E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tο πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δήλωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος

Ο λόρδος Άιβαρ Μαουντμπάτεν έχει τρία παιδιά και είναι ξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ

Δημοσίευση 19/9/2016 | 16:28

Tο πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δήλωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος

Ο εξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ, λόρδος Άιβαρ Μαουντμπάτεν, είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δήλωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ο λόρδος Μαουντμπάτεν έχει τρία παιδιά από τον γάμο του με την Πενέλοπε Τόμπσον, με την οποία χώρισε το 2011. Αρχικά, ανακοίνωσε στην οικογένειά του και στους φίλους του ότι είναι ομοφυλόφιλος και στη συνέχεια, τους σύστησε τον σύντροφό του Τζέιμς Κόιλ, τον οποίο γνώρισε τον Μάρτιο του 2015 όταν έκανε σκι στο χειμερινό θέρετρο Βερμπιέ της Ελβετίας.

«Εκρυβα το θέμα μου επειδή δεν ήθελα να συμφιλιωθώ με το ποιος είμαι και να αντιμετωπίσω στην αρχή συγγενείς και φίλους. Το έθαψα. Είχα ακόμη και φιλενάδες στην προσπάθειά μου να καταλάβω τι ήθελα να γίνω. Δεν ήταν εύκολο όταν ήμουν στην εφηβεία και στα 20 μου. Τώρα όμως χαίρομαι τόσο πολύ που βρήκα κάποιον τον οποίο με μεγάλη μου ευχαρίστηση μπορώ να αποκαλώ σύντροφο», δήλωσε ο Μουντμπάτεν για τον σύντροφό του, ο οποίος εργάζεται σε αεροπορική εταιρεία, σε συνέντευξή του στη Mail on Sunday.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Το να είμαι ένας Mountbatten δεν υπήρξε ποτέ το πρόβλημα, ήταν η γενιά στην οποία ανήκω. Όταν μεγάλωνα, όλο αυτό ήταν γνωστό ως "η αγάπη που δεν τολμάς να πεις το όνομά της", αλλά είναι καταπληκτικό πόσο έχουμε προοδεύσει σε επίπεδο αποδοχής", είπε επίσης ο 53χρονος λόρδος σχετικά με την απόφασή του. «Πάλεψα με τη σεξουαλικότητά μου και κατά κάποιον τρόπο ακόμη το κάνω. Ήταν ένα πραγματικό ταξίδι μέχρι να φτάσω εδώ, αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος».

Έπειτα, μίλησε για την πρώην σύζυγό του και τις τρεις κόρες τους, λέγοντας ότι τον στήριξαν και ότι καλωσόρισαν τον νέο του σύντροφο στις ζωές τους.

«Πλέον είμαι πολύ πιο ευτυχισμένος, παρόλο που δεν νιώθω ακόμη 100% άνετα όντας ομοφυλόφιλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο λόρδος Μαουντμπάτεν κατέληξε πως: «Σε έναν ιδανικό κόσμο, ξέρω πως τα κορίτσια θα ήθελαν η μητέρα τους και ο πατέρας τους να είναι ακόμη μαζί, αλλά λατρεύουν επίσης και την οικογένεια του 21ου αιώνα που έχουμε χτίσει. Ο πατέρας τους έχει αγόρι. Είναι τόσο περίπλοκο και τόσο απλό, αλλά το να βρω τον Τζέιμς σημαίνει πως δεν χρειάζεται να λέω ψέματα σε κανέναν ή να γεράσω μόνος μου».

Σήμερα, ο Μαουντμπάτεν συγκατοικεί με τον σύντροφό του σε μια έπαυλη στο Μπρίντγουελ Παρκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρόμος για δύο 13χρονες: Μιλούσαν με Αιγύπτιους στα social media ‑ Λιπόθυμη από χρήση χασίς η μία!

Ελλάδα 31.12.2025
Απίστευτη τροπή πήρε η γνωριμία δύο νεαρών κοριτσιών μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Καιρός: Απόλυτη ανατροπή από Αρναούτογλου ‑ Από τα χιόνια στους... 18 βαθμούς σε λίγες ώρες

Καιρός 31.12.2025
Μετά την κακοκαιρία εξπρές και τα χιόνια περνάμε σε ανοιξιάτικο καιρό με την έλευση του 2026

Πιλότος «άφησε σημείωμα αυτoκτoνίας» πριν ρίξει το αεροσκάφος σε φράγμα του Έσσεξ

Κόσμος 31.12.2025
Αναφορές θέλουν να έκανε κύκλους πάνω από το σημείο αρκετή ώρα πριν συντριβεί

Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Πεντέλης ‑ Αντιδράσεις από τους κατοίκους

Ελλάδα 31.12.2025
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται από το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς περιοχές του Δήμου Πεντέλης, πιθανότατα λόγω της κακοκαιρίας

Αστυνομία της Καλιφόρνιας για τον άστεγο ηθοποιό του Nickelodeon, Τάιλορ Τσέις: Του προσφέρεται συνεχώς βοήθεια αλλά την αρνείται

Κόσμος 31.12.2025
«Έχει φτάσει πολύ κοντά στο να την αποδεχτεί, όμως το τελικό βήμα πρέπει να γίνει από τον ίδιο και μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί»

Κιριμπάτι: Η νησιωτική χώρα του Ειρηνικού υποδέχθηκε πρώτη το 2026

Κόσμος 31.12.2025
Τα νησιωτικά συμπλέγματα του Ειρηνικού Ωκεανού υποδέχονται ήδη το 2026

Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς: Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Κόσμος 31.12.2025
Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων

Επεισοδιακές ληστείες στην Αθήνα: Ανδρας προσποιήθηκε τον αστυνομικό και λήστεψε αλλοδαπό

Ελλάδα 31.12.2025
Τέσσερις ξυλοκόπησαν 23χρονο για το κινητό και τα παπούτσια του

Γεωργιάδης: Τα μπλόκα δεν γίνονται για αγροτικά θέματα αλλά για να πέσει η κυβέρνηση

Ελλάδα 31.12.2025
Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι τα περισσότερα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί και κάνει λόγο για καθαρά πολιτική πράξη με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία