E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκληρή επίθεση του Μεϊμαράκη στον Κυριάκο

«Ανεπίτρεπτο να ζητά τοποθέτησή μου για την ψηφοφορία στη Βουλή καθώς γνώριζε ότι απείχα για προσωπικούς λόγους»

Δημοσίευση 24/12/2015 | 00:14

Σκληρή επίθεση του Μεϊμαράκη στον Κυριάκο

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τη στήριξη που παρέχουν στον κ. Μητσοτάκη οι Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας, ο υποψήφιος πρόεδρος δεν εμφανίστηκε ανήσυχος, αφήνοντας όμως αιχμές για τη συχνή παρουσία τους στα κανάλια: «Αυτή είναι η θέση τους και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα. Επίσης, να γνωρίζετε πως ακόμη κι αν δεν εκλεγώ, και πάλι φίλοι θα είμαστε. Δεν κάνω συναλλαγές ή άλλου τύπου συζητήσεις. Εγώ δεν έχω τον χρόνο να βρίσκομαι όπως οι κύριοι Γεωργιάδης και Μητσοτάκης 5 φορές την ημέρα στα κανάλια».

Απαντώντας στις κατηγορίες που του απηύθυνε ο αντίπαλός του για την προεδρία της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, αλλά και για το γεγονός ότι απείχε από τη χτεσινή ψηφοφορία στη βουλή, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Θεωρώ προσβλητικό το γεγονός πως ακούγεται από την πλευρά Μητσοτάκη πως ο κύριος Μεϊμαράκης δεν έχει πρόταση. Πρόταση υπάρχει και την έχω αναλύσει από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δεύτερο είναι πως κάποιοι μιλούν για την οργάνωση του κόμματος, ενώ είναι γνωστό πως προσωπικά από τα κομματικά απείχα από το 2009, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος και το 2015 υπήρξε εκπρόσωπος του κόμματος, σήμερα λέει πως δεν του αρέσει η οργάνωση που υπηρέτησε. Επίσης, θεωρώ ανεπίτρεπτο το γεγονός πως ενώ ήξερε ο κύριος Μητσοτάκης πως είχα προσωπικούς λόγους εχθές που δεν μου επέτρεψαν να είμαι στη Βουλή και γνωρίζει τις θέσεις μου για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο εδώ και καιρό όλος ο κόσμος γνωρίζει πως θα ψήφιζα, βγήκε σήμερα να ζητήσει με τρόπο άκομψο επίσημη τοποθέτησή μου. Μου κάνει, δηλαδή, μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας;».

Αναφορικά με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποψηφίους, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε: «Το επίπεδο διαλόγου και το ήθος θα το προσδιορίσει ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά θα απαντώ σε όλα όσα με αφορούν και σε όσα προκαλούμαι. Αν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος, πιστεύω πως θα με στήριζε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η ανανέωση δεν είναι ίδιον μόνο των νέων ηλικιακά. Είναι ένα ρατσιστικό πολιτικό δίλημμα, στο οποίο προσωπικά δεν μετέχω. Βάλαμε και τον κύριο Παπαμιμίκο, που είναι κάτω των 40. Πέτυχε;».

«Είμαι ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού. Μπράβο του και προς τιμήν του. Δεν μπορεί να μιλάει για βαρονίες», σημείωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά λόγω του ονόματός του, «επειδή λέγεται Μητσοτάκης. Θα εξελέγετο αν δεν λεγόταν Μητσοτάκης; Όχι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στα Μετέωρα: Γυναίκα έπεσε στο κενό από Ιερά Μονή

Ελλάδα 07.04.2026
Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες της πτώσης της άτυχης γυναίκας - Έρευνες διεξάγουν οι Αρχές

Ειρήνη Μουρτζούκου: Στις 27 Απριλίου η απολογία για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη

Ελλάδα 07.04.2026
Η Ειρήνη Μουρτζούκου κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του μικρού Παναγιώτη

Ο Τραμπ απειλεί και τη φέτα: «Η διαμάχη επιδεινώνει τους δεσμούς Αμερικής με Ευρώπη»

Κόσμος 07.04.2026
Στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου, είναι κι άλλα τυριά όπως η παρμεζάνα

Μεγάλη Τρίτη: Πέντε παράξενα έθιμα που λίγοι γνωρίζουν για τη σημερινή ημέρα

Πολιτισμός 07.04.2026
Μία ημέρα κατανυκτική, που κρύβει παράξενα έθιμα και παραδόσεις που αποκαλύπτουν τη ζωντανή λαϊκή πίστη της Ελλάδας

Ο πληθυσμός της Γης έχει ξεπεράσει τη χωρητικότητα του πλανήτη, αναφέρει μελέτη

Tech + Science 07.04.2026
Η προσθήκη περισσότερων ανθρώπων δεν μεταφράζεται πλέον σε ταχύτερη ανάπτυξη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Aρση ασυλίας ζητούν και οι 11 βουλευτές της ΝΔ

Πολιτική 07.04.2026
Με φυσική παρουσία κατέθεσαν το αίτημά τους

Βίντεο από τη μεγάλη έκρηξη σε βυτιοφόρο στη διώρυγα του Παναμά που τύλιξε στις φλόγες την «Γέφυρα της Αμερικής»

Κόσμος 07.04.2026
Η στιγμή της έκρηξης καταγράφηκε σε βίντεο, όπου διακρίνονται τεράστιες φλόγες να υψώνονται πάνω από το οδόστρωμα

Βεγγαλικά: Σε επιφυλακή οι αρχές ενόψει Πάσχα για «πυριτιδαποθηκές» ‑ Τα «τσουχτερά» πρόστιμα

Ελλάδα 07.04.2026
Σοβαρό ατύχημα με έξι τραυματίες στη Χίο - Γκαρσονιέρα με 3.000 κροτίδες εντόπισαν οι αρχές στην Πάτρα

Πάσχα 2026: Πόσο κοστίζει φέτος το πασχαλινό τραπέζι – Οι τιμές για αρνί, τσουρέκια και αυγά

Οικονομία 07.04.2026
Αυξημένες οι τιμές στα αμνοερίφια ενόψει Πάσχα

Θρίλερ στο νοσοκομείο Ρόδου: Εξαφανίστηκε βρέφος 4 μηνών ‑ Επέστρεψε σε κρίσιμη κατάσταση

Ελλάδα 07.04.2026
Μια πολύ μυστηριώδης περίπτωση στο νοσοκομείο της Ρόδου με ένα βρέφος από το Ισραήλ να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση