E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκλεισε η συμφωνία Σκλαβενίτη‑Μαρινόπουλου

Οι ανακοινώσεις των δύο εταιριών

Δημοσίευση 3/9/2016 | 11:03

Έκλεισε η συμφωνία Σκλαβενίτη‑Μαρινόπουλου

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Σκλαβενίτης, των Τραπεζών και της Μαρινόπουλος, η συμφωνία των όρων του σχεδίου εξυγίανσης της τελευταίας.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Σκλαβενίτης «είναι το πρώτο από μία σειρά σημαντικών βημάτων που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν έως την πλήρη υλοποίησή του.

Ωστόσο, δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρασχεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση από τις Τράπεζες και την Σκλαβενίτης, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της εταιρείας, ιδιαίτερα δε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία των Εργαζομένων, η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και η κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων, ώστε να διατηρηθεί η συνεκτικότητα του δικτύου καταστημάτων έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Το σχέδιο εξυγίανσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα τεθεί υπ’ όψιν των πιστωτών, προκειμένου να τύχει της έγκρισής τους πριν την υποβολή του στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.

Η Σκλαβενίτης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης, έχοντας ως κύριους στόχους τη διάσωση των περίπου 11.000 θέσεων εργασίας, τη στήριξη των προμηθευτών και την ενίσχυση του κλάδου του λιανικού εμπορίου. Η Μαρινόπουλος στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι σήμερα προχώρησε στην υπογραφή των βασικών όρων της συμφωνίας με την Σκλαβενίτης και τις τέσσερις Τράπεζες για την εξυγίανσή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Με την συμφωνία ξεκινά η σταδιακή, σε βάθος χρόνου, επιστροφή στην κανονικότητα. Η ολοκλήρωση του σχεδιασμού αναμένεται να υλοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών.

Η σημερινή εξέλιξη είναι ένας σημαντικός σταθμός στη διαδικασία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη μιας βιώσιμης λύσης, κάτι που υπήρξε προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή».

Η πρόταση της Σκλαβενίτης αποτελεί, σύμφωνα με την Μαρινόπουλος, την πλέον επαρκή, βάσει των κριτήριων που είχαμε θέσει, καθώς διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, την αρτιότητα και την ακεραιότητα του δικτύου μας και, κατά το μέγιστο, τους προμηθευτές και συνεργάτες μας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Σκλαβενίτης διακρίνεται για το επιχειρηματικό ήθος, τις άριστες εργασιακές σχέσεις και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των προμηθευτών. Η σταδιακή μετάβαση για τη Μαρινόπουλος, υπό τη διοίκηση της Σκλαβενίτης, πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει οφέλη για τους καταναλωτές και το κοινωνικό σύνολο. Από την πλευρά της η διοίκηση της Μαρινόπουλος, τα στελέχη της και το σύνολο της εταιρίας, θα συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια αφοσίωση και το ίδιο πνεύμα συνεργασίας στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαστούνη: Έκαψαν το μαγαζί του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από ομάδα Ρομά

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Αυτή τη φορά, ο πρώην περιπτεράς, αφού έκλεισε το περίπτερο, όπως είχε προαναγγείλει και είχε βάλει στα σκαριά νέο επιχειρηματικό σχέδιο

Σεισμός τώρα 4,2 στο Λασίθι

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Ακόμη μια σεισμική δόνηση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη

Τραγωδία στον «αέρα» στη Βραζιλία: Αεροσκάφος έπεσε σε κτίριο ‑ Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος πιλότος είχε αναφέρει πρόβλημα στον πύργο ελέγχου

Τραγωδία στην Καβάλα: Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Χθες βράδυ και μετά το τέλος της υπηρεσίας του Αστυνομικός βρέθηκε σε χώρο του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας νεκρός

Πανελλήνιες 2026: Τι είναι το Δελτίο Εξεταζομένου ‑ Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Αναλυτικά το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων - Πότε κλείνουν τα σχολεία

Επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε διάρρηξη στο μεσιτικό γραφείο του και κλοπή €297.000 από χρηματοκιβώτιο

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Κατά πληροφορίες ο επιχειρηματίας εντόπισε μια τρύπα στον τοίχο της

«Δεν ξέραμε ότι ήταν ΑμεΑ»: Τι λέει η μητέρα του 25χρονου για τον άγριο ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
«Δεν ξέραμε ότι ήταν ΑΜΕΑ, ούτε τίποτα. Όταν σου έρχεται μια μπουνιά είναι λογικό να αντιδράσεις»

Μαθήτριες στο Ηράκλειο πετούσαν αυγά σε σπίτια καθηγητών τους

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Ανησυχία προκαλεί σειρά περιστατικών σε σχολεία του Ηρακλείου, όπου μαθήτριες πέταξαν αυγά σε σπίτια καθηγητών, ακόμα και γειτόνων τους

Αστυπάλαια: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας

Ελλάδα 05.05.2026
Η απόφαση κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας της δραματικής μείωσης των αποθεμάτων νερού

Συνελήφθη o Πακιστανός ντελιβεράς που πετούσε πέτρες και τραυμάτιζε γυναίκες στην Κηφισιά

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Στη δημοσιότητα ήρθαν βίντεο και ντοκουμέντα

Χανταϊός: Έλληνας στο «κρουαζιερόπλοιο του θανάτου» ‑ Η εταιρεία δημοσίευσε τη λίστα επιβατών

E-Daily 2.TopNews 05.05.2026
Μέσα στο MV Hondius: Τρεις νεκροί από χανταϊό, δυο βαριά άρρωστοι στην «κρουαζιέρα του θανάτου»