E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απειλεί με βέτο ο Ρέντσι την ΕΕ

«Η Ιταλία δεν είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης»

Δημοσίευση 28/10/2016 | 23:08

Απειλεί με βέτο ο Ρέντσι την ΕΕ

«Η Ιταλία είναι έτοιμη να θέσει βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό αν δεν αναλάβουν όλες οι χώρες μέλη της ίδιες ευθύνες και υποχρεώσεις» επανέλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μιλώντας στο ραδιόφωνο Ράντιο Ραντικάλε.

«Η Ιταλία δεν είναι και δεν εννοεί να είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Ρέντσι, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του δίνει 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και λαμβάνει μόνον 20 από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε έτσι και πάλι στο μεταναστευτικό και στην απροθυμία κάποιων ανατολικών χωρών να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του.

Νωρίτερα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είχε υπογραμμίσει ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει προβλήματα με το έλλειμμά της αλλά «δεν είναι δίκαιο κανείς να κατηγορεί την χώρα του για έλλειψη αλληλεγγύης, διότι ξοδευοντας πολλά χρήματα για την ασφάλειά των συνόρων της, φροντίζει και για την ασφάλεια άλλων χωρών».

«Στην Ιταλία δεν υπάρχει κανένας εκνευρισμός και δεν έχουμε πρόβλημα με το έλλειμμά μας. Αλλά η Ευρώπη πρέπει να έχει υπόψη της τα επίσημα κείμενα που υπέγραψε και να σηκώσουμε, όλοι μαζί, το βάρος του μεταναστευτικού και του προσφυγικού», απάντησε ο Ρέντσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα 27.03.2026
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα 27.03.2026
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα 27.03.2026
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος 27.03.2026
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος 27.03.2026
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα 27.03.2026
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων

Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του ‑ Τραυματίστηκε η γυναίκα

Ελλάδα 27.03.2026
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα ‑ Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση

Ελλάδα 27.03.2026
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βόρεια Πίνδο – Νεκρά ζώα και παγίδες θανάτου παντού

Ελλάδα 27.03.2026
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air

Κόσμος 27.03.2026
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»