E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοβαρές καταγγελίες για εξευτελισμό ανήλικων μεταναστών στο ΑΤ Ομονοίας

Ισχυρίζονται πως εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σeξουαλικά υπονοούμενα

Δημοσίευση 29/9/2016 | 12:42

Σοβαρές καταγγελίες για εξευτελισμό ανήλικων μεταναστών στο ΑΤ Ομονοίας

Μια απίστευτη καταγγελία έγινε από γονείς ανήλικων μεταναστών για παράνομη κράτηση και εξευτελιστική έρευνα των παιδιών τους από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχει τέτοια καταγγελία, η οποία έγινε από την «Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26» και όπως αναφέρει ερευνά το σοβαρό περιστατικό το οποίο φέρεται να συνέβη την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα οι γονείς κατέθεσαν μήνυση εναντίον των αστυνομικών και κατήγγειλαν ότι πέντε μετανάστες, ηλικίας από 12 έως 22 ετών, ενώ πήγαιναν να παίξουν σε θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού σταματήθηκαν από ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Οι δύο μηχανές που ήταν αρχικά στο σημείο, γρήγορα έγιναν 8 και μαζί 2 περιπολικά, όπως καταγγέλλεται.

Έπειτα από έρευνα κατασχέθηκαν πέντε πλαστικά όπλα μινιατούρες (όπου αγοράστηκαν απ' το περίπτερο για την παράσταση), ένα λάπτοπ, καθώς και τα κοστούμια της παράστασης. Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας όπου και κρατήθηκαν επτά ώρες περιμένοντας να γίνει εξακρίβωση στοιχείων ενώ κάποια στιγμή, ένα από τα παιδιά κατάφερε να πάρει το κινητό τηλέφωνό του και να ειδοποιήσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σeξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2x2 υπό τα βλέμματα ένστολων και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό και σeξουαλικό περιεχόμενο.

Όταν οι γονείς και οι δικηγόροι έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα, τους γνωστοποιήθηκαν τα γεγονότα. Τελικά οι γονείς υπέβαλαν μήνυση και οι προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από 10 ολόκληρες ώρες όπου κρατούνταν χωρίς καμία κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Επανεξετάζουμε τα πάντα» λέει τώρα ο Τραμπ για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 37χρονου

Κόσμος 26.01.2026
Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει αν ήταν σωστές οι ενέργειες των πρακτόρων της ICE

Μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα: Αγνοούνται πέντε εργαζόμενοι, άλλοι 8 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Ελλάδα 26.01.2026
Η φωτιά καίει μεγάλη πτέρυγα του εργοστασίου - Κατά πληροφορίες στην πτέρυγα βρίσκονταν 13 άτομα, τα πέντε δεν έχουν εντοπιστεί - Καλά στην υγεία τους οι 8 που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο

«Discombobulator»: Ο Τραμπ λέει ότι χρησιμοποιήθηκε μυστικό όπλο για τη σύλληψη Μαδούρο

Κόσμος Χτες
O Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το συγκεκριμένο μέσο «έκανε τον εξοπλισμό του αντιπάλου να μη λειτουργεί»

ΗΠΑ: Στην «κατάψυξη» η μισή χώρα – Στο σκοτάδι 500.000 νοικοκυριά

Κόσμος Χτες
Παράλυση στις αερομεταφορές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Σημαντική συμφωνία ΕΕ‑Ινδίας για εξαγωγές: Καταργούνται οι δασμοί σε κρασί και ελαιόλαδο

Κόσμος Χτες
Η εμπορική συμφωνία υπόσχεται σημαντικές μειώσεις δασμών για το κρασί και το ελαιόλαδο, διατηρώντας όμως την προστασία σε κρέας, πουλερικά και ζάχαρη

Πρατήρια καυσίμων: Προφυλακίστηκαν τα 4 μέλη του κυκλώματος με τα παράνομα λογισμικά

Ελλάδα Χτες
Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη με πτώμα γυναίκας χωρίς κεφάλι και πόδια σε κάδο σκουπιδιών

Κόσμος Χτες
Η αστυνομία συνέλαβε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δύο Ουζμπέκους και αργότερα έναν τρίτο ύποπτο

Διακοπή κυκλοφορίας στην Λιοσίων λόγω φωτιάς σε κτίριο στο ύψος της οδού Ηπείρου

Ελλάδα Χτες
Τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά στο κτίριο δεν έχουν γνωστοποιηθεί

Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία ‑ Εκκρεμούσαν κι άλλες καταγγελίες

Ελλάδα Χτες
Εις βάρος της εκπαιδευτικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το υπουργείο Παιδείας

Εξαφάνιση 16χρονης: Νέο βίντεο φέρεται να καταγράφει τη Λόρα στου Ζωγράφου

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές εξετάζουν το νέο βίντεο από κατάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου