E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραπεζικός έκλεψε 2 εκατ. ευρώ από 50 καταθέτες στη Σαλαμίνα

Τεράστια απάτη

Δημοσίευση 31/12/2015 | 12:37

Τραπεζικός έκλεψε 2 εκατ. ευρώ από 50 καταθέτες στη Σαλαμίνα

Ο εν λόγω εργαζόμενος, που ήταν υπεύθυνος πελατείας ιδιωτών, εξαπάτησε τουλάχιστον 50 καταθέτες, έως ότου η δράση του αποκαλυφθεί εξαιτίας των... capital controls! Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», δεν μπορούσε πλέον να καλύπτει τα ίχνη του και να καταβάλλει τα μπόνους που είχε υποσχεθεί στα θύματά του, μέσω των μεταφορών χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων πελατών, λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Ξέπλυμα με... real estate

Από την έρευνα διαπιστώνεται ότι ο υπάλληλος ξέπλενε τα χρήματα της απάτης με... real estate, αγοράζοντας δηλαδή ακίνητα, καταστήματα και πολυτελή οχήματα, η συνολική αξία των οποίων φθάνει το 1.700.000 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη πελατών της τράπεζας, κυρίως των ηλικιωμένων, που τον είχαν σαν θεό τους, και του είχαν εμπιστευτεί τη διαχείριση των χρημάτων των τραπεζικών τους λογαριασμών. Κάποιοι είχαν φθάσει στο σημείο να του έχουν δώσει ακόμη και τις κάρτες αναλήψεώς τους, μαζί με τον κωδικό ασφαλείας PIN.

Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε από την ίδια την τράπεζα, τον Νοέμβριο του 2015, όταν ο διευθυντής της τράπεζας έγινε αυτόπτης μάρτυρας της έντονης διαμαρτυρίας ενός πολίτη προς τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Ο διευθυντής άκουσε τον πελάτη να λέει στον υπάλληλο γιατί δεν του είχε βάλει στον λογαριασμό του τα μπόνους που του είχε υποσχεθεί. Ο υπάλληλος επιχείρησε να κουκουλώσει τη φασαρία, αναφέροντας ότι το συγκεκριμένο καταθετικό πρόγραμμα επέφερε κέρδη στον πελάτη.

Ο διευθυντής όμως διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός του καταθέτη δεν ήταν προνομιακός και δεν θα μπορούσε να είχε οικονομικά οφέλη του ύψους που επικαλούνταν ο πελάτης.

Ουσιαστικά, ο υπάλληλος προέβαινε σε μία ιδιότυπη... πυραμίδα, μεταφέροντας χρήματα από λογαριασμούς που διαχειριζόταν παράνομα και εν αγνοία των καταθετών, σε άλλους, προφασιζόμενος κέρδη των... επενδύσεων που είχε κάνει. Ο περιορισμός όμως του ύψους του ποσού των αναλήψεων και μεταφοράς χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό εξαιτίας των capital controls, κατέστησαν... αφερέγγυο τον υπάλληλο, ο οποίος αδυνατούσε να εμφανίζει τα δήθεν κέρδη στους λογαριασμούς των θυμάτων του, που άρχιζαν να διαμαρτύρονται και να εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους.

Από την έρευνα της τράπεζας διαπιστώθηκε ότι ο απατεώνας υπάλληλος προέβαινε σε εξαγορά προϊόντων εν αγνοία των πελατών, αφαίρεσε τα υπόλοιπα ανενεργών λογαριασμών, επένδυε σε καταθετικά προγράμματα, και πάλι εν αγνοία των δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών, και μετέφερε χρήματα από λογαριασμό σε λογαριασμό, σαν ένα ρολόι, προκειμένου να ξεγελά με δήθεν κέρδη τα θύματά του. Η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων, αλλά και το ακριβές ύψος των χρημάτων που έχει οικειοποιηθεί, συνεχίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μήνυμα της Lufthansa στην ΕΛΑΣ για την 16χρονη Λόρα: «Ταξίδεψε μόνη της για την Γερμανία, δεν έχουμε άλλες πληροφορίες»

Ελλάδα 04.02.2026
Οι Αρχές ρώτησαν πέντε φορές την αεροπορική εταιρεία, πριν απαντήσει εν τέλει για τη τύχη της ανήλικης που έχει εξαφανιστεί από τη Πάτρα

Χορεύτρια κατήγγειλε ότι εξαναγκάστηκε σε τρίο με Επστάιν και πρίγκιπα Αντριου

Κόσμος 04.02.2026
«Υπήρχαν και άλλες κοπέλες, προκλητικά ντυμένες, με την ηλικία τους να φαίνεται ακόμη και 14 ετών»

Ιταλία: Σκότωσε την αδελφή του γιατί άκουγε δυνατά μουσική

Κόσμος 04.02.2026
Την άφησε έξω από το νοσοκομείο και εξαφανίστηκε

Συλλαμβάνεται ο Μαροκινός από το ναυάγιο της Χίου, τον αναγνώρισαν ως διακινητή των μεταναστών

Ελλάδα 04.02.2026
Οι μετανάστες που μετέφερε είναι Αφγανοί - Εντολή για τη σύλληψη του Μαροκινού από τον εισαγγελέα του νησιού

Οι Ρώσοι ζώνουν Αφρικανούς με νάρκες και τους στέλνουν στο μέτωπο

Κόσμος 04.02.2026
Αφού τους εξαπάτησαν με υποσχέσεις για δουλειά - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Τι είπε ο Παύλος Ντε Γκρες για το πολιτικό του μέλλον

Πολιτική 04.02.2026
Διαψεύδονται από το γραφείο της πρώην βασιλικής οικογένειας τα σενάρια που διακινούνται

Θεσσαλονίκη: «Καρατομήθηκε» η ηγεσία του ΟΣΕΘ λόγω των καμένων λεωφορείων

Ελλάδα 04.02.2026
Η απόφαση της καρατόμησής τους ελήφθη από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, και ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες του πρωθυπουργού για μηδενική ανοχή σε επιτελικά σφάλματα ή αδυναμίες

ΠΑΟΚ: Επαναπατρίστηκε και ο τρίτος Έλληνας τραυματίας του πολύνεκρου τροχαίου

Αθλητικά Νέα 04.02.2026
Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη από την Τιμισοάρα με αεροσκάφος των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

Οικογενειακή τραγωδία στη Νάπολη: 22χρονη κοπέλα μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον αδελφό της

Κόσμος 04.02.2026
Η δολοφονία μίας 22χρονης κοπέλας από τον αδελφό της συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Νάπολης και όχι μόνο