E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον Καμμένο για το σχέδιο στράτευσης των γυναικών

Μετά το σχέδιο «στρατικοποίησης» από τους ΑΝΕΛ

Δημοσίευση 28/12/2015 | 17:43

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον Καμμένο για το σχέδιο στράτευσης των γυναικών

Αρρυθμίες διαφαίνονται στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά το σχέδιο Καμμένου που είδε το φως της δημοσιότητας για τη στράτευση των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια.

Το Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι επέλεξε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, αποστασιοποιείται εμφανώς, καθώς δια στόματος του υπουργού Παιδείας, τονίζει πως δεν πρόκειται για θέση της κυβέρνησης.

Ν. Φίλης: Καμία σκέψη για στρατιωτικά λύκεια

«Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στη κυβέρνηση για το θέμα αυτό ούτε κάποια συζήτηση» απάντησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, για τα στρατιωτικά λύκεια.

Φάμελλος: Οι απόψεις Καμμένου δεν υπάρχουν στην κυβερνητική ατζέντα

Σαφείς αποστάσεις πήρες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Μιλώντας στον Βήμα FM, είπε πως πρόκειται για «απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς αν «καίγεται» η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είπε χαρακτηριστικά: «Αν ήμασταν απολύτως σύμφωνοι σε όλα, θα ήμασταν και στο ίδιο κόμμα». Εξήγησε πως κατατέθηκε νομοσχέδιο, που είναι τώρα στη Βουλή και περιλαμβάνει σύστημα μοριοδότησης των οπλιτών, τονίζοντας, ωστόσο, πως «δεν υπάρχουν τέτοιες προτάσεις» (σ.σ.: για τα στρατιωτικά λύκεια).

Αδειασμα και από ΣΥΡΙΖΑ

Σε ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα όμως προχωρά και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αρμόδια στελέχη να κάνουν λόγο για «κινήσεις επικοινωνιακού αντιπερισπασμού» εκ μέρους των ΑΝΕΛ, μετά και την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης.

Αδειασμα και από τον Ζαχαριάδη (διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ)

Με δηλώσεις του όμως στα ΠαραπολιτικάFM και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης άδειασε τον υπουργό Αμυνας. «Δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα» ξεκαθάρισε ο κ. Ζαχαριάδης. Μάλιστα τόνισε ότι «είναι προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου».
Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Αφού άδειασε τον κ.Καμμεο στη συνέχεια εξέφρασε την άποψή του υπέρ της μελλοντικής κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.

Τι σχεδιάζει ο Καμμένος

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε το «Εθνος», ο υπουργός Αμυνας ετοιμάζεται να προωθήσει σχέδιο για στράτευση γυναικών, το οποίο προβλέπει υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Επίσης, προβλέπει τη δημιουργία Στρατιωτικών Λυκείων.

Ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι «ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά "κάστρα" και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες. Θυμάστε πώς ξεσήκωσαν τον κόσμο οι φεμινίστριες στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν κατετάγησαν οι πρώτες γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις; Σήμερα πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες. Ήρθε η ώρα λοιπόν, μετά από 30 χρόνια, να κάνουμε και το επόμενο βήμα. Να θεσπίσουμε προαιρετική στράτευση των γυναικών».

Παράλληλα, ο υπουργός είναι απόλυτος για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών πριν από την πρόσληψή τους στα Σώματα Ασφαλείας. «Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ως απλοί κληρωτοί, όπως οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις Ενοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές κι όχι γραφειοκράτες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πάνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αυλαία», έγραψε η μητέρα του σε ανάρτησή της στο Facebook - Η απώλειά του βύθισε στην θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο ‑ Έχει παραιτηθεί, το νησί δεν θα μείνει ακάλυπτο, λέει ο Γεωργιάδης

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι η σύλληψη του ιατρού δεν έχει «καμμία σχέση ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης»

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα