E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tο πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δήλωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος

Ο λόρδος Άιβαρ Μαουντμπάτεν έχει τρία παιδιά και είναι ξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ

Δημοσίευση 19/9/2016 | 16:28

Tο πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δήλωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος

Ο εξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ, λόρδος Άιβαρ Μαουντμπάτεν, είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δήλωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ο λόρδος Μαουντμπάτεν έχει τρία παιδιά από τον γάμο του με την Πενέλοπε Τόμπσον, με την οποία χώρισε το 2011. Αρχικά, ανακοίνωσε στην οικογένειά του και στους φίλους του ότι είναι ομοφυλόφιλος και στη συνέχεια, τους σύστησε τον σύντροφό του Τζέιμς Κόιλ, τον οποίο γνώρισε τον Μάρτιο του 2015 όταν έκανε σκι στο χειμερινό θέρετρο Βερμπιέ της Ελβετίας.

«Εκρυβα το θέμα μου επειδή δεν ήθελα να συμφιλιωθώ με το ποιος είμαι και να αντιμετωπίσω στην αρχή συγγενείς και φίλους. Το έθαψα. Είχα ακόμη και φιλενάδες στην προσπάθειά μου να καταλάβω τι ήθελα να γίνω. Δεν ήταν εύκολο όταν ήμουν στην εφηβεία και στα 20 μου. Τώρα όμως χαίρομαι τόσο πολύ που βρήκα κάποιον τον οποίο με μεγάλη μου ευχαρίστηση μπορώ να αποκαλώ σύντροφο», δήλωσε ο Μουντμπάτεν για τον σύντροφό του, ο οποίος εργάζεται σε αεροπορική εταιρεία, σε συνέντευξή του στη Mail on Sunday.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Το να είμαι ένας Mountbatten δεν υπήρξε ποτέ το πρόβλημα, ήταν η γενιά στην οποία ανήκω. Όταν μεγάλωνα, όλο αυτό ήταν γνωστό ως "η αγάπη που δεν τολμάς να πεις το όνομά της", αλλά είναι καταπληκτικό πόσο έχουμε προοδεύσει σε επίπεδο αποδοχής", είπε επίσης ο 53χρονος λόρδος σχετικά με την απόφασή του. «Πάλεψα με τη σεξουαλικότητά μου και κατά κάποιον τρόπο ακόμη το κάνω. Ήταν ένα πραγματικό ταξίδι μέχρι να φτάσω εδώ, αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος».

Έπειτα, μίλησε για την πρώην σύζυγό του και τις τρεις κόρες τους, λέγοντας ότι τον στήριξαν και ότι καλωσόρισαν τον νέο του σύντροφο στις ζωές τους.

«Πλέον είμαι πολύ πιο ευτυχισμένος, παρόλο που δεν νιώθω ακόμη 100% άνετα όντας ομοφυλόφιλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο λόρδος Μαουντμπάτεν κατέληξε πως: «Σε έναν ιδανικό κόσμο, ξέρω πως τα κορίτσια θα ήθελαν η μητέρα τους και ο πατέρας τους να είναι ακόμη μαζί, αλλά λατρεύουν επίσης και την οικογένεια του 21ου αιώνα που έχουμε χτίσει. Ο πατέρας τους έχει αγόρι. Είναι τόσο περίπλοκο και τόσο απλό, αλλά το να βρω τον Τζέιμς σημαίνει πως δεν χρειάζεται να λέω ψέματα σε κανέναν ή να γεράσω μόνος μου».

Σήμερα, ο Μαουντμπάτεν συγκατοικεί με τον σύντροφό του σε μια έπαυλη στο Μπρίντγουελ Παρκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ατομο έπεσε στις ράγες του Ηλεκτρικού στην Ομόνοια

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Το συμβάν δημιούργησε προβλήματα στην λειτουργία της Γραμμής 1

Αγρια επεισόδια στα VIP του Αλ Νασρ‑Αλ Χιλάλ: Ξύλο με κοντάρια και εκτοξευόμενα ποτήρια, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται φίλοι της Αλ Νασρ που βρίσκονται σε σουίτα να δέχονται επίθεση όταν τους... περικύκλωσαν οπαδοί της Αλ Χιλάλ

Ο «Χρυσός Θόλος» του Τραμπ μπορεί να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ο Τραμπ είχε παρουσιάσει το σχέδιο κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του

Ξαφνικό «λουκέτο» σε σχολεία στην Αττική

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Οι γονείς είχαν ήδη ενημερωθεί από τις σχολικές μονάδες

Νέες ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες: Οι ημερομηνίες κλειδιά

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
72 δόσεις, εξωδικαστικό και προστασία κατοικίας

Καιρός: Υποτροπικός αντικυκλώνας πάνω από την Ελλάδα ‑ Πότε έρχεται και τι θα φέρει

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η πρόβλεψη των Ιταλών μετεωρολόγων για την χώρα μας το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου

Συνέλαβαν δασκάλα που έκανε σeξ με 16χρονο μαθητή ‑ ποιος την κατέδωσε

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η οικογένεια του 16χρονου ήταν φίλη με αυτή της 25χρονης Μακενζί Νοτ, η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού

Απεργία 13 Μαΐου: Ποιοι συμμετέχουν σήμερα ‑ Τι ισχύει τελικά για τα ΜΜΜ και τα σχολεία

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Τι ώρα θα γίνει η συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Ηλιούπολη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 17χρονη – Στο μικροσκόπιο το γράμμα και τα κινητά των κοριτσιών

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η κατάθλιψη και το άγχος των πανελληνίων εξετάσεων φέρεται να είναι αυτά που έσπρωξαν τις κοπέλες στο κενό

Νεκρό βρέφος στην Ξάνθη: Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα

Ελλάδα Χτες
Για την υπόθεση με το νεκρό βρέφος στην Ξάνθη συνελήφθη η 33χρονη μητέρα του - Νοσηλεύεται φρουρούμενη στο τοπικό νοσοκομείο