έμοιαζε με σκηνικό από ροζ παραμύθι

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Το πιο ροζ σπίτι του Χόλιγουντ είχε πισίνα και μπανιέρα σε σχήμα καρδιάς

Πέμη Ζούνη: Τι αποκάλυψε για τις ερωτικές σκηνές με τον Παπακαλιάτη στο «Κλείσε τα Μάτια»

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τις δύσκολες συνθήκες γυρισμάτων της αγαπημένης σειράς και τις διαφορές με τη σημερινή τηλεοπτική παραγωγή.