E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξένος Τύπος για ΝΔ: Εκπληξη η μεγάλη συμμετοχή, πιο μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης

Το βλέμμα στην επαναληπτική εκλογή της 10ης Ιανουαρίου

Δημοσίευση 21/12/2015 | 17:21

Ξένος Τύπος για ΝΔ: Εκπληξη η μεγάλη συμμετοχή, πιο μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης

Σχολιάζουν τη διαφορά ηλικίας των δύο επικρατέστερων υποψηφίων και την έκπληξη από τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών

Τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την εκλογή προέδρου σχολιάζει σήμερα ο ξένος Τύπος κάνοντας αναφορά στη διαφορά ηλικίας των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του πολιτικού τους προγράμματος. Αν και οι δύο πολιτικοί θεωρούνται μετριοπαθή στελέχη της Ν.Δ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιο μεταρρυθμιστής, επισημαίνουν τα διεθνή δημοσιεύματα. Τέλος, υπογραμμίζουν πως ήταν μία πραγματική έκπληξη η μεγάλη συμμετοχή στον χθεσινό πρώτο γύρο.

asdΣτο δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή του προέδρου της ΝΔ καθώς από τους τέσσερις υποψηφίους, κανείς δεν κατάφερε να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία , σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit". «Στον χθεσινό πρώτο γύρο, πρώτος ήρθε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε διατελέσει μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο και δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο 62χρονος Μειμαράκης και ο 47χρονος Μητσοτάκης θα είναι αντίπαλοι στις 10 Ιανουαρίου. Και οι δύο πολιτικοί είναι μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ με τον 47χρονο Μητσοτάκη να θεωρείται πιο μεταρρυθμιστής».

Το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ απέτυχε να εκλέξει πρόεδρο από τον πρώτο γύρο, κατά συνέπεια το κόμμα οδηγείται σε νέες εκλογές, γράφει η αμερικανική εφημερίδα "Wall Street Journal" και προσθέτει: "Ο μεταβατικός αρχηγός του κόμματος Ευάγγελος Μειμαράκης συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, όχι όμως την απόλυτη πλειοψηφία. Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε δεύτερος. Στις 10 Ιανουαρίου, αυτός που θα εκλεγεί, θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος της αντιπολίτευσης και θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κρίσιμη καμπή της Ελλάδας αναφορικά με την κρίση χρέους.

Για την ελβετική εφημερίδα "Blick", η μεγάλη προσέλευση στον χθεσινό πρώτο γύρο των εκλογών ήταν μία πραγματική έκπληξη. "Περισσότεροι από 400 χιλιάδες Έλληνες προσήλθαν στη κάλπη για να ψηφίσουν. Μπορούσαν να ψηφίσουν και μη μέλη του κόμματος καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό", γράφει η ελβετική εφημερίδα και προσθέτει: "Η κρίσιμη ψηφοφορία κατά την οποία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι δύο πρώτοι, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που απέσπασε ποσοστό πάνω από 40% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που απέσπασε ποσοστό 30%, είναι προγραμματισμένη για τις 10 Ιανουαρίου".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα ενοίκια ‑μαϊμού των 20 και 30 ευρώ: Πώς θα φακελωθούν τα ακίνητα με τον ΜΙΔΑ

Οικονομία 19.12.2025
Το νέο μητρώο ιδιοκτησίας ακινήτων έρχεται για να `χτυπήσει` τα υποδηλωμένα ενοίκια.

«Έπεσε» το YouTube: Τεράστια προβλήματα για χιλιάδες χρήστες ‑ Το μήνυμα που εμφανίζεται

Κόσμος 19.12.2025
Οι χρήστες βλέπουν το σφάλμα 502 όταν επιχειρούν να μπουν στο Youtube

Φορολοταρία Νοεμβρίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Ελλάδα 19.12.2025
Τα χρήματα της φορολοταρίας κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Πολιτική 19.12.2025
Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, καταψήφισε τη διάταξη

Χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης

Ελλάδα 19.12.2025
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο

Έδωσαν επιταγή 2,5 εκατ. δολαρίων στον ήρωα του μακελειού της Αυστραλίας ‑ «Το αξίζω;» ρώτησε

Κόσμος 19.12.2025
Την επιταγή τού την παρέδωσε ο Zachery Dereniowski, ένας Καναδός influencer που συνδιοργάνωσε τη διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων

Αντετοκούνμπο: «Αυτή τη στιγμή είμαι η πιο καυτή… γκόμενα στο παιχνίδι»

Αθλητικά Νέα 19.12.2025
Ο Greek Freak μίλησε πρόσφατα στα μέσα ενημέρωσης και χρησιμοποίησε μια απολαυστική ατάκα

«Από αύριο μόνο φραπέ»: Η απάντηση Καραναστάση για την κλήση επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Πολιτική 19.12.2025
Όσα έγραψε στην ανάρτησή του ο Διαμαντής Καραναστάσης

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στο Ντουμπάι από την κακοκαιρία: Σφοδρές οι πλημμύρες

Κόσμος 19.12.2025
Κλειστά αεροδρόμια, σχολεία και καταστήματα

Τι αλλάζει στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ με το νέο έτος ‑ Όλες οι απαντήσεις σε 17 ερωτήσεις

Οικονομία 19.12.2025
Με 17 ερωτήσεις και απαντήσεις, η ΕΥΔΑΠ διευκρινίζει ποιους αφορά, ποια είναι η επιπλέον χρέωση και ποια τα οφέλη για τους πολίτες

Πού εγκαταστάθηκαν οι πρώτες «έξυπνες κάμερες» στην Αττική και τι καταγράφουν

Ελλάδα 19.12.2025
Αυτοψία στον χώρο της εγκατάστασης των επτά πρώτων «έξυπνων» καμερών πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ο Νίκος Χαρδαλιάς