E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκληρή επίθεση του Μεϊμαράκη στον Κυριάκο

«Ανεπίτρεπτο να ζητά τοποθέτησή μου για την ψηφοφορία στη Βουλή καθώς γνώριζε ότι απείχα για προσωπικούς λόγους»

Δημοσίευση 24/12/2015 | 00:14

Σκληρή επίθεση του Μεϊμαράκη στον Κυριάκο

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τη στήριξη που παρέχουν στον κ. Μητσοτάκη οι Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας, ο υποψήφιος πρόεδρος δεν εμφανίστηκε ανήσυχος, αφήνοντας όμως αιχμές για τη συχνή παρουσία τους στα κανάλια: «Αυτή είναι η θέση τους και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα. Επίσης, να γνωρίζετε πως ακόμη κι αν δεν εκλεγώ, και πάλι φίλοι θα είμαστε. Δεν κάνω συναλλαγές ή άλλου τύπου συζητήσεις. Εγώ δεν έχω τον χρόνο να βρίσκομαι όπως οι κύριοι Γεωργιάδης και Μητσοτάκης 5 φορές την ημέρα στα κανάλια».

Απαντώντας στις κατηγορίες που του απηύθυνε ο αντίπαλός του για την προεδρία της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, αλλά και για το γεγονός ότι απείχε από τη χτεσινή ψηφοφορία στη βουλή, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Θεωρώ προσβλητικό το γεγονός πως ακούγεται από την πλευρά Μητσοτάκη πως ο κύριος Μεϊμαράκης δεν έχει πρόταση. Πρόταση υπάρχει και την έχω αναλύσει από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δεύτερο είναι πως κάποιοι μιλούν για την οργάνωση του κόμματος, ενώ είναι γνωστό πως προσωπικά από τα κομματικά απείχα από το 2009, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος και το 2015 υπήρξε εκπρόσωπος του κόμματος, σήμερα λέει πως δεν του αρέσει η οργάνωση που υπηρέτησε. Επίσης, θεωρώ ανεπίτρεπτο το γεγονός πως ενώ ήξερε ο κύριος Μητσοτάκης πως είχα προσωπικούς λόγους εχθές που δεν μου επέτρεψαν να είμαι στη Βουλή και γνωρίζει τις θέσεις μου για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο εδώ και καιρό όλος ο κόσμος γνωρίζει πως θα ψήφιζα, βγήκε σήμερα να ζητήσει με τρόπο άκομψο επίσημη τοποθέτησή μου. Μου κάνει, δηλαδή, μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας;».

Αναφορικά με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποψηφίους, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε: «Το επίπεδο διαλόγου και το ήθος θα το προσδιορίσει ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά θα απαντώ σε όλα όσα με αφορούν και σε όσα προκαλούμαι. Αν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος, πιστεύω πως θα με στήριζε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η ανανέωση δεν είναι ίδιον μόνο των νέων ηλικιακά. Είναι ένα ρατσιστικό πολιτικό δίλημμα, στο οποίο προσωπικά δεν μετέχω. Βάλαμε και τον κύριο Παπαμιμίκο, που είναι κάτω των 40. Πέτυχε;».

«Είμαι ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού. Μπράβο του και προς τιμήν του. Δεν μπορεί να μιλάει για βαρονίες», σημείωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά λόγω του ονόματός του, «επειδή λέγεται Μητσοτάκης. Θα εξελέγετο αν δεν λεγόταν Μητσοτάκης; Όχι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μασκ στο Νταβός: «Σύντομα τα ρομπότ θα υπερτερούν αριθμητικά των ανθρώπων» ‑ Το «καρφί» για Τραμπ

Κόσμος Χτες
Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Έλον Μασκ στο Νταβός

ΠΑΟΚ – Μπέτις 2‑0: Προκρίθηκε με γκολάρα και με μπαλάρα!

Αθλητικά Νέα Χτες
Tην τελευταία αγωνιστική στη Λιόν... ρέστα 8άδας!

Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι και τα σκυλιά τους από διαρροή υγραερίου

Ελλάδα Χτες
Ένας άνδρας και μια γυναίκα εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους

Καθίζηση οδοστρώματος στον Πειραιά: Διεκόπη η κυκλοφορία

Ελλάδα Χτες
Επισημαίνεται ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις εναλλακτικές διαδρομές που έχουν οριστεί για να αποφύγουν την περιοχή αυτή

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ οδηγούσε και άφησε την τελευταία του πνοή

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για 68χρονο άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός πλησίον του αυτοκινήτου του

Έπεσε το X – Δεν φορτώνει η πλατφόρμα σε εκατομμύρια χρήστες

Tech + Science Χτες
Πρόβλημα λειτουργίας του Twitter (νυν X) στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο

Ισπανία: Βρέθηκαν ακόμη δύο σοροί ‑ Στους 45 οι νεκροί

Κόσμος Χτες
«Θεωρητικά, πρόκειται για τους δύο νεκρούς που δεν είχαν βρεθεί ακόμη», εξήγησε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Ο Μπάρον μου έσωσε τη ζωή»: Ο γιος του Τραμπ είδε έναν αθλητή πολεμικών τεχνών να χτυπά γυναίκα και σήμανε συναγερμό

Κόσμος Χτες
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου επικοινώνησε με τις βρετανικές αρχές

Παράσυρση ηλικιωμένης στη Γλυφάδα: Σπαρακτικό κλάμα παιδιού ‑ «Πού πάει η μαμά;»

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγω μέτρα από το σημείο που έχασε τη ζωή της η 56χρονη

Τουρκία: Νοσοκόμα κακοποίησε βρέφος που βρισκόταν σε θερμοκοιτίδα και το άφησε ανάπηρο

Κόσμος Χτες
Η νοσοκόμα χτυπούσε το μωρό στο κεφάλι άρχισε να κλαίει και στη συνέχεια σφίγγει το πόδι του και το τραβάει προς το μέρος της

«Τα ‘χωσε» ο Ζελένσκι στην Ευρώπη από το Νταβός: Ζούμε μια ατελείωτη «Μέρα της Μαρμότας»

Κόσμος Χτες
«Ένας χρόνος πέρασε και τίποτα δεν έχει αλλάξει» - «Αν ο Πούτιν αποφασίσει να καταλάβει τη Λιθουανία ή να πλήξει την Πολωνία, ποιος θα απαντήσει;» διερωτήθηκε