E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ασυμβίβαστο για Πολύδωρα θέτει η ΝΔ

Είναι πρόεδρος κόμματος

Δημοσίευση 31/10/2016 | 13:28

Ασυμβίβαστο για Πολύδωρα θέτει η ΝΔ

Σε κίνηση-ματ προχωρά η ΝΔ όσον αφορά την πρόταση της κυβέρνησης να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας.

Την ώρα που η υποψηφιότητα του κ. Πολύδωρα φαίνεται πως ήδη έχει «καεί» αφού κατά της κυβερνητικής πρότασης εκφράζονται ακόμη και κυβερνητικά στελέχη, η αξιωματική αντιπολίτευση θα θέσει θέμα ασυμβίβαστου για τον κ. Πολύδωρα, καίγοντας ολοκληρωτικά την υποψηφιότητα του.

Ειδικότερα, η ΝΔ θα απαντήσει στις μομφές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συναίνεση και τη μη υπερψήφιση του κ. Πολύδωρα με τον νόμο του 2836/2000 για το ΕΣΡ.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφο 3 του συγκεκριμένου νόμου, τα μέλη του ΕΣΡ (και άρα και ο πρόεδρος) απαγορεύεται να είναι πολιτικά πρόσωπα!

«Η ιδιότητα του μέλους του Ε.Σ.Ρ. είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του μέλους του ΥπουργικούΣυμβουλίου, του Υφυπουργού, του Βουλευτή, του Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου ή αυτοτελούς Γενικής Γραμματείας, του στρατιωτικού εν ενεργεία, του υπηρετούντος στα σώματα ασφαλείας, του δημοσίουυπαλλήλου, καθώς και με την ανάληψη αξιώματος ή θέσης σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα» αναφέρεται χαρακτηριστικά το επίμαχο άρθρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολύδωρας είναι αρχηγός κόμματος, της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό, το οποίο ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 από τον ίδιο, τους ανεξάρτητους βουλευτές Γιάννη Κουράκο και Νίκο Σταυρογιάννη, τον πρώην βουλευτή και πρόεδρο της Νέας Μεταρρυθμιστικής Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης (Νέα ΜΕΡΑ) Χρήστο Ζώη και τον πρώην βουλευτή και γραμματέα της Νέας ΜΕΡΑς Μιχάλη Γιαννάκη.

Το κόμμα του κ. Πολύδωρα συμμετείχε μάλιστα στις ευρωεκλογές του 2014 σε συνεργασία με το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης του Παναγιώτη Ψωμιάδη και το Χριτιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος του Νίκου Νικολόπουλου, παίρνοντας ποσοστό μόλις 1,04%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tραμπ: Οι ΗΠΑ κερδίζουν από το πετρέλαιο, αλλά δεν θα αφήσω το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά

Κόσμος 12.03.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν μακράν τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως

Λαριτζανί: Αν ο Τραμπ κόψει το ρεύμα στο Ιράν σε μια ώρα, θα το κόψουμε σε όλη τη Μέση Ανατολή σε μισή

Κόσμος 12.03.2026
«Το σκοτάδι θα γινόταν μια κατάλληλη ευκαιρία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αμερικανών στρατιωτών που διέφυγαν στην περιοχή»

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: «Θα γεμίσουμε τον Περσικό Κόλπο με το αίμα των εισβολέων» λέει το Ιράν

Κόσμος 12.03.2026
Η ένταση στον Περσικό Κόλπο αυξάνεται, με το Ιράν να απειλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ για τα νησιά του

Κούρεψε τη 16χρονη κόρη της επειδή ήταν άτακτη: Στο αυτόφωρο 33χρονη μητέρα στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη και ο 19χρονος γιος της

Ελλάδα 12.03.2026
Η 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τέθηκε σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης

Ισχυρός σεισμός στην Ευρυτανία

Ελλάδα 12.03.2026
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα

Τι ζητούν το Ιράν και οι ΗΠΑ για να λήξει ο πόλεμος

Κόσμος 12.03.2026
Το Ιράν ζητά αναγνώριση δικαιωμάτων και διεθνείς εγγυήσεις, οι ΗΠΑ απαιτούν πλήρη υποταγή και η ειρήνη μοιάζει πιο μακρινή από ποτέ

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας για Patriot στην Κάρπαθο: «Παράνομες ενέργειες, έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα»

Ελλάδα 12.03.2026
Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων με αφορμή την συστοιχία Patriot που έχει αναπτυχθεί στην Κάρπαθο, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε η Κύπρος

Γυναίκες στα χακί: Εθελοντική στράτευση για ηλικίες 20‑26 ετών, τα κριτήρια και οι παροχές

Ελλάδα 12.03.2026
«Η ευθύνη για την πατρίδα αφορά όλους» είναι το μήνυμα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού - Έως τις 31 Μαρτίου οι αιτήσεις

Η Ελλάδα εξετάζει την απαγόρευση της μπούρκας – Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη

Ελλάδα 12.03.2026
Στο τραπέζι η πιθανότητα ρύθμισης για τη μπούργκα και τη νικάμπ στην Ελλάδα

Μέση Ανατολή: Καρέ καρέ η διάσωση του πληρώματος του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Zefyros που χτυπήθηκε στον Περσικό Κόλπο

Κόσμος 12.03.2026
Σε βίντεο που έρχονται στο φως διακρίνονται τα σωστικά συνεργεία να βοηθούν τους ναυτικούς του Zephyros να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο