E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΛΣΤΑΤ: Βαθύτερη τελικά η ύφεση του 2015

Στο 1,3% η ύφεση αντί εκτίμησης 0,9% με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία

Δημοσίευση 14/10/2016 | 14:07

ΕΛΣΤΑΤ: Βαθύτερη τελικά η ύφεση του 2015

Μεγαλύτερη απ' ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί αποδεικνύεται η ύφεση του 2015 με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ. Το γεγονός ασκεί μεγαλύτερη πίεση τόσο στο ζήτημα του δημοσιονομικού ελλείμματος όσο και του χρέους.

Συγκεκριμένα το ΑΕΠ, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, μειώθηκε κατά 1,3% πέρυσι, έναντι αρχικής εκτίμησης για μείωση 0,9% σε τρέχουσες τιμές. Και καθώς το ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές αποτελεί τη βάση μέτρησης της πορείας των ελλειμμάτων/πλεονασμάτων αλλά και του χρέους, μεγαλώνει τη δημοσιονομική δυσκολία για την κυβέρνηση και τη χώρα.

Ωστόσο, ο δείκτης όγκου (σ.σ. ο δείκτης που προκύπτει με την αφαίρεση της επίδρασης του πληθωρισμού και χρησιμοποιείται για να υπολογιστεί η ανάπτυξη στον προϋπολογισμό αλλά και από τους θεσμούς) παρέμεινε αμετάβλητος: στο -0,2% το 2015.

Αναλυτικά, η ΕΛΣΤΑΤ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η αναθεώρηση των στοιχείων των Ετήσιων Εθνικών Λογαριασμών οφείλεται για το έτος 2015 οφείλεται κυρίως στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών (ΕΟΠ) έτους 2015, καθώς και των στοιχείων από τα δεδομένα βραχυχρόνιων δεικτών για την εξέλιξη του κλάδου των πλωτών μεταφορών, όπως επίσης και στην ενσωμάτωση στοιχείων εξωτερικού εμπορίου της ΕΛΣΤΑΤ για την εξέλιξη των εισαγωγών πλοίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Καιρός Χτες
Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα