E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Τεχεράνη «αλλάζει πρόσωπο» και γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Οι 150.000 χριστιανοί του Ιράν γιορτάζουν και ψωνίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα

Δημοσίευση 25/12/2015 | 00:31

Η Τεχεράνη «αλλάζει πρόσωπο» και γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Το Ιράν από μια μουσουλμανική συντηρητική χώρα αρχίζει δειλά, αλλά σταθερά, να αλλάζει πρόσωπο. Μετά την ιστορική συμφωνία - ορόσημο τον περασμένο Ιούλιο με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, Βρετανία και Γερμανία) για περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης ακολούθησε η άρση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων, που είχαν βυθίσει την χώρα στην απομόνωση επί δέκα χρόνια.

Ήδη, τα δύο τελευταία χρόνια ο τουρισμός ξένων επισκεπτών στο Ιράν αυξήθηκε κατά 12% και η ζωή στην συντηρητική χώρα δείχνει να γνωρίζει πιο χαλαρούς ρυθμούς, ειδικότερα, ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.

Ο Γάλλος φωτογράφος Bernard Russo επισκέφθηκε την χώρα και αποτύπωσε με τον φακό του τις αλλαγές στους ρυθμούς της ζωής και τις προετοιμασίες που κάνουν οι κάτοικοι στην Τεχεράνη για τα Χριστούγεννα.

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο να εορτάζονται τα Χριστούγεννα στην μουσουλμανική χώρα της Μέσης Ανατολής, οι 150.000 χριστιανοί με καταγωγή από την Αρμενία, που ζουν στο Ιράν, όχι μόνο γιορτάζουν αυτές τις ημέρες, αλλά «παρασύρουν» και τους μουσουλμάνους να κάνουν το ίδιο!

Ο Russo έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες από το ταξίδι του στην Τεχεράνη τις ημέρες των Χριστουγέννων με τον τίτλο: «The Hidden Face of Iran», (Το κρυμμένο πρόσωπο του Ιράν). Στις φωτογραφίες εικονίζονται κάτοικοι της πόλης να αγοράζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια σε εμπορικά κέντρα στην Τεχεράνη, ενώ, παράλληλα, φαίνεται και ο τρόπος ζωής των νέων ανθρώπων στην χώρα, που έχει εμφανώς ξεφύγει από την συντηρητική και γεμάτη απαγορεύσεις ζωή των προηγούμενων γενεών.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο οι αλλαγές στο Ιράν σε συνδυασμό με τις υπέροχες παραλίες, την αρχιτεκτονική των κτηρίων και το καταπληκτικό φαγητό, θα συντελέσουν, ώστε η χώρα να εξελιχθεί σε top τουριστικό προορισμό για το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυρκαγιά καταστρέφει κτήριο στο Μανχάταν: Πυκνό σύννεφο καπνού πάνω από τη συνοικία της Νέας Υόρκης

Κόσμος Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τελευταίο όροφο ενός εξαώροφου κτιρίου, στη συνοικία Απερ Γουέστ Σάιντ

Διορία Τραμπ στον Ζελένσκι για να απαντήσει για το σχέδιο, λένε οι FT: Πιέζει για συμφωνία ως τα Χριστούγεννα

Κόσμος Χτες
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην αμερικανική πλευρά ότι χρειάζεται χρόνο για να συμβουλευτεί τους Ευρωπαίους συμμάχους

Πληθαίνουν τα σενάρια στην Τουρκία για πόλεμο με το Ισραήλ: Πώς εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα Χτες
Όταν η Τουρκία βλέπει παντού «εχθρούς»: Η Ελλάδα και η Κύπρος ξαφνικά γίνονται YPG

Ζωγράφου: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από ξυλοδαρμό ‑ «Αρχισε να με χτυπά»

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, για πρώτες βοήθειες

Στο «μικροσκόπιο» 1.469 εφοριακοί

Ελλάδα Χτες
Η ΑΑΔΕ ερευνά περιουσίες και κινήσεις λογαριασμών

Μίνα Αρναούτη: «Έχω κάνει 17 χειρουργεία» ‑ «Ο Παντελίδης όταν βγήκε από το σπίτι ήταν μια χαρά»

Ελλάδα Χτες
Οι τίτλοι τέλους στην πολυσυζητημένη υπόθεση έμελλε να πέσουν σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη

Θλίψη στη Λάρισα: Πέθανε ξαφνικά ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Βασίλης Βάιλας

Ελλάδα Χτες
Ο Βασίλης Βάιλας μεγάλωσε πολλές γενιές μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές

Χολαργός: Τα μηνύματα του ανήλικου με την 20χρονη κοπέλα πριν το μοιραίο ραντεβού

Ελλάδα Χτες
Για να τον προσεγγίσουν οι δράστες του έστησαν μια παγίδα, χρησιμοποιώντας την 20χρονη κοπέλα ως δόλωμα.

Επίθεση Τραμπ κατά της Ευρώπης: Η ήπειρος αποσυντίθεται και οι ηγέτες της είναι αδύναμοι

Κόσμος Χτες
Σκληρή επίθεση του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη σε συνέντευξη στο Politico