E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξένος Τύπος για ΝΔ: Εκπληξη η μεγάλη συμμετοχή, πιο μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης

Το βλέμμα στην επαναληπτική εκλογή της 10ης Ιανουαρίου

Δημοσίευση 21/12/2015 | 17:21

Ξένος Τύπος για ΝΔ: Εκπληξη η μεγάλη συμμετοχή, πιο μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης

Σχολιάζουν τη διαφορά ηλικίας των δύο επικρατέστερων υποψηφίων και την έκπληξη από τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών

Τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την εκλογή προέδρου σχολιάζει σήμερα ο ξένος Τύπος κάνοντας αναφορά στη διαφορά ηλικίας των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του πολιτικού τους προγράμματος. Αν και οι δύο πολιτικοί θεωρούνται μετριοπαθή στελέχη της Ν.Δ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιο μεταρρυθμιστής, επισημαίνουν τα διεθνή δημοσιεύματα. Τέλος, υπογραμμίζουν πως ήταν μία πραγματική έκπληξη η μεγάλη συμμετοχή στον χθεσινό πρώτο γύρο.

asdΣτο δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή του προέδρου της ΝΔ καθώς από τους τέσσερις υποψηφίους, κανείς δεν κατάφερε να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία , σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit". «Στον χθεσινό πρώτο γύρο, πρώτος ήρθε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε διατελέσει μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο και δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο 62χρονος Μειμαράκης και ο 47χρονος Μητσοτάκης θα είναι αντίπαλοι στις 10 Ιανουαρίου. Και οι δύο πολιτικοί είναι μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ με τον 47χρονο Μητσοτάκη να θεωρείται πιο μεταρρυθμιστής».

Το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ απέτυχε να εκλέξει πρόεδρο από τον πρώτο γύρο, κατά συνέπεια το κόμμα οδηγείται σε νέες εκλογές, γράφει η αμερικανική εφημερίδα "Wall Street Journal" και προσθέτει: "Ο μεταβατικός αρχηγός του κόμματος Ευάγγελος Μειμαράκης συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, όχι όμως την απόλυτη πλειοψηφία. Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε δεύτερος. Στις 10 Ιανουαρίου, αυτός που θα εκλεγεί, θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος της αντιπολίτευσης και θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κρίσιμη καμπή της Ελλάδας αναφορικά με την κρίση χρέους.

Για την ελβετική εφημερίδα "Blick", η μεγάλη προσέλευση στον χθεσινό πρώτο γύρο των εκλογών ήταν μία πραγματική έκπληξη. "Περισσότεροι από 400 χιλιάδες Έλληνες προσήλθαν στη κάλπη για να ψηφίσουν. Μπορούσαν να ψηφίσουν και μη μέλη του κόμματος καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό", γράφει η ελβετική εφημερίδα και προσθέτει: "Η κρίσιμη ψηφοφορία κατά την οποία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι δύο πρώτοι, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που απέσπασε ποσοστό πάνω από 40% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που απέσπασε ποσοστό 30%, είναι προγραμματισμένη για τις 10 Ιανουαρίου".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Επιστρέφει η άνοιξη – Έως 21 βαθμούς η θερμοκρασία

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Μόνο στην Κρήτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Αγιος Δημήτριος:«Έλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι», φέρεται να είπε ο δράστης στο θύμα πριν τη συμπλοκή

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τέσσερις οι συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας του γιου του αστυνομικού

Κρήτη: Ο 40χρονος ήθελε να πετάξει το πτώμα της Ελευθερίας σε γκρεμό αλλά του κόλλησε το αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Παρόλα αυτά, το αυτοκίνητο που ήταν το σώμα της Ελευθερίας κόλλησε σε βραχώδη σημείο με αποτέλεσμα ο δράστης να μην τα καταφέρει

Ρωσία: Προειδοποιεί Ευρώπη και Ελλάδα να μην φιλοξενήσουν γαλλικά βομβαρδιστικά με πυρηνικά όπλα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τον Μάρτιο σχέδια επέκτασης του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας του

Γαλλία: 40 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ η ραδιενέργεια εντοπίζεται σε γάλα, τυριά και κρέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει η Αρχή πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας της Γαλλίας

Πέθανε ο Ντιν Ταβουλάρης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Έλληνας πίσω από τον «Νονό» και το «Αποκάλυψη Τώρα»

Ιράν: Ενεργοποιήθηκαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Τεχεράνη

Κόσμος Χτες
Το ιρανικό πρακτορείο Mehr μεταδίδει ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που «εμπλέκονται με εχθρικούς στόχους», ενεργοποιήθηκαν στην Τεχεράνη

Έκανε μπάνιο με τους φακούς επαφής και έχασε την όρασή της μέσα σε λίγες μέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το καθημερινό λάθος με τους φακούς επαφής που μπορεί να σε τυφλώσει, όπως δυστυχώς συνέβη σε μία νεαρή Αμερικανίδα

Τραγωδία στην Πάτρα: Πέθανε βρέφος 14 ημερών

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από τη γέννησή του

Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τράκτορα – Ένας σοβαρά τραυματίας

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σοβαρά τραυματισμένος

Μυστήριο στον πλανήτη Αρη: Βράχος που θυμίζει κρανίο δεινοσαύρου «τρελαίνει» το διαδίκτυο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Perseverance της NASA φωτογράφισε «κρανίο» στον Κόκκινο Πλανήτη