E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τον Βύρωνα Πολύδωρα προτείνει η Κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ

Σε μια προσπάθεια να στριμώξει τη Ν.Δ

Δημοσίευση 29/10/2016 | 12:10

Τον Βύρωνα Πολύδωρα προτείνει η Κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο πρώην υπουργός της ΝΔ στις 12 και ενώ το Μαξίμου προανήγγειλε πρόταση που η ΝΔ δε θα μπορούσε να αρνηθεί, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας φαίνεται πως είναι η πρόταση- έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

Ενώ κυβερνητικές πηγές δια διαρροών προανήγγειλαν νωρίτερα μία πρόταση που η ΝΔ δε θα μπορουσε να αρνηθεί, ανακοινώνοντας ότι το πρόσωπο αυτό θα έφτανε στο Μαξίμου στις 12, πριν λίγη ώρα την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου, όπου βρίσκεται ήδη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πέρασε ο κ.Πολύδωρας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πιέσει την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, για την οποία θα συζητήσει η Διάσκεψη των Προέδρων στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ τη Δευτέρα.

«Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της Ν.Δ να συμβάλει στη συγκρότηση του, αποτελεί θεσμική παρεκτροπή. Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία κωλυσιεργίας», τονιζαν κυβερνητικές πηγές.

Από τη ΝΔ εν τω μεταξύ και πριν γίνει γνωστό ότι μεταβαίνει ο κ.Πολύδωρας στο Μαξίμου, είχαν διαμηνύσει πως θα συναινέσουν στη συγκρότηση ΕΣΡ μόνο εφόσον πρώτα αντικατασταθεί ο νόμος Παππά.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.

Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια”, ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωση της.

Πηγές της ΝΔ έλεγαν ότι η θέση της ΝΔ δεν αλλάζει μετά την επίσκεψη Πολύδωρα στο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Πολύδωρας είχε διαγραφεί από τη ΝΔ επί Σαμαρά λογω της άρνησης του να ψηφίσει τον ΕΝΦΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, αποφάσεις και Airbnb στις πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνιδιοκτησία από το 1929, με αποφάσεις στο 51%, υποχρεωτική ασφάλιση και ρύθμιση του Airbnb.

Μουντιάλ 2026: Ποιο παιχνίδι της Ισπανίας ερευνήθηκε για στήσιμο – Τι κατέληξαν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η «ρόχα» βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για χειραγώγηση αγώνα της φάσης των ομίλων, με την Επιτροπή Ακεραιότητας της FIFA να αποκλείει τελικά οποιαδήποτε ανωμαλία.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του – Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μετά από συμπληρωματική έρευνα στον χώρο του εγκλήματος, οι αρχές εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου ποινικολόγου, ενώ ο 28χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για απολογία.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.