E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραπεζικός έκλεψε 2 εκατ. ευρώ από 50 καταθέτες στη Σαλαμίνα

Τεράστια απάτη

Δημοσίευση 31/12/2015 | 12:37

Τραπεζικός έκλεψε 2 εκατ. ευρώ από 50 καταθέτες στη Σαλαμίνα

Ο εν λόγω εργαζόμενος, που ήταν υπεύθυνος πελατείας ιδιωτών, εξαπάτησε τουλάχιστον 50 καταθέτες, έως ότου η δράση του αποκαλυφθεί εξαιτίας των... capital controls! Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», δεν μπορούσε πλέον να καλύπτει τα ίχνη του και να καταβάλλει τα μπόνους που είχε υποσχεθεί στα θύματά του, μέσω των μεταφορών χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων πελατών, λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Ξέπλυμα με... real estate

Από την έρευνα διαπιστώνεται ότι ο υπάλληλος ξέπλενε τα χρήματα της απάτης με... real estate, αγοράζοντας δηλαδή ακίνητα, καταστήματα και πολυτελή οχήματα, η συνολική αξία των οποίων φθάνει το 1.700.000 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη πελατών της τράπεζας, κυρίως των ηλικιωμένων, που τον είχαν σαν θεό τους, και του είχαν εμπιστευτεί τη διαχείριση των χρημάτων των τραπεζικών τους λογαριασμών. Κάποιοι είχαν φθάσει στο σημείο να του έχουν δώσει ακόμη και τις κάρτες αναλήψεώς τους, μαζί με τον κωδικό ασφαλείας PIN.

Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε από την ίδια την τράπεζα, τον Νοέμβριο του 2015, όταν ο διευθυντής της τράπεζας έγινε αυτόπτης μάρτυρας της έντονης διαμαρτυρίας ενός πολίτη προς τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Ο διευθυντής άκουσε τον πελάτη να λέει στον υπάλληλο γιατί δεν του είχε βάλει στον λογαριασμό του τα μπόνους που του είχε υποσχεθεί. Ο υπάλληλος επιχείρησε να κουκουλώσει τη φασαρία, αναφέροντας ότι το συγκεκριμένο καταθετικό πρόγραμμα επέφερε κέρδη στον πελάτη.

Ο διευθυντής όμως διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός του καταθέτη δεν ήταν προνομιακός και δεν θα μπορούσε να είχε οικονομικά οφέλη του ύψους που επικαλούνταν ο πελάτης.

Ουσιαστικά, ο υπάλληλος προέβαινε σε μία ιδιότυπη... πυραμίδα, μεταφέροντας χρήματα από λογαριασμούς που διαχειριζόταν παράνομα και εν αγνοία των καταθετών, σε άλλους, προφασιζόμενος κέρδη των... επενδύσεων που είχε κάνει. Ο περιορισμός όμως του ύψους του ποσού των αναλήψεων και μεταφοράς χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό εξαιτίας των capital controls, κατέστησαν... αφερέγγυο τον υπάλληλο, ο οποίος αδυνατούσε να εμφανίζει τα δήθεν κέρδη στους λογαριασμούς των θυμάτων του, που άρχιζαν να διαμαρτύρονται και να εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους.

Από την έρευνα της τράπεζας διαπιστώθηκε ότι ο απατεώνας υπάλληλος προέβαινε σε εξαγορά προϊόντων εν αγνοία των πελατών, αφαίρεσε τα υπόλοιπα ανενεργών λογαριασμών, επένδυε σε καταθετικά προγράμματα, και πάλι εν αγνοία των δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών, και μετέφερε χρήματα από λογαριασμό σε λογαριασμό, σαν ένα ρολόι, προκειμένου να ξεγελά με δήθεν κέρδη τα θύματά του. Η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων, αλλά και το ακριβές ύψος των χρημάτων που έχει οικειοποιηθεί, συνεχίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάτι: Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα ‑ 8 χρόνια από την εθνική τραγωδία

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Συγγενείς, επιζώντες και εκπρόσωποι της Πολιτείας απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς της καταστροφικής πυρκαγιάς

Λάρισα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο άνδρας με εγκαύματα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Λάρισας

Σταύρος Γεωργίου: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του καθ` ομολογίαν δολοφόνου του

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Οδηγήθηκε σε ανακριτή και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα

Ηράκλειο Κρήτης: Νεκρή βρέθηκε 55χρονη μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής

Τραμπ: «Εξετάζω μαζική επίθεση κατά του Ιράν – Είμαι έτοιμος να ξαναρχίσω τον πόλεμο»

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρινίζουν ότι δεν έχουν εκδοθεί νέες εντολές προς τις ένοπλες δυνάμεις και δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα

Νεκρή γυναίκα στην Ανω Σύρο – Βρέθηκε μαχαιρωμένη

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο που φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση έχει τεθεί υπό κράτηση

Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Χανιά ‑ Με σοβαρά εγκαύματα ο ιδιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργαστήριο που δραστηριοποιείται στην επισκευή πολυεστερικών σκαφών

Χειροπέδες σε 64χρονη γιαγιά: Έκλεβε λίρες και κοσμήματα από τον εγγονό της

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Γιαγιά στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη επειδή φέρεται να έκλεψε χρυσές λίρες και κοσμήματα από τον 31χρονο εγγονό της.

Ζάκυνθος: Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος ασθενής με ύποπτα σύμπτωμα λεπτοσπείρωσης

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Εστάλησαν δείγματα στο ΑΧΕΠΑ για εργαστηριακή επιβεβαίωση

Στη Θεσσαλονίκη ο Τολιόπουλος για να υπογράψει στον Αρη, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Φωτογραφήθηκε με φίλους της ομάδας στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλλά δεν έκανε καμία δήλωση, καθώς πρέπει να ανακοινωθεί από την ΚΑΕ

Ρεκόρ πτωχεύσεων και μαζικές απολύσεις: Ανησυχητικά σήματα για την οικονομία της Γερμανίας

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Χρόνια αστάθειας για τη γερμανική οικονομία - η προβλεπόμενη ανάκαμψη για φέτος αναμένεται να φέρει μόλις μικρή ανάπτυξη