E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο κόστισε το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ

Με στοιχεία του Νίκου Παππά στη Βουλή

Δημοσίευση 22/12/2015 | 18:27

Πόσο κόστισε το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ

Μετά από ερώτηση που έγινε στη Βουλή, ο Νίκος Παππάς έδωσε στοιχεία για το κόστος του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Σε 38.000 ευρώ ανήλθε το κόστος του ταξιδιού του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ήταν μειωμένο σε ποσοστό 30% σε σχέση με αντίστοιχα ταξίδια των προκατόχων του το 2010 και το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας.

Από την έγγραφη απάντηση του υπουργού προκύπτει επίσης ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αποποιηθεί την προβλεπόμενη ημερήσια αποζημίωση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Ειδικότερα προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, «το κόστος του ταξιδιού του πρωθυπουργού και των συνεργατών του μειώθηκε κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα, δηλαδή ανήλθε σε 38.000 ευρώ, και είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με τη δαπάνη επίσκεψης για τη συμμετοχή, το 2010, του τότε Πρωθυπουργού στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ανερχόταν σε 55.000 ευρώ ή το κόστος επίσκεψης στις ΗΠΑ, το 2013, του τότε Πρωθυπουργού, που ήταν 54.400 ευρώ».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει επίσης ότι «ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε για τη μετακίνησή του, πρωθυπουργικό αεροσκάφος».

Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο Ηλίας Παναγιώταρος (Χ.Α.) και όπως σπεύδει να υπογραμμίσει στην απάντησή του ο Νίκος Παππάς, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας σε πρωθυπουργικό επίπεδο, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρωθυπουργό στις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο.

«Σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας και δημόσιας συζήτησης, τόσο λόγω της κρίσης στην Ευρωζώνη όσο και λόγω του μεταναστευτικού, η παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας στη Ν. Υόρκη ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να δοθεί το μήνυμα της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και να αναδειχθεί η προσπάθεια ενίσχυσης του διεθνούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ρόλου της Ελλάδος», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.

Προσθέτει δε η διεθνής εικόνα της χώρας προωθήθηκε αποτελεσματικά και μαζί και ο στόχος της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της χώρας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την Αναπτυξιακή Ατζέντα και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για τη μετανάστευση.

Οι στόχοι αυτοί εξυπηρετήθηκαν και με την παρουσία του Πρωθυπουργού σε διοργανώσεις και εκδηλώσεις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αλλά και με τις διμερείς επαφές και συναντήσεις του με τους Προέδρους της Κίνας, της Αιγύπτου, της Κύπρου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Βενεζουέλας και της Παλαιστίνης, τους Πρωθυπουργούς της Τουρκίας και της Αλβανίας, το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και εκπροσώπους της ομογένειας, παράλληλα με τις δεκάδες συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοβαρό πρόβλημα στο FIR Αθηνών: Καθηλώνονται όλα τα αεροπλάνα λόγω τεχνικού ζητήματος

Ελλάδα 04.01.2026
Κλείνει ο Ελληνικός Εναέριος Χώρος - Εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις που ήταν ήδη στον αέρα

ΗΠΑ: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μαμντανί καταδικάζει την επίθεση στη Βενεζουέλα

Κόσμος 04.01.2026
«Το να επιτίθεσαι μονομερώς εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας είναι πράξη πολέμου και παραβίαση του ομοσπονδιακού και του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο κ. Μαμντάνι μέσω X

Βενεζουέλα: Αύτη είναι η προσωρινή πρόεδρος της χώρας

Κόσμος 04.01.2026
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίστηκε ότι η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας ορκίστηκε πρόεδρος της χώρας

Ποιος είναι ο στρατηγός Raizin Cane που αποθέωσε ο Τραμπ για την σύλληψη Μαδούρο

Κόσμος 04.01.2026
Από πιλότος F-16 και στέλεχος των ειδικών δυνάμεων, στην κορυφή της αμερικανικής στρατιωτικής ιεραρχίας, ο Caine εξελίσσεται σε κομβικό πρόσωπο της νέας, επιθετικής στρατηγικής των ΗΠΑ υπό τον Τραμπ

Δολοφονία σε κέντρο διασκέδασης στην Πάτρα μετά από καυγά ‑ Ένας νεκρός

Ελλάδα 04.01.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες η παρέα των 3 δραστών είναι άνθρωποι της νύχτας και γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ και έχουν ταυτοποιηθεί

Τι είναι το «FAFO» που πόσταρε ο Λευκός Οίκος μετά τη σύλληψη Μαδούρο

Ελλάδα 04.01.2026
Το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου μετά τη σύλληψη του Νικολά Μαδούρο

Στις φλόγες «τυλίχθηκε» κατάστημα περιποίησης νυχιών στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα 04.01.2026
Ολοσχερής καταστροφή καταστήματος από φωτιά στη Νέα Σμύρνη

Τι θα γίνει με τον «μαύρο χρυσό» της Βενεζουέλας ‑ Ο ρόλος των αμερικανικών πετρελαϊκών κολοσσών

Κόσμος 04.01.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες είναι έτοιμες να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια στην ανοικοδόμηση υποδομών μετά την απομάκρυνση του Μαδούρο. Οι αμερικανικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί ωστόσο τηρούν σιγή ιχθύος

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα κυβερνήσουν τη Βενεζουέλα ‑ Θα κάνουμε και δεύτερη επίθεση αν χρειαστεί

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ έδειξε τις προθέσεις του μετά τη σύλληψη του Μαδούρου - Οι απειλές για νέο χτύπημα