E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη της Marfin

Όμως οι μάρτυρες δεν αναγνώρισαν τους εμπρηστές στα πρόσωπα των δύο κατηγορούμενων

Δημοσίευση 27/10/2016 | 22:33

Συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη της Marfin

Οι καταθέσεις μαρτύρων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη δίκη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin τον Μάιο του 2012, αναφέρουν πως επρόκειτο για οργανωμένη επίθεση. Πολίτες και αστυνομικοί που κατέθεσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έδωσαν τις δικές τους μαρτυρίες για εκείνη την ημέρα, κανείς όμως δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δύο κατηγορουμένων τους δράστες των εμπρησμών τόσο της τράπεζας όσο και του βιβλιοπωλείου Ιανός.

Ο πρώην υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου Ιανός, ο οποίος είχε κρυφτεί στο πατάρι του καταστήματος κατέθεσε πως «αυτό που είδαμε εμείς δεν το είδε κανείς. Εμείς βλέπαμε τα πάντα, γύρω στις δύο την ώρα της πορείας σταμάτησε μια ομάδα – οργανωμένη μου φάνηκε – φορούσαν όλοι τζόκει. Φάνηκε ότι κάποιος έδωσε εντολή και δύο άτομα κινήθηκαν προς την πλευρά της τράπεζας».

«Η Marfin», πρόσθεσε, «δεν μπορούσε να έχει ρολά ήταν νεοκλασικό το κτίριο οι άνθρωποι ήταν απροστάτευτοι. Έριξαν μέσα ένα ογκώδες αντικείμενο. Μόλις το είδα είπα: ‘Θα τους κάψουν σαν ποντίκια’. Σε δευτερόλεπτα έγινε μετά η επίθεση σε μας. Κάποιος έσπασε τη βιτρίνα με σφυρί […] Αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα της Marfin, αυτοί που επιτεθήκαν σε μας εμφανίστηκαν από το πεζοδρόμιο. Έριξαν δυο μολότοφ πήραμε αμέσως τους πυροσβεστήρες. Τότε εμφανίζεται και τέταρτο άτομο και απευθυνόμενος προς εμένα είπε θα σε κάψω». Ο μάρτυρας, πάντως, δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο Αντρέεβ ως το πρόσωπο που τον απείλησε.

Ανάλογη ήταν και η κατάθεση αστυνομικού ο οποίος στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι ο σωματότυπος του δράστη της πυρκαγιάς στη Marfin προσομοιάζει με αυτόν του κατηγορούμενου Θ. Σίψα. Όπως είπε, την Πέμπτη, στο δικαστήριο δεν μπορεί να ταυτοποιήσει τον κατηγορούμενο ως το άτομο που πέταξε στο υποκατάστημα τη μολότοφ, με την υπεράσπιση να καταγγέλλει ότι «η υπόθεση έχει στηθεί από την Ασφάλεια, που κοροϊδεύει τις οικογένειες των θυμάτων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σρι Λάνκα: Χειροπέδες σε 22 βουδιστές μοναχούς για μεταφορά 110 κιλών ισχυρού είδους κάνναβης

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο της Σρι Λάνκα και οι βουδιστές μοναχοί είχαν κρύψει την κάνναβη στα τοιχώματα από τις βαλίτσες τους

Χάος σε αγώνα πυγμαχίας στην Τραπεζούντα, Τούρκος βγήκε νοκ άουτ από Ρώσο και ακολούθησε συμπλοκή στο ρινγκ

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο Σεργκέι Γκορόκοφ πανηγύριζε πολύ έντονα και όταν ο προπονητής του πλησίασε την γωνία του Τούρκου, η σπίθα έγινε... πυρκαγιά

Ζωντανοί οι Ρόκετς, διέλυσαν τους Λέικερς και έστειλαν τη σειρά σε Game 5

Αθλητικά Νέα 27.04.2026
Το Χιούστον επικράτησε άνετα των Λος Αντζελες Λέϊκερς και απέτρεψε τη σαρωτική ήττα σε σειρά.

Πώς ο πράκτορος των Μυστικών Υπηρεσιών σώθηκε από τον ένοπλο που είχε ανοίξει πυρ χάρη στο κινητό του

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο πράκτορας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Αδιανόητο περιστατικό στο Παγκράτι: Οδηγός μηχανής επιτέθηκε και έσπασε το πόδι 23χρονης επειδή δεν μπορούσε να περιμένει να παρκάρει

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι Αρχές, οι οποίες προχωρούν στη διερεύνηση της υπόθεσης

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Έκτακτη προσγείωση ελικοπτέρου στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Στο σημείο μετέβησαν οι Αρχές καθώς και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα

Αγιος Δημήτριος: «Μας έπιασε όλους κρίση όταν μάθαμε ότι τον είχε σκοτώσει»

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Νέες μαρτυρίες αποκαλύπτουν τα όσα ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του 27χρονο

HΠΑ: Πυροβολισμοί στο Όστιν – Αναφορές για αρκετούς τραυματίες

Κόσμος 27.04.2026
Ο δράστης φαίνεται να έχει διαφύγει