E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Τεχεράνη «αλλάζει πρόσωπο» και γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Οι 150.000 χριστιανοί του Ιράν γιορτάζουν και ψωνίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα

Δημοσίευση 25/12/2015 | 00:31

Η Τεχεράνη «αλλάζει πρόσωπο» και γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Το Ιράν από μια μουσουλμανική συντηρητική χώρα αρχίζει δειλά, αλλά σταθερά, να αλλάζει πρόσωπο. Μετά την ιστορική συμφωνία - ορόσημο τον περασμένο Ιούλιο με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, Βρετανία και Γερμανία) για περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης ακολούθησε η άρση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων, που είχαν βυθίσει την χώρα στην απομόνωση επί δέκα χρόνια.

Ήδη, τα δύο τελευταία χρόνια ο τουρισμός ξένων επισκεπτών στο Ιράν αυξήθηκε κατά 12% και η ζωή στην συντηρητική χώρα δείχνει να γνωρίζει πιο χαλαρούς ρυθμούς, ειδικότερα, ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.

Ο Γάλλος φωτογράφος Bernard Russo επισκέφθηκε την χώρα και αποτύπωσε με τον φακό του τις αλλαγές στους ρυθμούς της ζωής και τις προετοιμασίες που κάνουν οι κάτοικοι στην Τεχεράνη για τα Χριστούγεννα.

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο να εορτάζονται τα Χριστούγεννα στην μουσουλμανική χώρα της Μέσης Ανατολής, οι 150.000 χριστιανοί με καταγωγή από την Αρμενία, που ζουν στο Ιράν, όχι μόνο γιορτάζουν αυτές τις ημέρες, αλλά «παρασύρουν» και τους μουσουλμάνους να κάνουν το ίδιο!

Ο Russo έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες από το ταξίδι του στην Τεχεράνη τις ημέρες των Χριστουγέννων με τον τίτλο: «The Hidden Face of Iran», (Το κρυμμένο πρόσωπο του Ιράν). Στις φωτογραφίες εικονίζονται κάτοικοι της πόλης να αγοράζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια σε εμπορικά κέντρα στην Τεχεράνη, ενώ, παράλληλα, φαίνεται και ο τρόπος ζωής των νέων ανθρώπων στην χώρα, που έχει εμφανώς ξεφύγει από την συντηρητική και γεμάτη απαγορεύσεις ζωή των προηγούμενων γενεών.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο οι αλλαγές στο Ιράν σε συνδυασμό με τις υπέροχες παραλίες, την αρχιτεκτονική των κτηρίων και το καταπληκτικό φαγητό, θα συντελέσουν, ώστε η χώρα να εξελιχθεί σε top τουριστικό προορισμό για το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Tech + Science Χτες
Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

LGBTQI+ Χτες
Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος

Πύλος: Ποινή φυλάκισης σε 25χρονο που ξυλοκόπησε κουρέα γιατί δεν του άρεσε το κούρεμα

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης της επίθεσης στην Πύλο κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Ο «εμμονικός με το σeξ» Ασαντ κοιμόταν με συζύγους αξιωματούχων, που του τις «σύστηνε» πρώην δημοσιογράφος ερωμένη του

Κόσμος Χτες
Σeξ, ίντριγκες, μυστηριώδεις θάνατοι και βιντεοπαιχνίδια, λίγο πριν την κατάρρευση του πρώην προέδρου

Τρομακτικές εικόνες στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε την ώρα του αγώνα κι υπέστη σπασμούς

Αθλητικά Νέα Χτες
«Πάγωσαν» στο θρυλικό Μαρακανά, όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Φλαμένγκο με την Σαμπάιο Κορέα, ο Αλεξάντρε της δεύτερης κατέρρευσε κι υπέστη σπασμούς

Ιωάννινα: Φωτιά σε σπίτι στη Βρυσέλλα Φιλιατών ‑ Έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές

Ελλάδα Χτες
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι εργάτες που διαμένουν στο σπίτι απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει κανείς

Υπό αστυνομική προστασία ο Ζακ Λανγκ και η σύζυγός του μετά από απειλές στα social media

Κόσμος Χτες
Οι απειλές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας με τον Τζέφρι Επστάιν

Ενοχος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Ελλάδα Χτες
Του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή στην έφεση