E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απειλεί με βέτο ο Ρέντσι την ΕΕ

«Η Ιταλία δεν είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης»

Δημοσίευση 28/10/2016 | 23:08

Απειλεί με βέτο ο Ρέντσι την ΕΕ

«Η Ιταλία είναι έτοιμη να θέσει βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό αν δεν αναλάβουν όλες οι χώρες μέλη της ίδιες ευθύνες και υποχρεώσεις» επανέλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μιλώντας στο ραδιόφωνο Ράντιο Ραντικάλε.

«Η Ιταλία δεν είναι και δεν εννοεί να είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Ρέντσι, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του δίνει 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και λαμβάνει μόνον 20 από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε έτσι και πάλι στο μεταναστευτικό και στην απροθυμία κάποιων ανατολικών χωρών να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του.

Νωρίτερα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είχε υπογραμμίσει ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει προβλήματα με το έλλειμμά της αλλά «δεν είναι δίκαιο κανείς να κατηγορεί την χώρα του για έλλειψη αλληλεγγύης, διότι ξοδευοντας πολλά χρήματα για την ασφάλειά των συνόρων της, φροντίζει και για την ασφάλεια άλλων χωρών».

«Στην Ιταλία δεν υπάρχει κανένας εκνευρισμός και δεν έχουμε πρόβλημα με το έλλειμμά μας. Αλλά η Ευρώπη πρέπει να έχει υπόψη της τα επίσημα κείμενα που υπέγραψε και να σηκώσουμε, όλοι μαζί, το βάρος του μεταναστευτικού και του προσφυγικού», απάντησε ο Ρέντσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξέμεινε από προφυλακτικά το Ολυμπιακό Χωριό

Κόσμος 13.02.2026
Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Χάος σε πτήση από Τουρκία για Μάντσεστερ με αίμα και... δόντια στο πάτωμα, δείτε βίντεο

Κόσμος 13.02.2026
Έγινε αναγκαστική προσγείωση στο Βέλγιο και η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα

Σπάνιο ψάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Σικελίας, δείτε φωτογραφίες

Κόσμος 13.02.2026
Το συγκεκριμένο είδος - Lophotus lacepede- ανήκει στα μεσοπελαγικά ψάρια και ζει σε βάθη από 200 έως 1.000 μέτρα

Παγκράτι: Ανδρας που οδηγούσε πατίνι έπεσε και έχασε την ζωή του

Ελλάδα 13.02.2026
Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ

Κορυδαλλός: Ανεβάζει και κατεβάζει ρολά στην εκκλησία ο ιερέας

Ελλάδα 13.02.2026
«Κρίναμε πως αυτή είναι η μόνη λύση»

Τσικνοπέμπτη: Απέραντος σκουπιδότοπος η Θεσσαλονίκη μετά τα γλέντια ‑ Μάζεψαν πάνω από 15 τόνους απορρίμματα

Ελλάδα 13.02.2026
Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν στην πόλη για την Τσικνοπέμπτη.

Σκληρή απάντηση Τσίπρα στον Στουρνάρα: Κομπάρσος στο μαύρο θέατρο της προπαγάνδας – Μια τρίτη θητεία αξίζει κάθε κόπο

Πολιτική 13.02.2026
«Η αλήθεια επίσης είναι ότι ο κος Στουρνάρας δεν υπήρξε ποτέ ένας αντικειμενικός τεχνοκράτης Διοικητής της Τράπεζας»

Ποια είναι η Φιλιππινέζα influencer που έφαγε το καβούρι του διαβόλου και πέθανε

Κόσμος 13.02.2026
Η ίδια και ο σύζυγός της ήταν έμπειροι ψαράδες στις Φιλιππίνες και προκαλεί εντύπωση το ότι δεν αντιλήφθηκαν το τοξικό μαλακόστρακο