Πτώση στη τιμή του πετρελαίου
Πλησιάζει τα 50 δολάρια το βαρέλι
Δημοσίευση 26/10/2016 | 16:40

Πτώση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου σήμερα, για τρίτη συνεχή ημέρα, πλησιάζοντας τα 50 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές αμφιβάλλουν ολοένα και περισσότερο ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συμφωνήσουν να μειώσουν την παραγωγή και ενώ τα αμερικανικά αποθέματα κατέγραψαν μια απρόσμενα μεγάλη αύξηση.
Το Ιράκ, το δεύτερο μεγαλύτερο μέλος του ΟΠΕΚ, δεν θέλει να συνταχθεί με την προτεινόμενη μείωση της παραγωγής που ο Οργανισμός έχει πει ότι θα εγκρίνει στην προγραμματισμένη συνεδρίασή του στη Βιέννη τον επόμενο μήνα.
Με το Ιράν, τη Νιγηρία και τη Λιβύη ήδη να αναμένεται να εξαιρεθούν, μαζί ενδεχομένως με τη Βενεζουέλα και την Ινδονησία - της οποίας η κρατική πετρελαιοπαραγωγική εταιρία ανακοίνωσε χθες ότι στοχεύει σε αύξηση της παραγωγής κατά 42% την επόμενη χρονιά - χρηματιστές και επενδυτές εμφανίζονται ολοένα και λιγότερο πεπεισμένοι για τις πιθανότητες μιας ουσιαστικής συμφωνίας.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου μπρεντ κατέγραψαν νωρίτερα απώλειες 74 σεντς στα 50,05 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει στο χαμηλό ενδοσυνεδριακό των 50,02 δολαρίων, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό υποχώρησαν κατά 74 σεντς στα 49,22 δολάρια το βαρέλι.
Καιρός Σάββατο: Αίθριος με άνοδο θερμοκρασίας έως 33 βαθμούς ‑ πού αναμένονται καταιγίδες
Βόλος: Τετραετής φυλάκιση για 53χρονο που επιχείρησε να βγάλει τα μάτια του αδερφού του
Σομαλία: Η Τουρκία έβαλε στο μάτι τα «χρυσά» αποθέματα ουρανίου
Νέοι οδηγοί και επικίνδυνες συμπεριφορές: Τι αποκαλύπτει νέα ευρωπαϊκή έρευνα για την Ελλάδα
Η Ουκρανία ζητάει συγγνώμη για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις του Ιράν – Συναγερμός στο Μπαχρέιν και το Κουβέιτ
Τραγωδία στη Σαχάρα: 49 νεκροί από δίψα σε ακινητοποιημένο φορτηγό στο Νίγηρα
Τραγικό τέλος στις έρευνες για την 11χρονη Λιανά στη Γαλλία: Αναγνωρίστηκε η σορός της
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη
LIVE Πολιτική Χτες






