E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοβαρές καταγγελίες για εξευτελισμό ανήλικων μεταναστών στο ΑΤ Ομονοίας

Ισχυρίζονται πως εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σeξουαλικά υπονοούμενα

Δημοσίευση 29/9/2016 | 12:42

Σοβαρές καταγγελίες για εξευτελισμό ανήλικων μεταναστών στο ΑΤ Ομονοίας

Μια απίστευτη καταγγελία έγινε από γονείς ανήλικων μεταναστών για παράνομη κράτηση και εξευτελιστική έρευνα των παιδιών τους από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχει τέτοια καταγγελία, η οποία έγινε από την «Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26» και όπως αναφέρει ερευνά το σοβαρό περιστατικό το οποίο φέρεται να συνέβη την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα οι γονείς κατέθεσαν μήνυση εναντίον των αστυνομικών και κατήγγειλαν ότι πέντε μετανάστες, ηλικίας από 12 έως 22 ετών, ενώ πήγαιναν να παίξουν σε θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού σταματήθηκαν από ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Οι δύο μηχανές που ήταν αρχικά στο σημείο, γρήγορα έγιναν 8 και μαζί 2 περιπολικά, όπως καταγγέλλεται.

Έπειτα από έρευνα κατασχέθηκαν πέντε πλαστικά όπλα μινιατούρες (όπου αγοράστηκαν απ' το περίπτερο για την παράσταση), ένα λάπτοπ, καθώς και τα κοστούμια της παράστασης. Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας όπου και κρατήθηκαν επτά ώρες περιμένοντας να γίνει εξακρίβωση στοιχείων ενώ κάποια στιγμή, ένα από τα παιδιά κατάφερε να πάρει το κινητό τηλέφωνό του και να ειδοποιήσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σeξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2x2 υπό τα βλέμματα ένστολων και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό και σeξουαλικό περιεχόμενο.

Όταν οι γονείς και οι δικηγόροι έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα, τους γνωστοποιήθηκαν τα γεγονότα. Τελικά οι γονείς υπέβαλαν μήνυση και οι προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από 10 ολόκληρες ώρες όπου κρατούνταν χωρίς καμία κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Η εισαγγελία καλεί τον Έλον Μασκ για κατάθεση – Τι ψάχνει στο Χ η δικαστική έρευνα

Κόσμος 03.02.2026
Μετά τις αποκαλύψεις για την ΑΙ Grok του Χ η εισαγγελία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του Χ στο Παρίσι

Ταξί: Σε εξέλιξη η πορεία των αυτοκινητιστών – Προειδοποίηση για απεργία διαρκείας

Ελλάδα 03.02.2026
Πορεία προς το Μαξίμου πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι αυτοκινητιστές ταξί. Προειδοποιούν με απεργία διαρκείας.

Fake news στην Ευρώπη: Η θέση της Ελλάδας

Κόσμος 03.02.2026
Τι δείχνει νέα έρευνα

Νεκρός άνδρας στη Βούλα: Έφερε τραύμα στον λαιμό

Ελλάδα 03.02.2026
Συναγερμός στις Αρχές - Οι πρώτες πληροφορίες

Όταν ο Επστάιν κάλεσε τον Μπερλουσκόνι στα πάρτι του: «Όχι ευχαριστώ, τα κορίτσια επιστρέφουν μόνα τους στο σπίτι μου»

Κόσμος 03.02.2026
«Δεν υπάρχει λόγος απαγωγής» - Σοκ από την ατάκα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού

Νατσιός για θεωρία εξέλιξης: «Eίναι βλασφημία να είσαι Χριστιανός και να δέχεσαι τον Δαρβίνο»

Πολιτική 03.02.2026
«Εμείς δεν βάζουμε ομοφυλόφιλους στα ψηφοδέλτια»

«Βόμβα» Καραχάλιου για πιθανή συνεργασία Καρυστιανού με τον Παύλο Ντε Γκρες

Πολιτική 03.02.2026
«Λέτε τελικά να βρέθηκε ο ηγέτης που έψαχνε η Μαρία;»

Ρουβίκωνας: Συνελήφθη αρχηγικό μέλος, μετά την επίθεση σε γραφεία λάθος εταιρείας

Ελλάδα 03.02.2026
Συνελήφθη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας