E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αύριο και την Παρασκευή συνεδριάζει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου είχε διακοπεί η συνεδρίαση του ανώτατου δικαστηρίου

Δημοσίευση 11/10/2016 | 13:34

Αύριο και την Παρασκευή συνεδριάζει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Την Τετάρτη και την Παρασκευή συνεδριάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου θα εξεταστεί η αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου είχε διακοπεί η συνεδρίαση του ανώτατου δικαστηρίου λόγω διαφωνιών των δικαστών μεταξύ, ενώ ο πρόεδρος Ν. Σακελλαρίου επικαλούνταν το «κλίμα» που επικρατεί ως επιχείρημα για τη διακοπή.

Για την υπόθεση προκλήθηκε σάλος, ενώ δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ υπέβαλαν την παραίτησή τους από το συνδικαλιστικό τους σωματείο καταγγέλλοντας την στάση που κράτησε.

Τι έλεγε η ανακοίνωση από το Γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 30/9:

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Η παραίτηση των δύο αντιπροέδρων

Στη συνέχεια η Ένωση του ΣτΕ εξέδωσε δική της ανακοίνωση την οποία υπέγραφαν ο πρόεδρος της και ο γενικός γραμματέας Ευθύμιος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Παπαγιάννης, αντίστοιχα, η οποία ανέφερε: «Σύμφωνα με την από 30.9.2016 ανακοίνωση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο μόνος λόγος για τον οποίο ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάσκεψη της Ολομέλειας του δικαστηρίου επί των υποθέσεων για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά. Επομένως, όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Κατόπιν, δύο αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Χρήστος Ράμμος και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με επιστολές τους παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης του ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε ως «μέγα ατόπημα», καταλογίζοντας της παράλληλα ότι λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου, ενώ υποστηρίζουν ότι η αναβολή της διάσκεψης δεν είναι τίποτα άλλο από «αρνησιδικία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Οικονομία Χτες
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Tech + Science Χτες
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού

Ελλάδα Χτες
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Κόσμος Χτες
Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Η στιγμή που βόμβα πέφτει κοντά στο συνεργείο του Mega στον Λίβανο: Η αντίδραση της δημοσιογράφου

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστικά πλάνα από τα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος Χτες
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος Χτες
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»