E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο κόστισε το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ

Με στοιχεία του Νίκου Παππά στη Βουλή

Δημοσίευση 22/12/2015 | 18:27

Πόσο κόστισε το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ

Μετά από ερώτηση που έγινε στη Βουλή, ο Νίκος Παππάς έδωσε στοιχεία για το κόστος του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Σε 38.000 ευρώ ανήλθε το κόστος του ταξιδιού του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ήταν μειωμένο σε ποσοστό 30% σε σχέση με αντίστοιχα ταξίδια των προκατόχων του το 2010 και το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας.

Από την έγγραφη απάντηση του υπουργού προκύπτει επίσης ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αποποιηθεί την προβλεπόμενη ημερήσια αποζημίωση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Ειδικότερα προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, «το κόστος του ταξιδιού του πρωθυπουργού και των συνεργατών του μειώθηκε κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα, δηλαδή ανήλθε σε 38.000 ευρώ, και είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με τη δαπάνη επίσκεψης για τη συμμετοχή, το 2010, του τότε Πρωθυπουργού στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ανερχόταν σε 55.000 ευρώ ή το κόστος επίσκεψης στις ΗΠΑ, το 2013, του τότε Πρωθυπουργού, που ήταν 54.400 ευρώ».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει επίσης ότι «ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε για τη μετακίνησή του, πρωθυπουργικό αεροσκάφος».

Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο Ηλίας Παναγιώταρος (Χ.Α.) και όπως σπεύδει να υπογραμμίσει στην απάντησή του ο Νίκος Παππάς, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας σε πρωθυπουργικό επίπεδο, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρωθυπουργό στις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο.

«Σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας και δημόσιας συζήτησης, τόσο λόγω της κρίσης στην Ευρωζώνη όσο και λόγω του μεταναστευτικού, η παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας στη Ν. Υόρκη ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να δοθεί το μήνυμα της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και να αναδειχθεί η προσπάθεια ενίσχυσης του διεθνούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ρόλου της Ελλάδος», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.

Προσθέτει δε η διεθνής εικόνα της χώρας προωθήθηκε αποτελεσματικά και μαζί και ο στόχος της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της χώρας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την Αναπτυξιακή Ατζέντα και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για τη μετανάστευση.

Οι στόχοι αυτοί εξυπηρετήθηκαν και με την παρουσία του Πρωθυπουργού σε διοργανώσεις και εκδηλώσεις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αλλά και με τις διμερείς επαφές και συναντήσεις του με τους Προέδρους της Κίνας, της Αιγύπτου, της Κύπρου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Βενεζουέλας και της Παλαιστίνης, τους Πρωθυπουργούς της Τουρκίας και της Αλβανίας, το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και εκπροσώπους της ομογένειας, παράλληλα με τις δεκάδες συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατέρας Αντώνιος: Αδυνατώ να καταβάλλω την εγγύηση των 60.000 ευρώ, ελπίζω στην βοήθεια των συνανθρώπων μου

Ελλάδα 19.02.2026
Από τα 9,5 έτη που επιβλήθηκαν στον πατέρα Αντώνιο, εκτιτέα είναι τα 8 χρόνια ενώ έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει λίγα περισσότερα από 60.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Η δημόσια συγγνώμη της παρουσιάστριας μετά τη… μεθυσμένη ζωντανή σύνδεση στους Χειμερινούς Αγώνες

Αθλητικά Νέα 19.02.2026
Παραδέχθηκε δημόσια ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν βγει ζωντανά στον αέρα

Τέμπη: Ορίστηκαν οι πρώτες εκταφές των θυμάτων

Ελλάδα 19.02.2026
Ο ορισμός των ημερομηνιών προέκυψε μετά τη νέα εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας - Δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα

Τις εξουσίες της ICE ενισχύει η κυβέρνηση Τραμπ: Επιτρέπεται πλέον η σύλληψη προσφύγων

Κόσμος 19.02.2026
Η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών

Η Google βάζει μουσική στο Gemini: Lyria 3 με αυτόματους στίχους και μεγαλύτερο δημιουργικό έλεγχο

Tech + Science 19.02.2026
Η νέα λειτουργία μετατρέπει ιδέες, αναμνήσεις και εικόνες σε μουσική

20 μήνες εξαγοράσιμη & αφαίρεση άδειας στην τραγουδίστρια για το τροχαίο στο Κολωνάκι: «Ήπια ένα ποτό, συγγνώμη»

Ελλάδα 19.02.2026
Ο ισχυρισμός της προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου η οποία της απάντησε: «Μη μας λέτε για ένα ποτό, αυτή η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα σας δεν βγαίνει με ένα ποτό»

Τι γνωρίζουμε για τη σύλληψη του Αντριου: Η ανακοίνωση του βασιλιά Καρόλου

Κόσμος 19.02.2026
Ο βασιλιάς Κάρολος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο νόμος πρέπει να ακολουθήσει την πορεία του»

Καταγγελία για νέο πρόβλημα στο «Ελ. Βενιζέλος»: «Με ένα μόνο ραντάρ η Προσέγγιση Αθηνών αντί για τρία»

Ελλάδα 19.02.2026
Χάθηκε ξανά η επικοινωνία, αναφέρουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας

Γλυφάδα: Νεκρός ο 26χρονος που αγνοούνταν ‑ Βρέθηκε στον ισθμό Κορίνθου

Ελλάδα 19.02.2026
Τα ίχνη του 26χρονου είχαν εξαφανιστεί από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου

Συντάξεις και αναδρομικά: Κλείνει εκκρεμότητες ο e‑ΕΦΚΑ και πληρώνει 50.000 δικαιούχους

Οικονομία 19.02.2026
Ποιες κατηγορίες πληρώνονται αναδρομικά σήμερα και αύριο