E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκληρή επίθεση του Μεϊμαράκη στον Κυριάκο

«Ανεπίτρεπτο να ζητά τοποθέτησή μου για την ψηφοφορία στη Βουλή καθώς γνώριζε ότι απείχα για προσωπικούς λόγους»

Δημοσίευση 24/12/2015 | 00:14

Σκληρή επίθεση του Μεϊμαράκη στον Κυριάκο

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τη στήριξη που παρέχουν στον κ. Μητσοτάκη οι Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας, ο υποψήφιος πρόεδρος δεν εμφανίστηκε ανήσυχος, αφήνοντας όμως αιχμές για τη συχνή παρουσία τους στα κανάλια: «Αυτή είναι η θέση τους και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα. Επίσης, να γνωρίζετε πως ακόμη κι αν δεν εκλεγώ, και πάλι φίλοι θα είμαστε. Δεν κάνω συναλλαγές ή άλλου τύπου συζητήσεις. Εγώ δεν έχω τον χρόνο να βρίσκομαι όπως οι κύριοι Γεωργιάδης και Μητσοτάκης 5 φορές την ημέρα στα κανάλια».

Απαντώντας στις κατηγορίες που του απηύθυνε ο αντίπαλός του για την προεδρία της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, αλλά και για το γεγονός ότι απείχε από τη χτεσινή ψηφοφορία στη βουλή, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Θεωρώ προσβλητικό το γεγονός πως ακούγεται από την πλευρά Μητσοτάκη πως ο κύριος Μεϊμαράκης δεν έχει πρόταση. Πρόταση υπάρχει και την έχω αναλύσει από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δεύτερο είναι πως κάποιοι μιλούν για την οργάνωση του κόμματος, ενώ είναι γνωστό πως προσωπικά από τα κομματικά απείχα από το 2009, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος και το 2015 υπήρξε εκπρόσωπος του κόμματος, σήμερα λέει πως δεν του αρέσει η οργάνωση που υπηρέτησε. Επίσης, θεωρώ ανεπίτρεπτο το γεγονός πως ενώ ήξερε ο κύριος Μητσοτάκης πως είχα προσωπικούς λόγους εχθές που δεν μου επέτρεψαν να είμαι στη Βουλή και γνωρίζει τις θέσεις μου για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο εδώ και καιρό όλος ο κόσμος γνωρίζει πως θα ψήφιζα, βγήκε σήμερα να ζητήσει με τρόπο άκομψο επίσημη τοποθέτησή μου. Μου κάνει, δηλαδή, μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας;».

Αναφορικά με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποψηφίους, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε: «Το επίπεδο διαλόγου και το ήθος θα το προσδιορίσει ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά θα απαντώ σε όλα όσα με αφορούν και σε όσα προκαλούμαι. Αν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος, πιστεύω πως θα με στήριζε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η ανανέωση δεν είναι ίδιον μόνο των νέων ηλικιακά. Είναι ένα ρατσιστικό πολιτικό δίλημμα, στο οποίο προσωπικά δεν μετέχω. Βάλαμε και τον κύριο Παπαμιμίκο, που είναι κάτω των 40. Πέτυχε;».

«Είμαι ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού. Μπράβο του και προς τιμήν του. Δεν μπορεί να μιλάει για βαρονίες», σημείωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά λόγω του ονόματός του, «επειδή λέγεται Μητσοτάκης. Θα εξελέγετο αν δεν λεγόταν Μητσοτάκης; Όχι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Κατέληξε εργάτης που τραυματίστηκε από ξύλο που έπεσε από ταράτσα και τον χτύπησε στο κεφάλι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο εργάτης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Συναγερμός στο Παρίσι για το Γαλλία‑Μαρόκο στο Μουντιάλ: Φόβοι για σοβαρά επεισόδια όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το 2022 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τη Γαλλία να επικρατεί και να προκρίνεται στον τελικό, τότε είχαν ακολουθήσει σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Παρισιού

Τσεχία: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Πράγας

Κόσμος Χτες
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές

Ζάκυνθος: Η στιγμή που ο πιλότος απομακρύνεται από το φλεγόμενο F‑16

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο χειριστής κατάφερε να οδηγήσει το μαχητικό με ασφάλεια στον διάδρομο προσγείωσης

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Σωκράτης Φάμελλος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φημολογία αυτή έρχεται να κορυφώσει ένα εκρηκτικό κλίμα εσωστρέφειας

Αλί Χαμενεΐ: Βίντεο δείχνει το καταφύγιο όπου σκοτώθηκε αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την καταστροφή που υπέστη το καταφύγιο του Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη

Σητεία: Αγνοείται η 55χρονη Βασιλική Γκάγκα – Εξαφανίστηκε εδώ και δύο εβδομάδες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές αναζητούν την 55χρονη Βασιλική Γκάγκα, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν από τη Σητεία από τα τέλη Ιουνίου

Μουντιάλ 2026: Δημοσιογράφοι πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στη συνέντευξη του Μπραχίμ Ντίαθ

Αθλητικά Νέα Χτες
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Μπραχίμ Ντίαθ, ενόψει του αγώνα Γαλλία - Μαρόκο στα προημιτελικά του Μουντιάλ, δύο δημοσιογράφοι πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση.

Μαίνεται η φωτιά σε βιοτεχνία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης: Επεκτάθηκε σε διπλανό εργοστάσιο

Ελλάδα Χτες
Λίγο μετά τις 16:00 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής

Μυστήριο με την εξαφάνιση 48χρονης μητέρας στον Αλιμο: Αφαντο και το όχημά της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μια 48χρονη μητέρα αγνοείται εδώ και τέσσερις μέρες σύμφωνα με τις αρχές. Αφαντο παραμένει και το αυτοκίνητό της.

Μακάβριο λάθος στις Σέρρες: Πήγαν να παραλάβουν τον νεκρό πατέρα τους και τους παρέδωσαν άλλη σορό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δικηγόρος της οικογένειας θα ζητήσει από τον εισαγγελέα άδεια εκταφής νεκρού που κηδεύτηκε στην Ξάνθη, σε μουσουλμανικό νεκροταφείο, για τον οποίο η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες ότι είναι ο δικός τους άνθρωπος

Θρίλερ σε βενζινάδικο στη Βρετανία: Αστυνομικός όρμησε σε άντρα που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Κόσμος Χτες
Έπεσε πάνω σε άνδρα που κρατούσε αναπτήρα μέσα σε βενζινάδικο  -  Προτάθηκε για τα Εθνικά Βραβεία Ανδρείας