E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tο πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δήλωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος

Ο λόρδος Άιβαρ Μαουντμπάτεν έχει τρία παιδιά και είναι ξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ

Δημοσίευση 19/9/2016 | 16:28

Tο πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δήλωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος

Ο εξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ, λόρδος Άιβαρ Μαουντμπάτεν, είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δήλωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ο λόρδος Μαουντμπάτεν έχει τρία παιδιά από τον γάμο του με την Πενέλοπε Τόμπσον, με την οποία χώρισε το 2011. Αρχικά, ανακοίνωσε στην οικογένειά του και στους φίλους του ότι είναι ομοφυλόφιλος και στη συνέχεια, τους σύστησε τον σύντροφό του Τζέιμς Κόιλ, τον οποίο γνώρισε τον Μάρτιο του 2015 όταν έκανε σκι στο χειμερινό θέρετρο Βερμπιέ της Ελβετίας.

«Εκρυβα το θέμα μου επειδή δεν ήθελα να συμφιλιωθώ με το ποιος είμαι και να αντιμετωπίσω στην αρχή συγγενείς και φίλους. Το έθαψα. Είχα ακόμη και φιλενάδες στην προσπάθειά μου να καταλάβω τι ήθελα να γίνω. Δεν ήταν εύκολο όταν ήμουν στην εφηβεία και στα 20 μου. Τώρα όμως χαίρομαι τόσο πολύ που βρήκα κάποιον τον οποίο με μεγάλη μου ευχαρίστηση μπορώ να αποκαλώ σύντροφο», δήλωσε ο Μουντμπάτεν για τον σύντροφό του, ο οποίος εργάζεται σε αεροπορική εταιρεία, σε συνέντευξή του στη Mail on Sunday.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Το να είμαι ένας Mountbatten δεν υπήρξε ποτέ το πρόβλημα, ήταν η γενιά στην οποία ανήκω. Όταν μεγάλωνα, όλο αυτό ήταν γνωστό ως "η αγάπη που δεν τολμάς να πεις το όνομά της", αλλά είναι καταπληκτικό πόσο έχουμε προοδεύσει σε επίπεδο αποδοχής", είπε επίσης ο 53χρονος λόρδος σχετικά με την απόφασή του. «Πάλεψα με τη σεξουαλικότητά μου και κατά κάποιον τρόπο ακόμη το κάνω. Ήταν ένα πραγματικό ταξίδι μέχρι να φτάσω εδώ, αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος».

Έπειτα, μίλησε για την πρώην σύζυγό του και τις τρεις κόρες τους, λέγοντας ότι τον στήριξαν και ότι καλωσόρισαν τον νέο του σύντροφο στις ζωές τους.

«Πλέον είμαι πολύ πιο ευτυχισμένος, παρόλο που δεν νιώθω ακόμη 100% άνετα όντας ομοφυλόφιλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο λόρδος Μαουντμπάτεν κατέληξε πως: «Σε έναν ιδανικό κόσμο, ξέρω πως τα κορίτσια θα ήθελαν η μητέρα τους και ο πατέρας τους να είναι ακόμη μαζί, αλλά λατρεύουν επίσης και την οικογένεια του 21ου αιώνα που έχουμε χτίσει. Ο πατέρας τους έχει αγόρι. Είναι τόσο περίπλοκο και τόσο απλό, αλλά το να βρω τον Τζέιμς σημαίνει πως δεν χρειάζεται να λέω ψέματα σε κανέναν ή να γεράσω μόνος μου».

Σήμερα, ο Μαουντμπάτεν συγκατοικεί με τον σύντροφό του σε μια έπαυλη στο Μπρίντγουελ Παρκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα 31.01.2026
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα 31.01.2026
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία

Μυστήριο με το νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων στα Ψαχνά Ευβοίας: Βρέθηκε δοχείο με καύσιμο κοντά στις σορούς τους

Ελλάδα 31.01.2026
Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του νεκρού ηλικιωμένου ζευγαριού στα Ψαχνά Ευβοίας

Οι επιστήμονες χτυπούν το «καμπανάκι» – Δύο νέοι ιοί η επόμενη μεγάλη απειλή

Tech + Science 31.01.2026
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ιοί με ζωική προέλευση μπορούν να μεταλλαχθούν

«Παγώνουν» οι κλήσεις από τις οκτώ AI κάμερες στην Αττική – Ο λόγος

Ελλάδα 31.01.2026
Γιατί δεν είναι δυνατή η αυτοματοποιημένη βεβαίωση και αποστολή προστίμων μέσω ψηφιακών ειδοποιήσεων από τις κάμερες AI

Νέο δημοσίευμα για την υγεία του Τραμπ: Γιατροί λένε ότι `είναι στα πρώτα στάδια άνοιας`

Κόσμος 31.01.2026
Ο Τραμπ `έχει πάθει εγκεφαλικό, κρατά το δεξί του χέρι με το αριστερό`

Βιολάντα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φονική έκρηξη, οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν

Ελλάδα 31.01.2026
Στο επίκεντρο οι δεξαμενές προπανίου και οι καταγγελίες για οσμή αερίου πριν το δυστύχημα

Πέθανε η Κάθριν Ο’Χάρα, η μητέρα του Κέβιν από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι»

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 71 ετών έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.