E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκληρή επίθεση του Μεϊμαράκη στον Κυριάκο

«Ανεπίτρεπτο να ζητά τοποθέτησή μου για την ψηφοφορία στη Βουλή καθώς γνώριζε ότι απείχα για προσωπικούς λόγους»

Δημοσίευση 24/12/2015 | 00:14

Σκληρή επίθεση του Μεϊμαράκη στον Κυριάκο

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τη στήριξη που παρέχουν στον κ. Μητσοτάκη οι Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας, ο υποψήφιος πρόεδρος δεν εμφανίστηκε ανήσυχος, αφήνοντας όμως αιχμές για τη συχνή παρουσία τους στα κανάλια: «Αυτή είναι η θέση τους και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα. Επίσης, να γνωρίζετε πως ακόμη κι αν δεν εκλεγώ, και πάλι φίλοι θα είμαστε. Δεν κάνω συναλλαγές ή άλλου τύπου συζητήσεις. Εγώ δεν έχω τον χρόνο να βρίσκομαι όπως οι κύριοι Γεωργιάδης και Μητσοτάκης 5 φορές την ημέρα στα κανάλια».

Απαντώντας στις κατηγορίες που του απηύθυνε ο αντίπαλός του για την προεδρία της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, αλλά και για το γεγονός ότι απείχε από τη χτεσινή ψηφοφορία στη βουλή, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Θεωρώ προσβλητικό το γεγονός πως ακούγεται από την πλευρά Μητσοτάκη πως ο κύριος Μεϊμαράκης δεν έχει πρόταση. Πρόταση υπάρχει και την έχω αναλύσει από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δεύτερο είναι πως κάποιοι μιλούν για την οργάνωση του κόμματος, ενώ είναι γνωστό πως προσωπικά από τα κομματικά απείχα από το 2009, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος και το 2015 υπήρξε εκπρόσωπος του κόμματος, σήμερα λέει πως δεν του αρέσει η οργάνωση που υπηρέτησε. Επίσης, θεωρώ ανεπίτρεπτο το γεγονός πως ενώ ήξερε ο κύριος Μητσοτάκης πως είχα προσωπικούς λόγους εχθές που δεν μου επέτρεψαν να είμαι στη Βουλή και γνωρίζει τις θέσεις μου για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο εδώ και καιρό όλος ο κόσμος γνωρίζει πως θα ψήφιζα, βγήκε σήμερα να ζητήσει με τρόπο άκομψο επίσημη τοποθέτησή μου. Μου κάνει, δηλαδή, μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας;».

Αναφορικά με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποψηφίους, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε: «Το επίπεδο διαλόγου και το ήθος θα το προσδιορίσει ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά θα απαντώ σε όλα όσα με αφορούν και σε όσα προκαλούμαι. Αν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος, πιστεύω πως θα με στήριζε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η ανανέωση δεν είναι ίδιον μόνο των νέων ηλικιακά. Είναι ένα ρατσιστικό πολιτικό δίλημμα, στο οποίο προσωπικά δεν μετέχω. Βάλαμε και τον κύριο Παπαμιμίκο, που είναι κάτω των 40. Πέτυχε;».

«Είμαι ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού. Μπράβο του και προς τιμήν του. Δεν μπορεί να μιλάει για βαρονίες», σημείωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά λόγω του ονόματός του, «επειδή λέγεται Μητσοτάκης. Θα εξελέγετο αν δεν λεγόταν Μητσοτάκης; Όχι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γκιώνης

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας νοσηλεύεται με επιπλοκές λόγω χρόνιας νόσου

Κασιδιάρης: Επιστρέφω δυναμικά με νέο κόμμα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
«Πρώτες εικόνες από την παρουσίαση του βιβλίου μου ""Μαύρη Βίβλος του Πολιτικού Συστήματος"". Χιλιάδες Έλληνες έδωσαν δυναμικό παρόν»

Κρήτη: Βίντεο από το τροχαίο στο οποίο οδηγούσε ο Νικήτας και σκοτώθηκε ο γιος του δολοφόνου

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Στο βίντεο, έχει καταγραφεί η τρελή κούρσα του λευκού οχήματος, το οποίο οδηγούσε ο σχεδόν συνομήλικός του τότε, Νικήτας Γεμιστός, και καρφώθηκε στην κολόνα ηλεκτροφωτισμού στην παραλιακή λεωφόρου του Ηρακλείου

Αριζόνα: 40χρονη δρομέας πέθανε αφού κατέρρευσε κατά την διάρκεια υπερμαραθωνίου 402 χιλιομέτρων

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Όλα έγιναν λίγο έξω από την πόλη Πρέσκοτ της Αριζόνα κατά την διάρκεια του υπερμαραθωνίου Cocodona 250

Αυτιά... ξωτικού: Η πιο περιζήτητη αισθητική επέμβαση αυτή τη στιγμή στην Ασία

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Η ζήτηση για ενέσεις και άλλα μέτρα για την τεχνητή βελτίωση των αυτιών αυξάνεται ραγδαία στην Ασία, όπου ένα πλατύ πρόσωπο είναι κάτι που πρέπει να κρυφτεί

Θρίλερ στο Μεσολόγγι: Ανδρας βρέθηκε νεκρός με καραμπίνα δίπλα του

Ελλάδα 07.05.2026
Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες

Σοκ στο Ρέθυμνο: 29χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος ‑ Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ελλάδα 07.05.2026
Ο 29χρονος άνδρας φέρει πολλαπλά κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματός του με την κατάστασή του να κρινεται ιδιαίτερα σοβαρή

«Ήρθατε τώρα που τον σκότωσαν»: Ξέσπασμα οργής κατά αστυνομικών από συγγενείς του Νικήτα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Μέλη της οικογένεια του 21χρονο Νικήτα ξέσπασαν και ζήτησαν από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν από τον χώρο της κηδείας

Ασπρόπυργος: Διασωληνώθηκε ο 12χρονος και διακομίζεται από το Θριάσιο στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Το παιδί φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή

Πανελλήνιες 2026 alert: Οι περιπτώσεις που οδηγούν σε μηδενισμό γραπτού

Ελλάδα 07.05.2026
Η κατοχή κινητού, ακόμα και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης είναι επαρκής λόγος για μηδενισμό του γραπτού

Νέα έρευνα σοκ της EFSA: Νευροτοξικά υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε ευρωπαϊκά τρόφιμα

Κόσμος 07.05.2026
Υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε τρόφιμα: Τι διαπίστωσε η τελευταία έκθεση της EFSA στα προϊόντα της ΕΕ

Θεσσαλονίκη: Eίχαν φτιάξει ναρκω‑δίκτυο μέσω social media και QR codes

Ελλάδα 07.05.2026
Συναλλαγές με ηλεκτρονικές πληρωμές και κρυπτονομίσματα - Τι βρέθηκε στην κατοχή τους