E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκλογές ΝΔ: Πάνω από 100.000 οι ψήφοι που δεν έχουν ανακοινωθεί

Τι δεν λένε τα επίσημα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τραγάκης

Δημοσίευση 22/12/2015 | 00:13

Εκλογές ΝΔ: Πάνω από 100.000 οι ψήφοι που δεν έχουν ανακοινωθεί

Με σημαντική καθυστέρηση μίας ημέρας από το κλείσιμο των 1.200 καλπών που στήθηκαν ανά την ελληνική επικράτεια, η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την ψηφοφορία της 20ής Δεκεμβρίου, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, αν και έχει περάσει ήδη μία ημέρα δίχως επίσημες ανακοινώσεις και ενώ οι 400.000 άνθρωποι που πήγαν στις κάλπες περίμεναν ασφαλώς να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερο σεβασμό και ευαισθησία η ετυμηγορία τους, η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ αφορά τα 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα – γεγονός που σημαίνει ότι, μέχρι να καταφέρει να ανακοινώσει η Συγγρού τα αποτελέσματα στο 100%, υπάρχει ακόμα δρόμος...

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα 189 εκλογικά τμήματα τα οποία υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το παζλ της γαλάζιας κάλπης, είναι στην Αττική.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που τα 189 εκλογικά τμήματα στα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων είναι στην Αττική, αυτό σημαίνει ότι η ψαλίδα ανάμεσα στον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Μητσοτάκη μπορεί να κλείσει, πέφτοντας ακόμα και κάτω από τις δέκα μονάδες.

Και αυτό, καθώς αν ανατρέξουμε στη στατιστική, προκύπτει ότι υπολείπονται περισσότερες από 100.000 ψήφοι, όλες από την Περιφέρεια Αττικής, στην οποία εμφανίζεται να προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ακολουθεί.

Ακόμα και αυτή η πρώτη επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ωστόσο, χωλαίνει, καθώς καμία ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεν γίνεται αναφέροντας μόνο ποσοστά. Πάντα αναφέρεται ο απόλυτος αριθμός ψηφισάντων και των έγκυρων ψηφοδελτίων, αλλά και το πόσες ψήφους έλαβε έκαστος.

Με βάση, λοιπόν, τις μισές ανακοινώσεις από την ΚΕΦΕ, τα ποσοστά των τεσσάρων υποψηφίων είναι:

  1. Βαγγέλης Μεϊμαράκης 39,51%
  2. Κυριάκος Μητσοτάκης 28,27%
  3. Απόστολος Τζιτζικώστας 21,15%
  4. ¶δωνις Γεωργιάδης 11,07%.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, ο κ. Μεϊμαράκης επικράτησε μεν ξεκάθαρα, ωστόσο το ποσοστό του δεν ανήλθε πάνω από το 40%, όπως ήθελαν οι αρχικές εκτιμήσεις της Κυριακής, αλλά και οι σχετικές διαρροές από τα επιτελεία των υποψηφίων.

Ερώτημα είναι εάν η διαφορά των 11,24 μονάδων μπορεί να καλυφθεί από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο της Κυριακής 10 Ιανουαρίου. Ήδη, πάντως, ο δεύτερος της χθεσινής ψηφοφορίας απέσπασε τη δήλωση στήριξης του κ. ¶δωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο ενδεχομένως θα συμπορευθούν, εάν ο κ. Μητσοτάκης κερδίσει τελικά τον προεδρικό θώκο της γαλάζιας παράταξης.

Κλειδί, ενδεχομένως, θα αποτελέσει η στάση που θα τηρήσει ο τρίτος της χθεσινής διαδικασίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 21,15% – χαμηλότερο, δηλαδή, και από τις χθεσινές εκτιμήσεις.

Τέλος, ο ¶δωνις Γεωργιάδης μπορεί να τερμάτισε στην 4η θέση, ωστόσο κατάφερε να υπερβεί το 10% και, με εκπεφρασμένη την πρόθεσή του να στηρίξει στον δεύτερο γύρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί ενδεχομένως να ανατρέψει τις ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στη Συγγρού, μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής κάλπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ – Ιράν: Τι ανακοίνωσε ο Τραμπ για τη συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοίνωσε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με την επίσημη υπογραφή να προγραμματίζεται στη Γενεύη στις 19 Ιουνίου.

Μουντιάλ 2026: Η Γερμανία διέλυσε 7‑1 το Κουρασάο στην πρεμιέρα – Δείτε τα γκολ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Εθνική Γερμανίας επικράτησε με συντριπτικό σκορ του Κουρασάο, το οποίο πανηγύρισε ιστορικό γκολ στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Κομενένσια έγραψε ιστορία στο Μουντιάλ 2026: Πέτυχε το παρθενικό γκολ του Κουρασάο στη διοργάνωση, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Λιβάνο Κομενένσια στο 21ο λεπτό ισοφάρισε το σκορ που είχε ανοίξει ο Ενμέτσα της Γερμανίας στο 5ο λεπτό

Ανακαινίζω 2026: Από αύριο οι βεβαιώσεις επιλεξιμότητας ‑ Ποιοι θα λάβουν επιδότηση έως 36.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω 2026»

Χαλάνδρι: Ελεύθερος υπό όρους και εγγύηση €50.000 ο φαρμακοποιός για τα παράνομα χάπια αδυνατίσματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο φαρμακοποιός φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι οι πράξεις του ήταν νόμιμες, καθώς όπως ισχυρίστηκε για ό,τι παρασκεύαζε στο εργαστήριο υπήρχαν ιατρικές συνταγές

Νέα Siri με AI: Ποια iPhone, iPad και Mac θα υποστηρίζουν τη νέα Siri

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Apple ετοιμάζεται να διαθέσει το μεγαλύτερο ανασχεδιασμό της Siri μέχρι σήμερα μαζί με το iOS 27, το macOS Golden Gate, το watchOS 27 και τις υπόλοιπες νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων

Formula 1: Ο Χάμιλτον για πρώτη φορά νικητής με τη Ferrari

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το μέγα όνειρο του Λιούις Χάμιλτον για την πρώτη του νίκη με τα κόκκινα και με το cavallino στο στήθος πραγματοποιήθηκε στο σημερινό GP Βαρκελώνης-Καταλονίας.

Τραμπ σε Ισραήλ: «Μην το χαλάσουμε τώρα που είμαστε κοντά σε συμφωνία με το Ιράν»

Κόσμος Χτες
Σε ανάρτηση του, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι δεν πρέπει να γίνουν επιθέσεις ούτε από την πλευρά της Χεζμπολάχ

Χαλάνδρι: «Υπήρχαν συνταγές που μου είχαν χορηγηθεί από γιατρούς», ισχυρίστηκε ο φαρμακοποιός

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες του φαρμακοποιού και οκτώ ατόμων για παράνομη παραγωγή και διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων και ουσιών ντόπινγκ στο Χαλάνδρι

Γιώργος Μυλωνάκης: Πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του

Πολιτική Χτες
Μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία και στη συνέχεια γύρισε στην Ελλάδα

Φρίκη για 12χρονη στην Τσεχία: Γέννησε το παιδί του 16χρονου αδερφού της

Κόσμος Χτες
Οι γονείς δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε έναν χρόνο μέσα στο σπίτι

Βρετανοί πεζοναύτες κάνουν ρεσάλτο σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου» στη Μάγχη

Κόσμος Χτες
«Φέρεται να βοηθούσε μυστικά στη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Αμυνας - Η επιχείρηση διήρκεσε συνολικά έξι ώρες