E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοβαρές καταγγελίες για εξευτελισμό ανήλικων μεταναστών στο ΑΤ Ομονοίας

Ισχυρίζονται πως εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σeξουαλικά υπονοούμενα

Δημοσίευση 29/9/2016 | 12:42

Σοβαρές καταγγελίες για εξευτελισμό ανήλικων μεταναστών στο ΑΤ Ομονοίας

Μια απίστευτη καταγγελία έγινε από γονείς ανήλικων μεταναστών για παράνομη κράτηση και εξευτελιστική έρευνα των παιδιών τους από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχει τέτοια καταγγελία, η οποία έγινε από την «Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26» και όπως αναφέρει ερευνά το σοβαρό περιστατικό το οποίο φέρεται να συνέβη την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα οι γονείς κατέθεσαν μήνυση εναντίον των αστυνομικών και κατήγγειλαν ότι πέντε μετανάστες, ηλικίας από 12 έως 22 ετών, ενώ πήγαιναν να παίξουν σε θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού σταματήθηκαν από ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Οι δύο μηχανές που ήταν αρχικά στο σημείο, γρήγορα έγιναν 8 και μαζί 2 περιπολικά, όπως καταγγέλλεται.

Έπειτα από έρευνα κατασχέθηκαν πέντε πλαστικά όπλα μινιατούρες (όπου αγοράστηκαν απ' το περίπτερο για την παράσταση), ένα λάπτοπ, καθώς και τα κοστούμια της παράστασης. Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας όπου και κρατήθηκαν επτά ώρες περιμένοντας να γίνει εξακρίβωση στοιχείων ενώ κάποια στιγμή, ένα από τα παιδιά κατάφερε να πάρει το κινητό τηλέφωνό του και να ειδοποιήσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σeξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2x2 υπό τα βλέμματα ένστολων και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό και σeξουαλικό περιεχόμενο.

Όταν οι γονείς και οι δικηγόροι έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα, τους γνωστοποιήθηκαν τα γεγονότα. Τελικά οι γονείς υπέβαλαν μήνυση και οι προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από 10 ολόκληρες ώρες όπου κρατούνταν χωρίς καμία κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη ανακαίνιση των συρμών: Πώς αλλάζουν όψη τα τρένα σε μετρό και ηλεκτρικό

Ελλάδα 04.02.2026
Κλιματισμός και «δεύτερη ζωή» με νέες αναβαθμίσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ για το παλαιότερο τροχαίο υλικό της Αθήνας

Αποζημίωση‑έκπληξη: Πότε και πώς παίρνετε έως 100 ευρώ για γυαλιά

Ελλάδα 04.02.2026
Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση

Λιμενικό για την τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς: Το δουλεμπορικό χτύπησε το σκάφος μας στο πλάι, ανετράπη και βυθίστηκε

Ελλάδα 04.02.2026
Ο χειριστής του «δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση»

Έπεσε η υπογραφή Τραμπ: Τέλος το shutdown στις ΗΠΑ

Κόσμος 04.02.2026
Και επίσημα «τελεία» μπήκε για το shutdown

Ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας στην Κούβα

Κόσμος 04.02.2026
Nέο ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο

Δασκάλα γιόγκα ανατίναζε αυτοκίνητα εκβιάζοντας για χρήματα

Ελλάδα 04.02.2026
Στο παρελθόν η 56χρονη είχε κάψει και το αμάξι του πατέρα της

Νέα Πέραμος: «Το πού ήταν μπλεγμένος ο γιος μου το ξέρει η μάνα του και η σύντροφός του»

Ελλάδα 04.02.2026
Είχε δολοφονηθεί και ο θείος του 27χρονου το 1999

Συνήγορος του Πολίτη για την υπόθεση Λόρα – «Ρεπορτάζ καναλιών θίγουν την αξιοπρέπεια παιδιών»

Ελλάδα 04.02.2026
Προειδοποιεί για τις σοβαρές συνέπειες αυτών των πρακτικών

Μαραθώνια η κατάθεση της συντρόφου του 27χρονου που δολοφονήθηκε στη Νέα Πέραμο

Ελλάδα 04.02.2026
Τα βίντεο από την απαγωγή, η κληρονομιά και οι κακές παρέες

Στίβος: Έμεινε 2ος στο μίτινγκ της Οστράβα ο Τεντόγλου, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους είχε καλύτερο άλμα στα 8.23μ στην Τσεχία αλλά έμεινε πίσω από τον Ματία Φουρλάνι (8.30μ)