E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Για τα στεγαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών

Δημοσίευση 31/10/2016 | 22:26

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Στάση εργασίας για τα στεγαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων μέχρι τις 11:00π.μ. κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, ενώ θα πραγματοποιήσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καλώντας όλους του εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα πρωτοβουλία ουσιαστικής αντιμετώπισης του ζητήματος των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και συγκεκριμένα:

- Να αναπροσαρμόσει τα δάνεια με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων, λαμβάνοντας υπόψιν την σημερινή αξία των ακινήτων, αλλά και την ύπαρξη και άλλων δανείων για το ίδιο ακίνητο.
- Να μηδενίσει τα τοκογλυφικά επιτόκια, τα οποία φτάνουν ακόμα και το 6,2%.
- Να σταματήσει τον παράνομο ανατοκισμό και να συμμορφωθεί - ευθυγραμμιστεί με τις δικαστικές αποφάσεις.
- Να σταματήσει την ολέθρια πορεία διάλυσης του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (που ευνοεί μόνο τα συμφέροντα των ιδιωτικών τραπεζών) και να προχωρήσει στην ουσιαστική αξιοποίηση και αναβάθμισή του, αναδεικνύοντας τον ιδρυτικό σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
- Να αποτελέσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω της αναβάθμισης της λειτουργίας του, τον φορέα εκείνο, που θα συμβάλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του συνόλου των Στεγαστικών Δανείων των εργαζομένων και συνταξιούχων (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ιδιωτικές τράπεζες), μέσω της εξαγοράς αυτών (αντί να περάσουν στα χέρια των funds) και της ουσιαστικής ρύθμισής τους, με τρόπο μάλιστα, που μπορεί να αποφέρει και στο Ταμείο τεράστια κέρδη.

Στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια στο θέμα, τονίζοντας ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις του Ταμείου, οξύνουν το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και βυθίζουν ακόμα περισσότερο στα χρέη τους δανειολήπτες.

"Η ραγδαία μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων του Δημοσίου, καθιστούν πλέον δύσκολη έως αδύνατη την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων δανείων. Δάνεια, τα οποία συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να επιβαρύνονται με τα τοκογλυφικά επιτόκια της τάξεως του 4,9 έως 6,2%, την στιγμή που τα αντίστοιχα επιτόκια της αγοράς, είναι κάτω του 2%.

Δάνεια, τα οποία χορηγήθηκαν συναρτήσει του ύψους των αποδοχών του κάθε υπαλλήλου. Αποδοχές, τις οποίες το Δημόσιο μείωσε μονομερώς την τελευταία 5ετία, χωρίς ταυτόχρονα, να προβεί και σε αντίστοιχη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων των δανειοληπτών.

Τα δάνεια αυτά είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Οι ρυθμίσεις που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση, βρίσκονται στην ίδια λογική προηγούμενων ρυθμίσεων, οι οποίες παρουσιάσθηκαν ως μέσο ανακούφισης των δανειακών υποχρεώσεων, όμως όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα, αλλά αντίθετα οδήγησαν σε όξυνσή του, μέσω της απαράδεκτης, παράνομης και αντισυνταγματικής διαδικασίας της κεφαλαιοποίησης των τόκων και ανατοκισμού τους στο διηνεκές".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Euroleague: Έχασε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός, δεύτερη ήττα από την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και η σειρά σε πέμπτο ματς

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν ξανά από την Ισπανική ομάδα με 89-86 και η σειρά είναι στο 2-2

Ουκρανός βασάνιζε τους συγκρατούμενούς του σε φυλακή του Ντονέτσκ, κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Του είχε ανατεθεί να αποσπά ομολογίες -Τους χτυπούσε, τους έκανε βασανιστήρια, χρησιμοποιούσε σeξουαλική βία και άλλες απάνθρωπες, εξευτελιστικές πράξεις

Αμερικανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ιρανικά τάνκερ που παραβίασαν τον αποκλεισμό ‑ Βίντεο της επίθεσης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ουάσιγκτον έχει αναχαιτίσει συνολικά 4 πλοία για προσπάθεια παραβίασης των αμερικανικών περιορισμών

Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο ρουμπίνι 11.000 καρατιών ‑ Αξίζει εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρουμπίνια που έχουν βρεθεί

Βόλος: Προφυλακιστέος ο επίδοξος ληστής που ξυλοκόπησε και χτύπησε με σίδερο 55χρονο

Ελλάδα Χτες
Προφυλακιστέος κρίθηκε 48χρονος στον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά 55χρονο στην πυλωτή πολυκατοικίας, σε περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο και οδήγησε στη σύλληψή του μήνες αργότερα

Θεσσαλονίκη: Λύκος εμφανίστηκε στα Μετέωρα ‑ Καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το άγριο ζώο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού να κινείται στους δρόμους της περιοχής, πιθανότατα αναζητώντας τροφή ή κατεύθυνση προς πιο φυσικό περιβάλλον

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου με αυτισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια – «Ντρέπομαι, ντρέπομαι»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο νεαρός στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του

Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πτώση από πολυκατοικία 29χρονος στο Ρέθυμνο, πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
O νεαρός έμενε μαζί με τη σύντροφό του σε Airbnb στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και φέρεται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Κρήτη: Η ΑΑΔΕ στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια και ζητά από αγρότες επιστροφές από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕ

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα η ΑΑΔΕ ζητά την άμεση καταβολή των επιστροφών από τους αγρότες