E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκληρή επίθεση του Μεϊμαράκη στον Κυριάκο

«Ανεπίτρεπτο να ζητά τοποθέτησή μου για την ψηφοφορία στη Βουλή καθώς γνώριζε ότι απείχα για προσωπικούς λόγους»

Δημοσίευση 24/12/2015 | 00:14

Σκληρή επίθεση του Μεϊμαράκη στον Κυριάκο

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τη στήριξη που παρέχουν στον κ. Μητσοτάκη οι Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας, ο υποψήφιος πρόεδρος δεν εμφανίστηκε ανήσυχος, αφήνοντας όμως αιχμές για τη συχνή παρουσία τους στα κανάλια: «Αυτή είναι η θέση τους και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα. Επίσης, να γνωρίζετε πως ακόμη κι αν δεν εκλεγώ, και πάλι φίλοι θα είμαστε. Δεν κάνω συναλλαγές ή άλλου τύπου συζητήσεις. Εγώ δεν έχω τον χρόνο να βρίσκομαι όπως οι κύριοι Γεωργιάδης και Μητσοτάκης 5 φορές την ημέρα στα κανάλια».

Απαντώντας στις κατηγορίες που του απηύθυνε ο αντίπαλός του για την προεδρία της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, αλλά και για το γεγονός ότι απείχε από τη χτεσινή ψηφοφορία στη βουλή, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Θεωρώ προσβλητικό το γεγονός πως ακούγεται από την πλευρά Μητσοτάκη πως ο κύριος Μεϊμαράκης δεν έχει πρόταση. Πρόταση υπάρχει και την έχω αναλύσει από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δεύτερο είναι πως κάποιοι μιλούν για την οργάνωση του κόμματος, ενώ είναι γνωστό πως προσωπικά από τα κομματικά απείχα από το 2009, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος και το 2015 υπήρξε εκπρόσωπος του κόμματος, σήμερα λέει πως δεν του αρέσει η οργάνωση που υπηρέτησε. Επίσης, θεωρώ ανεπίτρεπτο το γεγονός πως ενώ ήξερε ο κύριος Μητσοτάκης πως είχα προσωπικούς λόγους εχθές που δεν μου επέτρεψαν να είμαι στη Βουλή και γνωρίζει τις θέσεις μου για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο εδώ και καιρό όλος ο κόσμος γνωρίζει πως θα ψήφιζα, βγήκε σήμερα να ζητήσει με τρόπο άκομψο επίσημη τοποθέτησή μου. Μου κάνει, δηλαδή, μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας;».

Αναφορικά με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποψηφίους, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε: «Το επίπεδο διαλόγου και το ήθος θα το προσδιορίσει ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά θα απαντώ σε όλα όσα με αφορούν και σε όσα προκαλούμαι. Αν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος, πιστεύω πως θα με στήριζε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η ανανέωση δεν είναι ίδιον μόνο των νέων ηλικιακά. Είναι ένα ρατσιστικό πολιτικό δίλημμα, στο οποίο προσωπικά δεν μετέχω. Βάλαμε και τον κύριο Παπαμιμίκο, που είναι κάτω των 40. Πέτυχε;».

«Είμαι ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού. Μπράβο του και προς τιμήν του. Δεν μπορεί να μιλάει για βαρονίες», σημείωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά λόγω του ονόματός του, «επειδή λέγεται Μητσοτάκης. Θα εξελέγετο αν δεν λεγόταν Μητσοτάκης; Όχι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Afrika Bambaataa ‑ Ήταν πρωτοπόρος του hip hop

Κόσμος 10.04.2026
Ο εμβληματικός μουσικός έδινε μάχη με τον καρκίνο

«Αποζημιώσεις για το αίμα που χύθηκε» απαιτεί ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ από ΗΠΑ και Ισραήλ

Κόσμος 10.04.2026
Κατηγορεί τις δύο χώρες ως «εγκληματίες» που θα πληρώσουν

«Κλείδωσε»: Αυτός θα είναι ο καιρός του Πάσχα ‑ Πού θα βρέχει

Καιρός 10.04.2026
Επιτάφιος χωρίς βροχές και Ανάσταση με μπουφάν

«Έπρεπε να μας πληρώνετε καλύτερα»: Έξαλλος υπάλληλος στην Καλιφόρνια έβαλε φωτιά σε αποθήκη

Κόσμος 10.04.2026
Βίντεο στα social media δείχνει τη στιγμή που ο εργαζόμενος ξεκινάει την πυρκαγιά - Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο έκτασης πάνω από 11.000 τετραγωνικά πόδια

Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Ελλάδα 10.04.2026
Ευκαιρία για αγορές της τελευταίας στιγμής

Το Facebook «πρόδωσε» αρχαιοκάπηλο στα Κύθηρα: Πουλούσε θησαυρούς online

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και όστρακα μινωικής εποχής

Το τελεσίγραφο της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Χάρι και η τελευταία επιθυμία πριν ξεψυχήσει

Κόσμος Χτες
Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει με τη Βασίλισσα μια «ενδιάμεση» λύση

Βρετανία: Η σοκαριστική ανακάλυψη 250 σκύλων που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν υπέφεραν άλλο την κατάσταση

Ραζβάν Λουτσέσκου: Δίπλα στο φέρετρο του πατέρα του για πάνω από 24 ώρες

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή και σφίγγει το χέρι σε όλους όσους έχουν περάσει από εκεί και υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 10.000

Ο Diddy στο Εφετείο: Πώς προσπαθεί να μειώσει την ποινή του

Κόσμος Χτες
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο ράπερ αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 15 Απριλίου 2028

Με χαμηλές ταχύτητες η πασχαλινή έξοδος: Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς

Ελλάδα Χτες
49.414 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 37.687 προς Λαμία