E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκληρό κείμενο Καραμανλή με μήνυμα όλους...

Τι αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός στον πρόλογο βιβλίου του Κώστα Γκιουλέκα

Δημοσίευση 23/10/2016 | 10:17

Σκληρό κείμενο Καραμανλή με μήνυμα όλους...

Τον πρόλογο σε βιβλίο του βουλευτή της ΝΔ και δημοσιογράφου Κώστα Γκιουλέκα, υπογράφει ο Κώστας Καραμανλής. Μέσα από το κείμενό του, ο πρώην πρωθυπουργός στέλνει μηνύματα «εθνικής ομοψυχίας» με πολλούς αποδέκτες, με αναφορές τόσο στην πολιτική διαχείριση της οικονομικής κρίσης, όσο και στις προκλητικές συμπεριφορές γειτόνων που δεν διστάζουν να αμφισβητήσουν ακόμη και διεθνείς συνθήκες (Ερντογάν, Σκοπιανοί, Αλβανοί).

Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι «η ασφαλέστερη οδός για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός στον πρόλογο του βιβλίου «Ο Μακεδονικός Αγώνας 1903-1908. Από τις εφημερίδες της εποχής», του Κώστα Γκιουλέκα, που παρουσιάζει η Real News.

«Αναδεικνύει όμως η Ιστορία και ένα άλλο δίδαγμα», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός. «Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης, ισχυρής πολιτικής βούλησης και ομοψυχίας σ' έναν δύσκολο και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο».

«Πέρα από την αναβίωση του χθες, το βιβλίο του Κώστα Γκιουλέκα, μας επιτρέπει να κατανοήσουμε έναν διαχρονικό, καθολικής ισχύος νόμο της Ιστορίας. Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι η ασφαλέστερη οδός για ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον. Για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές. Για την καταδίκη των πρακτικών που πάντα και παντού οδηγούν σε περιπέτειες. Το δίδαγμα αυτό της ιστορίας είναι πάντα επίκαιρο. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, διεθνούς αναστάτωσης και γεωπολιτικής αστάθειας. Και αφορά βεβαίως όλες τις ηγεσίες, κατά μείζονα λόγο όμως εκείνες που ρέπουν στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, που υποθάλπουν ανιστόρητους αλυτρωτισμούς που εγείρουν αβάσιμες διεκδικήσεις».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ακόμα ότι «η προσπάθεια για ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη με όλους τους λαούς είναι ύψιστο καθήκον και κριτήριο υπευθυνότητας ηγεσιών και πολιτών. Υπέρτατο όμως χρέος είναι η προάσπιση εθνικών συμφερόντων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν ξέραμε ότι ήταν ΑμεΑ»: Τι λέει η μητέρα του 25χρονου για τον άγριο ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
«Δεν ξέραμε ότι ήταν ΑΜΕΑ, ούτε τίποτα. Όταν σου έρχεται μια μπουνιά είναι λογικό να αντιδράσεις»

Μαθήτριες στο Ηράκλειο πετούσαν αυγά σε σπίτια καθηγητών τους

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Ανησυχία προκαλεί σειρά περιστατικών σε σχολεία του Ηρακλείου, όπου μαθήτριες πέταξαν αυγά σε σπίτια καθηγητών, ακόμα και γειτόνων τους

Αστυπάλαια: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Η απόφαση κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας της δραματικής μείωσης των αποθεμάτων νερού

Συνελήφθη o Πακιστανός ντελιβεράς που πετούσε πέτρες και τραυμάτιζε γυναίκες στην Κηφισιά

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Στη δημοσιότητα ήρθαν βίντεο και ντοκουμέντα

Χανταϊός: Έλληνας στο «κρουαζιερόπλοιο του θανάτου» ‑ Η εταιρεία δημοσίευσε τη λίστα επιβατών

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Μέσα στο MV Hondius: Τρεις νεκροί από χανταϊό, δυο βαριά άρρωστοι στην «κρουαζιέρα του θανάτου»

Κρήτη: Σκηνές τρόμου έξω από μπαρ στο Ηράκλειο ‑ Αγρια επίθεση σε 57χρονο πορτιέρη

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Tρεις νεαροί επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 57χρονο πορτιέρη έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Ηράκλειο μετά από άρνηση εισόδου

Επίσημο: Ερχονται 1.000 κάμερες στους δρόμους – Τέλος στο «σβήσιμο» των κλήσεων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο διεθνής διαγωνισμός προκηρύχθηκε, τα χρονοδιαγράμματα είναι δεσμευτικά και ο πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για το τέλος των ανεπίσημων ακυρώσεων κλήσεων ΚΟΚ

Ζελένσκι: Απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση πυρός την 9η Μαΐου

Κόσμος Χτες
Διήμερη κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία για τις 8-9 Μαΐου κήρυξε η Μόσχα

Κρήτη: Σκηνές τρόμου έξω από μπαρ στο Ηράκλειο ‑ Αγρια επίθεση σε 57χρονο πορτιέρη

Ελλάδα Χτες
3 νεαροί επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 57χρονο πορτιέρη έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Ηράκλειο μετά από άρνηση εισόδου

Αστυπάλαια: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας

Ελλάδα Χτες
Παράταση του μέτρου για την Πάτμο