E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο κόστισε το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ

Με στοιχεία του Νίκου Παππά στη Βουλή

Δημοσίευση 22/12/2015 | 18:27

Πόσο κόστισε το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ

Μετά από ερώτηση που έγινε στη Βουλή, ο Νίκος Παππάς έδωσε στοιχεία για το κόστος του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Σε 38.000 ευρώ ανήλθε το κόστος του ταξιδιού του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ήταν μειωμένο σε ποσοστό 30% σε σχέση με αντίστοιχα ταξίδια των προκατόχων του το 2010 και το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας.

Από την έγγραφη απάντηση του υπουργού προκύπτει επίσης ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αποποιηθεί την προβλεπόμενη ημερήσια αποζημίωση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Ειδικότερα προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, «το κόστος του ταξιδιού του πρωθυπουργού και των συνεργατών του μειώθηκε κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα, δηλαδή ανήλθε σε 38.000 ευρώ, και είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με τη δαπάνη επίσκεψης για τη συμμετοχή, το 2010, του τότε Πρωθυπουργού στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ανερχόταν σε 55.000 ευρώ ή το κόστος επίσκεψης στις ΗΠΑ, το 2013, του τότε Πρωθυπουργού, που ήταν 54.400 ευρώ».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει επίσης ότι «ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε για τη μετακίνησή του, πρωθυπουργικό αεροσκάφος».

Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο Ηλίας Παναγιώταρος (Χ.Α.) και όπως σπεύδει να υπογραμμίσει στην απάντησή του ο Νίκος Παππάς, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας σε πρωθυπουργικό επίπεδο, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρωθυπουργό στις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο.

«Σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας και δημόσιας συζήτησης, τόσο λόγω της κρίσης στην Ευρωζώνη όσο και λόγω του μεταναστευτικού, η παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας στη Ν. Υόρκη ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να δοθεί το μήνυμα της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και να αναδειχθεί η προσπάθεια ενίσχυσης του διεθνούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ρόλου της Ελλάδος», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.

Προσθέτει δε η διεθνής εικόνα της χώρας προωθήθηκε αποτελεσματικά και μαζί και ο στόχος της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της χώρας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την Αναπτυξιακή Ατζέντα και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για τη μετανάστευση.

Οι στόχοι αυτοί εξυπηρετήθηκαν και με την παρουσία του Πρωθυπουργού σε διοργανώσεις και εκδηλώσεις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αλλά και με τις διμερείς επαφές και συναντήσεις του με τους Προέδρους της Κίνας, της Αιγύπτου, της Κύπρου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Βενεζουέλας και της Παλαιστίνης, τους Πρωθυπουργούς της Τουρκίας και της Αλβανίας, το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και εκπροσώπους της ομογένειας, παράλληλα με τις δεκάδες συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπερυπολογιστής της NASA προβλέπει πότε θα τελειώσει η Γη – Και είναι νωρίτερα απ’ότι πιστεύαμε

Tech + Science 14.04.2026
Το «ρολόι της Αποκάλυψη» δείχνει αυξημένο κίνδυνο παγκόσμιας καταστροφής λόγω γεωπολιτικών εντάσεων, πυρηνικών απειλών, κλιματικής κρίσης και εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη.

Έρχονται εξώσεις‑εξπρές για απλήρωτα ενοίκια: Τι αλλάζει από την 1η Μαΐου

Ελλάδα 14.04.2026
Ανάσα για τους ιδιοκτήτες που έχουν μπλέξει με απλήρωτα ενοίκια - Ο δικηγόρος που αναλαμβάνει μια υπόθεση υποχρεούται να εκδώσει τη σχετική διαταγή μέσα σε 20 ημέρες από την ανάθεση

Αγριο έγκλημα στις ΗΠΑ: 18χρονος βίασε την 16χρονη θετή αδελφή του και την στραγγάλισε

Κόσμος 14.04.2026
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Τίμοθι Χάντσον φέρεται να είχε μια περίεργη εμμονή με τη θετή αδελφή του, η οποία κατέληξε σε τραγωδία

Πανελλήνιες 2026: Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Ιούνιο ‑ Πότε κάνουν «πρεμιέρα» οι εξετάσεις

Ελλάδα 14.04.2026
Το τελευταίο κουδούνι για τα λύκεια θα χτυπήσει στις 15 Μαΐου 2026

Ντίζελ κάτω από 2 ευρώ: Πρόσκαιρη ανάσα στην αντλία – Τι φέρνει η εκεχειρία

Οικονομία 14.04.2026
Παραμένει η αβεβαιότητα στις αγορές

Σόου Τραμπ on camera: Παρήγγειλε fast food στον Λευκό Οίκο, έδωσε φιλοδώρημα 100 δολάρια στη διανομέα, βίντεο και φωτογραφίες

Κόσμος Χτες
Για να διαφημίσει το νομοσχέδιό του που μειώνει την φορολογία στα φιλοδωρήματα - Την κάλεσε να δώσουν μαζί... συνέντευξη Τύπου

Μαχαίρωσαν περιπτερά στα Εξάρχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»

Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν: Αμεση «εξουδετέρωση» κάθε πλοίου που θα πλησιάσει

Πολιτική Χτες
Από τις 17:00 ώρα Ελλάδας τέθηκε σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός λιμανιών του Ιράν

Απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε Τουρκοκύπρια που είχε τραγουδήσει στην Κομοτηνή εμβατήριο για την καταστροφή της Σμύρνης, «θα το ξαναέκανα» λέει

Ελλάδα Χτες
Η Ισίν Καρατζά είχε τραγουδήσει το εθνικιστικό τραγούδι σε εκδήλωση στην Κομοτηνή το καλοκαίρι του 2024 - Το βίντεο που ανήρτησε από το αεροδρόμιο

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν για την εξωτερική της πολιτική

Πολιτική Χτες
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πως η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ δημιουργεί προβλήματα και πόλεμο

Σημειωτόν από τον Ισθμό μέχρι την Κινέτα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα ‑ Δείτε live πού υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

Ελλάδα Χτες
Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου καθώς είναι κλειστό το πορθμείο - Καλύτερη είναι η εικόνα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο

Ελλάδα Χτες
Ο ανήλικος επέβαινε σε μηχανή μαζί με έναν 17χρονο που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο