E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκλεισε η συμφωνία Σκλαβενίτη‑Μαρινόπουλου

Οι ανακοινώσεις των δύο εταιριών

Δημοσίευση 3/9/2016 | 11:03

Έκλεισε η συμφωνία Σκλαβενίτη‑Μαρινόπουλου

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Σκλαβενίτης, των Τραπεζών και της Μαρινόπουλος, η συμφωνία των όρων του σχεδίου εξυγίανσης της τελευταίας.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Σκλαβενίτης «είναι το πρώτο από μία σειρά σημαντικών βημάτων που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν έως την πλήρη υλοποίησή του.

Ωστόσο, δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρασχεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση από τις Τράπεζες και την Σκλαβενίτης, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της εταιρείας, ιδιαίτερα δε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία των Εργαζομένων, η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και η κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων, ώστε να διατηρηθεί η συνεκτικότητα του δικτύου καταστημάτων έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Το σχέδιο εξυγίανσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα τεθεί υπ’ όψιν των πιστωτών, προκειμένου να τύχει της έγκρισής τους πριν την υποβολή του στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.

Η Σκλαβενίτης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης, έχοντας ως κύριους στόχους τη διάσωση των περίπου 11.000 θέσεων εργασίας, τη στήριξη των προμηθευτών και την ενίσχυση του κλάδου του λιανικού εμπορίου. Η Μαρινόπουλος στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι σήμερα προχώρησε στην υπογραφή των βασικών όρων της συμφωνίας με την Σκλαβενίτης και τις τέσσερις Τράπεζες για την εξυγίανσή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Με την συμφωνία ξεκινά η σταδιακή, σε βάθος χρόνου, επιστροφή στην κανονικότητα. Η ολοκλήρωση του σχεδιασμού αναμένεται να υλοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών.

Η σημερινή εξέλιξη είναι ένας σημαντικός σταθμός στη διαδικασία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη μιας βιώσιμης λύσης, κάτι που υπήρξε προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή».

Η πρόταση της Σκλαβενίτης αποτελεί, σύμφωνα με την Μαρινόπουλος, την πλέον επαρκή, βάσει των κριτήριων που είχαμε θέσει, καθώς διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, την αρτιότητα και την ακεραιότητα του δικτύου μας και, κατά το μέγιστο, τους προμηθευτές και συνεργάτες μας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Σκλαβενίτης διακρίνεται για το επιχειρηματικό ήθος, τις άριστες εργασιακές σχέσεις και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των προμηθευτών. Η σταδιακή μετάβαση για τη Μαρινόπουλος, υπό τη διοίκηση της Σκλαβενίτης, πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει οφέλη για τους καταναλωτές και το κοινωνικό σύνολο. Από την πλευρά της η διοίκηση της Μαρινόπουλος, τα στελέχη της και το σύνολο της εταιρίας, θα συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια αφοσίωση και το ίδιο πνεύμα συνεργασίας στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοβέσι από Δελφούς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι ακρωνύμιο διαφθοράς, νεποτισμού και πελατειακών σχέσεων

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Η Λάουρα Κοβέσι, αρχικά, μίλησε σε πάνελ και στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη Τύπου

«Καλό ταξίδι καπετάνιε μου»: Η ανάρτηση του ταξίαρχου της ΕΛΑΣ για τον 25χρονο γιο του

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Ο αξιωματικός της Αστυνομίας όταν έμαθε για το περιστατικό στον Αγιο Δημήτριο έφθασε στο σημείο για να δει τι συμβαίνει και χωρίς να το ξέρει, αντίκρισε νεκρό τον ίδιο του τον γιο

Πώς έγινε η δολοφονία στον Αγιο Δημήτριο: Ο αξιωματικός πήγε στο σημείο χωρίς να γνωρίζει ότι θύμα ήταν ο γιος του

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Ο 25χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στο Πάρκο Ασυρμάτου

FIFA: Απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να αντικατασταθεί το Ιράν με την Ιταλία

E-Daily 3.Left 23.04.2026
Η Ιταλία είχε αποκλειστεί από το τουρνουά, μετά την αποτυχία της στα προκριματικά

Απόβαση ΜΑΤ στη Γαύδο: «Σήμερα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή»

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Για πρωτοφανείς πρακτικές κάνουν λόγο άνθρωποι που βρίσκονταν στη Γαύδο, αναφερόμενοι στην επιχείρηση των ΜΑΤ στον Λαυρακά, που άφησε πίσω της κατεδαφισμένα καλύβια και εικόνες καταστροφής

Γαύδος: Επέμβαση ΜΑΤ για αυτοσχέδιες καλύβες σε παραλίες

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Στις παραλίες του Λαυρακά και του Αι Γιάννη

Δολοφονία 27χρονου στον Αγιο Δημήτριο: «Χτενίζει» τις κάμερες ασφαλείας η ΕΛΑΣ

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Έρευνες για τη δολοφονία στον Αγιο Δημήτριο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Κοβέσι: Συμφωνώ με την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες

Ελλάδα 23.04.2026
«Η απάντηση που έδωσε χθες το ελληνικό κοινοβούλιο δείχνει ότι όλοι θέλουν να μάθουν τι συνέβη»

Ζευγάρι γέννησε παιδί που δεν είναι δικό του λόγω λάθους σε κλινική γονιμότητας

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Βρέθηκαν οι βιολογικοί γονείς, ένα απίστευτο μπέρδεμα!

Μενίδι: Οργή από τους γονείς του Μάριου ‑ «Οι Ρομά μας ειρωνεύονταν στη δίκη για το παιδί μας»

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Το μοιραίο βράδυ υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στην περιοχή και ότι έπεσαν πάνω από 25 πυροβολισμοί από τον καταυλισμό