E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξένος Τύπος για ΝΔ: Εκπληξη η μεγάλη συμμετοχή, πιο μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης

Το βλέμμα στην επαναληπτική εκλογή της 10ης Ιανουαρίου

Δημοσίευση 21/12/2015 | 17:21

Ξένος Τύπος για ΝΔ: Εκπληξη η μεγάλη συμμετοχή, πιο μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης

Σχολιάζουν τη διαφορά ηλικίας των δύο επικρατέστερων υποψηφίων και την έκπληξη από τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών

Τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την εκλογή προέδρου σχολιάζει σήμερα ο ξένος Τύπος κάνοντας αναφορά στη διαφορά ηλικίας των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του πολιτικού τους προγράμματος. Αν και οι δύο πολιτικοί θεωρούνται μετριοπαθή στελέχη της Ν.Δ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιο μεταρρυθμιστής, επισημαίνουν τα διεθνή δημοσιεύματα. Τέλος, υπογραμμίζουν πως ήταν μία πραγματική έκπληξη η μεγάλη συμμετοχή στον χθεσινό πρώτο γύρο.

asdΣτο δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή του προέδρου της ΝΔ καθώς από τους τέσσερις υποψηφίους, κανείς δεν κατάφερε να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία , σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit". «Στον χθεσινό πρώτο γύρο, πρώτος ήρθε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε διατελέσει μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο και δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο 62χρονος Μειμαράκης και ο 47χρονος Μητσοτάκης θα είναι αντίπαλοι στις 10 Ιανουαρίου. Και οι δύο πολιτικοί είναι μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ με τον 47χρονο Μητσοτάκη να θεωρείται πιο μεταρρυθμιστής».

Το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ απέτυχε να εκλέξει πρόεδρο από τον πρώτο γύρο, κατά συνέπεια το κόμμα οδηγείται σε νέες εκλογές, γράφει η αμερικανική εφημερίδα "Wall Street Journal" και προσθέτει: "Ο μεταβατικός αρχηγός του κόμματος Ευάγγελος Μειμαράκης συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, όχι όμως την απόλυτη πλειοψηφία. Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε δεύτερος. Στις 10 Ιανουαρίου, αυτός που θα εκλεγεί, θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος της αντιπολίτευσης και θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κρίσιμη καμπή της Ελλάδας αναφορικά με την κρίση χρέους.

Για την ελβετική εφημερίδα "Blick", η μεγάλη προσέλευση στον χθεσινό πρώτο γύρο των εκλογών ήταν μία πραγματική έκπληξη. "Περισσότεροι από 400 χιλιάδες Έλληνες προσήλθαν στη κάλπη για να ψηφίσουν. Μπορούσαν να ψηφίσουν και μη μέλη του κόμματος καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό", γράφει η ελβετική εφημερίδα και προσθέτει: "Η κρίσιμη ψηφοφορία κατά την οποία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι δύο πρώτοι, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που απέσπασε ποσοστό πάνω από 40% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που απέσπασε ποσοστό 30%, είναι προγραμματισμένη για τις 10 Ιανουαρίου".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Χτες
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη