E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Τεχεράνη «αλλάζει πρόσωπο» και γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Οι 150.000 χριστιανοί του Ιράν γιορτάζουν και ψωνίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα

Δημοσίευση 25/12/2015 | 00:31

Η Τεχεράνη «αλλάζει πρόσωπο» και γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Το Ιράν από μια μουσουλμανική συντηρητική χώρα αρχίζει δειλά, αλλά σταθερά, να αλλάζει πρόσωπο. Μετά την ιστορική συμφωνία - ορόσημο τον περασμένο Ιούλιο με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, Βρετανία και Γερμανία) για περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης ακολούθησε η άρση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων, που είχαν βυθίσει την χώρα στην απομόνωση επί δέκα χρόνια.

Ήδη, τα δύο τελευταία χρόνια ο τουρισμός ξένων επισκεπτών στο Ιράν αυξήθηκε κατά 12% και η ζωή στην συντηρητική χώρα δείχνει να γνωρίζει πιο χαλαρούς ρυθμούς, ειδικότερα, ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.

Ο Γάλλος φωτογράφος Bernard Russo επισκέφθηκε την χώρα και αποτύπωσε με τον φακό του τις αλλαγές στους ρυθμούς της ζωής και τις προετοιμασίες που κάνουν οι κάτοικοι στην Τεχεράνη για τα Χριστούγεννα.

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο να εορτάζονται τα Χριστούγεννα στην μουσουλμανική χώρα της Μέσης Ανατολής, οι 150.000 χριστιανοί με καταγωγή από την Αρμενία, που ζουν στο Ιράν, όχι μόνο γιορτάζουν αυτές τις ημέρες, αλλά «παρασύρουν» και τους μουσουλμάνους να κάνουν το ίδιο!

Ο Russo έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες από το ταξίδι του στην Τεχεράνη τις ημέρες των Χριστουγέννων με τον τίτλο: «The Hidden Face of Iran», (Το κρυμμένο πρόσωπο του Ιράν). Στις φωτογραφίες εικονίζονται κάτοικοι της πόλης να αγοράζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια σε εμπορικά κέντρα στην Τεχεράνη, ενώ, παράλληλα, φαίνεται και ο τρόπος ζωής των νέων ανθρώπων στην χώρα, που έχει εμφανώς ξεφύγει από την συντηρητική και γεμάτη απαγορεύσεις ζωή των προηγούμενων γενεών.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο οι αλλαγές στο Ιράν σε συνδυασμό με τις υπέροχες παραλίες, την αρχιτεκτονική των κτηρίων και το καταπληκτικό φαγητό, θα συντελέσουν, ώστε η χώρα να εξελιχθεί σε top τουριστικό προορισμό για το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζάκυνθος: Πλοίο με πάνω από 670 επιβάτες προσέκρουσε ενώ έδενε στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πώς θα συνεχιστεί το ταξίδι για όσους επέβαιναν στο πλοίο

Περιστέρι: Συμπλοκή 10 ανηλίκων ‑ Δύο 15χρονοι τραυματίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επεισόδιο μεταξύ νεαρών ατόμων σημειώθηκε ανήμερα Πρωτομαγιάς, με δύο ανηλίκους να τραυματίζονται ελαφρά και την αστυνομία να αναζητά τους εμπλεκόμενους.

Μακελειό στο Σικάγο: Γυμνός κρατούμενος άρπαξε όπλο και σκότωσε ομογενή αστυνομικό σε νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το κρυμμένο όπλο κάτω από την κουβέρτα και το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του γυμνού δράστη μετά την απόδραση

Οι λύκοι που επέζησαν από την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ αναπτύσσουν κάτι μοναδικό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο αριθμός τους αυξήθηκε σημαντικά στη Ζώνη Αποκλεισμού, ενώ αναπτύσσουν γενετικά μοναδικά χαρακτηριστικά

Ηλεκτρικά πατίνια: «Κούρσες» θανάτου στις λεωφόρους ‑ Τι προβλέπει ο νόμος για τα όρια ταχύτητας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στους δρόμους με αναβάτες που αγνοούν επιδεικτικά τον ΚΟΚ – Τα ηλικιακά όρια και οι υποχρεώσεις των χρηστών

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η μητέρα του παρεμβαίνει στην προπόνηση και ο πατέρας του την απομακρύνει, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Πρόκειται για μια προπόνηση από την Μαδρίτη που αγωνιζόταν τις τελευταίες εβδομάδες και αποκλείστηκε την Παρασκευή από τον Κάσπερ Ρουντ

Σχέδιο του Ιράν για δελφίνια ‑ καμικάζι: «Οπλισμένα» με νάρκες για επιθέσεις σε αμερικανικά πλοία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τη Wall Stret Journal, οι σκληροπυρηνικοί της Τεχεράνης τάσσονται υπέρ της χρήσης των δελφινιών - καμικάζι αυτοκτονίας για να «σπάσουν» τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό

Τρεις γυναίκες επιτέθηκαν στο Εφετείο με βαριοπούλες και σφυριά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνεργών τους

«Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας»

Κόσμος Χτες
Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από Τραμπ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

Κόσμος Χτες
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα