E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χίος: Κάνουν «Δημοψήφισμα» σε δημοτικό σχολείο για τα προσφυγόπουλα

Διαβάστε το κείμενο

Δημοσίευση 12/10/2016 | 12:03

Χίος: Κάνουν «Δημοψήφισμα» σε δημοτικό σχολείο για τα προσφυγόπουλα

«Χτύπησαν» και στη Χίο, στο 7ο δημοτικό σχολείο της περιοχής του Αγίου Θωμά, οι ρατσιστικοί κύκλοι που έχουν βάλει στο... στόχαστρο τα προσφυγόπουλα, που πρόκειται να πάνε στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου 2016, σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μπήκε στις σχολικές αίθουσες και μοίρασε στους μικρούς μαθητές ένα ερωτηματολόγιο - «δημοψήφισμα», για να το παραδώσουν στους γονείς τους και να το επιστρέψουν συμπληρωμένο, το αργότερο έως σήμερα, Τετάρτη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κάποιοι δάσκαλοι όταν αντιλήφθηκαν το περιεχόμενο του σημειώματος το έσκισαν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν αντέδρασαν.

Επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου που μοίρασε τα σημειώματα φαίνεται ότι δεν επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου προκειμένου να τον ενημερώσει ή και να πάρει την σχετική άδεια για την ενέργειά του αυτή.

Ερωτηματικά δημιουργούνται, τέλος, για το αν ο πρόεδρος του Συλλόγου ενήργησε αυτοβούλως ή αν είχε προς τούτο την σχετική έγκριση - απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.

Το κείμενο - πρόκληση

Στο εισαγωγικό του σημειώματος τίθεται πρώτα «το αναμφισβήτητο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στην γνώση την εκπαίδευση και την υγιεινή» και γίνεται αναφορά στα θέματα «που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας αλλά και της πόλης μας».

«'Εχοντας στη σκέψη μας την αποφυγή πιθανών προβλημάτων που ενδεχομένως δημιουργηθούν από την άμεση συνύπαρξη των παιδιών (σ.σ. προσφυγόπουλων) σε επίπεδο πολιτισμικό, κοινωνικό (διαφορετική κουλτούρα, διαφορετική αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά, θρησκευτική έκφραση, συνήθειες) αλλά και πρωτίστως θέματα υγιεινής -καθαριότητας εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης των μαθητών προσφύγων παραμένουν δυστυχώς χωρίς βελτίωση» αναφέρουν οι εμπνευστές αυτής της κίνησης και εν συνεχεία καλούν τους γονείς να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων ή και να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους, προκειμένου να έχουν στην διάθεσή τους τη νομιμοποίηση για την ενέργειά τους.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια - «δημοψήφισμα» έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο στους γονείς των μαθητών, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, αφού - σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr - είναι ενήμερος για το περιστατικό ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και αναμένεται εντός της ημέρας να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση

Ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές: Εκβιασμό καταγγέλλει η εταιρεία ‑ Τι ισχύει με τα προϊόντα στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαζάκια βρεφικής τροφής μολυσμένα με ποντικοφάρμακο, βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο

Οικονομία Χτες
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων