E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον Καμμένο για το σχέδιο στράτευσης των γυναικών

Μετά το σχέδιο «στρατικοποίησης» από τους ΑΝΕΛ

Δημοσίευση 28/12/2015 | 17:43

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον Καμμένο για το σχέδιο στράτευσης των γυναικών

Αρρυθμίες διαφαίνονται στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά το σχέδιο Καμμένου που είδε το φως της δημοσιότητας για τη στράτευση των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια.

Το Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι επέλεξε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, αποστασιοποιείται εμφανώς, καθώς δια στόματος του υπουργού Παιδείας, τονίζει πως δεν πρόκειται για θέση της κυβέρνησης.

Ν. Φίλης: Καμία σκέψη για στρατιωτικά λύκεια

«Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στη κυβέρνηση για το θέμα αυτό ούτε κάποια συζήτηση» απάντησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, για τα στρατιωτικά λύκεια.

Φάμελλος: Οι απόψεις Καμμένου δεν υπάρχουν στην κυβερνητική ατζέντα

Σαφείς αποστάσεις πήρες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Μιλώντας στον Βήμα FM, είπε πως πρόκειται για «απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς αν «καίγεται» η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είπε χαρακτηριστικά: «Αν ήμασταν απολύτως σύμφωνοι σε όλα, θα ήμασταν και στο ίδιο κόμμα». Εξήγησε πως κατατέθηκε νομοσχέδιο, που είναι τώρα στη Βουλή και περιλαμβάνει σύστημα μοριοδότησης των οπλιτών, τονίζοντας, ωστόσο, πως «δεν υπάρχουν τέτοιες προτάσεις» (σ.σ.: για τα στρατιωτικά λύκεια).

Αδειασμα και από ΣΥΡΙΖΑ

Σε ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα όμως προχωρά και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αρμόδια στελέχη να κάνουν λόγο για «κινήσεις επικοινωνιακού αντιπερισπασμού» εκ μέρους των ΑΝΕΛ, μετά και την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης.

Αδειασμα και από τον Ζαχαριάδη (διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ)

Με δηλώσεις του όμως στα ΠαραπολιτικάFM και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης άδειασε τον υπουργό Αμυνας. «Δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα» ξεκαθάρισε ο κ. Ζαχαριάδης. Μάλιστα τόνισε ότι «είναι προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου».
Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Αφού άδειασε τον κ.Καμμεο στη συνέχεια εξέφρασε την άποψή του υπέρ της μελλοντικής κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.

Τι σχεδιάζει ο Καμμένος

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε το «Εθνος», ο υπουργός Αμυνας ετοιμάζεται να προωθήσει σχέδιο για στράτευση γυναικών, το οποίο προβλέπει υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Επίσης, προβλέπει τη δημιουργία Στρατιωτικών Λυκείων.

Ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι «ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά "κάστρα" και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες. Θυμάστε πώς ξεσήκωσαν τον κόσμο οι φεμινίστριες στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν κατετάγησαν οι πρώτες γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις; Σήμερα πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες. Ήρθε η ώρα λοιπόν, μετά από 30 χρόνια, να κάνουμε και το επόμενο βήμα. Να θεσπίσουμε προαιρετική στράτευση των γυναικών».

Παράλληλα, ο υπουργός είναι απόλυτος για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών πριν από την πρόσληψή τους στα Σώματα Ασφαλείας. «Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ως απλοί κληρωτοί, όπως οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις Ενοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές κι όχι γραφειοκράτες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πάνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελλάδα – Ρουμανία 91‑64: Περίπατος στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα 27.11.2025
Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες

20χρονος μπασκετμπολίστας πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τον τραυματισμό του σε κολεγιακό αγώνα

Αθλητικά Νέα 27.11.2025
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπέστη κάποιας μορφής κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική

Ελλάδα 27.11.2025
Η ΡΑΑΕΥ εισηγήθηκε θετικά την κήρυξη καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για την Αττική και το Μεγανήσι Λευκάδας

Στους 83 οι νεκροί από τη φωτιά στους ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ

Κόσμος 27.11.2025
Τουλάχιστον 250 οι αγνοούμενοι

Euroleague: Οριστική απόφαση για άμεση επιστροφή των αγώνων στο Ισραήλ

Αθλητικά Νέα 27.11.2025
Τέλος η εξορία για Μακάμπι και Χάποελ

Κεραμεικός: Ανδρας έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο

Ελλάδα 27.11.2025
Διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό»

Απογραφή ανελκυστήρων: Ζητούν δίμηνη παράταση ‑ Ο λόγος

Ελλάδα 27.11.2025
Αίτημα δίμηνης παράτασης της προθεσμίας απογραφής των ανελκυστήρων από την ΠΟΜΙΔΑ

Nεκρός στα 30 του από challenge υπερφαγίας fitness coach ‑ Έτρωγε 10.000 θερμίδες την ημέρα

Κόσμος 27.11.2025
Ο 30χρονος γυμναστής από τη Ρωσία έτρωγε καθημερινά μισή τούρτα, ζυμαρικά με μαγιονέζα, ένα μπέργκερ και δύο μικρές πίτσες

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής ‑ Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Ελλάδα 27.11.2025
Οδηγίες προς όλους τους υποψηφίους που θέλουν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δύο γιγάντια καλαμάρια εμφανίστηκαν στη Μύκονο – Ντόπιος βούτηξε και τα έπιασε με τα χέρια

Ελλάδα 27.11.2025
Τα μαλάκια, μήκους περίπου ενός μέτρου το καθένα, κατέληξαν σε γνωστό εστιατόριο του νησιού