E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τον Βύρωνα Πολύδωρα προτείνει η Κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ

Σε μια προσπάθεια να στριμώξει τη Ν.Δ

Δημοσίευση 29/10/2016 | 12:10

Τον Βύρωνα Πολύδωρα προτείνει η Κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο πρώην υπουργός της ΝΔ στις 12 και ενώ το Μαξίμου προανήγγειλε πρόταση που η ΝΔ δε θα μπορούσε να αρνηθεί, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας φαίνεται πως είναι η πρόταση- έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

Ενώ κυβερνητικές πηγές δια διαρροών προανήγγειλαν νωρίτερα μία πρόταση που η ΝΔ δε θα μπορουσε να αρνηθεί, ανακοινώνοντας ότι το πρόσωπο αυτό θα έφτανε στο Μαξίμου στις 12, πριν λίγη ώρα την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου, όπου βρίσκεται ήδη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πέρασε ο κ.Πολύδωρας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πιέσει την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, για την οποία θα συζητήσει η Διάσκεψη των Προέδρων στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ τη Δευτέρα.

«Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της Ν.Δ να συμβάλει στη συγκρότηση του, αποτελεί θεσμική παρεκτροπή. Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία κωλυσιεργίας», τονιζαν κυβερνητικές πηγές.

Από τη ΝΔ εν τω μεταξύ και πριν γίνει γνωστό ότι μεταβαίνει ο κ.Πολύδωρας στο Μαξίμου, είχαν διαμηνύσει πως θα συναινέσουν στη συγκρότηση ΕΣΡ μόνο εφόσον πρώτα αντικατασταθεί ο νόμος Παππά.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.

Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια”, ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωση της.

Πηγές της ΝΔ έλεγαν ότι η θέση της ΝΔ δεν αλλάζει μετά την επίσκεψη Πολύδωρα στο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Πολύδωρας είχε διαγραφεί από τη ΝΔ επί Σαμαρά λογω της άρνησης του να ψηφίσει τον ΕΝΦΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Ελλάδα 12.04.2026
H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος 12.04.2026
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα 12.04.2026
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός 12.04.2026
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα 12.04.2026
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Ελλάδα 12.04.2026
Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα Χτες
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα Χτες
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος Χτες
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα Χτες
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.