E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χίος: Κάνουν «Δημοψήφισμα» σε δημοτικό σχολείο για τα προσφυγόπουλα

Διαβάστε το κείμενο

Δημοσίευση 12/10/2016 | 12:03

Χίος: Κάνουν «Δημοψήφισμα» σε δημοτικό σχολείο για τα προσφυγόπουλα

«Χτύπησαν» και στη Χίο, στο 7ο δημοτικό σχολείο της περιοχής του Αγίου Θωμά, οι ρατσιστικοί κύκλοι που έχουν βάλει στο... στόχαστρο τα προσφυγόπουλα, που πρόκειται να πάνε στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου 2016, σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μπήκε στις σχολικές αίθουσες και μοίρασε στους μικρούς μαθητές ένα ερωτηματολόγιο - «δημοψήφισμα», για να το παραδώσουν στους γονείς τους και να το επιστρέψουν συμπληρωμένο, το αργότερο έως σήμερα, Τετάρτη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κάποιοι δάσκαλοι όταν αντιλήφθηκαν το περιεχόμενο του σημειώματος το έσκισαν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν αντέδρασαν.

Επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου που μοίρασε τα σημειώματα φαίνεται ότι δεν επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου προκειμένου να τον ενημερώσει ή και να πάρει την σχετική άδεια για την ενέργειά του αυτή.

Ερωτηματικά δημιουργούνται, τέλος, για το αν ο πρόεδρος του Συλλόγου ενήργησε αυτοβούλως ή αν είχε προς τούτο την σχετική έγκριση - απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.

Το κείμενο - πρόκληση

Στο εισαγωγικό του σημειώματος τίθεται πρώτα «το αναμφισβήτητο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στην γνώση την εκπαίδευση και την υγιεινή» και γίνεται αναφορά στα θέματα «που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας αλλά και της πόλης μας».

«'Εχοντας στη σκέψη μας την αποφυγή πιθανών προβλημάτων που ενδεχομένως δημιουργηθούν από την άμεση συνύπαρξη των παιδιών (σ.σ. προσφυγόπουλων) σε επίπεδο πολιτισμικό, κοινωνικό (διαφορετική κουλτούρα, διαφορετική αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά, θρησκευτική έκφραση, συνήθειες) αλλά και πρωτίστως θέματα υγιεινής -καθαριότητας εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης των μαθητών προσφύγων παραμένουν δυστυχώς χωρίς βελτίωση» αναφέρουν οι εμπνευστές αυτής της κίνησης και εν συνεχεία καλούν τους γονείς να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων ή και να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους, προκειμένου να έχουν στην διάθεσή τους τη νομιμοποίηση για την ενέργειά τους.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια - «δημοψήφισμα» έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο στους γονείς των μαθητών, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, αφού - σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr - είναι ενήμερος για το περιστατικό ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και αναμένεται εντός της ημέρας να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος Χτες
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται