E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξένος Τύπος για ΝΔ: Εκπληξη η μεγάλη συμμετοχή, πιο μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης

Το βλέμμα στην επαναληπτική εκλογή της 10ης Ιανουαρίου

Δημοσίευση 21/12/2015 | 17:21

Ξένος Τύπος για ΝΔ: Εκπληξη η μεγάλη συμμετοχή, πιο μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης

Σχολιάζουν τη διαφορά ηλικίας των δύο επικρατέστερων υποψηφίων και την έκπληξη από τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών

Τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την εκλογή προέδρου σχολιάζει σήμερα ο ξένος Τύπος κάνοντας αναφορά στη διαφορά ηλικίας των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του πολιτικού τους προγράμματος. Αν και οι δύο πολιτικοί θεωρούνται μετριοπαθή στελέχη της Ν.Δ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιο μεταρρυθμιστής, επισημαίνουν τα διεθνή δημοσιεύματα. Τέλος, υπογραμμίζουν πως ήταν μία πραγματική έκπληξη η μεγάλη συμμετοχή στον χθεσινό πρώτο γύρο.

asdΣτο δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή του προέδρου της ΝΔ καθώς από τους τέσσερις υποψηφίους, κανείς δεν κατάφερε να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία , σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit". «Στον χθεσινό πρώτο γύρο, πρώτος ήρθε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε διατελέσει μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο και δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο 62χρονος Μειμαράκης και ο 47χρονος Μητσοτάκης θα είναι αντίπαλοι στις 10 Ιανουαρίου. Και οι δύο πολιτικοί είναι μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ με τον 47χρονο Μητσοτάκη να θεωρείται πιο μεταρρυθμιστής».

Το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ απέτυχε να εκλέξει πρόεδρο από τον πρώτο γύρο, κατά συνέπεια το κόμμα οδηγείται σε νέες εκλογές, γράφει η αμερικανική εφημερίδα "Wall Street Journal" και προσθέτει: "Ο μεταβατικός αρχηγός του κόμματος Ευάγγελος Μειμαράκης συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, όχι όμως την απόλυτη πλειοψηφία. Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε δεύτερος. Στις 10 Ιανουαρίου, αυτός που θα εκλεγεί, θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος της αντιπολίτευσης και θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κρίσιμη καμπή της Ελλάδας αναφορικά με την κρίση χρέους.

Για την ελβετική εφημερίδα "Blick", η μεγάλη προσέλευση στον χθεσινό πρώτο γύρο των εκλογών ήταν μία πραγματική έκπληξη. "Περισσότεροι από 400 χιλιάδες Έλληνες προσήλθαν στη κάλπη για να ψηφίσουν. Μπορούσαν να ψηφίσουν και μη μέλη του κόμματος καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό", γράφει η ελβετική εφημερίδα και προσθέτει: "Η κρίσιμη ψηφοφορία κατά την οποία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι δύο πρώτοι, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που απέσπασε ποσοστό πάνω από 40% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που απέσπασε ποσοστό 30%, είναι προγραμματισμένη για τις 10 Ιανουαρίου".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Καιρός Χτες
Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα