E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκληρό κείμενο Καραμανλή με μήνυμα όλους...

Τι αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός στον πρόλογο βιβλίου του Κώστα Γκιουλέκα

Δημοσίευση 23/10/2016 | 10:17

Σκληρό κείμενο Καραμανλή με μήνυμα όλους...

Τον πρόλογο σε βιβλίο του βουλευτή της ΝΔ και δημοσιογράφου Κώστα Γκιουλέκα, υπογράφει ο Κώστας Καραμανλής. Μέσα από το κείμενό του, ο πρώην πρωθυπουργός στέλνει μηνύματα «εθνικής ομοψυχίας» με πολλούς αποδέκτες, με αναφορές τόσο στην πολιτική διαχείριση της οικονομικής κρίσης, όσο και στις προκλητικές συμπεριφορές γειτόνων που δεν διστάζουν να αμφισβητήσουν ακόμη και διεθνείς συνθήκες (Ερντογάν, Σκοπιανοί, Αλβανοί).

Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι «η ασφαλέστερη οδός για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός στον πρόλογο του βιβλίου «Ο Μακεδονικός Αγώνας 1903-1908. Από τις εφημερίδες της εποχής», του Κώστα Γκιουλέκα, που παρουσιάζει η Real News.

«Αναδεικνύει όμως η Ιστορία και ένα άλλο δίδαγμα», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός. «Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης, ισχυρής πολιτικής βούλησης και ομοψυχίας σ' έναν δύσκολο και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο».

«Πέρα από την αναβίωση του χθες, το βιβλίο του Κώστα Γκιουλέκα, μας επιτρέπει να κατανοήσουμε έναν διαχρονικό, καθολικής ισχύος νόμο της Ιστορίας. Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι η ασφαλέστερη οδός για ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον. Για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές. Για την καταδίκη των πρακτικών που πάντα και παντού οδηγούν σε περιπέτειες. Το δίδαγμα αυτό της ιστορίας είναι πάντα επίκαιρο. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, διεθνούς αναστάτωσης και γεωπολιτικής αστάθειας. Και αφορά βεβαίως όλες τις ηγεσίες, κατά μείζονα λόγο όμως εκείνες που ρέπουν στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, που υποθάλπουν ανιστόρητους αλυτρωτισμούς που εγείρουν αβάσιμες διεκδικήσεις».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ακόμα ότι «η προσπάθεια για ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη με όλους τους λαούς είναι ύψιστο καθήκον και κριτήριο υπευθυνότητας ηγεσιών και πολιτών. Υπέρτατο όμως χρέος είναι η προάσπιση εθνικών συμφερόντων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με… καρότσα μεταφέρουν τον κόσμο στο Μοσχάτο λόγω της πλημμύρας!

Ελλάδα 28.11.2025
Έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, ο όγκος του νερού είναι τόσο μεγάλος που η διέλευση των οχημάτων και των πεζών γίνεται με μεγάλη δυσκολία

Νέα φραστική επίθεση Τραμπ σε γυναίκα δημοσιογράφο: «Είσαι χαζή;»

Κόσμος 28.11.2025
Έσπευσε να τα... μαζέψει ο Λευκός Οίκος

Πειραιάς: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι ‑ Κολυμπώντας σώθηκε ο οδηγός

Ελλάδα 28.11.2025
Ο οδηγός είχε πάει στο λιμάνι του Πειραιά για να παραλάβει τη σύζυγό του

Black Friday 2025: Εκπτώσεις και στα αεροπορικά εισιτήρια – Τι πρέπει να γνωρίζεις για την καλύτερη ευκαιρία

Οικονομία 28.11.2025
Η Black Friday αποτελεί κάθε χρόνο μία από τις καλύτερες περιόδους για να εξοικονομήσεις χρήματα σε ταξίδια, και τα αεροπορικά εισιτήρια δεν αποτελούν εξαίρεση

Επιστροφή ενοικίου: Τι ώρα θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Οικονομία 28.11.2025
Η... μεγάλη ημέρα της πληρωμής για εκατομμύρια φορολογούμενους έφτασε

Πόσους φόρους θα πληρώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα επόμενα 4 χρόνια

Οικονομία 28.11.2025
Αλμα φορο-εσόδων στα κρατικά ταμεία 10,7 δις. ευρώ έως το 2029

Ρόδος: Τα τελευταία λόγια του 19χρονου στον πατέρα του

Ελλάδα 28.11.2025
«Θα πάμε να ρίξουμε χειροβομβίδες, σιγά μη χάσω το πανηγύρι»

Φιορεντίνα – ΑΕΚ 0‑1: Δικέφαλο... πέταγμα προς τους «8»!

Αθλητικά Νέα 28.11.2025
Προσπέρασε τους «βιόλα» η Ένωση