E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη της Marfin

Όμως οι μάρτυρες δεν αναγνώρισαν τους εμπρηστές στα πρόσωπα των δύο κατηγορούμενων

Δημοσίευση 27/10/2016 | 22:33

Συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη της Marfin

Οι καταθέσεις μαρτύρων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη δίκη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin τον Μάιο του 2012, αναφέρουν πως επρόκειτο για οργανωμένη επίθεση. Πολίτες και αστυνομικοί που κατέθεσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έδωσαν τις δικές τους μαρτυρίες για εκείνη την ημέρα, κανείς όμως δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δύο κατηγορουμένων τους δράστες των εμπρησμών τόσο της τράπεζας όσο και του βιβλιοπωλείου Ιανός.

Ο πρώην υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου Ιανός, ο οποίος είχε κρυφτεί στο πατάρι του καταστήματος κατέθεσε πως «αυτό που είδαμε εμείς δεν το είδε κανείς. Εμείς βλέπαμε τα πάντα, γύρω στις δύο την ώρα της πορείας σταμάτησε μια ομάδα – οργανωμένη μου φάνηκε – φορούσαν όλοι τζόκει. Φάνηκε ότι κάποιος έδωσε εντολή και δύο άτομα κινήθηκαν προς την πλευρά της τράπεζας».

«Η Marfin», πρόσθεσε, «δεν μπορούσε να έχει ρολά ήταν νεοκλασικό το κτίριο οι άνθρωποι ήταν απροστάτευτοι. Έριξαν μέσα ένα ογκώδες αντικείμενο. Μόλις το είδα είπα: ‘Θα τους κάψουν σαν ποντίκια’. Σε δευτερόλεπτα έγινε μετά η επίθεση σε μας. Κάποιος έσπασε τη βιτρίνα με σφυρί […] Αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα της Marfin, αυτοί που επιτεθήκαν σε μας εμφανίστηκαν από το πεζοδρόμιο. Έριξαν δυο μολότοφ πήραμε αμέσως τους πυροσβεστήρες. Τότε εμφανίζεται και τέταρτο άτομο και απευθυνόμενος προς εμένα είπε θα σε κάψω». Ο μάρτυρας, πάντως, δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο Αντρέεβ ως το πρόσωπο που τον απείλησε.

Ανάλογη ήταν και η κατάθεση αστυνομικού ο οποίος στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι ο σωματότυπος του δράστη της πυρκαγιάς στη Marfin προσομοιάζει με αυτόν του κατηγορούμενου Θ. Σίψα. Όπως είπε, την Πέμπτη, στο δικαστήριο δεν μπορεί να ταυτοποιήσει τον κατηγορούμενο ως το άτομο που πέταξε στο υποκατάστημα τη μολότοφ, με την υπεράσπιση να καταγγέλλει ότι «η υπόθεση έχει στηθεί από την Ασφάλεια, που κοροϊδεύει τις οικογένειες των θυμάτων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ στην Πιερία: Εντοπίστηκε σορός μέσα σε καμένο αυτοκίνητο ‑ Βρέθηκε μπιτόνι με βενζίνη

Ελλάδα 06.02.2026
Κάτοικοι αναφέρουν πως μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε μπιτόνι με βενζίνη - Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε η πυρκαγιά

Αυξήθηκε το επίδομα ασθένειας ‑ Πόσα χρήματα θα παίρνουν πλέον οι εργαζόμενοι

Οικονομία 06.02.2026
Το ημερήσιο επίδομα ασθένειας ανέρχεται στα 18,61 ευρώ για τις πρώτες 15 ημέρες επιδότησης

Σφραγισμένη για αιώνες: Η μεσαιωνική σήραγγα που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει

Κόσμος 06.02.2026
Κλειστή εδώ και εκατοντάδες χρόνια κάτω από τη Γερμανία, ξανανοίγει ένα μυστήριο που αντιστέκεται στον χρόνο

Την ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος της Nestle αποφάσισε ο ΕΟΦ

Ελλάδα 06.02.2026
«Να μη το χρησιμοποιουν», καλεί τους γονείς

Σύλληψη σμήναρχου για κατασκοπεία υπέρ Κίνας: Τι πρόδωσε τον 54χρονο

Ελλάδα 06.02.2026
Φόβοι στις Ένοπλες Δυνάμεις για εκτεταμένο δίκτυο

Ο Βελόπουλος παρουσίασε φωτογραφία της Lady Gaga από το American Horror Story... ως υλικό του φακέλου Επστάιν

Πολιτική 06.02.2026
«Δείτε εδώ, τη βλέπετε αυτή την κυρία. Δείτε τα παιδιά δεξιά και αριστερά τι πίνουν; Κόκκινο χρώμα» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος

Απεργία: Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά – Από Ραφήνα κανονικά τα δρομολόγια

Ελλάδα 06.02.2026
«Οι λιμενεργάτες δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο»

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα εξασφαλίσετε την έκπτωση – Πότε έρχονται τα νέα «ραβασάκια»

Οικονομία 06.02.2026
Eλάχιστη περίοδος ασφάλισης για να δικαιούται κάποιος τη μείωση είναι οι 3 μήνες

Ινδία: Μπαλόνια γεμάτα αέριο εξερράγησαν μέσα σε ασανσέρ – Δύο τραυματίες

Κόσμος 06.02.2026
Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη τι είδους αέριο χρησιμοποιήθηκε για το φούσκωμα των μπαλονιών

Νέα «ράμματα για τη γούνα» του Αντριου: Πώς άνοιγε πόρτες στον Τζέφρι Επστάιν στα ΗΑΕ

Κόσμος 06.02.2026
Νέα emails φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τον Αντριου