E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκλογές ΝΔ: Πάνω από 100.000 οι ψήφοι που δεν έχουν ανακοινωθεί

Τι δεν λένε τα επίσημα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τραγάκης

Δημοσίευση 22/12/2015 | 00:13

Εκλογές ΝΔ: Πάνω από 100.000 οι ψήφοι που δεν έχουν ανακοινωθεί

Με σημαντική καθυστέρηση μίας ημέρας από το κλείσιμο των 1.200 καλπών που στήθηκαν ανά την ελληνική επικράτεια, η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την ψηφοφορία της 20ής Δεκεμβρίου, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, αν και έχει περάσει ήδη μία ημέρα δίχως επίσημες ανακοινώσεις και ενώ οι 400.000 άνθρωποι που πήγαν στις κάλπες περίμεναν ασφαλώς να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερο σεβασμό και ευαισθησία η ετυμηγορία τους, η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ αφορά τα 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα – γεγονός που σημαίνει ότι, μέχρι να καταφέρει να ανακοινώσει η Συγγρού τα αποτελέσματα στο 100%, υπάρχει ακόμα δρόμος...

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα 189 εκλογικά τμήματα τα οποία υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το παζλ της γαλάζιας κάλπης, είναι στην Αττική.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που τα 189 εκλογικά τμήματα στα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων είναι στην Αττική, αυτό σημαίνει ότι η ψαλίδα ανάμεσα στον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Μητσοτάκη μπορεί να κλείσει, πέφτοντας ακόμα και κάτω από τις δέκα μονάδες.

Και αυτό, καθώς αν ανατρέξουμε στη στατιστική, προκύπτει ότι υπολείπονται περισσότερες από 100.000 ψήφοι, όλες από την Περιφέρεια Αττικής, στην οποία εμφανίζεται να προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ακολουθεί.

Ακόμα και αυτή η πρώτη επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ωστόσο, χωλαίνει, καθώς καμία ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεν γίνεται αναφέροντας μόνο ποσοστά. Πάντα αναφέρεται ο απόλυτος αριθμός ψηφισάντων και των έγκυρων ψηφοδελτίων, αλλά και το πόσες ψήφους έλαβε έκαστος.

Με βάση, λοιπόν, τις μισές ανακοινώσεις από την ΚΕΦΕ, τα ποσοστά των τεσσάρων υποψηφίων είναι:

  1. Βαγγέλης Μεϊμαράκης 39,51%
  2. Κυριάκος Μητσοτάκης 28,27%
  3. Απόστολος Τζιτζικώστας 21,15%
  4. ¶δωνις Γεωργιάδης 11,07%.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, ο κ. Μεϊμαράκης επικράτησε μεν ξεκάθαρα, ωστόσο το ποσοστό του δεν ανήλθε πάνω από το 40%, όπως ήθελαν οι αρχικές εκτιμήσεις της Κυριακής, αλλά και οι σχετικές διαρροές από τα επιτελεία των υποψηφίων.

Ερώτημα είναι εάν η διαφορά των 11,24 μονάδων μπορεί να καλυφθεί από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο της Κυριακής 10 Ιανουαρίου. Ήδη, πάντως, ο δεύτερος της χθεσινής ψηφοφορίας απέσπασε τη δήλωση στήριξης του κ. ¶δωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο ενδεχομένως θα συμπορευθούν, εάν ο κ. Μητσοτάκης κερδίσει τελικά τον προεδρικό θώκο της γαλάζιας παράταξης.

Κλειδί, ενδεχομένως, θα αποτελέσει η στάση που θα τηρήσει ο τρίτος της χθεσινής διαδικασίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 21,15% – χαμηλότερο, δηλαδή, και από τις χθεσινές εκτιμήσεις.

Τέλος, ο ¶δωνις Γεωργιάδης μπορεί να τερμάτισε στην 4η θέση, ωστόσο κατάφερε να υπερβεί το 10% και, με εκπεφρασμένη την πρόθεσή του να στηρίξει στον δεύτερο γύρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί ενδεχομένως να ανατρέψει τις ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στη Συγγρού, μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής κάλπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λέκκας για Ανω Γλυφάδα: «Η ανάπτυξη των `ακριβών` περιοχών έγινε χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες»

Ελλάδα 22.01.2026
«Δεν γίνεται τίποτα τώρα πια - Είναι μια κληρονομημένη αμαρτία» τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας

Στην Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, δείτε χάρτη με τις περιοχές που έβρεξε περισσότερο

Καιρός 22.01.2026
Στο μετεωρολογικό σταθμό του Παπάγου σημειώθηκε το υψηλότερο ύψος βροχής

Συμβούλιο Ειρήνης: Ο Τραμπ λέει ότι ο Πούτιν δέχθηκε – «Υπό μελέτη» απαντά ο Ρώσος

Κόσμος 22.01.2026
Η... πονηρή πρόταση του Ρώσου Προέδρου στον Αμερικανό ομόλογό του

Έβρος: Η κυβέρνηση εξετάζει απαγόρευση αγοραπωλησιών σε αλλοδαπούς «επενδυτές»

Ελλάδα 22.01.2026
Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιλαμβάνουν πιο αυστηρά κριτήρια

Κακοκαιρία: Εικόνες καταστροφής στη Γλυφάδα ‑ Βράχια στους δρόμους και ορμητικοί χείμαρροι

Ελλάδα 22.01.2026
Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά - Μία 56χρονη έχασε τη ζωή της όταν εγκλωβίστηκε κάτω από αυτοκίνητο

Δασκάλα απολύθηκε από τη θέση της σε δημόσιο σχολείο γιατί διατηρούσε Airbnb

Ελλάδα 22.01.2026
Σε ποιες διατάξεις στηρίχτηκε το υπουργείο Παιδείας για την «τιμωρία» της εκπαιδευτικού

Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία για Γροιλανδία και Αρκτική

Κόσμος Χτες
O Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι, βάσει της παρούσας συνθήκης, δεν θα επιβληθούν οι δασμοί που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου

Βίντεο – σοκ από την Ανω Γλυφάδα: Χείμαρροι οι δρόμοι παρασύρουν αυτοκίνητα

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με οδηγούς που βρέθηκαν στην περιοχή, η κατάσταση είναι κρίσιμη

Νεκρή γυναίκα στη Γλυφάδα από την κακοκαιρία

Ελλάδα Χτες
Νεκρή εντοπίστηκε μια γυναίκα 56 ετών στην Ανω Γλυφάδα