E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο κόστισε το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ

Με στοιχεία του Νίκου Παππά στη Βουλή

Δημοσίευση 22/12/2015 | 18:27

Πόσο κόστισε το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ

Μετά από ερώτηση που έγινε στη Βουλή, ο Νίκος Παππάς έδωσε στοιχεία για το κόστος του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Σε 38.000 ευρώ ανήλθε το κόστος του ταξιδιού του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ήταν μειωμένο σε ποσοστό 30% σε σχέση με αντίστοιχα ταξίδια των προκατόχων του το 2010 και το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας.

Από την έγγραφη απάντηση του υπουργού προκύπτει επίσης ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αποποιηθεί την προβλεπόμενη ημερήσια αποζημίωση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Ειδικότερα προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, «το κόστος του ταξιδιού του πρωθυπουργού και των συνεργατών του μειώθηκε κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα, δηλαδή ανήλθε σε 38.000 ευρώ, και είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με τη δαπάνη επίσκεψης για τη συμμετοχή, το 2010, του τότε Πρωθυπουργού στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ανερχόταν σε 55.000 ευρώ ή το κόστος επίσκεψης στις ΗΠΑ, το 2013, του τότε Πρωθυπουργού, που ήταν 54.400 ευρώ».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει επίσης ότι «ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε για τη μετακίνησή του, πρωθυπουργικό αεροσκάφος».

Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο Ηλίας Παναγιώταρος (Χ.Α.) και όπως σπεύδει να υπογραμμίσει στην απάντησή του ο Νίκος Παππάς, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας σε πρωθυπουργικό επίπεδο, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρωθυπουργό στις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο.

«Σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας και δημόσιας συζήτησης, τόσο λόγω της κρίσης στην Ευρωζώνη όσο και λόγω του μεταναστευτικού, η παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας στη Ν. Υόρκη ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να δοθεί το μήνυμα της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και να αναδειχθεί η προσπάθεια ενίσχυσης του διεθνούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ρόλου της Ελλάδος», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.

Προσθέτει δε η διεθνής εικόνα της χώρας προωθήθηκε αποτελεσματικά και μαζί και ο στόχος της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της χώρας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την Αναπτυξιακή Ατζέντα και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για τη μετανάστευση.

Οι στόχοι αυτοί εξυπηρετήθηκαν και με την παρουσία του Πρωθυπουργού σε διοργανώσεις και εκδηλώσεις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αλλά και με τις διμερείς επαφές και συναντήσεις του με τους Προέδρους της Κίνας, της Αιγύπτου, της Κύπρου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Βενεζουέλας και της Παλαιστίνης, τους Πρωθυπουργούς της Τουρκίας και της Αλβανίας, το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και εκπροσώπους της ομογένειας, παράλληλα με τις δεκάδες συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Ελλάδα 07.01.2026
Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Ελλάδα 07.01.2026
Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Αγρότες: Εμπαιγμός τα μέτρα, ειδικά η ρύθμιση για το ρεύμα – «Θέλουν να μας εξαφανίσουν» – Συσκέψεις στα μπλόκα

Ελλάδα 07.01.2026
Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στην εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Εξετάζεται «διαφήμιση χρήσης ουσιών»

Ελλάδα 07.01.2026
Οι αναφορές του προέδρου του ΜέΡΑ25 αφορούν περιστατικό που, όπως ο ίδιος σημείωσε, έλαβε χώρα 37 χρόνια πριν, το 1989, στο εξωτερικό

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Κόσμος 07.01.2026
Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Νεκρός Ρώσος μεγιστάνας, το ελικόπτερό του έμπλεξε σε καλώδια και συνετρίβη

Κόσμος 07.01.2026
Νεκρός είναι ο Ιλίας Γκιμαντουτντίνοφ

Είχε σκύλο με λουρί να τρέχει έξω από το ΙΧ στη Θεσσαλονίκη – «Το ζώο το αγαπώ»

Ελλάδα 07.01.2026
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «κακοποίηση ζώου»

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Ελλάδα 07.01.2026
Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Αθλητικά Νέα 07.01.2026
Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Κόσμος 07.01.2026
«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Ζητώ συγγνώμη, το παιδί μου θα πληρώσει, λέει η μάνα του 16χρονου

Ελλάδα 07.01.2026
Βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου στις Σέρρες έδειξε η ιατροδικαστική

Αμερικανοί κομάντος κατέλαβαν τάνκερ από τη Βενεζουέλα μετά από κυνηγητό δύο εβδομάδων, στην περιοχή ρωσικά πολεμικά

Κόσμος 07.01.2026
Το πετρελαιοφόρο έπλεε υπό ρωσική σημαία και κατελήφθη από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις