E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκληρό κείμενο Καραμανλή με μήνυμα όλους...

Τι αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός στον πρόλογο βιβλίου του Κώστα Γκιουλέκα

Δημοσίευση 23/10/2016 | 10:17

Σκληρό κείμενο Καραμανλή με μήνυμα όλους...

Τον πρόλογο σε βιβλίο του βουλευτή της ΝΔ και δημοσιογράφου Κώστα Γκιουλέκα, υπογράφει ο Κώστας Καραμανλής. Μέσα από το κείμενό του, ο πρώην πρωθυπουργός στέλνει μηνύματα «εθνικής ομοψυχίας» με πολλούς αποδέκτες, με αναφορές τόσο στην πολιτική διαχείριση της οικονομικής κρίσης, όσο και στις προκλητικές συμπεριφορές γειτόνων που δεν διστάζουν να αμφισβητήσουν ακόμη και διεθνείς συνθήκες (Ερντογάν, Σκοπιανοί, Αλβανοί).

Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι «η ασφαλέστερη οδός για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός στον πρόλογο του βιβλίου «Ο Μακεδονικός Αγώνας 1903-1908. Από τις εφημερίδες της εποχής», του Κώστα Γκιουλέκα, που παρουσιάζει η Real News.

«Αναδεικνύει όμως η Ιστορία και ένα άλλο δίδαγμα», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός. «Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης, ισχυρής πολιτικής βούλησης και ομοψυχίας σ' έναν δύσκολο και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο».

«Πέρα από την αναβίωση του χθες, το βιβλίο του Κώστα Γκιουλέκα, μας επιτρέπει να κατανοήσουμε έναν διαχρονικό, καθολικής ισχύος νόμο της Ιστορίας. Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι η ασφαλέστερη οδός για ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον. Για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές. Για την καταδίκη των πρακτικών που πάντα και παντού οδηγούν σε περιπέτειες. Το δίδαγμα αυτό της ιστορίας είναι πάντα επίκαιρο. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, διεθνούς αναστάτωσης και γεωπολιτικής αστάθειας. Και αφορά βεβαίως όλες τις ηγεσίες, κατά μείζονα λόγο όμως εκείνες που ρέπουν στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, που υποθάλπουν ανιστόρητους αλυτρωτισμούς που εγείρουν αβάσιμες διεκδικήσεις».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ακόμα ότι «η προσπάθεια για ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη με όλους τους λαούς είναι ύψιστο καθήκον και κριτήριο υπευθυνότητας ηγεσιών και πολιτών. Υπέρτατο όμως χρέος είναι η προάσπιση εθνικών συμφερόντων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τιμές τροφίμων στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές ‑ Η θέση της Ελλάδας

Οικονομία 15.12.2025
Τα νοικοκυριά σε αυτές τις χώρες συχνά δαπανούν μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους σε τρόφιμα.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον 33χρονο γιατρό στα Χανιά ‑ Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Ελλάδα 15.12.2025
Μια εβδομάδα έχει πλέον συμπληρωθεί από την ημέρα που τα ίχνη του χάθηκαν

Σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ για «ύποπτες» επιστροφές ΦΠΑ

Οικονομία 15.12.2025
Ποιες υποθέσεις μπαίνουν στο στόχαστρο

Σκάφος ελληνικών συμφερόντων με κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό ‑ Συνελήφθη ο «Έλληνας Εσκομπάρ»

Κόσμος 15.12.2025
Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών. Το σκάφος ρυμουλκείται με τη συμβολή του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ποιοι πάνε ταμείο αυτήν την εβδομάδα

Οικονομία 15.12.2025
Όλες οι πληρωμές για συντάξεις, επιδόματα και δώρα

Έρχεται νέος φόρος για τα ακίνητα το 2027 ‑ Τι είναι το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης

Οικονομία 15.12.2025
Τι καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ για τον νέο φόρο

Μυστήριο με τον θάνατο του ηθοποιού Πίτερ Γκριν: Βρέθηκε μέσα στα αίματα και μυστηριώδες σημείωμα δίπλα του

Κόσμος 15.12.2025
Οι αστυνομικοί βρήκαν τον ηθοποιό από το Pulp Fiction ξαπλωμένο μπρούμυτα στο διαμέρισμά του

Χριστούγεννα στα μπλόκα: «Όλα ή τίποτα» λένε οι αγρότες ‑ Το email με τα 14+2 αιτήματα

Ελλάδα 15.12.2025
Οι αγρότες απέστειλαν με email τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση - Δεν θέλουν ούτε την μετάβαση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ - Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα απαντά το Μέγαρο Μαξίμου

Τροχαίο ατύχημα για τον Αρη Μουγκοπέτρο: Ζω από θαύμα για ακόμα μια φορά

Ελλάδα 15.12.2025
«Ανυπομονώ να περάσει αυτή η χρονιά πλέον όσο τίποτα άλλο…» γράφει στο βίντεο που ανήρτησε στο Instagram

Αγριο έγκλημα στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο γνωστός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, τους δολοφόνησε ο γιος τους

Κόσμος 15.12.2025
Ο 78χρονος σκηνοθέτης και η 68χρονη σύζυγός του βρέθηκαν μαχαιρωμένοι μέχρι θανάτου