E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

31χρονη τραυματίας του Μπατακλάν ξύπνησε από το κώμα

Τι θυμάται από την επίθεση

Δημοσίευση 28/12/2015 | 16:52

31χρονη τραυματίας του Μπατακλάν ξύπνησε από το κώμα

Εμεινε επί δύο εβδομάδες σε κώμα, υποβλήθηκε σε 10 χειρουργικές επεμβάσεις, της έκοψαν δυο δάκτυλα, της έκαναν τραχειοτομή για να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή και μόλις λίγες ημέρες πριν, έναν μήνα σχεδόν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, άρχισε και πάλι να επικοινωνεί με τους γύρω της.

Ο λόγος για την 31χρονη Λάουρα Κρουά, η οποία τη μοιραία νύχτα βρισκόταν και εκείνη στο Μπατακλάν, στη συναυλία των Eagles of Death Metal. Δέχθηκε 10 σφαίρες, κυρίως στον κορμό της, με μία να περνά ξυστά από την καρδιά της.

Εκτοτε νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπως και 351 ακόμη άτομα τα οποία προσπαθούν να ξεπεράσουν τα σωματικά και ψυχικά τραύματά τους από την πολλαπλή επίθεση των τζιχαντιστών στις 13 Νοεμβρίου.

Στις 10 Δεκεμβρίου η 31χρονη -τραγουδίστρια στο επάγγελμα- άρχισε να επικοινωνεί ξανά με τους γύρω της, αρχικά κουνώντας τα μάτια της και πριν από λίγες ημέρες αρχίζοντας να προφέρει κάποιες λέξεις.

«Το πρώτο πράγμα που ήθελε να μάθει ήταν τι συνέβη», είπε ο αδελφός της Σεμπαστιάν Κρουά μιλώντας στη Sunday Times. «Εχει φοβερούς εφιάλτες. Ήξερε ότι πολλοί άνθρωποι είχαν σκοτωθεί. Εχει πολλά ερωτήματα. Θυμάται ακόμη ότι οι δράστες φώναζαν ''Allahu Akbar''», συμπλήρωσε.

Η οικογένεια της Λάουρα ελπίζει ότι θα μπορέσει ξανά να ανέβει στη σκηνή, ωστόσο ίσως χρειαστεί να μείνει στο νοσοκομείο έως και για έναν χρόνο ακόμη...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.